wassabi |
12.03.2012 09:52:29 |
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
(Post 434051)
Daca ai avea bun simt ai sterge "ortodox" de la religie.
|
Inteleg, am nevoie de o aprobare data de tine si alti "adevarati" ortodocsi? Cat trebuie sa platesc si la ce manastiri se poate face asta?
Hai, scuteste-ma de paternalism, iti repet, numai prostii au convingeri. Ai o minte ingusta, limitata, nu poti vedea nimic dincolo de convingerile tale. Ti-e frica sa gandesti, ti-e frica sa afli ca mersul la biserica n-ajunge, ti-e frica sa afli ca trebuie sa fii bun, sa iubesti neconditionat (asta inseamna sa nu spui chestii de genul "esti nesimtit ca ai scris ortodox la religie"). Esti departe de mantuire, amice. Stiu ca tu crezi contrariul dar vei avea o maaaare surpriza, si tu si arabii care se arunca in aer in speranta ca-i asteapta raiul.
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
(Post 434051)
Prin afirmatiile tale nu faci decat sa contrazici invatatura BO. Daca pentru ca Dumnezeu e infinit sunt mai multe cai de a ajunge la El, Hristos de ce a mai zis: "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine."?
|
De ce a spus asta? Pentru oameni ca tine, oameni care au nevoie de ASIGURARI, de CERTITUDINI, oameni carora nu pot sa fie mereu mai buni si mai buni, nu pot avea mintea deschisa si alerta, oameni care cred ca odata ce urmeaza o cale (nu conteaza care) vor primi candva o rasplata. Pentru oamenii astia care nu pot altfel. Pentru ca oamenii astia au nevoie de convingere si daca nu le-o dai se pierd.
Nu exista doar o cale. Tu chiar crezi ca jumate din lumea asta va arde in focul iadului doar pentru ca nu e de rit ortodox? Tu chiar crezi ca sfintii catolici (nu vorbesc aici de religii necrestine) ard in focul iadului? Ai o minte ingusta si un suflet rau. Te bucura ideea asta, te crezi aparat, te crezi pe calea cea buna si te bucura gandul ca TU vei fi mantuit iar cei care NU SUNT CA TINE vor fi pedepsiti. Asa cum spuneam, la cata rautate ai in suflet nu te vei mantui.
|