![]() |
Citat:
biserica spune asa: "DOAR EU am dreptate". in clipa in care accept asa ceva s-a dus orice toleranta pt ca pozitia asta nu este negociabila: "doar eu am dreptate". de aici au aparut multe conflicte in istorie, asa spun si catolicii, si musulmanii, lista e lunga. mai mult, este DOVEDIT ca atat catolicii cat si alte religii au dat, in istorie, sfinti, oameni care s-au mantuit. daca ei au ajuns sfinti (sau negi asta?) cum ramane cu afirmatia "doar prin ortodoxie poti ajunge la Dumnezeu" ? Citat:
Opreste-te si intreaba-te: de ce exista ortodoxia doar de 2000 de ani? CE era inainte? Chiar, o intrebare, cati ani are pamantul? Daca-mi spui ca are 7000 de ani am incheiat discutia aici, suntem din lumi diferite. Deci, cati ani are pamantul? Citat:
Chiar crezi ca asta vrea Dumnezeu de la tine? Chiar crezi ca mantuirea inseamna sa urmezi orbeste ceea ce au spus niste oameni acum 500, 1000, 1500 de ani ? Tu intelegi ca asta e de fapt intoleranta? Sa nu accepti NIMIC altceva decat ceea ce stii ? Sa refuzi sa reanalizezi cunostintele tale la un moment dat? Stii cum am fi fost daca era toata lumea ca tine? Eram inca in evul mediu. Inca balmajeam in intuneric repetand aceleasi si aceleasi cuvinte. Acum niste ani oamenii bisericii afuriseau toate inventiile astea "dracesti", curent electric, autoturism, avion. Chiar nu vezi penibilul in care unii credinciosi s-au aflat iar altii inca se afla? Ancorarea disperata in imutabilitatea gandirii, anchilozare voita si permananta a mintii, orice nu e in biblie e de la satana sau alte baliverne.... |
Citat:
Totusi, desi imi place ca ai mai intepat un pic siguranta de fier a unor confrati, as vrea sa primesti sugestia mea ca lucrurile nu sunt chiar asa simplesi senine... Cei pe care m-am bucurat ca i-ai contrat s-ar putea sa stie mai bine cum stau lucrurile. Si eu chiar cred ca ei stiu si sunt de acord cu ei. Totusi, esti prea frumos-inocent ca sa nu spun ca m-ai inseninat, ca imi place sufletul tau pe care il consider generos. Iti urez sa continui si sa bei tot paharul. Amar, dulce, cum va fi, bea-l pana la fund, cata vreme este Euharistic! Altfel, nu. AMIN+ P.S. Un pic de atentie la cateheza nu imi strica nici mie. Fa cumva sa nu iti strice nici fratiei tale, te rog! |
Citat:
|
Citat:
Si noi tot asa ne rugam la Sfanta Liturghie, pentru sfarsit neinfricat, in pace si raspuns bun la judecata. De aia ne-a dat Dumnezeu minte si suflet, ca sa le folosim bine, nu sa le irosim aiurea. Dar e bine ca Dumnezeu sa fie pe primul loc, apoi oamenii, apoi natura si ce vrei tu. Asa ar trebui sa fim si noi, crestinii. |
Citat:
Dumnezeu este in oameni, in toti oamenii, in natura, daca esti rau/iti bati joc de animale, de natura, de oameni iti bati joc si de Dumnezeu. N-ajunge sa te duci la biserica si sa faci nspe danii, acatiste, sa aprinzi lumanari peste lumanari. Toate astea sunt false, sunt actiuni facute din interes daca nu iubesti si oamenii din toata inima. Cine pune biserica pe primul loc o face din niste interese meschine chiar daca la prima vedere nu pare asa. Sunt prea multi crestini care se bat intre ei ca sa ajunga la moaste sau sa ia agheazma. Nu biserica va va duce la Dumnezeu ci iubirea din sufletul vostru, sincera si dezinteresata. |
@wassabi...! 60% din afirmațile tale sunt indeajuns de inteligibile!
da...în anumite rânduri ai perfectă dreptate pecetea chipului Dumnezeiesc se află întru noi, iubindu-i pe alți îl iubești pe Dumnezeu...! pentru credincioși evlavioși iubirea față de Dumnezeu este una inviolabilă...! însă unde este Sf maică..! tu crezi că iubirea tafață de aproapele și rugăciunile tale ar putea străbate cele 3 ceruri? mai bine te-ai hățui la cerințele Domnului cu pricepere și cu nu grabă, nu poți iubi pe cei de alături fără voia Domnului...! ar fi ceva intangibil să spui asa ceva ...! nu te mai gândi la ce va urma să faci ci roagă-te Domnului să-ți dea smerenie,umilință, și întelepciune restul vine de la sine...! nu mai pegeta...! aplanează această neînțelegere..cu pricepere... îți doresc toate cele bune în continuare...! Doamne ajută neputinței noastre! |
Citat:
Uite in mesajul tau le exemplific eu: -puterea mintii. Nu are mintea nicio putere, nu misca obiecte si nici altceva. S-a incercat sa se dea o explicatie stiintifica a fenomenelor paranormale, Rudolf Steiner a incercat sa combine ocultismul cu stiinta. Nu mintea sfantului misca muntii, ci credinta sa, iar minunea o face Dumnezeu, nu acel om. La fel, levitatia, miscarea obiectelor, etc. din paranormal nu e facuta de minte, ci de ingerii cazuti care pot face si ei "minuni". - Dumnezeu e in noi si in toate. Asta e din panteismul hindus, o conceptie opusa crestinismului. Tot de new-age e preluata si raspandita. In inavatura crestina, cea revelata si nu imaginata de oameni, Dumnezeu e in afara creatiei, dar lucreaza in lume prin harul Sau. -reincarnarea. Tocmai din cauza asta am inceput sa citesc Biblia si am devenit credincios, ca sa vad daca e asa cum spun aia ca exista reincarnare in Biblie. O invatatura hindusa si budista, adusa tot de new-age la cunostinta publicului. In concluzie, exact asta spun si eu, sa folosim filtrul ratiunii cand asimilam informatiile, nu doar sa le primim ca si cum toate sunt bune. Corect, daca nu suntem sfinti tot ce stim am auzit sau citit, doar ca exista tot felul de informatii, unele sunt neadevarate sau chiar despre rau. De aceea folosim filtrul ratiunii ca sa nu verse toti in capul nostru ce vor ei. tu ce crezi, hindusii si ocultistii au dreptate sau sfintii? |
Citat:
"Invatatorule, care este cea mai mare porunca din Lege?" Iisus i-a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau." Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca. Iar a doua, asemenea ei, este: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." Deci, privitor la ordinea prioritatilor, trebuie sa cunoastem bine voia Domnului. El vrea, mai inainte de orice, ca inima noastra sa-I fie daruita in intregime. In aceasta daruire tainica fata de El putem iubi neconditionat si pe frate si pe aproape si pe vrajmas. Pastreaza ceea ce ai, o inima sincera pentru Dumnezeu, si El te va binecuvanta. |
@Ucenic: dacă nu-ți este cu supărare, de mult vreau să te întreb: ce înțelegi dumneata prin "Dumnezeu" așa cum apare în postările dumitale?
|
Citat:
Insa de cele mai mult ori, in cele mai multe dintre postarile mele, cand zic Dumnezeu ma refer la Dumezeu Tatal. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:03:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.