Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O alimentatie corecta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13392)

adam000 07.02.2012 17:54:29

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 427842)
...micro si macro elemente (cupru, fier, zinc, cobalt, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, iod, aluminiu, cadmiu, crom, bismut, nichel, titan, molibden, vanadiu, siliciu, sodiu, bor, beriliu si altele, toate în formă organică, chelatinizate).

Deci Mumio asta pe care il recomanzi tu, contine si cadmiu! Pai asta este extrem de toxic pt organism: http://en.wikipedia.org/wiki/Cadmium_poisoning

Bine, atunci completez: Cadmiu, strontiu, nichel, acid benzoic (E210) sa mananci tu, daca asa intelegi tu ca e sanatos si natural / naturist.

ovidiu b. 07.02.2012 19:00:01

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 427848)
Deci Mumio asta pe care il recomanzi tu, contine si cadmiu! Pai asta este extrem de toxic pt organism: http://en.wikipedia.org/wiki/Cadmium_poisoning

Bine, atunci completez: Cadmiu, strontiu, nichel, acid benzoic (E210) sa mananci tu, daca asa intelegi tu ca e sanatos si natural / naturist.

Dragule citeste te rog cu atentie ceea ce ei prezinta pe site. Vad ca esti fixat pe nite idei. Scrie foarte clar ca este natural si tot o tii in sus si in jos cu E-eurile. Mumio este o rasina care creste in locuri greu accesibile din muntii Asiei Centrale, la peste 2000 metri, in special in Kazahstan si Kirghizstan, iar aprecieri la adresa ei au venit din partea unor titani ai terapiilor naturale, ca Aristotel, Hippocrat, Galen si altii.

Peste 2500 de ani ne despart de primele mentiuni scrise referitoare la calitatile terapeutice ale unui produs natural mai putin obisnuit: mumio, numit si (rasina muntilor), (seva stancilor) sau (sangele muntelui). Desi in mod impropriu, intrucat s-ar putea spune ca... nu seamana cu nimic, ii vom spune totusi rasina.

În medicina antică, “Mumio®” era considerat unul din produsele medicinale eficiente. Aristotel, Hippocrat, Galen (acum 2000-2500 e ani), Abubakir Rabi al Buharan (sec. al IX-lea), Avicenna (sec. al X-lea), Beruni (sec. Al X-XI-lea), Muhammed Tabib (sec. al XII-lea), Muhammed Arzni (1735), Muhammed Shirazi (1762), Al-Komuz Muhit (1795), Muhammed Alucami, Holihon Huccun 1857), Sadik Razavi (1885), Eirini d’Eirin (1872) si multi altii au folosit produsul “Mumio®” în următoarele situatii: fracturi costale, gastrite, ulcer,

În baza autorizatiei temporare, acordată de Comitetul Farmaceutic al URSS, “Mumio®” a fost testat clinic în câteva spitale la tratarea fracturilor costale, afectiunilor circulatorii, ulcerului si bolilor tractului gastro-intestinal, etc. Rezultatele au fost publicate în perioada 1956-1980, în sute de lucrări stiintifice, ale căror autori (sakirov, P. P. Denisenko, A.V. Visnevski, I. N. Nuraltev, D. K. Ismailova, B. K. Korciubekov, B. N. Bajanov si altii) au subliniat anumite calităti curative ale produsului “Mumio®”.

“Mumio®”” este un produs naturist. În componenta sa intră un întreg complex (de la 25 până la 40 de substante organice si minerale: produsele de descompunere a compusilor polimoleculari ( acizi zoomelanici, acizi humici, acid benzoic, oxalic, amino- si alti acizi, terpenoide, steroizi, vitamine din grupa B si P, fragmente de molecule polifenice si alti compusi), si de asemenea macro - si microelemente (calciu, magneziu, siliciu, aluminiu, fier, mangan, nichel, vanadiu, bariu, molibden, strontiu, beriliu, zirconiu, titan, argint, galiu, deci metele grele, în cantităti ....) si miere.

Produsul “Mumio®” brut se prezintă sub forma unor conglomerate de diferite mărimi, de culoare brună.

ps: ti se pare ca are rost sa ma scriu....sau tot nu te-ai convins?

ovidiu b. 07.02.2012 19:05:37

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 427830)
Interzise in post sau ingeneral?

Postul cred ca iti este clar, nu are rost sa intram in amanunte. In afara postului fiecare alege. E la libera alegere. De aici incolo fiecare are liberul albitru.

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 427830)
Nici minunatele ciuperci?

Exista ciuperci cum ar fi de exemplu Hribul. Hribul are poteine de foarta buna calitatea, usor de rupt in aminoacizi si contine proteine complete datorita pezentei celor 8 aminoacizi esentiali. Deci ne serveste foarte bine creierului uman. Dar, unele ciuperci cum ar fi spre exemplu ciuperca de brad, sta pana la 90 de zile in intestin, amestecandu-se cu diverse material fecale putrezeste groaznic si trage o gramada de materii putride (jumatate digerate, jumatate nedigerate) implicand o poluare severa a structurii gastrointesinale si implicit al lichidelor absorbite si trimise mai ales in ganglioni (in primul rand in ganglionii limfatici si in al doilea rand in organele cu valoare antitoxica cum ar fi ficat, splina, pancreas. Cipuercile sunt materile de poluare, cred ca ati auzit de intoxicatii cu ciuperci. Proteinele din ciuperci se rup partial in aminoacizi si partial se plimba prin segmentul gastrointestinal in calitate de proteine partial desprinse, se trag in sange si polueaza lichidele din interiorul corpului (lichidul spre exemplu limfatic, plasma sanguina, lichidele din spatiile interstitiale etc, suntem 70% apa).
Dupa un timp de dietoterapie corecta se poate incepe cu Sampinioanele care sunt relativ digeste si bineinteles Hribi care sunt digeste, alimente de buna calitate.

adam000 07.02.2012 19:37:28

Cred ca discutia aceasta nu isi are sensul. Fiecare e liber sa inghita ce vrea si cat il duce capul.
Eu unul insa nu as consuma produse care sa contina strontiu sau cadmiu, pe motiv ca sint "naturale"...

fallen 07.02.2012 20:00:36

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 427844)
Hmm... poate o sa intreb odata la vreun plafar ceva. Oricum pentru mine cele mai bune lucruri naturale mi se par usturoiul si mierea de albine + unele ceaiuri.

PS care sunteti baieti sa nu beti ceai de tei... :68:

Decat in Post, atunci e foarte indicat!

fallen 07.02.2012 20:05:13

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 427861)
Postul cred ca iti este clar, nu are rost sa intram in amanunte. In afara postului fiecare alege. E la libera alegere. De aici incolo fiecare are liberul albitru.

Exista ciuperci cum ar fi de exemplu Hribul. Hribul are poteine de foarta buna calitatea, usor de rupt in aminoacizi si contine proteine complete datorita pezentei celor 8 aminoacizi esentiali. Deci ne serveste foarte bine creierului uman. Dar, unele ciuperci cum ar fi spre exemplu ciuperca de brad, sta pana la 90 de zile in intestin, amestecandu-se cu diverse material fecale putrezeste groaznic si trage o gramada de materii putride (jumatate digerate, jumatate nedigerate) implicand o poluare severa a structurii gastrointesinale si implicit al lichidelor absorbite si trimise mai ales in ganglioni (in primul rand in ganglionii limfatici si in al doilea rand in organele cu valoare antitoxica cum ar fi ficat, splina, pancreas. Cipuercile sunt materile de poluare, cred ca ati auzit de intoxicatii cu ciuperci. Proteinele din ciuperci se rup partial in aminoacizi si partial se plimba prin segmentul gastrointestinal in calitate de proteine partial desprinse, se trag in sange si polueaza lichidele din interiorul corpului (lichidul spre exemplu limfatic, plasma sanguina, lichidele din spatiile interstitiale etc, suntem 70% apa).
Dupa un timp de dietoterapie corecta se poate incepe cu Sampinioanele care sunt relativ digeste si bineinteles Hribi care sunt digeste, alimente de buna calitate.

Nu ma gandam sa mananc ciuperci otavitoare sau halucinogene, iar cele "de brad", nu sunt sigura, dar cred ca am avut o experienta neplacuta (desi cred ca fac o confuzie, ca la mine te asigur ca n-au stat in intestin nici pe departe atat de mult...)
Dar revin, totusi, ce aveti cu rosiile, ardeii si vinetele?

ovidiu b. 07.02.2012 20:26:16

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 427871)
Nu stiu care dintre noi e fixat pe niste idei. Eu iti adusesem argumente, tu in loc sa-mi raspunzi cu niste contraargumente solide la faptul ca acele substante chimice (cadmiu, strontiu, acid benzoic, pe care ei recunosc ca Mumio le contine) sint substante toxice pentru organismul uman, din lipsa de argumente, imi raspunzi ca ei se lauda pe site-ul lor (site de promovare in care desigur ca incearca sa isi laude produsul cum le da prin cap mai bine), cum ca e natural.
Desigur, si ciupercile Amanita sint naturale, dar sint otravitoare (toxice), asa ca faptul ca ceva e natural nu este un argument ca ar fi neaparat bun.

De pe acelsi site am urmatoarele informatii:
Produsul “Mumi” brut se prezintã sub forma unor conglomerate de diferite mãrimi, de culoare brunã.

Produsul “Mumio” purificat se prezintã sub forma unor bucãti microscopice fragile, strãlucitoare, de culoare brun-închisã, sau ca o masã plasticã densã de aceasi culoare, complet solubilã în apã si foarte putin solubilã în alcool.

Extract purificat de rasina MUMIE – Nectarul Muntilor....deci probabil ca aceste metale "toxice" sunt extrase din continul rasinei.

Raoul 07.02.2012 20:29:50

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 427874)

Si de ce ma rog?? :22:

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 427876)
Dar revin, totusi, ce aveti cu rosiile, ardeii si vinetele?

Probabil din acelasi motiv pt. care nu e buna nici carnea,nici laptele,branza,smantana,ouale etc.

Oricum nu cred ca e bine sa fim prea "mofturosi",nu cred ca asta e scopul omului pe pamant.

Ovidiu,si fara suparare,nu mai lua si tu de bun ce scrie pe toate siteurile. Asa cand citesti prospectul orice aliment e bun,chiar si energizantele de la care puteam sa mor scria ca au nush cate vitamine :21:

ovidiu b. 07.02.2012 20:34:52

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 427874)

.......:71:

ovidiu b. 07.02.2012 20:36:11

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 427881)
Ovidiu,si fara suparare,nu mai lua si tu de bun ce scrie pe toate siteurile. Asa cand citesti prospectul orice aliment e bun,chiar si energizantele de la care puteam sa mor scria ca au nush cate vitamine :21:

Stai linistit ca am luat un an de zile si nu sunt mort. Si analizele sunt bune.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:20:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.