Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
(Post 243162)
Ce te face să crezi că fumatul nu e un păcat ce trebuie socotit la oprirea de la Sf. Împărtășanie. Tu ești foarte rațională și nu numai , că de teorii date mai sus sunt sătul , aproape că am făcut indigestie. Practic, cu argumente , te rog frumos !
|
Drept sa spun nu m-am gandit prea mult la asta pt ca nu fumez, nu am fumat si nici cei din jurul meu nu fumeaza. Stiu ca a fost o discutie acerba despre acest subiect pe aici pecare nu am urmarit-o decat putin timp.
Fumatul mi se pare o slabiciune omeneasca benigna, personal.
Sigur, daca nu ajungi sa fumezi foarte mult, sa dai bani pe tigari cand nu ai pt familie, si sa te imbolnavesti. Atunci este patima.
Dar sa fumezi moderat, nu mi se pare, personal, o patima asa de grava.
Daca e pe asa, si bautul cafelei a pacat, ca este o mica dependenta omeneasca. Sau orice tabiet - sa manaci aia si nu aia la micul dejun, sa bei ceai din ala si nu din ala, paine prajita bine si nu slab etc.
Sigur, acum se stie ca fumatul este nociv pt sanatate, asta ar fi un argument. Dar si stresul este nociv. Daca cineva are o viata profesionala si familiala trepidanta (nu stiu cati copii, serviciu greu in care isi face datoria, probleme financiare, decese in familie), asta este un factor de stres major care este, statistic vorbind,
cel putin tot atat de cancerigen ca si fumatul, ba chiar si mai si (exista statistici oficiale). Dar pe cine ai vazut tu sa opreasca un um ducand o astfel de viata de la impratasanie, ca isi distruge sanatatea?
Sigur, nu te obliga nimeni sa fumezi. Dar unii fumeaza tocmai pentru a se destresa. Poate lor le face mai bine o tigara pt sanatate decat sa stea mereu in tensiune nervoasa.
Dar ne indepartam de la subiect.