Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Tie , Doamne ! Un gand, o ruga sau un vers , Bunului nostru prieten - Dumnezeu ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12258)

cristiboss56 10.10.2014 23:38:34

http://www.crestinortodox.ro/comunit.../882/25040.jpg

cristiboss56 18.10.2014 22:49:55

O rugăciune foarte frumoasă a unui nevoitor, a unui călugăr athonit, care cred că în sufletul său nu-și dorea nimic altceva decât îmbogățirea întru Dumnezeu, o rugăciune în care cred că ne putem regăsi cu toții. Zice așa:

„Nu doresc să trăiesc mult. Vreau să trăiesc cu Tine. Mult, viu și nesfârșit ești Tu. Vino și fă voia Ta întru mine. Vino când vrei și când socotești Tu. Vino ca o adiere, ca o binecuvântare, dacă socotești astfel, vino ca un fulger al încercării și arde-mi ființa dacă crezi că așa trebuie. Știu că ceea ce va urma vizitei Tale, în orice fel ai veni, va fi ceea ce-mi doresc mai adânc, ceea ce nu pot exprima și găsi nicăieri altundeva în afară de Tine. De aceea, pe Tine Te caut și aștept. Sunt dezamăgit de mine însumi, numai Tu rămâi, și vin la tine, Doctorul, luminarea și sfințirea sufletelor și trupurilor. Vin bolnav cum sunt și îmi încredințez Ție toată viața și nădejdea mea. Amin.”
Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.Amin.
Doamne ajuta!

cristiboss56 20.10.2014 17:07:59

Scurtă rugăciune pentru noi înșine și pentru cei dragi nouă:

Doamne, Tu cunoști pricina îngrijorărilor mele, ia-mă în palma Ta și păzește-mă. Fii cu mine în fiecare clipă și nu mă lăsa să alunec sau să mă poticnesc. Ție îți încredințez viața mea și ființa mea, sufletul meu și tot ce am. Ai grijă de ele și folosește-le după cum vrei Tu.
Ție ți-i încredințez și pe toți cei pe care îi iubesc, ocrotește-i cu mila Ta și nu-l lăsa pe niciunul dintre ei să se piardă. Iartă-ne când greșim iar atunci când rătăcim pe cărări străine, ia-ne de mână și adu-ne cu blândețe acasă.
Îndreaptă răul pe care l-am făcut și folosește rănile noastre spre zidirea și vindecarea noastră și a altora. Rămâi cu noi până la sfârșit și dă sens vieții noastre, pentru ca și noi să rămânem în Tine și să gustăm pacea și biruința deplină în Împărăția Ta.
Amin

cristiboss56 20.10.2014 17:13:07

https://lh5.googleusercontent.com/-3...-no/waqee9.jpg

Stapane, Imparate al cerului si al pamantului, care ai venit in lume sa ne mantuiesti si sa ne faci partasi ai bunatatilor celor negraite, noi n-am stiut pana acum ce cerem, noi n-am stiut pana acum, Doamne, ce vrem, dar am inteles ca tu vrei sa ne dai, ca un Parinte bun, numai ce ne este de folos pentru sufletele noastre.
Ajuta-ne ca sa ne dezlipim mai usor de pamantul acesta trecator, si sa nu mai dorim nimic altceva decat numai pe Tine si Imparatia Ta cea cereasca, ca in ziua Ta cea mare, cand vei veni sa ne judeci cu slava Ta pe norii cerului sa ne asezi la dreapta ta, ca sa fim cu Tine in vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 28.10.2014 17:11:41

Doamne, îți prezint prietenii mei pentru ca să-i binecuvântezi, să-i ocrotești și să le arați cum să trăiască.
Tu care știi cum trăiesc, știi ceea ce îi preocupă, ceea ce simt, ceea ce gândesc la ceea ce aspiră, ceea ce le lipsește și ceea ce își doresc.
Tu care știi când plâng, când râd, când sunt în singurătate; ocrotește-i, protejează-i, animă-i ca să meargă mai departe, însoțește-i întotdeauna.
Și pe mine învață-mă să simt ceea ce simt ei, a fi disponibil când au cel mai mult nevoie de mine, a fi amabil când necesită cel mai mult a fi iubit, a-i vedea când necesita a fi văzuți, a-i auzi când doresc să fie auziți a le da siguranță când o necesită, a le veni în grabă când au are nevoie de cineva, a sărbători când necesită a fi sărbătoriți, a plânge când au nevoie de a se ușura, pentru a mă simți mândru de ei și a învăța cât se poate de la ei.
Pentru ca Tu ai fost, Doamne prietenul cel mare și necondiționat din totdeauna! Te rog astăzi pentru prietenii mei și pentru mine. Pentru prietenia care ne unește, binecuvântează-ne și întâmpină-ne cu dragostea Ta. Toate le cer în numele Prietenului meu și al Tău Fiu iubit, Domnul Iisus. Amin. Doamne, Tu cunoști pricina îngrijorărilor mele, ia-mă în palma Ta și păzește-mă. Fii cu mine în fiecare clipă și nu mă lăsa să alunec sau să mă poticnesc. Ție îți încredințez viața mea și ființa mea, sufletul meu și tot ce am. Ai grijă de ele și folosește-le după cum vrei Tu. Ție ți-i încredințez și
pe toți cei pe care îi iubesc, ocrotește-i cu mila Ta și nu-l lăsa pe niciunul dintre ei să se piardă. Iartă-ne când greșim iar atunci când rătăcim pe cărări străine, ia-ne de mână și adu-ne cu blândețe acasă. Îndreaptă răul pe care l-am făcut și folosește rănile noastre spre zidirea și vindecarea noastră și a altora. Rămâi cu noi până la sfârșit și dă sens vieții noastre, pentru ca și noi să rămânem în Tine și să gustăm pacea și biruința deplină în Împărăția Ta. AMIN !

Scurtă rugăciune zilnică
Doamne, învață-ne cum să trăim și cum să iubim, și dă-ne stăruință
să-ți cerem acest lucru în fiecare zi, până va rodi în noi sămânța
adevărului Tău cel viu. Călăuzește-ne pașii prin viață și ajută-ne să ne
ținem dreaptă cărarea. Atunci când ne vorbești, dă-ne înțelepciunea să
ascultăm. Atunci când taci, dă-ne răbdare să așteptăm. Dar să nu taci
niciodată prea mult, căci suntem atât de slabi și de ușor coruptibili!
Deschide-ne ochii și inima și umple-le de Tine, ca să vedem și să simțim
după voia Ta. Iartă-ne și învață-ne să iertăm și să ne iertăm. Fii cu
noi în orice clipă și scapă-ne de povara singurătății din noi. Ajută-ne
să ne ducem crucea. Păzește-ne de ispitele pe care nu le putem duce și
dă-ne puterea să le învingem pe celelalte. Învrednicește-ne să trăim
zilnic cu Tine, ca să avem puterea să trăim cu noi înșine.
Amin

cristiboss56 30.10.2014 17:00:40

Suflete dragi, vă invit azi la o rugăciune minunată, pentru Iubirea Necondit›ionată, care ajută foarte mult la deschiderea inimilor s™i limpezirea mint›ii.
Tată Ceresc revarsă peste mine acum și aici iubirea pură și infinită.
Revarsă peste mine iubirea necondiționată și îndrumă-mă în calea ei.
Amintește-mi mereu să nu uit cine sunt și ce fac aici.
Amintește-mi mereu să iubesc necondiționat pe oricine îmi apare în cale.
Amintește-mi mereu să fiu pur/pură în tot ceea ce fac, spun și gândesc și să fiu echilibrat/echilibrată în fiecare secundă.
Dă-mi puterea de a fi conștient/conștientă în fiecare secundă și de a trăi în prezent.
Ajută-mă să fiu bunătate, dăruire, lumină, pace și iubire.
Eu, acum și aici aleg să fiu IUBIRE. Aleg să găndesc cu inima.
Aleg iubirea din toată ființa mea și știu unde să o găsesc. În interiorul meu.
Aleg să văd toți oamenii la fel, fiindcă nu există superioritate iar dacă se întâmplă ca cineva să mă ajute și să mă trezească mai tare, să pot să îl iubesc la fel ca pe toți ceilalți.
Fiindcă, Doamne, tu ești în tot ce există și prin tine îmi vorbesc lucrurile, întâmplările, oamenii.
Fiecare dintre cei din jur sunt oglinda mea iar eu îți mulțumesc astăzi și întotdeauna pentru toată dragostea, experiențele și iubirea pe care le-ai revărsat asupra mea pentru binele meu cel mai înalt.
Aleg astăzi să merg pe drumul meu și sunt foarte recunoscător / recunoscătoare pentru tot ce există.
Mulțumesc și te iubesc !
Amin !

cristiboss56 31.10.2014 21:38:36

Hristoase, Bunule, Care atâtea ai făcut pentru mine, Care, necăutând la păcatele mele, de multe ori ai mângâiat inima mea cu căldura Duhului Tău celui Sfânt și ai dat minții mele să simtă venirea Ta și tot trupul meu de multe ori s-a aprins de bucuria venirii Tale, adu-ți aminte de mine, Bunule, și vino iară, adu-ți aminte câtă bucurie mi-ai făcut cu venirea Ta, că eu din altă parte nu am să aștept nici bucurie, nici mângâiere, nici înțelegere, decât numai de la Tine; vino la mine, deși sunt atât de murdar, atât de rănit, atât de nepotrivit pentru un oaspete ca Tine.
Cel Care știai de la începutul lumii că voi cădea în acest păcat, și totuși m-ai făcut, Care știind de căderea și de răcirea mea, totuși m-ai cercetat în trecut și mi-ai dat să Te simt și să mă bucur cu nebunie sfântă de unirea cu Tine, părându-mi atunci că niciodată nu mă voi mai desparți de dragostea Ta.
Oare Tu, după ce ai făcut atâtea mile cu mine, n-ai putea să vii iarăși, Bunule, să mă mângâi și să-mi redai nădejdea? Iată, eu stau înaintea Ta, precum știi fă cu mine. De vrei să mă ai în lumina, fii binecuvântat; de vrei să mă ai în întuneric, iarăși fii binecuvântat, că eu atâta am meritat și nici măcar atâta. Îți mulțumesc însă că în această viață trecătoare mi-ai dat să Te cunosc, pe cât mi-a fost cu putință mie, orbului. Îți mulțumesc pentru această zi pe care mi-ai dat-o și pentru toate zilele pe care eu nu le-am prețuit. Îți mulțumesc pentru orice om pe care l-ai trimis în viața mea, pentru orice cuvânt bun. Îți mulțumesc, Doamne, chiar și pentru acest păcat în care am căzut, că el s-a făcut pricină a tânguirii mele. Pentru toate Îți mulțumesc, Bunule, deși n-am cu ce să-ți mulțumesc. Numai pe Tine te am și pe Tine acum Te-am pierdut, pentru păcatele mele. Sunt sărac și sărman, lepădat și aruncat ca un câine mort de la fața Ta. Nu mai pot nici să suspin, nici să cer și mă gândesc cu rușine la faptul că Tu iarăși vei veni, și știu că vei veni, aceasta mă umple de o mare rușine, dar și de dragoste, Bunule. Și mă vei încălzi cu căldura Ta și mă vei ridica și mă vei strânge la pieptul Tău, că nu-i nimeni mai singur ca mine și ca Tine, Doamne, că Tu numai în Mine Îți găsești odihnă și bucurie și alinare a dumnezeieștii Tale tristeți, pe care eu nu o înțeleg, că Tu pentru aceasta m-ai zidit, ca să-ți fiu Ție sălaș sfânt și casă de odihnă, unde să-ți pleci fericitul Tău cap, pe care nicăieri în altă parte nu ai unde să-l pleci. Cu dor mă vei ridica și mă vei îmbrățișa, Bunule, iar eu, ca întotdeauna, nu voi putea să răspund iubirii Tale. De aceea, nici nu mai îndrăznesc să deschid gura mea și nici măcar să gândesc; stau gol de orice gând și de orice dorință și numai inima mea o pun înaintea Ta, această inimă de care eu însumi mă îngrețoșez, Ție ți-o dau, Doamne. Zidește-o din nou, Bunule, Milostivule, Atotputernice, că știu că poți și știu că vrei, că nimic n-ai voit mai mult decât mântuirea mea, că pe mine m-ai iubit de la începutul lumii, și pe mine ai venit să mă cauți, și pentru mine ai murit, și către mine cauți acum cu dragostea Ta pe care eu nu o înțeleg, nu o simt și nu o prețuiesc. O, Bunule, chiar împotriva voii mele, mântuiește-mă, că sufletul meu aceasta a voit, deși faptele mele arată altceva! Cele bune, pe care le-ai rânduit pentru mine încă de la începutul veacurilor, grăbește a le împlini acum. Că Ție îți mulțumesc și pe Tine te laud, pe Tine Te mâhnesc și la Tine iarăși mă întorc, la Dumnezeul meu, în afară de care nu mai am pe nimeni, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Amin.

cristiboss56 02.11.2014 20:55:02

Iarta-ma, Doamne: -pentru tot ce puteam sa vad si nu am vazut!
-pentru tot ce puteam sa aud si nu am auzit!
-pentru tot ce puteam sa simt si nu am simtit!
-pentru tot ce as fi putut sa inteleg si nu am inteles!
-pentru tot ce puteam sa constientizez si nu am constientizat!
-pentru iertarea pe care as fi putut sa o dau si nu am dat-o!
-pentru bucuria pe care as fi putut sa o traiesc si nu am trait-o!
-pentru Lumina pe care as fi putut sa o primesc si nu am primit-o!
-pentru viata pe care as fi putut sa o ocrotesc si nu am ocrotit-o!
-pentru visele pe care mi le-as fi putut împlini si nu le-am implinit!
-pentru necunoscutul in care as fi putut sa pasesc si din teama, nu am indraznit sa pasesc!
-pentru iubirea pe care as fi putut sa o exprim si nu am exprimat-o!
-pentru tot ce puteam sa creez bun si frumos si nu am creat pentru gloria Ta Doamne si a Imparatiei Tale Divine!
Pentru tot ce stiu si nu stiu ca am gresit, pe Tine, Doamne, care esti Mila si Iubirea infinita, Te rog, iarta-ma si ma imbraca cu nesfarsita Ta Iubire si Lumina!
Iti multumesc, Doamne:
-pentru toata frumusetea pe care am vazut-o izvorand din Tine !
-pentru muzica tacuta a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvaluit-o auzului!
-pentru tot ce am simtit bun si minunat in viata mea!
-pentru tot ce prin harul Tau am inteles!
-pentru lumina pe care am sorbit-o in adancul meu!
-pentru iertarea pe care daruind-o, am dobandit pace!
-pentru bucuria fiecarei clipe traite in Tine, Doamne!
-pentru toate cadourile spirituale care mi-au imbogatit fiinta!
-pentru viata mea, care e a Ta, o mica parte a simfoniei existentei!
-pentru visele care au prins forma prin armonia iubirii Tale pentru mine!
-pentru necunoscutul in care am pasit plin de curaj, regasindu-Te!
-pentru iubirea coplesitoare cu care ma dezmierzi clipa de clipa!
-pentru tot ce am creat prin Tine bun si frumos, aducand cu umilinta lauda Imparatiei Tale divine!
Dumnezeu, Tatăl nostru, plimbandu-se prin casa mea, imi va lua toate grijile și va vindeca toate bolile mele si ale familiei mele în Numele lui Iisus, Amin.

cristiboss56 15.11.2014 23:18:38

Fericitul Augustin

Târziu de tot Te-am iubit, O, Tu, Frumusețe atât de veche, și totuși atât de nouă, târziu de tot Te-am iubit. Și iată că Tu Te aflai înlăuntrul meu, iar eu în afară, și eu acolo, în afară, Te căutam și dădeam năvală peste aceste lucruri frumoase pe care Tu le-ai făcut, eu, cel lipsit de frumusețe. Tu erai cu mine, dar eu nu eram cu Tine; mă țineau departe de Tine acele lucruri care, dacă n-ar fi fost întru Tine, nici n-ar fi existat. M-ai chemat și m-ai strigat și ai pus capăt surzeniei mele. Ai fulgerat și ai strălucit, și ai alungat orbirea mea; ai răspândit mireasmă și eu am inspirat, și acum Te urmez cu înfocare; am gustat din Tine și acum sunt înfometat și însetat după Tine; m-ai atins doar și m-am și aprins de dor după pacea Ta.

cristiboss56 17.11.2014 20:56:10

Rugăciune pentru cei bolnavi

Atotputernicule Doamne, Tămăduitor al sufletelor și trupurilor, care cobori pe oameni și tot Tu îi ridici, care pedepsești și vindeci din nou, ai mila de (numele), pentru că este bolnav (bolnavă).
Întinde-Ți brațul Tău tămăduitor, și vindecă pe el (ea), și ridică-l (o) din patul de suferință. Gonește duhul de slăbiciune din el (ea) și îndepărtează de la el (ea) durerea, rănile, febra și slăbiciunile.
Dacă are păcate și greșeli, iartă-i-le, din dragostea Ta pentru oameni.
Dumnezeule ai milă de ceea ce a creat mâna Ta, întru Iisus Hristos, împreună cu care ești binecuvântat și cu bunul și de viață dătătorul Tău Duh, acum și în vecii vecilor. Amin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:35:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.