Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   P.S.D.-ul cere grațiere si modificarea Codului Penal ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18784)

cristiboss56 10.02.2017 12:45:21

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 643503)
Acu nu cred ca ar fi crescut

De crescut a crescut alcolemia , postitorului nostru provincial :)))

iuliu46 10.02.2017 12:57:07

:)

http://www.photo-host.org/images/2017/02/10/EzcdGL.jpg

stefan florin 10.02.2017 13:05:25

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 643511)

tare de tot asta!

iuliu46 10.02.2017 13:14:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 643513)
tare de tot asta!

Da. E trista si amuzanta in acelasi timp. Pe de alta parte mie imi pare ca aia cu Trump e mai mult whisful thinking decat ceva real si ca golanii nostri se bat pe care sa-i tina umbrela lui Merkel...deocamdata Trump pare ca se bate sa-si castige umbrela. Apoi o sa vedem daca are nevoie de vreun lacheu prin Romania.

simpllu 10.02.2017 21:21:18

Generalul SRI (r) Aurel Rogojan afirmă că protestele anti Guvern sunt folosite într-un război hibrid împotriva României de către „rețele secrete”, care s-ar afla în mâinile președintelui Iohannis

http://www.activenews.ro/stiri-polit...ohannis-140902

antoniap 11.02.2017 22:52:09

Dezvăluiri de SENZAȚIE ale unui GENERAL SRI în rezervă: "Sistemul funcționează în baza LEGII MERCENARIATULUI. A SERVIT tuturor președinților din România". Legături STRANII cu evenimente DOVEDITE din Italia

http://www.evz.ro/dezvaluiri-de-senz...-mercenar.html

Lancelot 12.02.2017 11:40:14

"Nigel Farage, fostul lider al partidului UKIP, acuzat de rasism după ce a insistat că România nu ar fi
trebuit să intre niciodată în UE

de Andreea Diocheteanu

Nigel Farage, fostul lider al partidului britanic UKIP, a fost acuzat de rasism după ce a spus că României
nu i-ar fi trebuit permis accesul în Uniunea Europeană niciodată, potrivit Mirror.co.uk.

În timpul unei dezbateri în cadrului show-ului radio LBC, fostul lider al partidului UKIP s-a confruntat telefonic cu
un ascultător care s-a simțit ofensat de comentariile lui.

Înainte de discuția telefonică, Nigel Farage sugerase că România nu ar fi trebuit să intre
niciodată în Uniune în 2007, deoarece nu a ”făcut tranziția”, țara fiind în continuare ”condusă
de comunism”.

El a sugerat, de asemenea, că timpul este potrivit pentru ca Marea Britanie să se despartă de
Bruxelles, pentru că îi este de ”necrezut” că Regatul Unit s-a aflat vreodată într-o uniune politică
cu România.

Farage a făcut aluzie la OUG 13, ordonanță de urgență adoptată - apoi abrogată -
de Guvern, care decriminaliza parțial abuzul în serviciu pentru funcționarii publici în cazul în care
prejudiciul nu depășea suma de 200.000 de lei.

“Ești funcționar public, ai furat doar 35.000 de lire (41.000 euro/ 185.000 lei - n.r.), dar este ok,
domnule. O să primești doar o lovitură peste mână”, a spus Farage.

Deși ordonanța a fost abrogată, Farage a continuat: “Sincer, ei (românii - n.r.) nu trebuiau să
intre niciodată în Uniunea Europeană”.

Jignit de comentariile acide ale politicianului, un ascultător revoltat, numit Tony, a sunat la radio și
l-a acuzat de rasism pe Farage.

“Cred că ești rasist și chiar mă simt jignit de modul în care ai vorbit despre România și
despre români”, a spus bărbatul.

Acesta a evocat acțiunile politicienilor britanici și modul în care au gestionat aceștia mii de lire,
cerându-i lui Farage să explice diferența.

“Îți spun eu, Tony, care este diferența. Corupția este absolut endemică în întreaga societate
românească, iar acest lucru este susținut de fiecare raport independent referitor la țară”, i-a
replicat Farage.

”Mai mult decât atât, Tony, e o țară în care aproximativ 4 milioane de oameni sunt discriminați într-un
mod vicios, din cauza rasei lor și îmi vine foarte greu să cred că ne aflăm într-o uniune
politică cu o țară precum România”, a adăugat Nigel Farage.

Acesta a concluzionat: ” Asta nu înseamnă că românii sunt oameni răi, există mulți români
minunați pe care am avut plăcerea să îi cunosc”.

Urbanophon 13.02.2017 09:04:16

Andrei Plesu

"Conspiraționistul are acces la secrete planetare. Sau e atît de inteligent, încît pătrunde cu mintea proprie mistere care scapă majorității. Dar teoria generală a conspirației pune pe piață și un subtil paradox: ea se asociază cu un fierbinte patriotism. Suntem, de secole, victime ale unor venetici lacomi, care vor să ne ia teritoriul, averea, demnitatea, credința, tradițiile. Nimic din ce ni se întîmplă nu are legătură cu noi. Nu implică vreo fărîmă de vinovăție autohtonă. Totul e o mînărie josnică a „străinilor”."

http://adevarul.ro/news/politica/des...2e1/index.html

cristiboss56 13.02.2017 10:42:15

Comunitatea „Corupția ucide” publică, pe Facebook, o listă cu obiectivele celor care participă la protestele antiguvernamentale din Piața Victoriei.

Rezolvarea situației incerte referitor la OUG 13, demisia premierului Sorin Grindeanu, a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, precum și a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sunt „obiective pe termen scurt al protestatarilor (culese din stradă)”, potrivit sursei citate. Care vine cu o precizarea importantă: „ Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie”, când PSD a câștigat alegerile legislative.

„Obiectivele pe termen lung sunt promovarea Proclamației România 2017+. Urmărim obținerea de feedback din partea populației, prin crearea unui site care poate capta păreri, și modificarea proclamației astfel încât să reprezinte opinia unui număr reprezentativ de români. Dorim să realizăm o dezbatere publică adevarată și să obținem un dialog cu autoritățile statului, astfel încât vocea românilor să fie ascultată, și să prevenim derapaje democratice de genul OUG 13”, se mai arată în mesajul comunității „Corupția ucide”.

Comunitatea propune și un program de proteste pentru București: marți și joi între orele 19.00-22.00 și sâmbătă și duminica între orele 16.00-23.00.

Comunicatul integrala al comunității „Corupția ucide”:

„La doar o lună de la învestirea unui guvern social-democrat, în România au avut loc unele dintre cele mai mari mișcări de stradă din istorie. Fără a fi motivați de preferințe politice sau păreri preconcepute, oamenii s-au „trezit” și s-au organizat singuri, având un singur scop – dreptate.

Coruptia ucide împreuna cu alte grupuri locale, din țara și diaspora sunt facilitatorii transmiterii de informații referitoare la proteste.

Începând cu noaptea de 31 Ianuarie, când au fost proteste spontane, în rest acțiunile de stradă au fost anunțate prin intermediul Corupția Ucide plus respectivele grupuri din țară și diaspora.

Mobilizarea masivă împotriva guvernului aflat la putere s-a produs în urma apariției unor ordonanțe, legi și propuneri legislative concepute pentru a dăuna în mod direct luptei anti-corupție pe care țara noastră începuse s-o câștige.

În continuare, având în vedere faptul că situatia OUG 13 este incertă, Corupția Ucide împreuna cu grupurile din tara si diaspora vor continua să faciliteze transmiterea de informatii referitoare proteste.

Totodată, avem în vedere faptul că leaderii partidelor aflate la guvernare, împreună cu premierul au avut o atitudine sfidătoare la adresa protestatarilor.

De aceea anunțăm că protestele vor continua, în mod organizat și pașnic. Propunerea de program mai jos.

Obiective pe termen scurt al protestatarilor (culese din stradă):

- Rezolvarea situației incerte referitor la OUG 13

- Demisia premierului Sorin Grindeanu

- Demisia Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea

- Demisia Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu

NB! Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie.

Obiectivele pe termen lung sunt promovarea Proclamației România 2017+. Urmărim obținerea de feedback din partea populației, prin crearea unui site care poate capta păreri, și modificarea proclamației astfel încât să reprezinte opinia unui număr reprezentativ de români. Dorim să realizăm o dezbatere publică adevarată, și să obținem un dialog cu autoritățile statului, astfel încât vocea românilor să fie ascultată, și să prevenim derapaje democratice de genul OUG 13.

Propunere pentru programul de proteste Bucuresti:

Zile de proteste: Marți, Joi intre orele 19-22

Sâmbătă și Duminica intre orele 16-23

Încurajăm populația să iasă și între zilele propuse și în afara orelor din program. Experiența ne-a învățat că protestele zilnice nu sunt sustenabile. Din acest motiv, venim cu această propunere de program.

În cursul săptamânii vom face publică și lista de evenimente extra, de ex flash mobs”.

iuliu46 13.02.2017 11:07:18

Astia nu-s sanatosi cu proclamatia. La fel si aia din Timisoara. Sunt niste smecheri care ar vrea sa controleze total parlamentul si gloata care vrea sange nu intelege care-i rostul imunitatii. E gata sa-si sacrifice votul si libertatea doar ca sa-i vada pe unii arestati in orice moment un procuror sau un judecator vrea sau primeste ordin sa-l aresteze pe X sau pe Y.

Mai bine ar cere sa renuntam si la vot si sa faca SRI sau ambasadele legile. Ca tot acolo ajungem. Oameni fara cap, incep sa cred ca filmele alea comuniste in care multimea il alunga pe reprezentantul regimului burghezo-mosieresc si il inlocuia cu comunistul cinstit, prezentau realitatea asa cum a fost. :71:

iuliu46 13.02.2017 11:20:53

In loc ca romanul mediu standard, sau peste medie ca aia care se duc acolo sunt antelectuali, sa inteleaga ca un parlamentar ne reprezinta pe noi acolo deci nu e normal sa-l bagi la arest in afara de cazurile in care il prinzi violand sau ca a omorat pe cineva sau a comis cine stie ce alta fapta grava, noi il lasam la cheremul oricui controleaza justitia.
Deci daca maine SRI sau un presedinte rau intentionat sau o ambasada controleaza justitia si vrea sa construiasca o alta majoritate in parlament, da ordin procurorilor sa aresteze nu stiu cati oameni din tabara opusa. Sau ii santajeaza cu arestul. Si uite asa, romanul mediu standard voteaza degeaba ba o sa se mai si bucure ca intra talharii la parnaie. Sau ca se formeaza o alta majoritate din oameni cinstiti, nu din hoti cum erau aia inainte. :71:

Parlamentarii au imunitate in sensul in care nu pot fi arestati sau perchezitionati si asa mai departe. Si e normal sa o aiba, cine nu intelege asta ar trebui sa-si scrie undeva ca trebuie sa respire din cand in cand pentru ca ori nu are nimic in cap ori e fraier chiar daca e destept.
In rest, oricine poate fi trimis in judecata, condamnat si apoi bagat la beci. Aia e normalul, sa-l judeci pe om in stare de libertate. Arestul preventiv este pentru cazurile de o gravitate extrema ( un violator, un criminal, unul care a comis alte infractiuni cu violenta samd ). Uitati un caz simplu - Elena Udrea. De ce a fost nevoie de arest daca apoi a fost lasata luni de zile in libertate ? Ce nu o pot judeca si fara sa o tina in beci ?

Urbanophon 13.02.2017 11:31:55

Arestul preventiv impiedica pe infractor sa puna presiuni pe oamenii implicati in chestiune sau sa isi stearga urmele distrugand dovezile nemerniciei sale.

cristiboss56 13.02.2017 11:39:37

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 643590)
In loc ca romanul mediu standard, sau peste medie ca aia care se duc acolo sunt antelectuali, sa inteleaga ca . . .

Uite Iuliu cine mai intarata , acesti intelectuali . . .

Mihai Șora, filosof, scriitor, eseist, 100 de ani: „Zilele-acestea, mergem în fața Guvernului pentru ca hoția să nu devină lege, iar hoții să nu ne mai hotărască destinul”.

Filosoful Mihai Șora, care merge frecvent la protestele față de OUG privind codurile penale, a anunțat pe Facebook că are și pancartă, aceasta având sigla colecției înființate de el, „Biblioteca pentru toți”, cu mesajul „Biblioteca pentru toți/ Nu îi publică pe hoți". Pancarta a devenit „fotografia de copertă” a contului său de Facebook, relatează*News.ro.

cristiboss56 13.02.2017 11:41:27

„Dragii mei, ne adunăm, ne organizăm, rezistăm”

Mircea Cărtărescu, scriitor, a mers în Piața Victoriei pentru că el crede că „Revoluția română din 1989 continuă azi. Stat de drept și justiție liberă, asta cer oamenii. Fără condamnați penal în politică!”.

Mircea Cărtărescu și soția sa, poeta Ioana Nicolaie, ies în stradă de 10 zile. „Să te obsedeze tot felul de indivizi care n-ar trebui să aibă nici cea mai mică legătură cu viața ta? Să nu mai scrii un rând, să nu mai citești, să te gândești numai la când vor da o dată înapoi ticăloșii? În U.E vreau viitor/ Nu-n colhoz sau pe ogor; Tăriceanu, n-ai rușine/ Tragi la Rusia că ți-e bine; Comunisme nu mai vrem/ Libertatea-i dar suprem; Vreau guvernul asanat/Fără hoți și fără blat; Dragnea, oamenii-s în stradă/ Între bare să te vadă; ...Și tot așa, rulate insomniac, de parcă n-aș fi plecat deloc din Piață”, a scris Ioana Nicolaie.

Poetul și prozatorul T. O. Bobe a mers și el în Piața Victoriei. „La frig, la vânt, la zăpadă se rezistă destul de ușor. Să vedem cum și dacă o să rezistăm la dezamăgire, zădărnicie, la lipsa de speranță. Abia cu astea-i greu”, a scris el pe Facebook.

Florin Iaru a scris, de asemenea: „O explicație mai profundă a demonstrațiilor este furtul la vedere. Funcționari publici care devin peste noapte nababi. Chichițe avocățești pentru care unul ia 3 ani pentru o găină și-un clondir, iar altul, șase luni pentru un milion. De ce acum? Pentru că acum. A, și sentimentul că legea îi acoperă ca o plapumă pe cei mai bogați…”

„Mai avem câteva bătălii de dus, două dintre cele trei masterminds care au planificat oroarea încă nu au plătit pentru ea - dar sunt sigur că OUG 13 nu se va mai întoarce. Vor mai fi alte războaie, e drept, trebuie să rămânem mereu în alertă pentru alte Blitzkrieguri ale Forței Întunecate. Dar să nu vă îndoiți de victoria asta. Am muncit din greu pentru ea - și o merităm deplin. România a dovedit că strada e marea ei fabrică de anticorpi”, este mesajul scriitorului Radu Vancu de la Sibiu.

cristiboss56 13.02.2017 11:43:18

Victor Rebengiuc, care a împlinit 84 de ani vineri, le transmite mesaje de susținere manifestanților: „Vreau să le spun că-i iubesc foarte tare, le admir determinarea și regret că nu pot să fiu alături de ei, vârsta nu-mi permite, nu pot să stau multă vreme în picioare și din cauza asta nu sunt prezent și eu acolo, pentru că altfel aș fi fost acolo, așa cum am mai fost de-atâtea ori, în alte ocazii. Îi iubesc din suflet și le urez tărie, forță și determinare. Până la capăt”.

„Îmi place faptul că românii ies și își manifestă dezacordul față de hoțiile care se întâmplă, încercând să fie ascunse, dar de fapt sunt foarte evidente", a completat cel care a jucat unele dintre cele mai pregnante roluri de-a lungul unei cariere de 60 de ani: Ilie Moromete, în „Moromeții”, Tănase Scatiu, în „Tănase Scatiu”, locotenentul Bologa, în „Pădurea spânzuraților”, doctorul Mitică Poenaru în „Doctorul Poenaru”, Victor Petrini în „Cel mai iubit dintre pământeni”, Iancu Pampon în „De ce trag clopotele, Mitică?”, Ștefan Tipătescu în „O scrisoare pierdută” sau Niki Ardelean în „Niki Ardelean, colonel în rezervă” și alte sute de roluri în teatru.

Tudor Chirilă a ieșit în stradă încă de la primele proteste, din Piața Universității. El a mers și în Piața Victoriei, dar și la manifestațiile de la Timișoara: „Suntem toți împreună, nu cred că se mai împarte țara într-un oraș sau în altul. Timișoara și Bucuresti devin acelasi lucru prin voi”. „Mai devreme sau mai târziu toată lumea va realiza mizeria și ticăloșia cu care această șleahtă de hoți a operat”, a mai scris actorul, pe Facebook.

El a povestit și cum s-a întâlnit, la manifestație, cu Maia Morgenstern: „Când am ieșit din piață am văzut o femeie care venea către manifestație. Mergea hotărât și avea o privire profundă, aproape fixă, în care tristețea se amesteca cu un fel de fermitate disperată. Lângă ea, o adolescentă cu ochi mari și calzi. Când ne-am apropiat am recunoscut-o pe Maia Morgenstern. Ne-am îmbrățișat în tăcere, apoi ne-am văzut de drum. Adevărul e că nu mai era nimic de spus. În sinea mea simt și știu ca în seara asta va fi și mai multă lume în piață. Ticăloșia trebuie să aibă un sfârșit”.

Maia Morgenstern a avut și mesaje pentru politicieni: „Celor ce mă acuză că nu știu (sau că mă las manipulată): Așa e. Nu am citit ordonanța (nici aia nouă, nici aia veche). Și chiar dacă am încercat, probabil că n-am înțeles mare lucru. Dar nici nu mi-a explicat nimeni (da, am nevoie.... e o crimă?). Mai curând o bătaie de joc. Am avut parte de dispreț. Și indiferență. Și ignore.... și un fel de așa e, că zic io. M-ai înșelat! Celor care mă acuză de lipsă de recunoștință (V-a dat salarii...etc): E ca în căsnicie. Te-am prins că mă înșeli. Ce țipi, dragă, atâta? Că ți-am luat și ție parfum! Nu mai urla, că te-am dus în concediu la Halkidiki!. Dar m-ai înșelat. Și divorțez. Mă despart. M-ai înșelat! Nu e bine, mamă! - îmi spun oameni ce mă iubesc și pe care îi respect la rândul meu. O să vezi tu.... Probabil că parfum nu mai văd eu, dar voi respira aer curat”.

„Un om stă la o răscruce. Poate să o ia spre nord, spre sud, spre est sau spre vest. Noi, încotro? Chiar...acceptam iar est-ul? Întreb. Nu dau cu parul. Dacă nu dorim est-ul...și eu nu-l doresc... ne vedem în Piața Victoriei. În rest, doar...vorbe, vorbe, vorbe...”, a scris și Oana Pellea, pe contul său de Facebook.

iuliu46 13.02.2017 12:00:39

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 643591)
Arestul preventiv impiedica pe infractor sa puna presiuni pe oamenii implicati in chestiune sau sa isi stearga urmele distrugand dovezile nemerniciei sale.

Pai daca ai avea ceva in cap ai cantari riscurile si ai intelege ca riscul ca niste oameni sa fie santajati cu arestul este mult mai mare decat riscul ca unul sa-si stearga urmele. Si ca nu merita. Nu merita sa-ti arunci votul la cos doar ca sa vezi un pic de sange. Mai ales ca foarte multi din aia pentru care se cere arestul, au facut faptele de care sunt acuzati in urma cu luni si chiar ani de zile. :p

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 643592)
Uite Iuliu cine mai intarata , acesti intelectuali . . .

Mihai Șora, filosof, scriitor, eseist, 100 de ani: „Zilele-acestea, mergem în fața Guvernului pentru ca hoția să nu devină lege, iar hoții să nu ne mai hotărască destinul”.

Filosoful Mihai Șora, care merge frecvent la protestele față de OUG privind codurile penale, a anunțat pe Facebook că are și pancartă, aceasta având sigla colecției înființate de el, „Biblioteca pentru toți”, cu mesajul „Biblioteca pentru toți/ Nu îi publică pe hoți". Pancarta a devenit „fotografia de copertă” a contului său de Facebook, relatează*News.ro.

Din pacate pentru multi, unii s-au dat de trei ori peste cap si au devenit mari democrati. De unde pana mai ieri erau mari marxisti, gata sa infaptuiasca revolutia mondiala a oamenilor muncii. Dar nu-i tarziu nici la 100 de ani, asa cum am spus, la noi in 89 a castigat Brucan. :p

Copacel 13.02.2017 12:44:37

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 643595)
Pai daca ai avea ceva in cap ai cantari riscurile si ai intelege ca riscul ca niste oameni sa fie santajati cu arestul este mult mai mare decat riscul ca unul sa-si stearga urmele. Si ca nu merita.

Pai el este hip-hoper sau ceva de genul asta.Bre , celor ca el trebuie sa te adresezi in versuri, poate doar asa pricepe, adica ceva de genul:

Pai daca ai avea ceva in cap
ai cantari riscurile si ai intelege
Ca nimeni nu este, mai presus de mai lege
ca riscul ca niste oamenii sa fie santajati
si din nevinovati, in crimnali transformati
In arest, este mult mai mare
decat riscul, ca cel mai tare
corupt, care nu este inca la inchisoare
Sa-si pune slugele sa-i curete renumele
Spalandu-si astfel urmele.
Iar pentru o astfel de vendeta
Zau, ca nu se merita
:37::37:

iuliu46 13.02.2017 12:55:40

Uzzi tu esti ? :)

Daca oamenii ar sta si ar judeca un pic si s-ar intreba de ce aia din Germania nu pot fi arestati fara sa voteze parlamentul, poate ar intelege ca imunitatea este in primul rand o forma de respect pentru votul lor, o bariera pusa in calea oricui ar vrea sa deturneze votul lor.
Dar la noi ne zic iscoadele turcilor ca nu-i normal sa tinem inchise portile cetatii si noi ii acuzam pe aia care conduc ca vor sa ne tina inchisi inauntru si ne grabim sa daramam portile in loc sa luam la suturi iscoadele. :)

Copacel 13.02.2017 12:57:59

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 643597)
Uzzi tu esti ? :)

Uzi este un pistol-mitraliera din dotarea fortelor israeliene.:69:

iuliu46 13.02.2017 13:02:34

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 643599)
Uzi este un pistol-mitraliera din dotarea fortelor israeliene.:69:

Pai nu era si un hiphoper roman celebru ? Ala cu "zi-le Loredana" ? :p

Urbanophon 13.02.2017 20:57:45

Uzzi e de la trupa B.U.G Mafia. Dar ironic, apropo de situatia data, mi-a venit in minte un vers dintr-o piesa de-a lor:

"Romaneste iti spun, daca este sa compar/ Ar trebui eliberati toti cei din penitenciar."

Dar prefer un Radu Gyr adaptat pe ritm de hip-hop:

https://www.youtube.com/watch?v=z12naPmpYhc

cristiboss56 13.02.2017 21:22:30

Senatorii din Comisia juridică au adoptat luni în unanimitate proiectul de lege privind aprobarea OUG 14 care abrogă OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

Două amendamente au fost admise și două respinse, fiind vorba de detalii privind corelarea unor texte.

''O modificare la art. 25, alin. 5 și la art. 215 indice 1. E vorba de detalii tehnice'', a explicat președintele Comisiei, Șerban Nicolae.

La începutul ședinței dedicată OUG 14 de aprobare a OUG 13 privind modificarea Codurilor penale, PNL a propus introducerea pe ordinea de zi și a ordonanței 13.

''O să vă rog să luați în considerare suplimentarea ordinii de zi cu ordonanța 13. La Comisia de constituționalitate s-a discutat despre ambele acte normative. Una a primit respingere, alta a fost adoptată cu amendamente și cred că este important să le gestionăm împreună, să le discutăm împreună la aceeași comisie, existând un risc destul de mare să dăm un semnal prost dacă am discuta și am dezbate astăzi și am adopta cu sau fără amendamente exclusiv ordonanța 14. Există o temere reală ca adoptându-se ordonanța 14 astăzi și urmând să fie votată în plenul Senatului cât de curând, urmându-și procedura legislativă, lăsăm o breșă pentru a putea fi activate ulterior dispozițiile ordonanței 13'', a cerut senatorul PNL Alina Gorghiu în timpul dezbaterilor.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a explicat că un calendar pentru dezbaterea ordonanței 13 a fost deja stabilit de Biroul Permanent. Propunerea a fost respinsă de membrii comisiei.

Propunerea a fost respinsă de membrii comisiei.

OUG 13 se află pe ordinea de zi a Comisiei juridice pentru ședința de marți, ora 15,00, după plenul în care se va vota OUG 14.

Șerban Nicolae către reprezentanții Ministerului Public: Nu e politicos să veniți neinvitați

Senatorul PSD Șerban Nicolae le-a transmis luni reprezentanților Ministerului Public că este ''nepoliticos'' să vină neinvitați la ședința Comisiei juridice în care s-a discutat OUG 14, procurorul Irina Kuglay fiind dată afară din sală.

''Eu nu am știut de unde sunteți și e o procedură foarte importantă. Nu e vorba de persoane. Orice împuternicire ați avea. Chiar dacă vine un secretar de stat de la Ministerul Justiției, eu nu vă pun să luați legătura cu un consilier al meu sau cu vreun funcționar din Senat. Aveți aici în față 11 senatori. Dacă cineva de la Ministerul Public se consideră mult prea sus, probabil datorită salariului... Procurorul general are salariul mai mare de 5 ori decât un senator, ca să discute cu o comisie senatorială, atunci am să vă rog să nu mai luați cuvântul niciodată. Prezența dumneavoastră aici nu este voința dumneavoastră, este voința membrilor comisiei. Chiar dacă venea procurorul general însuși, îi spuneam același lucru'', i-a transmis Șerban Nicolae, președintele Comisiei juridice, reprezentantului Ministerului Public care a venit la ședința în care s-a discutat OUG 14.

''Mulțumesc pentru atenționare, dar cred că este important să fac această precizare. În cursul zilei de astăzi, conducerea Parchetului General a informat conducerea Camerei Deputaților, a Senatului, precum și Comisiile juridice ale Camerelor cu privire la continuarea demersurilor noastre tradiționale, de colaborare în cadrul legislativului, atât ca urmare a invitației, cât și ca urmare a consultării publice prin afișarea pe site a proiectelor, a informat că dorim să participăm'', a explicat Irina Kuglay.

''Să știți că, pe logica asta, ar însemna ca și noi, în dorința de a sprijini Parchetul, am putea să anunțăm participarea noastră la anchetele penale'', a susținut social-democratul înainte de a o da afară pe reprezentanta Ministerului Public.

Ulterior, Șerban Nicolae a intrat într-o dispută cu senatorul PNL Alina Gorghiu pe aceeași temă.

''Vă rog frumos, abțineți-vă! Eu unul nu am făcut nicio invitație, ca să fie foarte clar, și eu sunt primul care face invitație...Cum să dau cuvântul statului, doamnă senator, ce Dumnezeu, în ce lume trăiți?'', i-a spus social-democratul Alinei Gorghiu.

''E o problemă pe care dumneavoastră ați generat-o, tocmai ați dat afară o persoană după bunul plac, n-ați consultat comisia, n-ați consultat pe absolut nimeni, ați trântit o idee și ați dat afară un om pentru că așa v-a plăcut. Mie mi se pare nepoliticos'', a replicat aceasta, reproșându-i că nu are ''cei șapte ani de-acasă''.

''Da de unde până unde îmi faceți dumneavoastră educație mie? Citiți Regulamentul!'', a intervenit Șerban Nicolae, recomandându-i liberalei să înceteze cu ''populismele plângăcioase''.

iuliu46 13.02.2017 21:32:10

Are dreptate Nicolae si e incredibil cat de mult tupeu au procurorii - si Procurorul General si Luluta si iata ca si aia mai mici.

Si nu ar fi nici o problema daca ar avea curaj dar e tupeu de ala de puradel care iti da un pumn pentru ca are spate, nu pentru ca ar avea curaj.

Copacel 13.02.2017 22:37:59

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 643618)
Dar prefer un Radu Gyr adaptat pe ritm de hip-hop:
https://www.youtube.com/watch?v=z12naPmpYhc

Iar eu as prefera sa nu mai folositi mucenicii lui Hristos pt a va plati facturile.
Nu-l enervati pe Dumnezeu, ca o sa va dea la toti prin ce a trecut acest mucenic.Si n-o sa va placa.

Banii pt facturi si iarba din munca proprie , ok? sau vrei sa-ti scriu in versuri poate intelegi mai bine asa ? :101:

simpllu 13.02.2017 22:59:27

Copacele,

Dumnezeu nu este pătimaș, deci nu Se supara, nici nu Se enervează.

Copacel 13.02.2017 23:50:04

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 643627)
Copacele,

http://www.crestinortodox.ro/religie...os-124215.html

cristiboss56 14.02.2017 00:10:11

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 643627)
Copacele,

Perfect adevărat Ovidiu , si in sprijinul celor scrise de tine , ' iată un scurt fragment dintr -o cărticică :)
"Da, nu Se supără niciodată, pentru că aceasta e dovada libertății pe care ne-a dat-o El. Dumnezeu nu ne-a construit ca să-L dușmănim. Nu avea putere Dumnezeu să-i suprime pe toți dușmanii Lui? Când a scos Petru sabia a acceptat Iisus autoritatea? Ce a spus Iisus? „Pune sabia la loc”! . Voi vă opriți de multe ori la ideea că Iisus va scoate și El sabia. Nu acesta e esențialul. Esențialul e: „Pune sabia la locul ei!”. Pentru că dacă ar fi avut nevoie, Iisus putea să ceară la Tatăl și 12 mii de legheoane să-I pună la dispoziție să-L apere. Dar Dumnezeu ne-a dat libertatea ca să vadă ce vom face cu ea. Vom ajunge chiar până acolo, mai răi decât diavolii, încât să-L înjurăm pe Dumnezeu? Dumnezeu a vrut numai să ne verifice, nu ne-a pus pumnul în gură, asta nu înseamnă că nu Se supără, dar nu ne rupe libertatea. Ne-a dat nu cu voia Lui să facem aceasta, ci cu îngăduința lui Dumnezeu. Astea nu se fac cu voia lui Dumnezeu, ci cu îngăduință. El le îngăduie. El ne-a făcut liberi. Pentru că numai prin libertate putem câștiga calitatea de fii, altfel nu putem. De ce nu Se gândește Dumnezeu să facă din noi niște roboți? Dar nu de asta ne-a creat Dumnezeu, ca să facă niște roboți din oameni. Ne-a creat Dumnezeu ca să devenim fiii Lui prin ascultare, prin folosirea libertății pe care ne-a dat-o după voia Lui, după dreptate și adevăr."
( Bogdan Eduard și Î.P.S. Iustinian Chira , Convorbiri în amurg , Editura Dacia, p. 73)

Urbanophon 14.02.2017 07:12:57

Eu as vrea ca Dumnezeu sa Se supere pe mostenitorii criminalilor care au fost responsabili pentru mucenicii beciurilor. La care le tot luati apararea pe aici...de nici sa se pocaiasca in inchisori nu vor. Si inchisoarile actuale nici nu se compara cu inchisorile anterioare...Dar cine stie, conducatorii ce ii avem sunt doar rezultatul pacatelor poporului.

iuliu46 14.02.2017 08:09:40

Pai care-s aia bre ca vad ca unii mostenitori sunt langa voi in strada si va mai si mandriti cu asta. :)

Urbanophon 14.02.2017 08:40:53

Cum ar fi?

iuliu46 14.02.2017 08:45:45

Pai cum ar fi Sora 13. :p

Copacel 14.02.2017 08:57:12

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 643630)
Perfect adevărat Ovidiu , si in sprijinul celor scrise de tine , ' iată un scurt fragment dintr -o cărticică :)

Carticica, carticele, o sa ajungeti crestini de biblioteca :21:
No, Sodoma & Gomora sunt in imaginatia noastra, dar ce sa vorbim
despre POTOP.Si ala tot in imaginatia noastra.
Tu si altii , inclusivi Iustinian Chira faceti un mare pacat :
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...eu-140731.html
Crestini din carti.N-ai cu cine domne'.N-ai cu cine.:21:

Copacel 14.02.2017 08:58:46

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 643636)
Eu as vrea ca Dumnezeu sa Se supere pe mostenitorii criminalilor care au fost responsabili pentru mucenicii beciurilor. .

Mah tu vrei ca Dumnezeu se supere pe tine.:21::21:

Urbanophon 14.02.2017 09:01:05

Iuliu, Sora 13?

Urbanophon 14.02.2017 09:07:29

Scurt istoric

PSDR-PCdR-BMT-PMR-PCR-FSN-PDSR-PSD

Cristescu-Groza-Dej-Ceausescu-Iliescu-Roman-Gherman-Nastase-Geoana-Ponta-Dragnea

CristianR 14.02.2017 09:10:49

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 643640)
Pai cum ar fi Sora 13. :p

Nu sunt la curent cu ce i se reproșează lui Mihai Șora, însă dacă chiar ar fi vorba de vreun trecut compromițător, ceea ce interesează e prezentul. Continuatorii torționarilor deținuților politici sunt indezirabili nu pentru păcatele înaintașilor, ci pentru ale lor, prezente. Căci nu sunt descendenți după sânge, ci după nelegiuiri; astea sunt cele care-i unesc cu înaintașii.

Dacă, prin absurd, Iliescu s-ar pocăi și ar deveni promotor sincer al adevărului, al dreptății, în general al binelui, ar avea toată stima mea, iar trecutul său nu l-aș mai pomeni.

Din păcate, duci mai departe perfida acuzație nivelatoare a celor care vor să-i tragă pe toți în aceeași mocirlă, ca lumea să creadă că nimeni nu mai are vreo valoare umană.

Părerea mea e că și EVZ dăunează grav sănătății (spirituale).

Copacel 14.02.2017 09:17:24

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 643645)
PSDR-PCdR-BMT-PMR-PCR-FSN-PDSR-PSD

-PNL-PMP-USR
Citat:

Cristescu-Groza-Dej-Ceausescu-Iliescu-Roman-Gherman-Nastase-Geoana-Ponta-Dragnea
-Constantinescu-Basescu-cei din piata victoriei-Iohanis-cel 6 case din meditatii-Forul Democratic German-Retrocedari ilegale-nazism-fascism-comunism-Merkel
:29:

iuliu46 14.02.2017 09:18:17

Mihai Sora e de acolo din primii ani ai stalinismului in Romania. Azi e in piata. Nu e nici o diferenta intre el si sa spunem Alexandru Barladeanu sau Silviu Brucan, cel care a facut GDS dupa 89. :71:
Toti au fost stalinisti convinsi si la un moment dat, au intrat in dizgratia lui Ceausescu. Poate tocmai pentru ca Moscovei nu-i convenea directia lui Ceausescu asa ca si-a folosit agentii din Romania. Poate ca dupa 89, toti comunistii astia vechi sau macar o parte s-au dus exact acolo unde au simtit ca le este locul - catre o alta constructie care isi propunea globalismul la fel cum si-a propus-o si comunismul inca de la inceput. Asa ca si dupa 90 a continuat lupta, am avut o stanga a lui Iliescu sub care s-au adunat in special comunistii si urmasii lor cu vederi mai apropiate de a lui Ceausescu si o dreapta a lui Brucan unde s-au adunat comunistii si urmasii lor cu vederi mai apropiate de cele ale primilor comunisti. De aia Tismaneanu ala mic ne da lectii de democratie, Mihai Sora face la 100 de ani revolutia pe care a visat-o la 40 si asa mai departe. :)

CristianR 14.02.2017 09:20:09

Mă tem că nu mai faci distincția între sinceritate și ipocrizie.

iuliu46 14.02.2017 09:21:34

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 643646)
Nu sunt la curent cu ce i se reproșează lui Mihai Șora, însă dacă chiar ar fi vorba de vreun trecut compromițător, ceea ce interesează e prezentul. Continuatorii torționarilor deținuților politici sunt indezirabili nu pentru păcatele înaintașilor, ci pentru ale lor, prezente. Căci nu sunt descendenți după sânge, ci după nelegiuiri; astea sunt cele care-i unesc cu înaintașii.

Dacă, prin absurd, Iliescu s-ar pocăi și ar deveni promotor sincer al adevărului, al dreptății, în general al binelui, ar avea toată stima mea, iar trecutul său nu l-aș mai pomeni.

Din păcate, duci mai departe perfida acuzație nivelatoare a celor care vor să-i tragă pe toți în aceeași mocirlă, ca lumea să creadă că nimeni nu mai are vreo valoare umană.

Părerea mea e că și EVZ dăunează grav sănătății (spirituale).

Exact. De aia zic ca e la fel de nelegiuit acum pe cat era si in tinerete. Pentru ca nici macar la 100 de ani nu si-a dat seama ca Turnul Babel e un lucru rau. :p
O dauna si EvZ dar cat discernamant crezi ca are unul care se informeaza de pe Hotnews sau Digi ? :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:55:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.