Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

Lucian008 01.02.2012 14:07:26

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 426453)
tot n-am inteles, e mercenar sau pompier?

Sincer iti pierzi vremea. Eu m-am mai enervat acum ceva timp cu el si mi-am propus sa il ignor. Dar vad ca acum si-a gasit o tinta de atac. Cum sa iei in considerare ceea ce spune cineva care se contrazice singur? Printre altele urmatoarel lucruri il definesc.

1. Nu vrea sa isi asume o identitate si se contrazice cu toti fara a isi sustine propriile credinte
2. Sustine ca din Sf Scriptura reiese ca Ziua de odihna, ziua Domnului este ziua a 7-a, pe care o tine de altfel. Apoi sustine ca poate veni cu dovezi ca Sf Scriptura in NT nu confirma ziua Sabatului
3. Contesta Sf Traditie, dar desi sustine existenta Sf Treimi sustine ca acesta nu reiese explicit din Sf Scriptura (de unde reiese atunci???)
4. Sutine ca Hristos nu a fost Dumnezeu de fapt. Iar firea umana dupa inviere s-a transformat in fire dumnezeiasca, adica un om a devenit Dumnezeu
5. Sustine ca Tatal este singurul Dumnezeu. Dupa de razgandeste si este si Fiul Dumnezeu, dar este Dumnezeu peste toti mai putin peste Tatal, care in schimb este Dumnezeiu peste toti, inclusiv Fiul. Despre relatia de "subordonare" a Sf Duh inca nu s-a pronuntat, dar daca i se va mai acorda putin timp nu va ramane dator cu siguranta.
6.Exista mai multi Dumnezei

Profetul de carton 01.02.2012 14:40:47

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 426442)
Toti sfintii au avut si pacate, unele mai mici, altele mai amri, o sfanta foarte cunoscuta si respectata, Sfanta Maria Egipteanca, a fost prostituata. Important e cum te gaseste sfarsitul, poti sa fii exceptional toata viata si la sfarsit sa pierzi mantuirea, sau cineva poate sa fie in pacate multi imp si la sfarsit sa isi revina. Vezi pilda cu semanatorii si ceasurile.

bine ati spus, ca acei sfinti au avut pacate, dar important este ca s-au lasat de ele!

Profetul de carton 01.02.2012 15:10:12

Citat:

În prealabil postat de ecaterina7 (Post 426340)
da, Biserica este una singura, aceea in care suntem invatati cuvantul Domnului de preoti, urmasii apostolilor.

scuzati-mi ignoranta, dar urmasii apostolilor nu ar trebui sa fie tot apostoli?

lore86 01.02.2012 16:10:21

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426481)
scuzati-mi ignoranta, dar urmasii apostolilor nu ar trebui sa fie tot apostoli?

iertati-mi ignoranta, dar urmasii Mantuitorului nu ar trebui sa fie tot mantuitori?

Profetul de carton 01.02.2012 16:13:46

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 426495)
iertati-mi ignoranta, dar urmasii Mantuitorului nu ar trebui sa fie tot mantuitori?

cine sunt urmasii Mantuitorului? Mantuitorul este Unul singur !

lore86 01.02.2012 16:19:38

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426496)
cine sunt urmasii Mantuitorului? Mantuitorul este Unul singur !

iar apostolii directi sunt 12:)

Profetul de carton 01.02.2012 16:20:42

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 426497)
iar apostolii direct sunt 12:)

Asa sa fie oare? Pavel a facut parte din cei 12? sau colegul lui, Barnaba, apostol si el?

lore86 01.02.2012 16:32:18

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426498)
Asa sa fie oare? Pavel a facut parte din cei 12? sau colegul lui, Barnaba, apostol si el?

Pavel nu a fost Apostol direct, a fost convertit pe drumul Damascului.
apoi exista ceata celor 70 de apostoli.Apoi avem ceata episcopilor, dintre care primul a fost chiar Iacov, ruda Domnului, devenit primul episcop al Ierusalimului.Avem apoi ceata preotilor si a diaconilor, urmasi directi ai apostolilor.
Nu inteleg ce nu inteleg unii...

Profetul de carton 01.02.2012 16:38:08

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 426500)
Pavel nu a fost Apostol direct, a fost convertit pe drumul Damascului.
apoi exista ceata celor 70 de apostoli.Apoi avem ceata episcopilor, dintre care primul a fost chiar Iacov, ruda Domnului, devenit primul episcop al Ierusalimului.Avem apoi ceata preotilor si a diaconilor, urmasi directi ai apostolilor.
Nu inteleg ce nu inteleg unii...

Nu stiu ce sa va spun, dar eu nu am citit in Noul testament despre preoti, ca si clasa clericala pentru restul de credinciosi. Am citit despre apostoli, profeti, invatatori, presbiteri, episcopi, diaconi. Dar preot nu am gasit sa fie vreunul, cu aceasta slujba.
Doar in Vechiul testament exista slujba unui preot, si era necesara descendenta levitica.

lore86 01.02.2012 16:46:27

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426503)
Nu stiu ce sa va spun, dar eu nu am citit in Noul testament despre preoti, ca si clasa clericala pentru restul de credinciosi. Am citit despre apostoli, profeti, invatatori, presbiteri, episcopi, diaconi. Dar preot nu am gasit sa fie vreunul, cu aceasta slujba.
Doar in Vechiul testament exista slujba unui preot, si era necesara descendenta levitica.

Hristos devine prototipul ptr o noua preotie , dupa cum afirma psalmistul"Tu esti Preot in veac, dupa randuiala lui Melchisedec".
daca in vt vorbim de o preotie levitica, vedem ca preotia dupa randuiala lui Melchisedec e diferita.
Asadar, vb de doua preotii diferite?

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:32:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.