Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O alimentatie corecta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13392)

fallen 07.02.2012 17:13:41

[
Alimente Interzise
Alcool, Cafea, Ciocolata, Cacao, Sare, Zahar, Margarina, Sucuri: Cola, Fanta, Pepsi..., Condimente Import, Conservanti
Prajeala (execeptie: in ulei de Palmier 1/7 permis), Varza gatita, Spanac gatit, Ciuperci, Pere, Gutui, Muraturi (execeptie: varza murata fara sare - este chiar recomandata sa o consumam)
Ardei, Vinete, Rosii, Fasole Boabe (exceptie: fasole pastai), Castraveti, Mazare Verde, Otet (exceptie: otet de mere)
Carne, Mezeluri, Lapte, Branza, Oua, Orice produs animalier

?????
Interzise in post sau ingeneral?
Ok, cele animaliere, am inteles, dar ce aveti cu ardeii, rosiile si vinetele? Exceptand faptul ca pe timp de iarna au preturi prohibitive?
Si nici "eterna fasole"?
Nici minunatele ciuperci?

Lasand gluma, de chestia cu uleiul stiam, dar nu prea imi vin in cap idei de retete vegetariene, in special, gatite fara ulei. (inafara de cartofi fierti, de exemplu, dar si aia merg mai bine cu o lingurita de unt peste ei....)

ovidiu b. 07.02.2012 17:21:32

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 427824)
Eu era s-o patesc odata de la energizante,beam multe,zi de zi,minim 3-4 si ajungeam si la 8. Am zis c-o mierlesc de cateva ori,asa ca m-am lasat (cu greu dar am putut). Insa sa tin regim asa,fara niciun motiv,nu vad rostul..

Semitele de cedru sunt iarasi energizante.

-Informatii nutritionale la 100g seminte de cedru:
-energie 2314kJ (553Kcal), proteine 17,5g, carbohidrați 30,5g, grasimi 42,2g din care saturate 11,2g, mononesaturate 42,2g și polinesaturate 7g (acid linolenic, principala formă a Omega 6-nesaturaților) fibre 2,9g. Aport micronutrițional: Calciu 31mg, Fier 2,8mg, Magneziu 270mg, Fosfați 370mg, Potasiu 552mg, Zinc 2,1mg, Cupru 3,7mg, Mangan 0,84mg, Seleniu 0,002mg, Provitamina A 0,06mg, Vit B1 0,63mg, Vit B2 0,3mg, Vit B6 0,5mg, Vit E 0,8mg.

adam000 07.02.2012 17:28:56

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 427829)
Uite iti recomand ceva natural - "Mumio"
------
Mumio contine un complex de substante organice naturale, active biologic (derivati de oxycumarin amino-acizi fenilacetici, acizi benzoici, steroizi vegetali, fosfatide, albumine, rezine, acizi humici si zoomelanonici, aminoacizi ... http://mumio.ro/studii.htm

Zici ca Mumio asta e "ceva natural" care contine acid benzoic, adica E210 ( http://en.wikipedia.org/wiki/E210 ), si sarurile sale E211 si E212...

Ne mai punind la socoteala ca pe site-ul lor, scrie ca contine metale grele: "aluminiu, fier, mangan, nichel, vanadiu, bariu, molibden, strontiu, beriliu, zirconiu, titan, argint, galiu, deci metele grele, în cantităti...

Interesante recomandari naturisto - "naturale" ai !...

Apoi strontiu, nichel si acid benzoic mananca tu, daca asa intelegi tu ca e sanatos si natural...

ovidiu b. 07.02.2012 17:35:22

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 427836)
Zici ca Mumio asta e "ceva natural" care contine acid benzoic, adica E210 ( http://en.wikipedia.org/wiki/E210 ), si sarurile sale E211 si E212...

Mumio contine un complex de substante organice naturale, active biologic (derivati de oxycumarin amino-acizi fenilacetici,acizi benzoici, steroizi vegetali, fosfatide, albumine, rezine, acizi humici si zoomelanonici, aminoacizi (glicină, serină, alanină, lisină, arginină, leucină, tirozină, fenilalanină, acid glutamic, acid aspartic, metionină, valină), acizi organici (adipic, succinic, citric, oxalic), vitamine (P,B1, B6, B12), micro si macro elemente (cupru, fier, zinc, cobalt, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, iod, aluminiu, cadmiu, crom, bismut, nichel, titan, molibden, vanadiu, siliciu, sodiu, bor, beriliu si altele, toate în formă organică, chelatinizate).

Raoul 07.02.2012 17:44:21

Ovidiu,nu neg,ai si tu dreptate cu multe lucruri si unele posibil sa fie chiar bune. Dar unde gasesc eu toate chestiile alea de care zici tu??

ovidiu b. 07.02.2012 17:45:19

Citat:

Ne mai punind la socoteala ca pe site-ul lor, scrie ca contine metale grele: "aluminiu, fier, mangan, nichel, vanadiu, bariu, molibden, strontiu, beriliu, zirconiu, titan, argint, galiu, deci metele grele, în cantităti...

Interesante recomandari naturisto - "naturale" ai !...

Apoi strontiu, nichel si acid benzoic mananca tu, daca asa intelegi tu ca e sanatos si natural...

...micro si macro elemente (cupru, fier, zinc, cobalt, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, iod, aluminiu, cadmiu, crom, bismut, nichel, titan, molibden, vanadiu, siliciu, sodiu, bor, beriliu si altele, toate în formă organică, chelatinizate).

Mumio facilitează eliminarea radionuclizilor sărurilor si metalelor grele, a compusilor chimici periculosi din corpul uman (sau animal) si restabileste procesul de formare a celulelor sangvine.

ovidiu b. 07.02.2012 17:47:18

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 427841)
Ovidiu,nu neg,ai si tu dreptate cu multe lucruri si unele posibil sa fie chiar bune. Dar unde gasesc eu toate chestiile alea de care zici tu??

Te referi la Mumio sau seminte de cedru? La magazine naturiste.

Raoul 07.02.2012 17:50:00

Hmm... poate o sa intreb odata la vreun plafar ceva. Oricum pentru mine cele mai bune lucruri naturale mi se par usturoiul si mierea de albine + unele ceaiuri.

PS care sunteti baieti sa nu beti ceai de tei... :68:

ovidiu b. 07.02.2012 17:51:55

Citat:

Ne mai punind la socoteala ca pe site-ul lor, scrie ca contine metale grele..

Ar fi bine sa citesti cu atentie! Crezi ca tocmai pe site-ul lor ar fi postat atatea metale cu care tu nu esti de acord si care ar fi daunatiare organismului.

Mumio - este un medicament, un adevarat “balsam facator de minuni” cum era numit in vechime, acesta este sucul de pe stanci sau cum era numit in popor, “sangele muntelui”. Datorita compozitiei sale complexe (jumatate din tabelul lui Mendeelev) actioneaza asupra multor boli (contine 50 de elemente selectionate din natura).

ovidiu b. 07.02.2012 17:54:19

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 427844)
Hmm... poate o sa intreb odata la vreun plafar ceva. Oricum pentru mine cele mai bune lucruri naturale mi se par usturoiul si mierea de albine + unele ceaiuri.

PS care sunteti baieti sa nu beti ceai de tei... :68:

Mai Raoul, esti figura mare! Acum 2 minute vorbeai de energizante si acum dintr-o data esti 100% naturist in gandire.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:49:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.