Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce avem în comun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7643)

kesarion_breb 19.07.2010 11:04:37

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 270125)
Impartasirea cu Trupul si cu Sangele Domnului este un mister. Noi ne putem certa la infinit dar eu cred ca exista o posibilitate de a testa valabilitatea actului. Si acest test este impactul pe care Cina Domnului il are asupra credinciosului care se impartaseste.

Toti crestinii cred ca cine mananca Trupul Domnului si bea Sangele Lui are viata in el insusi . Este o unire a credinciosului cu Hristos, unire care il transforma pe crestin si il face sa devina un adevarat cristofor.

In concluzie:
  • Daca in viata unui crestin care se impartaseste se vede o transformare, mai multa iubire de Dumnezeu si de semeni, mai multa dorinta de a parasi pacatul si de a fi asemanator cu Hristos eu inclin sa cred ca impartasirea lui a fost una valida.
  • Daca un crestin se impartaseste si apoi se intoarce bine - mersi la viata lui pacatoasa, nu-l mai intereseaza rugaciunea si viata cu Dumnezeu si il mai vezi la biserica dupa cativa ani, ceva este in neregula cu impartasirea lui.

In primul rand, asa-zisa voastra "cina a domnului" nu este nici un mister, este un lucru foarte limpede: impartasire de paine si vin si o asa-zisa comemorare a mortii suferite de Iisus. Acesta nu este mister, ci cel mult o scamatorie, o iluzie pentru necunoscatori si pentru cei pe care ii tineti in amagire in sectele voastre ! Un Mister, si chiar Sfant Mister este sfanta euharistie a Bisericii lui Hristos, unde intr-adevar are loc sfanta prefacere a painii si a vinului in trupul si sangele Domnului Cel Inviat, asa incat painea si vinul sunt unite cu dumnezeirea intr-un mod cu adevarat misteric, tainic, sacramental !!

In al doilea rand, asa-zisul "test" de verificare a impactului impartasaniei este unul fals, si anume se poate demonstra astfel: daca un sectar mananca paine si vin nesfintite (asa cum si sunt de fapt!) el poate deveni un om mai bun sa zicem decat ieri pentru ca asa vrea el, nu neaparat pentru ca s-ar fi impartasit cu Hristos ! Din moment ce impartasirea este doar una simbolica (adica una de forma, si nu reala), si nici nu poate fi altfel pentru ca sectarii nu au harul preotiei sacramentale si nici lucrarea Duhului Sfant de sfintire, atunci el poate fi totusi un om mai bun maine decat ieri pentru simplul fapt ca asa vrea el sa fie, iar nu pentru ca painea si vinul luate i-ar aduce vreo unire cu Hristos ! Ceea ce arata ca pentru a fi un om mai bun si chiar mai credincios nu este o consecinta neaparat a vreunei impartasiri, ci poate fi consecinta doar a vointei unui om, ceea ce demonstreaza evident ca testul nu este valabil, pentru ca nu poate distinge care om este mai bun datorita unirii reale cu Hristos ori datorita vointei sale de a fi mai bun !!!

In al treilea rand, unirea reala cu Hristos in sfinta impartasire are ca scop sfintirea credinciosului, invesnicirea acestuia, indumnezeirea lui, si nu doar o oarecare imbunatatire care, asa cum am aratat, se poate obtine si fara sfanta euharistie doar prin vointa omului si nu prin lucrarea Domnului. Sfantul Ioan Damaschinul spune destul de limpede pentru cei care au ochi sa vada, iar nu pentru cei insufletiti de duhul veacului acestuia: "Punând peste dânsul ochii, buzele și fruntea să ne împărtășim cu dumnezeiescul cărbune, pentru ca focul dorinței din noi, luând arderea din cărbune, să ardă complet păcatele noastre, să lumineze inimile noastre, să ne aprindem și să ne îndumnezeim prin împărtășirea focului dumnezeiesc." Cu alte cuvinte sfintirea si indumnezeirea sunt adevaratele roade ale euharistiei, iar nu o doar simpla imbunatatire ! Numai o astfel de impartasanie deci poate fi valida, adica una care sa ofere sfintirea reala, indumnezeirea omului, partasia lui reala cu dumnezeirea Fiului lui Dumnezeu, si nu doar o imbunatatire a acestuia care, cum am mai spus, poate avea loc si fara euharistie !

In ortodoxie exista exemple a cum ajunge sau poate sa ajunga un om care se impartaseste real cu trupul si sangele Domnului. Unul dintre ele este sfantul Ioan Iacob Hozevitul: http://www.youtube.com/watch?v=4tm3VYSLkI0. Sau: http://www.youtube.com/watch?v=hmef0B7-VIA. Sau: http://www.youtube.com/watch?v=dtoww...eature=related. Asa poate arata un om care cu adevarat s-a impartasit de trupul si sangele Domnului Hristos spre sfintire si indumnezeire, spre depasirea stricaciunii atat in suflet, cat si in trup: tocmai pentru ca euharistia ortodoxa este unita cu dumnezeirea lui Hristos, cu viata Lui inviata si biruitoare deplina si definitiva nu doar a mortii spirituale ci si a mortii trupesti. De aceea impartasirea cu sfintele taine aduce o sfintire reala, o indumnezeire reala, o intrare in starea in care chiar si stricaciunea trupului poate fi biruita, prin puterea lui Hristos si a sfintelor sale taine inca din aceasta viata.

In al patrulea rand, avand in vedere ca sectarii penticostali si nu numai nu au sfintele taine ale trupului si sangelui lui Hristos (printre altele) impartasirea lor reala este cu paine si cu vin ca lucruri naturale, si de aceea pot fi numiti painofori si vinofori si in nici un caz hristofori !!

In al cincilea rand, ortodocsii care se impartasesc cu nevrednicie sau fara roade in viata lor are ca si consecinta atragerea raspunderii lor in fata lui Dumnezeu, dar acest fapt nu invalideaza cu nici un chip realitatea sacramentala a sfinteniei trupului si sangelui Domnului din Biserica lui Hristos !

Constientizand toate aceste lucruri, puteti de acum sa stiti ca orice amagire pe care le-o vindeti adeptilor vostri sectari cu privire la "Cina Domnului" din secte si cu privire la Sfanta Taina a Euharistiei din Sfanta Biserica constituie un cap de acuzare inaintea Dumnezeului Celui Viu, pentru tagaduirea puterii dumnezeiesti care lucreaza minunat in sfinta taina a Euharistie ortodoxe sipentru amagirile, minciunile, ereziile, aberatiile, inselaciunile pe care le vindeti sectarilor ! Pntru astfel de inselaciuni si amagiri diavolesti pe care pe indrugati in sectele voastre sunteti vinovati inaintea lui Dumnezeu si a lui Hristos care Isi daruieste la fiecare sfanta liturghie ortodoxa trupul sau si sangele sau pentru ca credinciosii sa se impartaseasca de ele spre viata vesnica, lucru care nu se intampla, nu s-a intamplat vreodata si nu se va intampla niciodata in ritualurile voastre sectare !! Cine are minte sa ia aminte !!!

Eugen7 19.07.2010 11:12:28

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 270127)
Nu am inteles din vreo postare a dumneavoastra, iertati-ma. Am inteles insa din postarile mai multor ortodocsi ca, in aceasta viata, nu putem sti daca suntem mantuiti sau nu. Ca nu putem afirma: mantuirea a intrat in viata mea! Se tot face vorbire pe aceasta tema.

S-a afirmat ca mantuirea subiectiva a cuiva este cunoscuta doar dupa moarte. Ori, Iisus ii spune lui Zacheu: astazi.

Ar fi putut afirma Zacheu: „mantuirea a intrat in viata mea, daca voi lucra mantuirea mea pana la sfarsit, voi ramane mantuit!”?

Invatatura ortodoxa marutirseste:
Da bineinteles, ca Zaheu (ca si sutasul Cornelie...) , puteau afirma ceea ce ati spus si anume "astazi am fost mantuit eu si toata familia mea si daca vom respecta cele 10 porunci (cu ajutorul lui Dumnezeu), daca vom starui in fapte bune (cu ajutorul lui Hristos evident) pana la sfarsitul vietii, si daca atunci cand vom pacatui ne vom curati de pacatele noastre prin cele randuite de Biserica (Spovedanie, Impartasanie, maslu, post, rugaciune, milostenie...), atunci vom ramane mantuiti".
Dupa Sfanta Spovedanie si dupa ce se impartateste cu adevarat trupul si sangele Domnului Hristos Iisus in Taina Euharistiei, omul trebuie sa pastreze aceasta stare mantuitoare, care duce la desavarsire si indumnezeire.

Omul trebuie sa fie constient ca fara Hristos nu poate face nimic (Ioan 15,5)!
"cu frică și cu cutremur lucrați mântuirea voastră; " Filipeni 2,12

Mantuirea este doar primul pas, urmeaza apoi desavarsirea si indumnezeirea.

Mantuirea se poate pierde evident, daca omul nu ramane in voia lui Dumnezeu si se intoarce iar la pacate, incalcand cele 10 porunci
.
"De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă. " I Corinteni 10,12.

Repet:
Omul stie clar unde se afla, adica fie ca e departe de Dumnezeu percum Fiul Risipitor atunci cand zacea in pacate departe de Tatal lui, fie ca e aproape de Dumnezeu precum Sfintii (Apostoli spre exemplu).

Omul este chemat sa se cerceteze pe EL insusi (Taina Sfintei Spovedanii)... si nimeni nu poate spune ca nu stie unde se afla, caci avem indreptarul celor 10 porunci. Apoi stim cu totii care sunt roadele Duhului Sfant...

"Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință; încercați-vă pe voi înșivă. Sau nu vă cunoașteți voi singuri bine că Hristos Iisus este întru voi? " (II Corinteni 13,5)

"Căci de se socotește cineva că este ceva, deși nu este nimic, se înșeală pe sine însuși.
Iar fapta lui însuși să și-o cerceteze fiecare și atunci va avea laudă, dar numai față de sine însuși și nu față de altul. " (Galateni 6,3-4.)

"Să se cerceteze însă omul pe sine ... Căci de ne-am fi judecat noi înșine, nu am mai fi judecați. Dar, fiind judecați de Domnul , suntem pedepsiți " (I Corinteni 11,28-32)

kesarion_breb 19.07.2010 11:51:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 270164)
Într-adevăr scrie foarte clar: "Paharul binecuvântării este împărtășirea cu sângele lui Hristos" [κοινωνία τον αίματος], nu Paharul binecuvântării este sângele lui Hristos. Sângele reprezintă moartea Fiului lui Dumnezeu, și prin credință credincioșii se împărtășesc de acea moarte. În felul acesta, cei care participă la un sacrificiu devin părtași la sacrificiul acela. Grecescul koinonia înseamnă "împărtășire", "comunicare", "ascociere", "comuniune". Prin credință, noi devenim părtași sângelui (vieții. Lev.17,11) lui Hristos, nu bem literalmente sângele Lui. Așa precum evreii nu ungeau ușiorii ușii cu sângele lui Hristos, ci cu simbolul sângelui Lui, nici noi nu bem sângele Lui, ci simbolul sângelui Lui. Devenind părtași sângelui (vieții) Lui prin credință, vom face și faptele vieții Lui. Așa cum vinul ce-l bem devine prin procesul asimilării carne, sânge, oase, etc.; la fel asimilând învățătura și faptele vieții Lui, vom deveni asemenea Lui în caracter.

Din nefericire pentru tine, vad ca boala sectarismului ti-a intrat pana in maduva oaselor !

Intr-adevar, voi nu beti sangele Lui pentru ca nu aveti asa ceva, pentru ca sangele Lui se ofera in Biserica Lui, in Tainele Lui, in nici un caz in adunarile voastre sectare ! Pentru ca spune Mantuitorul in evanghelie: "Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul Meu este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac." (Ioan 6, 53-58) Deci lucrurile sunt foarte clare, insa nu pentru cei insufletiti de duhul veacului acestuia: impartasirea este cu trupul si sangele Domnului, caci asa spune Mantuitorul : acesta este trupul Meu si acesta este sangele Meu ! Trupul Meu si sangele Meu iar nu simboluri ale acestora cum pretind amagitorii si inselatorii sectari !

Pe de alta parte, observ ca sectarii se opintesc foarte tare de Hristos ! Impartasirea cu trupul si sangele Domnului nu este literala,pentru ca noi nu mancam litere, ci este una reala sacramentala pentru ca ortodocsii din Biserica Ortodoxa se impartasesc cu trupul si sangele Domnului, nu doar prin credinta ci si in realitate !

Tagaduirea adevaratei invataturi si practici sacramentale a Bisericii Apostolice si patristice reflecta in mod evident inselarea si amagirea carora le-au cazut prada sectarii, si reflecta deasemenea tagaduirea lucrarii de calauzire a Duhului Sfant in Biserica lui Hristos, lucrare care se evidentiaza atat in scrierile scripturistice cat si in toate scrierile patristice, si nu numai, si care se concretizeaza in invataturile pe care le-am citat atat din sfintii apostoli, precum si din sfinti parinti precum Chiril al Alexandriei, Ioan Damaschinul, Simeon Noul Teolog, invataturi care pot fi gasite si la alti sfinti parinti care au scris pe aceasta tema.

Tagaduirea cuvintelor Mantuitorului cu privire la calauzirea Bisericii Sale de catre Duhul Sfant catre tot adevarul, incluzand aici si adevaratul adevar cu privire la sfanta taina a euharistiei este inca o dovada a inselarii si amagirii diavolesti in care se afla saracii de sectari ! Sa pretinzi ca toata lucrarea de calauzire a sfintilor parinti de catre Duhul Adevarului de-a lungul a aproape 2000 de ani s-a concretizat in greseli, si ca de fapt trebuiau sa treaca cel putin 1800 de ani de la jertfa si invierea Mantuitorului si de la pogorarea Duhului Sfant peste apostoli, ca sa vina niste amagiti de duhul lumii si al diavolului ca sa ne invete adevarul despre sfanta euharistie, inseamna sa tagaduiesti cuvintele Mantuitorului, sa tagaduiesti ca Duhul Sfant i-a invatat adevarul pe sfintii apostoli si pe sfintii parinti, sau mai precis sa pretinzi ca Duhul Adevarului i-a invatat numai minciuni si i-a tinut permanent in minciuna si eroare pe cei care au facut parte din Biserica lui Hristos !! Sectarii pretind ca nu sfintii apostoli, nu sfintii parinti precum Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz, Chiril al Ierusalimului, Chiril al Alexandriei, Ambrozie al Milanului, Ioan Damaschinul, Simeon Noul Teolog, Nicolae Cabasila, Grigorie Palama, Nicodim Aghioritul, Ioan de Kronstadt, si altii, ne-au invatat inca de la inceputul Bisericii si pana azi care este adevarul sub calauzirea directa a Duhului Adevarului, ci ca toti acestia au fost inselati de Duhul Sfant si trebuia sa vina unii care nu au nici o autoritate in fata Sfintilor Parinti ai Bisericii sa ne invete ei pe noi adevarul ! Cu alte cuvinte Biserica lui Hristos traieste, chiar si cu Duhul Sfant in mijlocul ei !!, de aproaoe 2000 de ani in minciuna si trebuia sa vina niste prooroci mincinosi sa ne spuna ei adevarul spre care Duhul Sfant nu a calauzit Biserica lui Hristos in tot acest timp !! Cata impertinenta deci la acesti sectari care contrazic atat cuvintele Mantuitorului cat si Sfanta Scriptura, si care il fac mincinos pe Insusi Duhul Adevarului care a calauzit Biserica lui Hristos inca de la pogorarea Sa peste apostolii Domnului !

zorobabel 19.07.2010 12:07:23

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 270177)
Invatatura ortodoxa marutirseste:
Da bineinteles, ca Zaheu (ca si sutasul Cornelie...) , puteau afirma ceea ce ati spus si anume "astazi am fost mantuit eu si toata familia mea si daca vom respecta cele 10 porunci (cu ajutorul lui Dumnezeu), daca vom starui in fapte bune (cu ajutorul lui Hristos evident) pana la sfarsitul vietii, si daca atunci cand vom pacatui ne vom curati de pacatele noastre prin cele randuite de Biserica (Spovedanie, Impartasanie, maslu, post, rugaciune, milostenie...), atunci vom ramane mantuiti".

Adaugi lucruri nescripturistice. Ii spune Hristos ceva lui Zacheu din cele ce afirmi tu? Nu mai schimba Sf Scriptura adaugand lucruri care contrazic invataturile lui Hristos. Numai credinta in Hristos mantuie, de aceea i-a zis Hristos lui Zacheu ca "Azi a intrat mantuirea in casa aceasta". Si prin credinta in Hristos poate intra in orice casa.

Citat:

Mantuirea se poate pierde evident, daca omul nu ramane in voia lui Dumnezeu si se intoarce iar la pacate, incalcand cele 10 porunci[/u].
"De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă. " I Corinteni 10,12.

Daca omul nu ramane in voia lui Dumnezeu inseamna ca acel om nu a fost mantuit, nu ca si-a pierdut mantuirea. Hristos ne asigura ca cel ce sunt ai Lui, ai Lui vor ramane.
Citeste Ioan 10.

Citat:

[b]"Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință; încercați-vă pe voi înșivă. Sau nu vă cunoașteți voi singuri bine că Hristos Iisus este întru voi? " (II Corinteni 13,5)

Tu cum te cercetezi?In ce consta cercetarea ta personala?

Eugen7 19.07.2010 12:14:06

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 270189)
Numai credinta in Hristos mantuie

Repet invatatura ortodoxa:

Nu trebuie sa confundam mantuirea cu desavarsirea si indumnezeirea.

Mantuirea are doua aspecte (componente):
1. iertarea pacatelor savarsite
2. eliberarea de robia patimilor si pacatelor

Ambele componente, iertarea noastra si eliberarea noastra (de patimi si pacate) sunt realizate de Hristos Iisus.
Prima componenta a mantuirii, adica iertarea pentru pacatele savarsite, este darul lui Hristos (adica nu trebuie sa o "cumperi" cu bani sau cu "fapte bune" caci "fara de Mine nu puteti face nimic" Ioan 15). Iertarea este daruita omului cand acesta se pocaieste (ii pare rau de relele savariste si isi doreste sa nu mai pacatauiasca).
A doua componenta a mantuirii (eliberarea de patimi si pacate) presupune un proces mai lung sau mai scurt, depinzand de dorinta fiecarui individ in parte de a se lepada de pacate si de a se uni cu Hristos. Lepadarea de pacate presupune savarsirea faptelor bune cu ajutorului lui Hristos evident.

"Drept aceea, iubiții mei, precum totdeauna m-ați ascultat, nu numai când eram de față, ci cu atât mai mult acum când sunt departe, cu frică și cu cutremur lucrați mântuirea voastră; " Filipeni 2,12.

"Iar Zaheu, stând, a zis către Domnul: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit. Și a zis către el Iisus: Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia", Luca 19,8-9

In concluzie, in cazul lui Zaheu vamesul, Hristos evidentiaza clar ca mantuirea este completa doar dupa savarsirea faptelor bune si nu este un proces juridic, adica eu zic gata l-am primit pe Hristos si sunt mantuit.

Mantuirea se vede doar in faptele omului. Nu inseamna ca dupa ce omul este mantuit el nu mai face nici un pacat... nicidecum, ci doar ca omul in starea de mantuire nu mai doreste sa savarseasca pacatul si "se opune pacatului pana la sange" (Evrei 12,4)... si se curateste de pacatele savariste (prin Taina Spovedaniei si a Sfintei Impartasanii).

Dupa ca a obitnut mantuirea omul nazuieste apoi spre desavarsire, iar dupa desavarsire spre indumnezeire.

Asadar prima tinta a omului este mantuirea aici si acum... adica omul in fiecare zi trebuie sa isi doreasca mantuirea... si Hristos i-o va dauri mai repede sau mai tarziu in masura vointei lui de a se lepada de pacate si de a savarsi faptele bune (duapa voia lui Dumnezeu).

penticostalulmantuibil 19.07.2010 12:38:31

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 270172)
asa-zisul "test" de verificare a impactului impartasaniei este unul fals...

Ma asteptam ca testul sa nu va convina.
Pentru ca el implica si schimbare a inimii, a atitudinilor, a limbajului, a gandurilor, a faptelor.

Ori dumneavoastra se pare ca doriti doar vorbe multe, polemica fara rost si fraze cat mai sforaitoare. („clei, mult clei”, dupa cum bine definea un coleg de forum). Dar v-am spus ca eu nu intru cu dumneavoastra in polemica doctrinara.

Citat:

In ortodoxie exista exemple a cum ajunge sau poate sa ajunga un om care se impartaseste real cu trupul si sangele Domnului. Unul dintre ele este sfantul Ioan Iacob Hozevitul.

Aici ati zis bine si sunt de acord. Sunt multi ortodocsi in viata carora Impartasania are impact. Ei primesc viata, experimenteaza transformarea in asemanarea cu chipul lui Hristos. Trec testul, nu le este frica de el.

As da doar o strofa din mesajul Sfatului Ioan Ioacob:
O,om, ce mari răspunderi ai
de tot ce faci pe lume,
de tot ce spui în scris sau grai,
de pilda ce la alții dai...

Dar daca vrei sa ti-l pui blazon pe sfantul Ioan Iacob Hozevitul trebuie sa asculti de sfaturile lui nu sa te tii de ura, blesteme, injuraturi si dracuieli.

In concluzie: Sfanta Impartasanie trebuie sa aduca schimbare in viata ta.
Nimic altceva nu este suficient. Trebuie sa se vada iubire de Dumnezeu si de oameni, umblare dupa cele de sus si departare de pacat.
Domnul sa ne ajute.

kesarion_breb 19.07.2010 13:14:29

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 270194)
Ma asteptam ca testul sa nu va convina.
Pentru ca el implica si schimbare a inimii, a atitudinilor, a limbajului, a gandurilor, a faptelor.

Ori dumneavoastra se pare ca doriti doar vorbe multe, polemica fara rost si fraze cat mai sforaitoare. („clei, mult clei”, dupa cum bine definea un coleg de forum). Dar v-am spus ca eu nu intru cu dumneavoastra in polemica doctrinara.

Aici ati zis bine si sunt de acord. Sunt multi ortodocsi in viata carora Impartasania are impact. Ei primesc viata, experimenteaza transformarea in asemanarea cu chipul lui Hristos. Trec testul, nu le este frica de el.

As da doar o strofa din mesajul Sfatului Ioan Ioacob:
O,om, ce mari răspunderi ai
de tot ce faci pe lume,
de tot ce spui în scris sau grai,
de pilda ce la alții dai...

Dar daca vrei sa ti-l pui blazon pe sfantul Ioan Iacob Hozevitul trebuie sa asculti de sfaturile lui nu sa te tii de ura, blesteme, injuraturi si dracuieli.

In concluzie: Sfanta Impartasanie trebuie sa aduca schimbare in viata ta.
Nimic altceva nu este suficient. Trebuie sa se vada iubire de Dumnezeu si de oameni, umblare dupa cele de sus si departare de pacat.
Domnul sa ne ajute.

Nu am spus ca nu imi convine testul, ci doar am argumentat ca schimbarea de care vorbesti nu este in cazul sectarilor datorita impartasirii cu trupul si sangele lui Hristos (acest lucru neavand loc in cadrul sectar) ci datorita vointei lor personale de a se schimba, asa cum foarte bine aceasta dorinta de schimbare si de pocainta poate avea loc si in sufletul unui ortodox. Insa aceasta schimbare nu confirma si nu poate confirma ca insul respectiv s-a impartasit cu trupul si sangele Domnului. Testul impartasirii cu trupul si sangele Domnului este chiar impartasirea cu trupul si sangele Domnului !

Iar pe sfantul Ioan Iacob Hozevitul nu mi l-am luat eu ca blazon, ci Insusi Dumnezeu si Sfanta Lui Biserica ! Si el este doar unul dintre sfintii cu moaste neputrezite, si care dovedesc, pentru cei care nu vor permanent sa se impotriveasca Duhului Sfant si lucrarii Lui de sfintire a adevaratilor credinciosi, efectele impartasirii reale de trupul si sangele Domnului, impartasire care are puterea nu doar de a darui nestricaciunea sufletului, ci chiar si trupului si inca din aceasta viata asa cum se vede in cazul sfintilor ortodocsi. O alta spusa a sfantului Ioan Iacob Hozevitul este ca: "Ortodoxia este singura credinta adevarata !"

Cu privire la sfanta euharistie, sfantul Pavel avertizeaza asupra posibilitatii impartasirii cu nevrednicie cu trupul si sangele Domnului, ceea ce arata ca exista posibilitatea unui asemenea fapt, lucru care insa este soldat cu pedeapsa divina si care, tocmai prin aceasta pedeapsa, confirma sfintenia euharistiei (a celei ortodoxe bineinteles)! Cu alte cuvinte exista si posibilitatea ca omul sa nu se schimbe asa cum ar fi de dorit si cum ar trebui, insa acest lucru tine de persoana in cauza si nu de sfintenia obiectiva a sfintei euharistii ortodoxe !

In sfarsit dar nu in cele din urma, concluziile nu le tragi tu pentru ca ele deja au fost trase de cei care au avut de calauza pe Duhul Adevarului, si Care i-a calauzit la tot adevarul cu privire si la aceasta problema ! Imi mentin avertismentul pe care deja l-am facut sectarilor, si in special celor mai "invatati", ca pentru amagirile si inselarile, pe care le indruga atat in mediul lor sectar cat si in dialoguri cu ortodocsii sau neortodocsii, se fac vinovati inaintea Dumnezeului Celui Viu si inaintea lui Iisus Hristos !!! Aceste amagiri, minciuni, inselari, erezii nu doar ca va pedepsesc in ceasul acesta si va lipsesc de impartasirea reala cu Domnul Hristos, si odata cu voi implicit si pe adeptii sectari, insa va vor pedepsi si in ceasul viitor pentru toata lucrarea de amagire si inselare pe care ati dus-o si pe care o duceti inaintea ochilor celor mai putin intelegatori in materie de lucruri duhovnicesti ! In stabilirea dreptatii voi vedeti numai dracuieli, insa insultele pe care le aduceti prin inselarile voastre cu privire la invatatura adevarata a lui Hristos si a Duhului Adevarului, precum si la adresa sfintilor parinti ai Bisericii vor avea consecinte semnificative din punct de vedere spiritual nu doar asupra voastra ci si asupra celor care s-au lasat amagiti de amagirile voastre ! Veti plati scump inaintea lui Dumnezeu, pentru ca pe unii oameni ii mai puteti amagi, nu insa si pe Dumnezeul Cel Viu, cunoscatorul adancurilor noastre !!!

zorobabel 19.07.2010 16:59:59

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 270191)
Repet invatatura ortodoxa:

Nu trebuie sa confundam mantuirea cu desavarsirea si indumnezeirea.

Mantuirea are doua aspecte (componente):
1. iertarea pacatelor savarsite
2. eliberarea de robia patimilor si pacatelor

Mantuirea are doar un aspect deoarece nu exista iertare de pacat fara sa fie eliberare de pacat. Eliberarea de robia patimilor se face prin nasterea din nou. Aminteste-ti episodul cu Maria Magdalena cand Hristos a iertat-o ,ea s-a schimbat complet.

Citat:

Ambele componente, iertarea noastra si eliberarea noastra (de patimi si pacate) sunt realizate de Hristos Iisus.
Prima componenta a mantuirii, adica iertarea pentru pacatele savarsite, este darul lui Hristos (adica nu trebuie sa o "cumperi" cu bani sau cu "fapte bune" caci "fara de Mine nu puteti face nimic" Ioan 15). Iertarea este daruita omului cand acesta se pocaieste (ii pare rau de relele savariste si isi doreste sa nu mai pacatauiasca).
A doua componenta a mantuirii (eliberarea de patimi si pacate) presupune un proces mai lung sau mai scurt, depinzand de dorinta fiecarui individ in parte de a se lepada de pacate si de a se uni cu Hristos. Lepadarea de pacate presupune savarsirea faptelor bune cu ajutorului lui Hristos evident.

Eliberarea de pacate inseamna o noua natura, despre care se vb in 2 Corinteni 5. "Cel ce este in Hristos este o faptura noua, iata ca cele vechi s-au dus si toate lucrurile s-au facut noi".
Duhul Sfant care locuieste in credincios e cel care produce schimbarea in om. Faptele bune nu te pot schimba.

Citat:

"Iar Zaheu, stând, a zis către Domnul: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit. Și a zis către el Iisus: Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia", Luca 19,8-9

In concluzie, in cazul lui Zaheu vamesul, Hristos evidentiaza clar ca mantuirea este completa doar dupa savarsirea faptelor bune si nu este un proces juridic, adica eu zic gata l-am primit pe Hristos si sunt mantuit.

Ai tras o concluzie falsa. Hristos nu l-a pus pe Zacheu sa dea ceva saracilor, insa din afirmatiile lui Zacheu Hristos a aratat celorlalti ca Zacheu era un ALT om. Dintr-un vames hot si lacom devenise altruist si era gata sa renunte la bogatiile agonisite prin furt si inselaciune. Asta inseamna nasterea din nou. Zacheu nu mai era acelasi zacheu pe care lumea il ura, ci devenise alt om.

Citat:

Mantuirea se vede doar in faptele omului. Nu inseamna ca dupa ce omul este mantuit el nu mai face nici un pacat... nicidecum, ci doar ca omul in starea de mantuire nu mai doreste sa savarseasca pacatul si "se opune pacatului pana la sange" (Evrei 12,4)... si se curateste de pacatele savariste (prin Taina Spovedaniei si a Sfintei Impartasanii).

Impartasania nu te curateste de pacat, Iuda s-a impartasit dar nu l-a ajutat la nimic.
Pocainta inaintea Domnului te curateste de pacat.

Citat:

Dupa ca a obitnut mantuirea omul nazuieste apoi spre desavarsire, iar dupa desavarsire spre indumnezeire.

Asadar prima tinta a omului este mantuirea aici si acum... adica omul in fiecare zi trebuie sa isi doreasca mantuirea... si Hristos i-o va dauri mai repede sau mai tarziu in masura vointei lui de a se lepada de pacate si de a savarsi faptele bune (duapa voia lui Dumnezeu).

Te contrazici singur. zici mai intai ca dupa ce a obtinut mantuirea omul trebuie sa isi doreasca sa obtina mantuirea. Pai daca a obtinut-o inseamna ca deja o are. Faptul ca omul lupta impotriva pacatului e o dovada ca a fost mantuit.

tricesimusquintus 19.07.2010 17:01:59

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 270187)
Intr-adevar, voi nu beti sangele Lui pentru ca nu aveti asa ceva, pentru ca sangele Lui se ofera in Biserica Lui, in Tainele Lui, in nici un caz in adunarile voastre sectare !

Într-adevăr, noi nu participăm la festinuri orgiastice în care să bem sânge din pahar de aur și să repetăm cu ochii dați peste cap în extaz mistic că este o Taină. Elementele acestea ne repugnă pentru că fac parte din recuzita bisericii decăzute descrisă de sf Ioan Teologul în Apocalips 17,4-5. Nu vreau să zic că Biserica Ortodoxă este acea biserică decăzută, însă insistența cu care descrii pretenția aceasta blasfemiatoare a transformării vinului în sânge (și încă sângele lui Hristos) abate atenția de la menirea Cinei Domnului.

zorobabel 19.07.2010 17:23:54

Citat:

In primul rand, asa-zisa voastra "cina a domnului" nu este nici un mister, este un lucru foarte limpede: impartasire de paine si vin si o asa-zisa comemorare a mortii suferite de Iisus. Acesta nu este mister, ci cel mult o scamatorie, o iluzie pentru necunoscatori si pentru cei pe care ii tineti in amagire in sectele voastre !

Se vede ca nu stii Sf Scriptura, Hristos e cel care spune ca Cina trebuie facuta spre pomenirea Lui.
"Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceți spre pomenirea Mea."

Asta e mesajul Domnului, nu al oamenilor. Daca tu vrei sa atribui cinei alta insemnatate e problema ta, dar nu mai acuza pe ceilalti care vad in Cina un moment de comemorare a jertfei Domnului care a spus clar: "aceasta sa faceti spre pomenirea Mea".

kesarion_breb 19.07.2010 17:34:14

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 270257)
Într-adevăr, noi nu participăm la festinuri orgiastice în care să bem sânge din pahar de aur și să repetăm cu ochii dați peste cap în extaz mistic că este o Taină. Elementele acestea ne repugnă pentru că fac parte din recuzita bisericii decăzute descrisă de sf Ioan Teologul în Apocalips 17,4-5. Nu vreau să zic că Biserica Ortodoxă este acea biserică decăzută, însă insistența cu care descrii pretenția aceasta blasfemiatoare a transformării vinului în sânge (și încă sângele lui Hristos) abate atenția de la menirea Cinei Domnului.

Din nefericire pentru tine, vad ca boala sectarismului ti-a intrat pana in maduva oaselor !

Intr-adevar, voi nu beti sangele Lui pentru ca nu aveti asa ceva, pentru ca sangele Lui se ofera in Biserica Lui, in Tainele Lui, in nici un caz in adunarile voastre sectare ! Pentru ca spune Mantuitorul in evanghelie: "Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul Meu este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac." (Ioan 6, 53-58) Deci lucrurile sunt foarte clare, insa nu pentru cei insufletiti de duhul veacului acestuia: impartasirea este cu trupul si sangele Domnului, caci asa spune Mantuitorul : acesta este trupul Meu si acesta este sangele Meu ! Trupul Meu si sangele Meu iar nu simboluri ale acestora cum pretind amagitorii si inselatorii sectari !

Pe de alta parte, observ ca sectarii se opintesc foarte tare de Hristos ! Impartasirea cu trupul si sangele Domnului nu este literala,pentru ca noi nu mancam litere, ci este una reala sacramentala pentru ca ortodocsii din Biserica Ortodoxa se impartasesc cu trupul si sangele Domnului, nu doar prin credinta ci si in realitate !

Tagaduirea adevaratei invataturi si practici sacramentale a Bisericii Apostolice si patristice reflecta in mod evident inselarea si amagirea carora le-au cazut prada sectarii, si reflecta deasemenea tagaduirea lucrarii de calauzire a Duhului Sfant in Biserica lui Hristos, lucrare care se evidentiaza atat in scrierile scripturistice cat si in toate scrierile patristice, si nu numai, si care se concretizeaza in invataturile pe care le-am citat atat din sfintii apostoli, precum si din sfinti parinti precum Chiril al Alexandriei, Ioan Damaschinul, Simeon Noul Teolog, invataturi care pot fi gasite si la alti sfinti parinti care au scris pe aceasta tema.

Tagaduirea cuvintelor Mantuitorului cu privire la calauzirea Bisericii Sale de catre Duhul Sfant catre tot adevarul, incluzand aici si adevaratul adevar cu privire la sfanta taina a euharistiei este inca o dovada a inselarii si amagirii diavolesti in care se afla saracii de sectari ! Sa pretinzi ca toata lucrarea de calauzire a sfintilor parinti de catre Duhul Adevarului de-a lungul a aproape 2000 de ani s-a concretizat in greseli, si ca de fapt trebuiau sa treaca cel putin 1800 de ani de la jertfa si invierea Mantuitorului si de la pogorarea Duhului Sfant peste apostoli, ca sa vina niste amagiti de duhul lumii si al diavolului ca sa ne invete adevarul despre sfanta euharistie, inseamna sa tagaduiesti cuvintele Mantuitorului, sa tagaduiesti ca Duhul Sfant i-a invatat adevarul pe sfintii apostoli si pe sfintii parinti, sau mai precis sa pretinzi ca Duhul Adevarului i-a invatat numai minciuni si i-a tinut permanent in minciuna si eroare pe cei care au facut parte din Biserica lui Hristos !! Sectarii pretind ca nu sfintii apostoli, nu sfintii parinti precum Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz, Chiril al Ierusalimului, Chiril al Alexandriei, Ambrozie al Milanului, Ioan Damaschinul, Simeon Noul Teolog, Nicolae Cabasila, Grigorie Palama, Nicodim Aghioritul, Ioan de Kronstadt, si altii, ne-au invatat inca de la inceputul Bisericii si pana azi care este adevarul sub calauzirea directa a Duhului Adevarului, ci ca toti acestia au fost inselati de Duhul Sfant si trebuia sa vina unii care nu au nici o autoritate in fata Sfintilor Parinti ai Bisericii sa ne invete ei pe noi adevarul ! Cu alte cuvinte Biserica lui Hristos traieste, chiar si cu Duhul Sfant in mijlocul ei !!, de aproaoe 2000 de ani in minciuna si trebuia sa vina niste prooroci mincinosi sa ne spuna ei adevarul spre care Duhul Sfant nu a calauzit Biserica lui Hristos in tot acest timp !! Cata impertinenta deci la acesti sectari care contrazic atat cuvintele Mantuitorului cat si Sfanta Scriptura, si care il fac mincinos pe Insusi Duhul Adevarului care a calauzit Biserica lui Hristos inca de la pogorarea Sa peste apostolii Domnului !

In sfarsit dar nu in cele din urma, concluziile nu le tragi tu pentru ca ele deja au fost trase de cei care au avut de calauza pe Duhul Adevarului, si Care i-a calauzit la tot adevarul cu privire si la aceasta problema ! Imi mentin avertismentul pe care deja l-am facut sectarilor, si in special celor mai "invatati", ca pentru amagirile si inselarile, pe care le indruga atat in mediul lor sectar cat si in dialoguri cu ortodocsii sau neortodocsii, se fac vinovati inaintea Dumnezeului Celui Viu si inaintea lui Iisus Hristos !!! Aceste amagiri, minciuni, inselari, erezii nu doar ca va pedepsesc in ceasul acesta si va lipsesc de impartasirea reala cu Domnul Hristos, si odata cu voi implicit si pe adeptii sectari, insa va vor pedepsi si in ceasul viitor pentru toata lucrarea de amagire si inselare pe care ati dus-o si pe care o duceti inaintea ochilor celor mai putin intelegatori in materie de lucruri duhovnicesti ! In stabilirea dreptatii voi vedeti numai dracuieli, insa insultele pe care le aduceti prin inselarile voastre cu privire la invatatura adevarata a lui Hristos si a Duhului Adevarului, precum si la adresa sfintilor parinti ai Bisericii vor avea consecinte semnificative din punct de vedere spiritual nu doar asupra voastra ci si asupra celor care s-au lasat amagiti de amagirile voastre ! Veti plati scump inaintea lui Dumnezeu, pentru ca pe unii oameni ii mai puteti amagi, nu insa si pe Dumnezeul Cel Viu, cunoscatorul adancurilor noastre !!!

kesarion_breb 19.07.2010 17:36:33

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 270268)
Se vede ca nu stii Sf Scriptura, Hristos e cel care spune ca Cina trebuie facuta spre pomenirea Lui.
"Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceți spre pomenirea Mea."

Asta e mesajul Domnului, nu al oamenilor. Daca tu vrei sa atribui cinei alta insemnatate e problema ta, dar nu mai acuza pe ceilalti care vad in Cina un moment de comemorare a jertfei Domnului care a spus clar: "aceasta sa faceti spre pomenirea Mea".

Zoro, taci ca esti penibil si te mai si aude toata lumea !

Invatatura Bisericii este invatatura Mantuitorului Hristos, iar amagirile si inselarile voastre sunt invataturile oamenilor si ale demonilor !

"Vai de cei ce numesc raul bine, si binele rau, care spun ca intunericul este lumina, si lumina intuneric, care dau amaraciunea in loc de dulceata, si dulceata in loc de amaraciune."(Isaia 5:20)

zorobabel 19.07.2010 18:54:06

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 270275)
Zoro, taci ca esti penibil si te mai si aude toata lumea !

Invatatura Bisericii este invatatura Mantuitorului Hristos, iar amagirile si inselarile voastre sunt invataturile oamenilor si ale demonilor !

"Vai de cei ce numesc raul bine, si binele rau, care spun ca intunericul este lumina, si lumina intuneric, care dau amaraciunea in loc de dulceata, si dulceata in loc de amaraciune."(Isaia 5:20)

Sa ma auda, ca ceea ce zic e ceea ce spune Sf Scriptura. Alta placa in afara de amagiri si inselari nu ai? ca mi se pare ca dintre cei ce posteaza pe aici tu esti cel mai inselat.
Nu mi-ai spus de ce Hristos afirma "faceti aceasta spre pomenirea Mea".? De ce nu spune "faceti aceasta ca sa fiti mantuiti"?
Nu mai nega realitatea Sf Scripturi , daca nu intelegi ce zice atunci abtine-te dar nu mai ataca pe toata lumea care nu e de acord cu tine.

kesarion_breb 19.07.2010 19:26:01

Citat:

In ceea ce priveste datul ochilor peste cap, destrabalarile orgiastice si "extazele", ti-i recomand pe "fratii" "pocaiti", maestri in materie:

http://www.youtube.com/watch?v=RSIKpfVG8SU
http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FB0tx...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=N0-dfjtkxW0
http://www.youtube.com/watch?v=kLg6LtdUqaU
http://www.youtube.com/watch?v=hnpd_...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JW8TW...eature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=nA3Nm...eature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=srHzQ...eature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=ueSkJ...eature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=2gHLn...eature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=lHiJk...eature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=c0Rle...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2ZbkH...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=8ypk4...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=iaqnP...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zdB8K...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9VUtD...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ctEIv...eature=related

"Duhul" sectarilor penticostali e rocker!
http://www.youtube.com/watch?v=VgrXG_4oewA

Penticostalii danseaza pe ritmuri luciferice !
http://www.youtube.com/watch?v=1-R5LS12X-k

Limbile babiloniene!
http://www.youtube.com/watch?v=UeJoC...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=whpHw...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=vAYkr...eature=related

tricesimusquintus 19.07.2010 19:58:39

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 270295)
In ceea ce priveste datul ochilor peste cap, destrabalarile orgiastice si "extazele",[blabla...]

Ai greșit adresa. Nț, nț...

kesarion_breb 19.07.2010 20:04:45

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 270304)

Da ce este dragule, nu iti mai place de "fratii" tai ? Iti place de ei numai cand atacati Biserica lui Hristos impreuna ? Spala-te pe cap cu ei !

tricesimusquintus 19.07.2010 20:26:56

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 270305)
Da ce este dragule, nu iti mai place de "fratii" tai ? Iti place de ei numai cand atacati Biserica lui Hristos impreuna ? Spala-te pe cap cu ei !

Toți creștinii îmi sunt frați în egală măsură, iar șampon am suficient, mulțumesc de ofertă:67:

kesarion_breb 19.07.2010 21:11:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 270304)

Iti mai recomand deasemenea, pentru delectarea ta personala, sa ii vezi pe "fratiorii" "fratiei" tale, "adevaratii crestini de la origini":

Holy Ghost , Speaking in Tongues Bible Study!
http://www.youtube.com/watch?v=K-1AV...eature=related

Holy Ghost Filled Sunday Morning Service
http://www.youtube.com/watch?v=pQTG4...eature=related

"Holy Ghost Revival" with Apostle Daniel Sileshi - asta cred ca vrea sa imite faptele apostolilor, dar nu stiu de ce nu prea cred ca le-a iesit
http://www.youtube.com/watch?v=X-7aX...eature=related

Manifestation of theHolySpirit through Apostle FrancisDwomoh - asta-i direct de la sfintii apostoli cu dedicatie
http://www.youtube.com/watch?v=y5wXQ...eature=related

Holy laughter - Rare holy spirit manifestation "bucuria" "duhurilor" desi unii pretind ca pe acolo printre ei este Duhul Sfant
http://www.youtube.com/watch?v=CVNLf...eature=related

Laughing in the Spirit - "duhul" devine de-a dreptul coplesitor
http://www.youtube.com/watch?v=MIEON...eature=related

Holy Spirit manifestation through Apostle Francis Dwomoh - "apostol" "frate" cu sfantul Petru
http://www.youtube.com/watch?v=JNv_L...eature=related

The Joy of the Lord - "adevarata credinta" loveste din nou
http://www.youtube.com/watch?v=QvwJ5...eature=channel

HOLY GHOST POWER DISPLAY! - inca o dat puterea "duhului" loveste fara mila pe "poporul domnului"
http://www.youtube.com/watch?v=h8pWt...eature=related

anointed true worship in Siprit, pouring of the Holy Ghost - unii spun ca asa aratau si manifestarile Bisericii primare
http://www.youtube.com/watch?v=TCBkM...eature=related

kesarion_breb 20.07.2010 08:11:06

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 270309)
Toți creștinii îmi sunt frați în egală măsură, iar șampon am suficient, mulțumesc de ofertă:67:

Erethorn 20.07.2010 08:30:43

Citat:

Frate Tricesimusquintus, nu crezi totusi ca ai cam exagerat cu exprimarea ?

Apoi sa ne mai miram ca se uita unii ortodocsi sau catolici la vorbirea in limbi sau alte manifestari ale Spiritului Sfant si le numesc "dansuri dracesti" ?

Iar vreun ateu sau musulman care intra si el pe forum sa vada care-i treaba cu crestinismul asta ce o sa constate ? Ca astia care isi spun crestini sunt impartiti in doua tabere, care se urasc reciproc, iar in ce priveste inchinarea, unii ii acuza pe ceilalti ca tin "festinuri orgiastice", la care "beau sange cu ochii dati peste cap", iar ceilalti danseaza si urla cand "intra dracii in ei".

Si ne mai miram ca ateismul castiga teren ?

In Cristos,

kesarion_breb 20.07.2010 08:58:07

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 270410)

Apoi sa ne mai miram ca se uita unii ortodocsi sau catolici la vorbirea in limbi sau alte manifestari ale Spiritului Sfant si le numesc "dansuri dracesti" ?

Iar vreun ateu sau musulman care intra si el pe forum sa vada care-i treaba cu crestinismul asta ce o sa constate ? Ca astia care isi spun crestini sunt impartiti in doua tabere, care se urasc reciproc, iar in ce priveste inchinarea, unii ii acuza pe ceilalti ca tin "festinuri orgiastice", la care "beau sange cu ochii dati peste cap", iar ceilalti danseaza si urla cand "intra dracii in ei".

Si ne mai miram ca ateismul castiga teren ?

Din nefericire, aceasta este conceptia bolnava despre sfanta euharistie ortodoxa ! Acum, daca despre ortodocsi are o asemenea parere, ce parere crezi ca are despre euharistia catolica ? Probabil ca pentru el, si euharistia catolica este tot o scena bahica, orgiastica si antropofaga ! Asta se mai si pretinde crestin !

In ce priveste asa-zisele manifestari ale Duhului Sfant, ce ai vazut acolo nu are nici cea mai mica legatura cu Duhul Adevarului, ci cu duhul minciunii, al amagirii, al inselarii ! Nu intamplator nu i se spune The Holy Spirit, ci "The Holy Ghost" care de fapt se refera la "sfanta fantoma" !! Dar asta este, avand in vedere ca te pretinzi dintre Latini, te inteleg ca esti cam complexat inaintea sectarilor si protestantilor, insa noi Biserica lui Hristos nu suntem si nu ne simtim complexati in fata unor asemenea prooroci mincinosi, care au ajuns sa stearga pe jos cu sfintii parinti ai Bisericii, care au ajuns sa interpreteze Scriptura nu dupa Duhul Adevarului, ci dupa duhurile minciunii, ale amagirii si ale inselarii, care se iau in piept cu sfintii si ii judeca pe sfinti, care batjocoresc sfintele taine ale Bisericii (si nu intamplator, cel mai mult chiar sfanta euharistie, fapt care dovedeste inca o data ca dracul ataca acolo de unde vine puterea mai mare care il poate distruge) !

Cat priveste "fratia" ta cu "fratii" sectari, iti recomand cu folos pentru tine:
Despre ecumenism
http://www.ortodoxmedia.com/inregist...spre-ecumenism

kesarion_breb 20.07.2010 09:31:50

Citat:

Deasemenea,
Pr Arsenie Papacioc- marturisirea adevarului
http://www.ortodoxtv.com/filme-video...adevarului.php

Parintele Arsenie Papacioc - Manastirea Techirghiol
http://video.crestinortodox.ro/ZuDmf...chirghiol.html

Pr. Arsenie Papacioc, Despre ecumenism si ascultare
http://video.crestinortodox.ro/y2HHo..._Papacioc.html

Un mare „antiecumenist”: Sfantul Prooroc Ilie Tezviteanul – de pr. Dan Badulescu
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...dan-badulescu/

Eugen7 20.07.2010 09:37:28

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 270256)
Mantuirea are doar un aspect deoarece nu exista iertare de pacat fara sa fie eliberare de pacat. Eliberarea de robia patimilor se face prin nasterea din nou. Aminteste-ti episodul cu Maria Magdalena cand Hristos a iertat-o ,ea s-a schimbat complet.

ce le mai sucesti si le mai rastalmacesti (nestiind si neintelegand scripturie evident) :D

Bine ar fi ca dupa Sfantul Botez (nastera din nou in Hristos) omul sa ramana in acea stare... dar si dupa Botez omul pacatuieste si este iar cuprins de moarte si de boli... de aceea chipul lui Hristos (primit la Sfantul Botez) este refecut in om prin Taina Spovedaniei si Taina Impartasaniei.

iertarea pacatelor e una si vindecarea este altceva. De aceea Hristos ne si iarta si ne si vindeca!
SLABANOGULUI INTAI I-AU FOST IERTATE PACATELE (CAND HRISTOS I-A SPUS "IERTATE ITI SUNT PACATELE") SI DESI AVEA PACATELE IERTATE INCA ZACEA IN PAT CUPRINS DE BOALA SI NU S-A RIDICAT PANA NU L-A VINDECAT HRISTOS (SPUNDADU-I "SCOALA-TE")!

" Și iată niște bărbați aduceau pe pat un om care era slăbănog și căutau să-l ducă înăuntru și să-l pună înaintea Lui;
Dar negăsind pe unde să-l ducă, din pricina mulțimii, s-au suit pe acoperiș și, printre cărămizi, l-au lăsat cu patul în mijloc, înaintea lui Iisus. Și văzând credința lor, El le-a zis: Omule, iertate îți sunt păcatele tale.
Iar fariseii și cărturarii au început să cârtească, zicând: Cine este Acesta care grăiește hule? Cine poate să ierte păcatele decât unul Dumnezeu?
Iar Iisus, cunoscând gândurile lor, răspunzând a zis către ei: Ce cugetați în inimile voastre?
Ce este mai ușor? A zice: Iertate sunt păcatele tale, sau a zice: Scoală și umblă?
Iar ca să știți că Fiul Omului are pe pământ putere să ierte păcatele, a zis slăbănogului: Ție îți zic: Scoală-te, ia patul tău și mergi la casa ta.
Și îndată, ridicându-se înaintea lor, luând patul pe care zăcuse, s-a dus la casa sa
, slăvind pe Dumnezeu. " Luca 5,18-25

" Și au venit la El, aducând un slăbănog, pe care-l purtau patru inși.
4. Și neputând ei, din pricina mulțimii, să se apropie de El, au desfăcut acoperișul casei unde era Iisus și, prin spărtură, au lăsat în jos patul în care zăcea slăbănogul.
5. Și văzând Iisus credința lor, i-a zis slăbănogului: Fiule, iertate îți sunt păcatele tale!
6. Și erau acolo unii dintre cărturari, care ședeau și cugetau în inimile lor:
7. Pentru ce vorbește Acesta astfel? El hulește. Cine poate să ierte păcatele, fără numai unul Dumnezeu?
8. Și îndată cunoscând Iisus, cu duhul Lui, că așa cugetau ei în sine, le-a zis lor: De ce cugetați acestea în inimile voastre?
9. Ce este mai ușor a zice slăbănogului: Iertate îți sunt păcatele, sau a zice: Scoală-te, ia-ți patul tău și umblă?
10. Dar, ca să știți că putere are Fiul Omului a ierta păcatele pe pământ, a zis slăbănogului:
11. Zic ție: Scoală-te, ia-ți patul tău și mergi la casa ta.
12. Și s-a sculat îndată și, luându-și patul, a ieșit înaintea tuturor
, încât erau toți uimiți și slăveau pe Dumnezeu, zicând: Asemenea lucruri n-am văzut niciodată. " marcu 2,3-12

vidoveczandrei 20.07.2010 10:54:41

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 269510)
Nu stiu exact ce e in inima ta.

Despre ura si violenta sunt insa sigur. Mantuitorul ne-a descoperit: „Din prisosul inimii graieste gura” Luca 6, 45. Astfel ca oricine iti citeste postarile isi poate da seama.

Dar prietene, iarta-ma, vad ca iar te-ai dezlantuit.
Eu am simtit doar ca e de datoria mea sa-l avertizez pe Andrei. Are numai 18 ani si nu are nevoie de modele ca tine.

In rest, sa fii iubit si mult spor la mantuire.

mai sa fie!mai omule nam nevoie de invataturile voastre care nu au nici un sens,mai bine asi asculta pe Sfintii Parinti si pe Domnul Iisus Hristos care stiu mai bine decat tine.Si stii ce mai bine asi asculta si pe kesarion decat pe tine ca nu prea prea vreau invataturile sau sfaturi de la tine care sunt plini de venin si otrava.Si kesarion imi este prieten,chiar daca stau in oradea,dar totusi imi este prieten.

P.S:in lua varsta in considerare,ci ia inconsiderare cunostintele mele!

zorobabel 20.07.2010 12:26:28

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 270422)
ce le mai sucesti si le mai rastalmacesti (nestiind si neintelegand scripturie evident) :D

Adica? Fii mai explicit.

Citat:

Bine ar fi ca dupa Sfantul Botez (nastera din nou in Hristos) omul sa ramana in acea stare... dar si dupa Botez omul pacatuieste si este iar cuprins de moarte si de boli... de aceea chipul lui Hristos (primit la Sfantul Botez) este refecut in om prin Taina Spovedaniei si Taina Impartasaniei.

Nasterea din nou nu o reprezinta botezul, daca ar fi asa atunci toti care s-au botezat ar trebui sa traiasca in ascultare de Hristos ori vedem bine ca nu este asa.
Omul nascut din nou lupta impotriva pacatului, dar atunci cand pacatuieste si se intoarce la Dumnezeu este iertat.

Citat:

iertarea pacatelor e una si vindecarea este altceva. De aceea Hristos ne si iarta si ne si vindeca!
SLABANOGULUI INTAI I-AU FOST IERTATE PACATELE (CAND HRISTOS I-A SPUS "IERTATE ITI SUNT PACATELE") SI DESI AVEA PACATELE IERTATE INCA ZACEA IN PAT CUPRINS DE BOALA SI NU S-A RIDICAT PANA NU L-A VINDECAT HRISTOS (SPUNDADU-I "SCOALA-TE")!

Faci confuzia intre vindecarea fizica(trupeasca) si cea spirituala. Hristos a vindecat multi oameni, aminteste-ti de cei 10 leprosi, din care numa unul s-a intors si i-a multumit Domnului. Cu restul ce s-a intamplat?Daca au fost vindecati cum de nu au venit sa multumeasca? Pentru simplu motiv ca ei au fost vindecati fizic, si nu spiritual.

"Iar unul dintre ei, văzând că s-a vindecat, s-a întors cu glas mare slăvind pe Dumnezeu.
Și a căzut cu fața la pământ la picioarele lui Iisus, mulțumindu-I. Și acela era samarinean.
Și răspunzând, Iisus a zis: Au nu zece s-au curățit? Dar cei nouă unde sunt?
Nu s-a găsit să se întoarcă să dea slavă lui Dumnezeu decât numai acesta, care este de alt neam?
Și i-a zis: Scoală-te și du-te; credința ta te-a mântuit. "

Dupa cum vezi doar cel ce s-a intors a fost mantuit, ceilalti 9 nu.
Hristos iarta si schimba, nu exista iertare fara o schimbare interioara a omului.

tricesimusquintus 20.07.2010 13:22:52

Citat:

Dacă imaginile oferite sfântului Ioan Teologul de către Martorul Credincios (Isus Christos) sunt exagerate, am exagerat și eu. Desfrânata Babilonului Mistic așa este prezentată: cu un potir de aur în mână și îmbătată de sânge. Cred că niciun creștin nu și-ar dori să facă parte din acest "tainic" conglomerat babilonic. Dumnezeu să ne ferească!

Citat:

Nici eu, nici frații mei penticostali de pe forum nu avem nimic în comun și nu suntem de acord cu manifestările acelea "charismatice" exemplificate atât de copios de fratele meu kesarion breb. De aceea nici nu m-am simțit obligat să-i răspund.

kesarion_breb 20.07.2010 19:35:06

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 270461)
Dacă imaginile oferite sfântului Ioan Teologul de către Martorul Credincios (Isus Christos) sunt exagerate, am exagerat și eu. Desfrânata Babilonului Mistic așa este prezentată: cu un potir de aur în mână și îmbătată de sânge. Cred că niciun creștin nu și-ar dori să facă parte din acest "tainic" conglomerat babilonic. Dumnezeu să ne ferească!

Nici eu, nici frații mei penticostali de pe forum nu avem nimic în comun și nu suntem de acord cu manifestările acelea "charismatice" exemplificate atât de copios de fratele meu kesarion breb. De aceea nici nu m-am simțit obligat să-i răspund.

Bai "pocaitule", unde vezi tu ca se vorbeste despre Desfranata Babilonului Mistic ? Cine te-a invatat pe tine sa interpretezi asa Biblia, sectarule ? Asa scrie in bibliile voastre masluite, ca in Biblia noastra nu se pomeneste despre nici o desfranata a babilonului MISTIC ? Unde ai gasit tu ca ar fi vorba despre vreun babilon mistic mai impertinentule ? Si daca tot ar fi vorba despre asa ceva, uita-te la Babilonul Ecumenist si antihristic ! si nu mai jigni Biserica lui Hristos, ca s-ar putea sa arzi in focul iadului !

Iar in ceea ce priveste miscarile "charsimatice-fantomatice" aveti si voi si mai ales tremuratorii foarte multe in comun cu ei, si anume ca faceti parte din aceeasi legiune de secte "crestine" numai ca aia sunt mai deraiati de la realitate decat voi ! Vad ca esti foarte darnic la "fratietate" dar de sectarii charismatici nu prea vrei sa te atingi; ai cumva impresia ca va separa multe, insa realitatea este ca toti sectarii aveti acelasi tata: tatal minciunii, cel care inca de la inceput a fost ucigas de oameni !

PS Apropo, vroiam sa te intreb daca "proorocii" sectari adventisti au reusit sa calculeze cu precizie data revenirii Mantuitorului ? Din cate stiu, marii "profeti" (mincinosi !) sectari adventisti au stabilit ca pe la 1843 sau 1844 trebuia sa vina Hristos a doua oara si sa va ia pe toti "alesii Domnului" pe sus ! Se pare ca nu prea le-au iesit "profetiile", insa le-a iesit arama pe fata de prooroci mincinosi, amagitori si inselatori !

tricesimusquintus 20.07.2010 21:09:14

Când userul kesarion_breb va binevoi să-și salubrizeze limbajul, îi voi răspunde, până atunci îi voi ignora imundele mesaje.

Pandion 20.07.2010 22:24:31

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 270455)
Omul nascut din nou lupta impotriva pacatului, dar atunci cand pacatuieste si se intoarce la Dumnezeu este iertat.

Ce inseamna om nascut din nou? Ce inseamna ca te intorci la Dumnezeu? Cand mai renuntam la limbajul de lemn?

Citat:

Hristos a vindecat multi oameni, aminteste-ti de cei 10 leprosi, din care numa unul s-a intors si i-a multumit Domnului. Cu restul ce s-a intamplat?Daca au fost vindecati cum de nu au venit sa multumeasca? Pentru simplu motiv ca ei au fost vindecati fizic, si nu spiritual.

Sa stii ca e posibil sa nu fi fost vindecat spiritual pe viata respectivul. De asemenea, se poate ca altii din cei 9 care initial nu au reactionat sa fi realizat mai tarziu.
Citat:

"Iar unul dintre ei, văzând că s-a vindecat, s-a întors cu glas mare slăvind pe Dumnezeu. Și a căzut cu fața la pământ la picioarele lui Iisus, mulțumindu-I. Și acela era samarinean. Și răspunzând, Iisus a zis: Au nu zece s-au curățit? Dar cei nouă unde sunt? Nu s-a găsit să se întoarcă să dea slavă lui Dumnezeu decât numai acesta, care este de alt neam?

Din cate vezi, Iisus Cristos "loveste" in mod indirect in iudei care considerandu-se poporul lui Dumnezeu, se poarta ca si cum li s-a cuvenit vindecarea. Acest lucru se intampla pana in ziua de azi.

Pandion 20.07.2010 22:26:04

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 270461)
Desfrânata Babilonului Mistic așa este prezentată: cu un potir de aur în mână și îmbătată de sânge. Cred că niciun creștin nu și-ar dori să facă parte din acest "tainic" conglomerat babilonic. Dumnezeu să ne ferească!

Tu de unde stii daca esti in conglomerat sau nu?

kesarion_breb 20.07.2010 22:36:53

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 270545)
Când userul kesarion_breb va binevoi să-și salubrizeze limbajul, îi voi răspunde, până atunci îi voi ignora imundele mesaje.

Tu vorbesti de mesaje imunde ? Pai ce sa zica Hristos despre mesajele tale care batjocoresc Sfanta lui Biserica si chiar trupul si sangele Sau ?

kesarion_breb 20.07.2010 23:09:03

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 270564)

Acum nu te supara Pandioane, dar nu vezi ca asta ne blasfemiaza Biserica si Sfintele Taine si noi stam de vorba cu acest "pocait" ? Se stie ca diavolul are cea mai mare impotrivire fata de sfintele taine, si in special de sfanta impartasire cu trupul si sangele Domnului Hristos, si vedem amandoi si vede toata lumea de pe forum ca asta vrea sa ii calce cu orice pret pe urme dascalului sau ! Asta numeste Biserica Sfintilor, desfranata babilonului, impartasirea cu trupul si sangele Domnului Hristos, un festin orgiastic si antropofag; acest "pocait" (cu vorba, dar nepocait cu inima, ci cu inima plina de vrajba impotriva Bisericii lui Hristos !) blasfemiaza Insusi Sfantul Trup si Sfantul Sange ale Domnului Hristos, iar prin aceasta blasfemiaza pe Insusi Mantuitorul Hristos, Fiul lui Dumnezeu, si jertfa Sa de pe cruce si invierea Sa biruitoare ! Ne batjocoreste sfintii si batjocoreste viata mistica de care s-au invrednicit unii sfinti prin harul lui Dumnezeu ! Ne batjocoreste Sfanta Traditie a Bisericii si pune inaintea marilor Sfinti Parinti ai Bisericii pe "prooroci" gen bolnava de epilepsie Ellen White (ca sa nu mai vorbim ca femeile trebuiau sa taca in Biserica Crestina dupa invataturile sfantului Pavel, cuvantul de invatatura apartinand numai barbatilor !) ! Acesti stricati la cap au ajuns sa se considere sfinti, sectele lor sa le considere "biserici" ! Calca peste toata Sfanta Traditie ca si cum marii sfinti si parinti ai Bisericii nu au fost calauziti de Duhul Adevarului pogorat peste apostoli la cincizecime, ci au fost niste inselati si mintiti de chiar Duhul Adevarului (in tot acest timp, venind ei proorocii si hristosii mincinosi sa ne invete ei pe noi adevarul)!!! Astia daca o sa mai continue asa, o sa arda in focurile iadului !!

tricesimusquintus 21.07.2010 07:18:05

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 270564)

Fiecare își poate verifica doctrina cu ceea ce spune Sfânta Scriptură. Nu este vorba neapărat de fapte, ci mai ales de dogmă, concepție, doctrină; or din acest punct de vedere lucrurile sunt clare: fiecare om crede în ceva, actul lui de închinare bazându-se pe o ideologie precisă. Profeții Vechiului Testament adesea compară Israelul apostat, care „a desfrânat” de multe ori cu zeii păgâni, cu o femeie care comite adulter. La fel Apocalipsa compară sistemul religios fals cu o desfrânată ori cu Babilonul. I-am spus "Babilon mistic", deoarece Babilonul istoric nu mai exista pe vremea scrierii Apocalipsei.

kesarion_breb 21.07.2010 11:39:57

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 270612)
Fiecare își poate verifica doctrina cu ceea ce spune Sfânta Scriptură. Nu este vorba neapărat de fapte, ci mai ales de dogmă, concepție, doctrină; or din acest punct de vedere lucrurile sunt clare: fiecare om crede în ceva, actul lui de închinare bazându-se pe o ideologie precisă. Profeții Vechiului Testament adesea compară Israelul apostat, care „a desfrânat” de multe ori cu zeii păgâni, cu o femeie care comite adulter. La fel Apocalipsa compară sistemul religios fals cu o desfrânată ori cu Babilonul. I-am spus "Babilon mistic", deoarece Babilonul istoric nu mai exista pe vremea scrierii Apocalipsei.

I-ai spus babilon mistic, pentru ca va deranjeaza foarte tare capacitatea sfintilor Bisericii de a trai o viata mistica, cea mai inalta forma de viata crestina de pe pamant, si pentru ca misticii ortodocsi au fost cei mai mari aparatori ai ortodoxiei pe care voi o urati, si cei mai mari dusmani, prin sfintenia lor, ai sectelor lipsite de harul Duhului Sfant si implicit de posibilitatea sfintirii reale a credinciosilor !

Credinta nu se verifica numai cu ceea ce scrie in Sfanta Scriptura, ci si cu Sfanta Traditie a Bisericii, pentru ca, asa cum am mai demonstrat odata, revelatia dumnezeiasca, potrivit cuvintelor Mantuitorului, nu era desavarsita datorita neputintei apostolilor de a primi anumite lucruri inainte de pogorarea Duhului Sfant peste ei si intemeierea Bisericii lui Hristos !

zorobabel 21.07.2010 14:22:03

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 270563)
Ce inseamna om nascut din nou?

Nasterea din nou e schimbarea pe care o face Dumnezeu in om, dupa cum scrie in Ioan 3 si in Ezechiel:

"Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu." - Ioan 3.

In Iezechiel este descrisa nasterea de sus:
"De aceea vă voi scoate dintre neamuri și din toate țările vă voi aduna și vă voi aduce în pământul vostru.
Și vă voi stropi cu apă curată și vă veți curăți de toate întinăciunile voastre și de toți idolii voștri vă voi curăți.
Vă voi da inimă nouă și duh nou vă voi da; voi lua din trupul vostru inima cea de piatră și vă voi da inimă de carne.
Pune-voi înăuntrul vostru Duhul Meu și voi face ca să umblați după legile Mele și să păziți și să urmați rânduielile Mele. "

Un om nascut din nou e un om care traieste dupa voia lui Dumnezeu nu dupa pofte pacatoase.

Citat:

Ce inseamna ca te intorci la Dumnezeu?

Iti raspund cu niste citate din Iezechiel care sunt destul de elocvente:

"Spune-le: Precum este adevărat că Eu sunt viu, tot așa este de adevărat că Eu nu voiesc moarte. păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa și să fie viu. Întoarceți-vă, întoarceți-vă de la căile voastre cele rele! Pentru ce să muriți voi, casa lui Israel?"

"De aceea vă voi judeca pe voi din casa lui Israel, pe fiecare după căile sale, zice Domnul Dumnezeu; pocăiți-vă și vă întoarceți de la toate nelegiuirile voastre, ca necredința să nu vă fie piedică.
Lepădați de la voi toate păcatele voastre cu care ați greșit și vă faceți o inimă nouă și un duh nou. De ce să muriți voi, casa lui Israel?
Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!"

Intelegi ce inseamna sa te intorci la Dumnezeu?

Citat:

Cand mai renuntam la limbajul de lemn?

Renunta cand vrei, nu te opreste nimeni :).

Citat:

Sa stii ca e posibil sa nu fi fost vindecat spiritual pe viata respectivul.

A fost vindecat spiritual, Hristos i-a spus "credinta ta te-a mantuit". Acel lepros era un om mantuit din acel moment.

Citat:

De asemenea, se poate ca altii din cei 9 care initial nu au reactionat sa fi realizat mai tarziu.
Din cate vezi, Iisus Cristos "loveste" in mod indirect in iudei care considerandu-se poporul lui Dumnezeu, se poarta ca si cum li s-a cuvenit vindecarea. Acest lucru se intampla pana in ziua de azi.

Nu stiu ce s-a intamplat cu ceilalti 9, insa important e ce s-a intamplat cu acel 1 care a venit la Dumnezeu, si-a fost mantuit.

Pandion 21.07.2010 21:53:39

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 270612)

Eu nu traiesc intr-un sistem religios si cred ca nici tu. 99,9% din viata noastra este in afara bisericii, cu doctrinele ei cu tot si din cate pot sa imi dau seama la aceasta ora nimeni nu va vi judecat dupa dogme. Ca tot veni vorba, te-as ruga sa-mi dai un semn cand intalnesti pe cineva care a fost schimbat in bine avand o doctrina "buna", care a devenit un alt om, mai responsabil, mai echilibrat, mai atent, mai iubitor etc. Nu stiu de ce dar parca doctrinele produc roboti, tie nu ti se pare? Si pana la urma cine traieste zi de zi dupa doctrine...

Pandion 21.07.2010 22:01:02

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 270673)
Un om nascut din nou e un om care traieste dupa voia lui Dumnezeu nu dupa pofte pacatoase.

Eu nu am intalnit niciunul pana acum si sunt sigur ca nici nu exista. Pana si Eclesiastul zice ca nu e om neprihanit care sa faca binele fara sa pacatuiasca. Dar se pare ca cea mai mare parte a celor ce isi spun(ei singuri) crestini sunt si printre cei mai ipocriti oameni. Si care inteleg si foarte putin ce inseamna sa faci voia lui Dumnezeu, spre deosebire de altii "din lume" care fac asta fara sa se bata cu pumnul in piept.

kesarion_breb 21.07.2010 23:31:58

Citat:

Tot cercetand, am reusit sa imi dau seama care este de fapt originea acestui tip de gandire care acuza Biserica ca ar fi nu stiu ce desfranata a Babilonului. Aceasta conceptie isi are radacinile in conceptia "profetesei" adventiste Ellen White (nu stiu daca ea s-ar fi inspirat de la altii), care isi exprima parerea in aceasta problema in 1850 in Present Truth, nr. din aprilie 1850: "Babilonul, biserica nominala, a cazut. Poporul lui Dumnezeu a iesit din ea. Ea este acum "sinagoga Satanei" (Apocalipsa 3, 9). "locaș demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, și închisoare tuturor păsărilor spurcate și urâte." (Apocalipsa 18, 2)

Deci conceptia pe care a prezentat-o mai mult sau mai putin fatis acest sectar adventist, si anume ca Biserica este de fapt acum sinagoga satanei, vreo mare desfranata etc, isi are originile chiar in scrierile "profetesei" sectare adventiste Ellen White ! Carevasazica, dracul este deja cu state vechi de plata ! Aceasta este teoria pe care isi bazeaza sectarul adventist parerile despre Biserica Ortodoxa si in baza careia sustine cu atata fervoare sectara ca Biserica Ortodoxa este o desfranata mistica decazuta, ca sfanta euharistie ar fi de fapt o blasfemie si un festin orgiastic si antropofag (chiar canibalic, nu-i asa, triceorule?), ca Tainele Bisericii ar fi de fapt niste minciuni, niste iluzii, si cine stie ce mai gandesc astfel de sectari insa nu marturisesc pe fata !

Eugen7 22.07.2010 09:29:46

Citat:

Adica? Fii mai explicit.

Sfanta Scriptura, Cuvantul lui Dumnezeu, este foarte explicita cand arata ca invatatura "Sola fide" (numai credinta) este o invatatura diavoleasca, intrucat "si diavolii cred si se cutremura"(Iacov 2,19). Aceasta este invatatura crestin ortodoxa.

"credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.
Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea.
Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?
...
Vedeți dar că din fapte este îndreptat omul, iar nu numai din credință.
...
Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este. " Iacov 2,17-20,24,26

tricesimusquintus 22.07.2010 10:33:06

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 270744)
Eu nu traiesc intr-un sistem religios si cred ca nici tu. 99,9% din viata noastra este in afara bisericii, cu doctrinele ei cu tot si din cate pot sa imi dau seama la aceasta ora nimeni nu va vi judecat dupa dogme. Ca tot veni vorba, te-as ruga sa-mi dai un semn cand intalnesti pe cineva care a fost schimbat in bine avand o doctrina "buna", care a devenit un alt om, mai responsabil, mai echilibrat, mai atent, mai iubitor etc. Nu stiu de ce dar parca doctrinele produc roboti, tie nu ti se pare? Si pana la urma cine traieste zi de zi dupa doctrine...

Eu sunt adventist de ziua a șaptea însă nu pot fi adventist doar în ziua a șaptea, inevitabil doctrina bisericii mele (a sistemului religios dacă vrei) își pune amprenta asupra întregii mele vieți. Pe de altă parte, ai foarte mare dreptate că doar având "o doctrină mai bună" nu devii alt om, nu ți se schimbă automat caracterul și nu ai fapte bune. Aceste schimbări, această naștere de sus (naștere din nou) are loc doar prin puterea transformatoare a Duhului Sfânt. Dacă însă cineva are o "doctrină rea", idei creștine alterate, nu se poate aștepta ca Duhul Sfânt să opereze aceste schimbări în viața lui. Poate prin forțări proprii să pară mai educat, mai amabil, făcând chiar acte de caritate (așa cum mulți atei o fac), dar motivația intimă nu este dragostea lui Dumnezeu sălășluind în inima lui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:24:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.