Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   argumente pentru dialogul ecumenic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6172)

Lavrentiu 03.02.2010 09:33:24

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 207492)
Da, am. Am trecut si eu prin faza de "fan" a lui Serafim Rose pina cind m-a luminat Dumnezeu ca lucrurile nu stau chiar asa si ca in cazul lui ca si in cel a lui A. Boca este vorba de fanatism si habotnicie.
Dar, din nou, asta este experienta mea personala...nu impun nimanui ..fiecare este cu felul lui de a vedea aceste scrieri si scriitori!

Mi se pare ciudat ce zici. Uite, de exemplu, "Sufletul dupa moarte" sau "Cartea Facerii...." sunt pline ochi de citate din Sfintii Parinti - pe larg, nu scoase din context si ambele sunt intrutotul inauntrul invataturii ortodoxe. La fel si celelalte.

Poate dai niste exemple.

Jane Says 03.02.2010 16:18:55

Mie parintele Seraphim Rose mi se pare bland (si de-asta mi-e drag de el) chiar si cand este ferm pe pozitii :) Numai Dumnezeu stie cat de greu o fi sa pastoresti o turma si sa tii oile unite in dreapta credinta, eu cred ca acele lucruri pe care le-a scris parintele nu erau ca sa dam noi cu pietre in eretici, ci sa ne tinem de ceea ce avem noi si sa nu amestecam lucrurile.

inorog 03.02.2010 23:29:40

"Si stilul patriarhului de a lua chiar si Sfintele Moaste si a le da la eretici, ti se pare ceva normal?"

Frate, pe langa multe altele, inainte sa scrii ce ai scris, ai intrebat vreun sfant din astia de care zici? Vorbesc serios si nu ca sa ne certam aiurea.

adelin 05.02.2010 01:33:55

Citat:

În prealabil postat de inorog (Post 207914)
"Si stilul patriarhului de a lua chiar si Sfintele Moaste si a le da la eretici, ti se pare ceva normal?"

Frate, pe langa multe altele, inainte sa scrii ce ai scris, ai intrebat vreun sfant din astia de care zici? Vorbesc serios si nu ca sa ne certam aiurea.

Mantuitorul Iisus Hristos impune sa nu luam margaritarele si sa nu le aruncam in gurile porcilor. Este clar, ceea ce a facut el, nu a fost deloc o virtute, nu a fost o milostenie, ci a facut, ceea ce eu devinesc: "a atarnat o icoana intr-un WC public" pentru ca un eretic nu are nicio curatenie in el, in locul unde se roaga, in locul unde doarme sau mananca. De aceea duhoarea nevazuta de care ingerul se departeaza, omul nu o vede, ca sa-i fie spre incercare: "te duci la el sau nu te duci?" Ereticul aduce batjocura la adresa dreptei credinte; cum dar i se va putea da lui margaritare, zacand in putoarea ereziei? Evident, numai cei ca ei ii pot intelege: "lasa-i mai sa creada asa, ca-s si ei oameni ca si noi...":mad:

Fani71 05.02.2010 09:40:53

Citat:

În prealabil postat de adelin (Post 208604)
... ci a facut, ceea ce eu devinesc: "a atarnat o icoana intr-un WC public" pentru ca un eretic nu are nicio curatenie in el, in locul unde se roaga, in locul unde doarme sau mananca....

Foarte buna perla. Este de retinut: 'ereticii' adica pt tine catolicii de ex traiesc ca si cum ar trai in WC si sunt cu totul spurcati. Bravos! Chiar n-am cuvinte. :20:

iana 05.02.2010 12:13:19

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 208652)
Foarte buna perla. Este de retinut: 'ereticii' adica pt tine catolicii de ex traiesc ca si cum ar trai in WC si sunt cu totul spurcati. Bravos! Chiar n-am cuvinte. :20:

Tu crezi ca are rost sa dai cuiva, ceva pretios tie iar pt acel cineva sa nu aiba nici o valoare?

Noesisaa 05.02.2010 13:06:01

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 208686)
Tu crezi ca are rost sa dai cuiva, ceva pretios tie iar pt acel cineva sa nu aiba nici o valoare?

Se stie ca moastele sfintilor nu merg acolo unde nu vor sa mearga. Sunt nenumarate exemple cu Sf Moaste care cumva s-au opus cand au vrut sa le duca in alta parte.

Pe de alta parte este ridicol sa spui ca pentru catolici Sf Moaste nu au nici o valoare, in special ca si ei ii au in calendar pe acei sfinti, si au si ei cultul sfintilor si al moastelor oricum. Da, sa le fi dat (neo)prostestantilor, sigur, impietate mare.

Fani71 05.02.2010 14:21:03

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 208686)

Cum spune si Noesisaa, si pentru catolici moastele au valoare.
Ai intrat vreodata intr-o biserica catolica? In multe sunt moaste.

iana 05.02.2010 14:23:36

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 208731)
Cum spune si Noesisaa, si pentru catolici moastele au valoare.
Ai intrat vreodata intr-o biserica catolica? In multe sunt moaste.

De la schima incoace ne recunoastem unii altora sfintii?

iana 05.02.2010 14:24:26

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 208733)
De la schima incoace ne recunoastem unii altora sfintii?

schisma am vrut sa scriu

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:32:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.