![]() |
Citat:
E interesant cum discutia e dusa mai mult de oameni casatoriti... :15: |
Citat:
Nu stiu daca sunteti sau nu de acord cu mine, dar din pacate, in unele cazuri, asteptarea devine excesiv de lunga, daca tot ceea ce face o femeie este sa-si doreasca un sot. Unele femei refuza sa iasa din casa, refuza a avea prieteni, se inchid in sine, se deprima. Sufera in tacere si mai ales, sunt convinse de ideea ca barbatii sunt doar niste animale care le vad ca pe o marfa. Nu stiu daca o depresie prelungita face bine cuiva. Sunt convinsa ca exista femei de valoare, care-si pastreaza fecioria si traiesc dupa cuvantul lui Dumnezeu, care nu ies in societate din timiditate. De asemena, in momentul cand cunosc un barbat, necunoscand cum sa trateze cu el, lasa o impresie gresita, aceea de dezinteres fata de el. Sunt sigura ca multe femei au trait o astfel de dezamagire. Eu mi-as dori ca acestor femei sa li vada adevarata valoare, sa fie pretuite si sa fie apreciate de barbatii seriosi si responsabili. Asta este tot ce vreau. Nu sunt un model, nu sunt un etalon pentru fetele curate si va asigur ca nu as indemna nicio fata spre aceasta cale. In schimb, am certitudinea ca incercarea de a aplica macar 10% din sfaturile mele, pot aduce rezultate frumoase. |
Citat:
Este valabil pentru multe lucruri in viata. Nici preotii nu sunt intotdeana un model, dar .. sa facem ce spune popa, nu ce face, nu? ;-) Da, poate ca nu ar trebui de fapt sa ma mai bag in discutie ;-) Culmea, la discutiile despre viata conjugala si contraceptia isi dau cu parerea adesea cei NEcasatoriti. |
De asemenea, refuz sa cred ca un singur pacat stiut din viata cuiva, ii poate aduce stigmatul unei persoane proscrise, pe care societatea, Biserica si enoriasii ei sa nu dea doi bani. Exista greseli mai mari sau mai mici, dar oare doar o greseala caracterizeaza un om?
Desi prima reactie este de respingere a unei astfel de persoane, consider ca astfel de prejudecati ne fac sa ne indepartam de oameni de bine, oameni cu credinta in suflet. Extrapoland un pic aceasta idee, poate lucruri de acest gen se intampla si in relatiile de prietenie dintre un barbat si o femeie. O femeie cunoaste un barbat de bine,credincios, serios, resposabil, galant, manierat, inteligent si iubitor. Si ii este dat sa asculte un pacat din viata lui (nu un pacat capital sau deosebit de grav). Este corect sa-l marginalizeze? Este corect sa refuze sa mai aiba vreo discutie cu el? Este adevarat ca unii oameni aleg sa traiasca in pacat toata viata lor, dar oare este just sa credem ca oamenii nu se schimba niciodata? Este corect sa caracterizam un om dupa o singura greseala? |
Citat:
Admir persoanele de acest gen. |
Citat:
Ce ar putea face, concret, o fată timidă în fața unui băiat, timid și el ? O fată timidă, pe care am cunoscut-o la o petrecere și de care îmi amintesc cu plăcere, a procedat într-un fel remarcabil. Îmi plăcuse de ea la petrecere și i-am propus să o conduc acasă. A primit. A primit și să ne ținem de mână. Dar atât. Am vrut să o sărut, dar și-a aplecat capul. Ne-am luat la revedere. A doua zi, ea mi-a transmis printr-un coleg că nu se sărută la prima întâlnire. să nu mă supăr, să nu o iau ca pe un refuz, dar așa e ea. Nu am mai insistat. "O fată cuminte" mi-am spus, în vreme ce eu căutam altceva. În fond, mesajul ei era: "vrei o fată cuminte ? Atunci insistă un pic, nu te da bătut. Dar înțelege că eu țin la cumințenia mea." Ceea ce am reținut a fost modul ei de a proceda. Noi omitem mereu importanța instituției ambasadorului. Un prieten sau o prietenă se găsesc mereu să ducă o misiune de bune oficii. Am constatat că sunt chiar foarte bucuroși să facă asta. De atunci, am mai folosit procedura ambasadorului, și nu doar în chestii galante. Mereu a fost cu succes, mereu m-a ajutat acest lucru să netezesc un drum care îmi părea prea spinos. |
Citat:
Foarte buna invatatura de desprins de aici! |
Citat:
Distinsa doamna, nu este deloc asa, aceasta persoana, Andra, a mentionat intr-adevar ca nu se considera model, insa dupa ce eu i-am atras atentia ca s-a exprimat total nepotrivit, nepunand accentul pe casatorie ci pe relatiile stabile, prezentand un model pe care tinerele ortodoxe este bine sa nu-l urmeze, de asemenea, sfaturile despre cum sa-ti gasesti un sot nu sunt copiate din invataturile ortodoxe, nu sunt cuvintele unui parinte ortodox, ci sunt copiate din tabloidele pe care le citesc cei nespirituali ! ati citit sfaturile date cu copy-paste din tabloide? sunt sfaturi de invatatura ortodoxa? ma indoiesc! |
sugestia mea este sa cercetati acest site:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_familie.htm aveti sfaturi despre cum sa va faceti o familie ortodoxa, sfaturi autorizate, exprima punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe, care NU ADMITE relatii "stabile" inainte de casatorie, toti aceia care pacatuiesc in felul mentionat, vor merge in Gheena focului, nu va inselati ! prin urmare, nu dati atentie sfaturilor unor destrabalati, care pretind ca sunt ortodocsi in realitate nu sunt, traiesc in pacat si culmea tupeului, vin sa dea sfaturi ! luati de bun ce va zic preotii la Biserica, daca vreti sa va mantuiti sufletele. atat am avut sa spun. |
Citat:
Nu a pus accentul pe relatiile stabile. A mentionat doar ca ea are una. NU cred ca copy paste este mai de valoare daca se aplica la sfaturile ortodoxe, pe acest forum. Pai atrunci de ce mai exista el, putrem sa ne ducem pe siturile cu sfaturi si sa le citim. Aici se exprima persoane, fiecare cu experienta lui, care intotdeauna contine si pacate. Uite, Mihnea Dragomir a spus si el ce facea in prima tinerete. Asta ar trebui sa ne faca sa nu mai citim tot ce scrie el? Da, stiu, am inteles, el nu mai traieste acum asa. Dar si el, sunt sigura, are pacatele lui si acum, ca si mine, ca si noi toti. Si nu, unele din sfaturile Andrei (fie ele copiate sau nu) le-am gasit si in carti crestine. Sfaturi pur crestine (sa ne rugam, sa avem incredere in Dumnezeu,..) au dat altii pe aici, ea a complectat. Repet, cred ca trebuie sa fim mai atenti la ce scrie sf. Pavel si sa luam ce este bun din toate. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:26:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.