![]() |
Citat:
|
Sa calauzeasca nu sa oblige, e o diferenta. Da, dpdc crestin e interzis; dar se amesteca peste treburile legale si treaba se schimba; nu o sa mearga pentru ca nu mai e ca pe vremuri cand biserica se implica in mare masura in politica. Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru, omul nu are dreptul sa atenteze la libertatea altuia
|
Citat:
Mai fata tu esti crestinortodoxa ori ba.. Vad ca intr-un mod esti de acord cu avortul..Nu inteleg ce crestina esti dar in fine. DAca nu ai fi de caord cu el ai accepta ca biserica sa se implice in combaterea lui..dar vad ca tu esti contra??? |
Pai inca nu obliga, dar asta e scopul, nu? Cu ce drept doresti sa imi interizici mie(intr-un viitor, sper sa indepartat) sa fac avort?(ipotetic)
Sunt de acord cu faptul ca nu e treaba mea ce fac altii. Deci nu simt nevoia sa impun nimanui nimic si nici nu as avea dreptul. Este usor ca barbat sa lupti impotriba avortului cand habar nu ai ce e aia o sarcina si chinul pe care il depun femeile crescand copii singure. Sunt crestina prin botez. Mai departe nu simt nevoia sa marturisesc nimic. Discutam despre implicarea bisericii dpdv legal, crestinesc imi este clar. Daca tot lupti atata impotriva avortului, ia tu un copil orfan si creste-l. Sau ajuta o tanara mama pe care o sfatuiesti sa tina copilul. |
Mai tu ai copii?
Sunt crestina prin botez ??? |
Lavrentziu stimabile, nu stiu de ce dar si eu am imresia uneori ca ai fi sectar... iarta-ma ca itzi spun ca esti simpatic, si spaer ca nu e cazul...
Erzy draga, nu te speria ca avortul a mai fost interzis si iar este liber d.p.d.v. legislativ si iar va fi interzis, si iar va fi liber... si tot asha... oricum este lasat ca si sarcina de servici, in sprijinul natalitatzii, lasat in mana medicilor cu preponderentza, noi oricum doar ne dam cu parerea... iar BOR condamna moral creshtin ortodox cu preponderentza... anumite lucruri ce tzin de... dar si altele, multe altele... Dillema, tzi-am zis ca acolo nu era vorba despre avort si nici femei sau copii sau gravide sau virgine shi nici de infractziuni cum zice Lavrentziu ci despre capturi de razboi si cum luptatorii nu prea au ascultat ce le ceruse conducatorii lor iar Lavrentziu are impresia ca a priceput ce si cum ca el a citit concluziile... parerea mea este ca n-a priceput nici el si de aceea am suspiciuni sectare asupra lui... E drept ca nici eu nu-s exclus de la sectaridatzionalitate. ??? |
Citat:
Fii martir si mori o data cu prima femeie care moare datorita nasterii ca tot sustii asa cu inversunare. In Biblie nu apare nici un verset care sa reglementeze avortul. Mori nene cu cea mai mare placere si te numesc eu insami martir. Cand nu e fundul vostru in mijloc va dati tare viteji |
Citat:
la Iesirea 21/22-25 voiam sa iti demonstrez ca acel fat nu e considerat viata. Si de ce? In caz ca ii este provocat avortul i se plateste doar o despagubire. In caz ca femeia moare va fi platita viata pentru viata. Intelegi matale? |
Citat:
Auzi? Daca tot zici ca femeia trebuie sa moara( in cazul sarcinii ectopice care nu are nici o finalitate iar embrionul va muri oricum si va duce si la moartea femeii), atunci probabil esti de acord ca cei bolnavi de diabet sa moara din cauza ca D-zeu le-a dat aceasta boala "cruce". Sau cei cu probleme de inima sa moara ca tot de la D-zeu e data aceasta "cruce" si asa mai departe. iar un embrion/ fetus este o disgratie in cazul in care pune viata mamei in pericol,in prmul rand ca nu are viata cum de altfel sustine si BIBLIA. Nu stiu de unde s-or inspira acesti sfinti parinti. Ca tot din cauza lor a murit GAlileo galilei care a sustinut ca pamantul se roteste... |
Citat:
1.Tu ce preferi in cazul fereasca D-zeu sotia ta ar fi in acest caz? Ai lasa-o sa moara? Biserica in cazul avortului terapeutic da un canon de un an, iar in cel la cerere de 7 ani. Nu ai prefera sa iti vezi sotia langa tine chiar daca va avea drept canon sa isi ispaseasca pacatul 1 an sau 7 ani? 2. In cazul cand ai o familie fericita , doi copii si sotia ramane insarcinata in urma unui viol, ai accepta sa cresti acel copil? Sa il de-a la adoptie sotia nu ar accepta caci e totsange din sangele ei, chiar daca nu e al tau. 3. Fiica ta a fost violata la 13-14 ani si ramane insarcinata de un tigan. Ai accepta sa o ajuti sa isi creasca copilul chair daca pentru ea ar fi sa straiasca acest chin fiecare zi din viata ei, acel copil amintindu-i permanent de crima nedreapta care s-a pentrecut fara voia ei? eh...nu iti mai zic sa te pui in locul unei femeii..ca esti prea mascul sa o faci raspunde-mi la aceste intrebari |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:41:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.