Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

Florin-Ionut 27.01.2012 16:01:47

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425189)
aveti grija ca tot Scripturile specifica faptul ca dupa acea mie de ani, Satana, care fusese legat, va fi dezlegat, deci "mia" de ani este in mod sigur o perioada de timp finita, si cred ca va dura asa cum scrie, o mie de ani.

Părintele Stăniloae a tîlcuit că acea mie de ani a trecut deja și că noi ne aflăm în vremurile lui Gog și Magog. Dar poate s-a înșelat, nu e exclus.

Profetul de carton 27.01.2012 16:16:05

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425208)
Părintele Stăniloae a tîlcuit că acea mie de ani a trecut deja și că noi ne aflăm în vremurile lui Gog și Magog. Dar poate s-a înșelat, nu e exclus.

si a fost deci o perioada in trecut, cand satana a fost inchis? ma indoiesc, care sa fi fost acea perioada?

iuliu46 27.01.2012 16:16:05

Citat:

aveti grija ca tot Scripturile specifica faptul ca dupa acea mie de ani, Satana, care fusese legat, va fi dezlegat, deci "mia" de ani este in mod sigur o perioada de timp finita, si cred ca va dura asa cum scrie, o mie de ani.

1.Pai daca o zi = 1 an in profetii atunci calculeaza cat fac 1000 de ani .:24:
2. La noi se traduce mii de ani si nu 1000 de ani.Nu e un numar fix.Tocmai asta se arata ca numarul nu se cunoaste,pentru ca data venirii mantuitorului nu se cunoaste.Asta cu 1000 de ani a fost erezia hiliasta din primul mileniu revopsita si reinventata.
Apostolii asteptau venirea Domnului in ce fel ?

Iar Iisus le-a zis: Adevărat zic vouă că voi cei ce Mi-ați urmat Mie, la înnoirea lumii, când Fiul Omului va ședea pe tronul slavei Sale, veți ședea și voi pe douăsprezece tronuri, judecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel.
Și oricine a lăsat case sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau țarine, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va moșteni viața veșnică.

Uite la Petru :
Așteptând și grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!
Dar noi așteptăm, potrivit făgăduințelor Lui, ceruri noi și pământ nou, în care locuiește dreptatea.

Unde scrie ca vine odata sa-i invie pe astia drepti dupa care mai vine inca odata ? :25:

Poate aici ?

Că cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde; iar cine își va pierde sufletul pentru Mine îl va afla.
Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?
Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; și atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale.
Adevărat grăiesc vouă: Sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea pe Fiul Omului, venind în împărăția Sa.

Profetul de carton 27.01.2012 16:18:16

Mia de ani incepe dupa a doua venire a lui Isus si in acea mie de ani, satana e inchis. Nu cred ca satana va fi inchis un timp nelimitat.

Florin-Ionut 27.01.2012 16:19:06

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425210)
si a fost deci o perioada in trecut, cand satana a fost inchis? ma indoiesc, care sa fi fost acea perioada?

Poate pînă la 1054, cînd Biserica a început să fie atacată mai înverșunat din toate direcțiile, mai exact de cînd s-a produs marea schismă.

Profetul de carton 27.01.2012 16:21:53

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425213)
Poate pînă la 1054, cînd Biserica a început să fie atacată mai înverșunat din toate direcțiile, mai exact de cînd s-a produs marea schismă.

dar stiti ca in mia de ani, sau in miile de ani, hai fie, mai sunt si alte aspecte care trebuie sa se intample? de exemplu ca Isus sa imparateasca impreuna cu regii si preotii proveniti din cei care au avut parte de prima inviere. S-a intamplat asta?

bob2909 27.01.2012 16:24:06

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425213)

pai daca de la Apostoli, si cam toti sfintii au fost martiri , persecutati de sistemul omenesc (fiara) in spatele caruia cine crezi ca se afla ? poate .... SATANA?

Florin-Ionut 27.01.2012 16:25:38

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425215)
dar stiti ca in mia de ani, sau in miile de ani, hai fie, mai sunt si alte aspecte care trebuie sa se intample? de exemplu ca Isus sa imparateasca impreuna cu regii si preotii proveniti din cei care au avut parte de prima inviere. S-a intamplat asta?

Eu nu știu, dar sînt convins că Părintele Stăniloae știa ce spune.

Care sînt versetele mai exact?

Profetul de carton 27.01.2012 16:29:38

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425218)
Eu nu știu, dar sînt convins că Părintele Stăniloae știa ce spune.

Care sînt versetele mai exact?

Apoc. 20 6. Fericit și sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceștia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El mii de ani.
7.Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=20

deci daca "miile" de ani s-au terminat si satana a fost eliberat inseland pe gog si pe magog, atunci inseamna ca Isus a imparatit impreuna cu acei credinciosi, ceea ce nu cred ca s-a intamplat inca deoarece nu s-a perceput asa ceva, tot timpul a fost numai rau pe Pamant.

Florin-Ionut 27.01.2012 16:31:52

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 425216)
pai daca de la Apostoli, si cam toti sfintii au fost martiri , persecutati de sistemul omenesc (fiara) in spatele caruia cine crezi ca se afla ? poate .... SATANA?

Hm... Ce știm noi despre organizarea ierarhică a îngerilor căzuți? Care-s mai răi și care mai puțin răi? Poate că ăia mai răi au fost legați vreo mie de ani, după care le s-a dat drumul să lovească mai puternic Biserica, divizînd-o pînă la zeci de mii de secte.

Florin-Ionut 27.01.2012 16:35:46

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425220)
Apoc. 20 6. Fericit și sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceștia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El mii de ani.
7.Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=20

deci daca "miile" de ani s-au terminat si satana a fost eliberat inseland pe gog si pe magog, atunci inseamna ca Isus a imparatit impreuna cu acei credinciosi, ceea ce nu cred ca s-a intamplat inca deoarece nu s-a perceput asa ceva, tot timpul a fost numai rau pe Pamant.

Da, tot timpul a fost rău pe Pămînt. Totuși Hristos este și în Ceruri în Sfînta Treime, și pe pămînt cu Biserica luptătoare, cu preoții și cu credincioșii.

bob2909 27.01.2012 16:39:12

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425218)
dar sînt convins că Părintele Stăniloae știa ce spune.

Parintele Staniloaie a fost un mare Teolog , dar asta nu inseamna ca stia toate tainele , dar ce stia Domnia sa, este ca trebuia sa fie langa Arsenie Boca , si asta pentru ca stia cine era Arsenie Boca .

Bun si intrebarea este : cine a fost Arsenie Boca ????

PAi :

Maleahi 3 :

" 1. "Iată, Eu trimit pe îngerul Meu și va găti calea înaintea feței Mele "

12. "Și toate neamurile vă vor ferici pe voi, căci veți fi o țară dorită", zice Domnul Savaot.

23. Iată că Eu vă trimit pe Ilie proorocul, înainte de a veni ziua Domnului cea mare și înfricoșătoare;

24. El va întoarce inima părinților către fii și inima fiilor către părinții lor, ca să nu vin și să lovesc țara cu blestem!"

Matei 21 :

"41. I-au răspuns: Pe acești răi, cu rău îi va pierde, iar via o va da altor lucrători, care vor da roadele la timpul lor.

43. De aceea vă spun că împărăția lui Dumnezeu se va lua de la voi și se va da neamului care va face roadele ei."

Florin-Ionut 27.01.2012 16:42:24

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 425224)
Parintele Staniloaie a fost un mare Teolog , dar asta nu inseamna ca stia toate tainele , dar ce stia Domnia sa, este ca trebuia sa fie langa Arsenie Boca , si asta pentru ca stia cine era Arsenie Boca .

Bun si intrebarea este : cine a fost Arsenie Boca ????

PAi :

Maleahi 3 :

" 1. "Iată, Eu trimit pe îngerul Meu și va găti calea înaintea feței Mele "

12. "Și toate neamurile vă vor ferici pe voi, căci veți fi o țară dorită", zice Domnul Savaot.

23. Iată că Eu vă trimit pe Ilie proorocul, înainte de a veni ziua Domnului cea mare și înfricoșătoare;

24. El va întoarce inima părinților către fii și inima fiilor către părinții lor, ca să nu vin și să lovesc țara cu blestem!"

Matei 21 :

"41. I-au răspuns: Pe acești răi, cu rău îi va pierde, iar via o va da altor lucrători, care vor da roadele la timpul lor.

43. De aceea vă spun că împărăția lui Dumnezeu se va lua de la voi și se va da neamului care va face roadele ei."

Prietene,

Bați cîmpii.

bob2909 27.01.2012 16:43:44

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425225)
Prietene,

Bați cîmpii.

Multumesc.

Noapte buna .

osutafaraunu 27.01.2012 16:52:14

http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif
Dacă chiar vă interesează greșeala cu "miile" de ani, deschideți un nou topic. Aici, vă rog încercați să aflați cum e cu sufletul "nemuritor".

grasu77 27.01.2012 16:59:17

Citat:

Corect. Acea perioada este finita. O spune limpede Sfanta Scriptura:
"Iar ceilalti morti nu înviazã pânã ce nu se vor sfârsi miile de ani" (sau cei o mie de ani).

Daca acea perioada a trecut, inseamna ca deja a avut loc a doua inviere (a celor osanditi). A trecut si perioada cand a fost legat Satana (asa cum spuneati).Inseamna ca a trecut si revenirea Mantuitorului si prima inviere (a celor morti in Hristos).

Florin-Ionut 27.01.2012 16:59:42

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 425228)
Dacă chiar vă interesează greșeala cu "miile" de ani, deschideți un nou topic. Aici, vă rog încercați să aflați cum e cu sufletul "nemuritor".

sufletul moare != sufletul este desființat :58:

grasu77 27.01.2012 17:00:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 425228)

Corect. Imi cer scuze si subscriu.

bob2909 27.01.2012 17:03:08

4 atașament(e)
............

grasu77 27.01.2012 17:03:43

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425232)
sufletul moare != sufletul este desființat :58:

Depinde de care moarte este vorba.
Daca este vorba de moartea intaia (pe care Scriptura o asemuieste unui somn, fara constienta), putem spune:

sufletul moare = sufletul va fi inviat

Daca este vorba despre moartea a doua (pedeapsa finala, defintiva), putem spune:

sufletul moare = sufletul este desfiintat, nimicit.

iuliu46 27.01.2012 17:27:48

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425212)
Mia de ani incepe dupa a doua venire a lui Isus si in acea mie de ani, satana e inchis. Nu cred ca satana va fi inchis un timp nelimitat.

Unde scrie ca Iisus vine a doua oara, ii invie pe o parte dintre noi si satana este legat ?
Scrie asa : "Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani."
Nu este vorba de un timp nelimitat e vorba ca nu poate fi calculat, pentru ca nici ingerii din cer nu stiu cand va veni Iisus iar la sfarsitul miilor de ani va veni Iisus.In sensul asta spune si Petru ca o zi e ca o mie de ani si o mie de ani e ca o zi .Si ca Iisus va veni ca un fur , cerurile vor pieri ...etc.
Nu exista 2 veniri .Exista o venire si sfarsitul lumii asa cum o cunoastem noi. Restul sant prostii.
Miile de ani au inceput din timpul lui Iisus. " "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. "

Florin-Ionut 27.01.2012 17:30:32

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 425235)
Depinde de care moarte este vorba.
Daca este vorba de moartea intaia (pe care Scriptura o asemuieste unui somn, fara constienta), putem spune:

sufletul moare = sufletul va fi inviat

Daca este vorba despre moartea a doua (pedeapsa finala, defintiva), putem spune:

sufletul moare = sufletul este desfiintat, nimicit.

Ce se va întîmpla după moartea a doua:

Capitolul 14
Și fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei.

Capitolul 20
Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.

grasu77 27.01.2012 20:12:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425243)
Unde scrie ca , ii invie pe o parte dintre noi si satana este legat ?
"

Off-topic.
Citeste Apocalipsa cap.20. Incearca sa vezi Sfanta Scriptura ca pe un intreg si ti se vor limpezi multe.

Acum, hai sa reveni la tema acestui topic.

grasu77 27.01.2012 20:18:08

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425245)
Ce se va întîmpla după moartea a doua:

Capitolul 20
Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.

"Aceasta este moartea a doua: iezerul de foc." (Apocalipsa 20:14). Conform demonstratiei tale, rezulta ca dupa moartea a doua se va intampla moartea a doua.

Dar, hai sa revenim la discutia noastra despre "suflet, duh si starea omului in moarte".

Noapte buna.

Florin-Ionut 27.01.2012 20:27:24

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 425283)
"Aceasta este moartea a doua: iezerul de foc." (Apocalipsa 20:14). Conform demonstratiei tale, rezulta ca dupa moartea a doua se va intampla moartea a doua.

Dar, hai sa revenim la discutia noastra despre "suflet, duh si starea omului in moarte".

Noapte buna.

Nu sîntem la subiect?

La moartea a doua = după moartea a doua deoarece acel iezer va rămîne peste cei nevrednici în vecii vecilor. Ceea ce ne spune că nu vor fi exterminați sau desființați sau distruși, ci că vor fi chinuiți acolo în vecii vecilor.

iuliu46 27.01.2012 20:39:42

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 425280)
Off-topic.
Citeste Apocalipsa cap.20. Incearca sa vezi Sfanta Scriptura ca pe un intreg si ti se vor limpezi multe.

Acum, hai sa reveni la tema acestui topic.

:1:
Pai asta e tema acestui topic nu ? Despre starea omului in moarte. :1:
Tu spui ca la un moment in viitor va veni un inger si va lega pe satana,va veni Iisus si ii va invia pe o parte din oameni (dreptii ),si astia vor imparati 1000 de ani cu Iisus, dupa care satana va fi dezlegat va ataca "cetatea sfintilor " dupa care se coboara foc din cer ...etc.
Pana atunci si dreptii si cei care invie mai tarziu dorm si nu stiu nimic.

Eu zic ca :
Asta :
Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani.
Inseamna asta :
"Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. "

Asta :
Și am văzut un înger, pogorându-se din cer, având cheia adâncului și un lanț mare în mâna lui.
Și a prins pe balaur, șarpele cel vechi, care este diavolul și satana, și l-a legat pe mii de ani,
Inseamna asta :
"Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri. "

Asta :
"Fericit și sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceștia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El mii de ani."
Inseamna asta :
"Iar voi sunteți seminție aleasă, preoție împărătească, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu, ca să vestiți în lume bunătățile Celui ce v-a chemat din întuneric, la lumina Sa cea minunată, Voi care odinioară nu erați popor, iar acum sunteți poporul lui Dumnezeu; voi care odinioară n-aveați parte de milă, iar acum sunteți miluiți."

Deci cine nu citeste scriptura ? Hai sa socotim sa vedem cat mai e pana la "mia de ani".:24:

osutafaraunu 27.01.2012 21:58:54

Mare întunecime spirituală mai poate exista... Doamne apără și păzește!

iuliu46 27.01.2012 22:04:37

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 425311)
Mare întunecime spirituală mai poate exista... Doamne apără și păzește!

Intr-adevar dar eu inca sper ca o sa va luminati .:71:

osutafaraunu 27.01.2012 22:07:33

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425316)
Intr-adevar dar eu inca sper ca o sa va luminati .:71:

Râde hârb de oală spartă.

iuliu46 27.01.2012 22:27:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 425318)
Râde hârb de oală spartă.

Uite aici din viata lui Simeon cel nebun pentru Hristos :
Sfîntul vedea încă și tainele gîndurilor inimilor omenești. Acest lucru s-a arătat astfel: aproape de cetate era o mînăstire, în care, vorbind doi părinți, făceau cercetare despre Origen și ziceau: "Pentru ce un înțelept ca acela a căzut în eres și a pierit?" Deci, unul zicea că înțelepciunea lui Origen nu era de la Dumnezeu, ci din învățătură și din multa citire a cărților. Celălalt zicea că este cu neputință omului ca să vorbească și să scrie unele ca acelea, fără darul lui Dumnezeu, învățături care și pînă astăzi se primesc bune de cei dreptcredincioși. Astfel ei, pricindu-se și neînțelegîndu-se, au zis unul altuia: "Se aude că pustia Iordanului are mari sfinți părinți înțelepțiți de Dumnezeu. Deci, să mergem acolo, doar vom găsi pe acela ca să ne dezlege îndoiala noastră". Astfel, sfătuindu-se ei, au mers mai întîi în Sfînta Cetate a Ierusalimului și, după ce s-au închinat la Sfintele Locuri, s-au dus în pustiul Mării Moarte.
Acolo, după rînduiala lui Dumnezeu care n-a defăimat ostenelile lor, au găsit pe Cuviosul Ioan, ce era prieten și împreună pustnic cu Simeon; însă acum ajunsese și Ioan în măsura cea desăvîrșită a sfințeniei și avea și el darul proorociei. El, văzînd pe părinții care veniseră la dînsul, a zis către dînșii: "Bine ați venit, voi cei ce ați lăsat marea și voiți să scoateți apă din iezerul cel uscat". Deci, făcîndu-se între dînșii altă vorbire duhovnicească și pomenindu-se pricina cea despre Origen, Cuviosul Ioan a zis către cei ce veniseră: "O, părinților, eu încă n-am luat de la Dumnezeu un dar ca acesta, ca să pot socoti pe cele neștiute, dar să mergeți la nebunul Simeon, cel din cetatea voastră. Acela vă va spune toate ce-l veți întreba".
Ei, întorcîndu-se la locul lor, s-au dus în cetatea Emesei și întrebau: "Unde este Simeon, starețul cel nebun?" Unii le-au răspuns, rîzînd: "Ce voiți să auziți de la un nebun, care pe toți îi smintește și îi ocărăște, dar mai ales pe monahi îi dosădește?" Ei nebăgînd de seamă acele cuvinte, căutau pe bătrîn și l-au găsit în casa unui vînzător de legume, zăcînd pe bob și mîncînd din acelea ca un urs. Atunci unul dintr-înșii, smintindu-se, a zis singur în sine, rîzînd: "Cu adevărat la mare înțelept am venit să învățăm! Mult ne va învăța acesta?" Apoi, apropiindu-se de dînsul, a zis: "Binecuvintează, părinte!" El, uitîndu-se la dînșii, cu mînie le-a zis: "Rău ați venit și cel ce v-a trimis la mine este un nebun!" Apoi, sculîndu-se, a lovit tare peste obraz pe cel ce se smintise și i-a zis: "Pentru ce hulești bobul și spui că este înmuiat de 40 de zile? Origen n-a mîncat de acesta; ci, intrînd în mare, n-a putut să iasă dintr-însa; și astfel s-a înecat în adînc! Duceți-vă de aici! Duceți-vă, că veți fi bătuți!" Ei s-au dus, minunîndu-se de mai înainte-vederea starețului. Căci mai înainte de a-l întreba ei despre Origen, el le-a spus totul despre înecarea lui în marea Scripturii.

Uneori un harb rade de oala sparta.:71:

osutafaraunu 27.01.2012 22:43:33

Sufletul moare (16)

"Că ai izbăvit sufletul meu de la moarte, picioarele mele de alunecare, ca bine să plac înaintea lui Dumnezeu, în lumina celor vii." (Ps.55,13 - versiunea Sinodală)

Sufletul poate fi izbăvit de la moarte, dar poate fi și condamnat la moarte, precum în cazul celor răi de la vers.7. Iar dacă poate să moară, sufletul nu este nemuritor.:30:

grasu77 28.01.2012 08:27:44

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425288)
Nu sîntem la subiect?

Nu suntem.

Ai inteles gresit problema "iezerului de foc". Nu reprezinta un chin pentru totdeauna ci o nimicire pentru totdeuna. Vezi Iuda 1:7 "Tot asa, Sodoma si Gomora si cetãtile dimprejurul lor care, în acelasi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare si au umblat dupã trup strãin, stau înainte ca pildã, suferind pedeapsa focului celui vesnic."

Pedeapsa focului vesnic (a iezerului de foc) este nimicirea pentru totdeuna. Scriptura Spune ca Sodoma si Gomora au suferit pedeapsa unui foc vesnic. Ce intelegi din asta: ca cele doua cetati inca mai ard si vor arde in continuare? Sau, ca au fost nimicite pentru totdeauna?

Acum, putem reveni la subiect?

grasu77 28.01.2012 08:30:14

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425292)
:1:
Pai asta e tema acestui topic nu ? Despre starea omului in moarte.

Noi discutam despre starea omului in moartea intaia (adica aceea de care are parte omul, pana la inviere si judecata).

Profetul de carton 28.01.2012 09:39:15

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425243)
Unde scrie ca Iisus vine a doua oara, ii invie pe o parte dintre noi si satana este legat ?
Scrie asa : "Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani."
Nu este vorba de un timp nelimitat e vorba ca nu poate fi calculat, pentru ca nici ingerii din cer nu stiu cand va veni Iisus iar la sfarsitul miilor de ani va veni Iisus.In sensul asta spune si Petru ca o zi e ca o mie de ani si o mie de ani e ca o zi .Si ca Iisus va veni ca un fur , cerurile vor pieri ...etc.
Nu exista 2 veniri .Exista o venire si sfarsitul lumii asa cum o cunoastem noi. Restul sant prostii.
Miile de ani au inceput din timpul lui Iisus. " "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. "

Pavel nu invata despre rapire si despre primirea noilor trupuri?

Florin-Ionut 28.01.2012 09:55:01

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 425405)
Nu suntem.

Ai inteles gresit problema "iezerului de foc". Nu reprezinta un chin pentru totdeauna ci o nimicire pentru totdeuna. Vezi Iuda 1:7 "Tot asa, Sodoma si Gomora si cetãtile dimprejurul lor care, în acelasi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare si au umblat dupã trup strãin, stau înainte ca pildã, suferind pedeapsa focului celui vesnic."

Pedeapsa focului vesnic (a iezerului de foc) este nimicirea pentru totdeuna. Scriptura Spune ca Sodoma si Gomora au suferit pedeapsa unui foc vesnic. Ce intelegi din asta: ca cele doua cetati inca mai ard si vor arde in continuare? Sau, ca au fost nimicite pentru totdeauna?

Acum, putem reveni la subiect?

Aici nu vorbim despre Sodoma și Gomora.

Iezerul de foc este dragostea Lui Dumnezeu către făpturile Sale, care este eternă. Noi sîntem creați "după chip", ceea ce înseamnă că sîntem veșnici.

În versetele date mai sus scrie negru pe alb că se vor chinui acolo în vecii vecilor, or asta presupune că cineva se va chinui, deci va exista în continuare pentru ca acest lucru să fie posibil.

iuliu46 28.01.2012 11:11:32

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425413)
Pavel nu invata despre rapire si despre primirea noilor trupuri?

"rapirea" si primirea noilor trupuri are loc in acelasi moment al venirii mantuitorului si al judecatii.Nu mai crede toate tampeniile,va fi o venire a Mantuitorului,sfarsitul lumii asa cum o cunoastem si apoi "cetatea sfanta " care este biserica biruitoare va stapani lumea noua.

Cel ce va birui va moșteni acestea și-i voi fi lui Dumnezeu și el Îmi va fi Mie fiu .Iar partea celor fricoși și necredincioși și spurcați și ucigași și desfrânați și fermecători și închinători de idoli și a tuturor celor mincinoși este în iezerul care arde, cu foc și cu pucioasă, care este moartea a doua.

iuliu46 28.01.2012 11:16:03

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425416)

Iezerul de foc este dragostea Lui Dumnezeu către făpturile Sale, care este eternă. Noi sîntem creați "după chip", ceea ce înseamnă că sîntem veșnici.

În versetele date mai sus scrie negru pe alb că se vor chinui acolo în vecii vecilor, or asta presupune că cineva se va chinui, deci va exista în continuare pentru ca acest lucru să fie posibil.

Probabil ca nici viata vesnica nu inseamna viata vesnica .:71:

Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui... Si vor merge acestia la osanda vesnica, iar dreptii, la viata vesnica."
"Si multi dintre cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula, unii la viata vesnica, iar altii spre ocara si osanda vesnica" Dan12: 2

Mihai36 28.01.2012 11:29:41

Marturia unui fost necredincios din viata de dupa moarte (moarte clinica si revelatie divina) :

http://www.youtube.com/watch?v=hbXCY...eature=related

-legat de subiectul starii sufletului concluzia corecta rezulta din imbinarea a cit mai multor informatii referitoare la subiect incluisv cele din VT
(marturia de mai sus nu se refera la starea din locuinta mortilor)

probabil ca nu toate cuvintele biblice trebuie intelese sau presupuse , ele pot ascunde prin sombol informatii si realitati poate chiar multiple si de o complexitate pentru care multa lume nu este inca pregatita. de ex iezerul de foc care nu este explicat.

este adevarat ca datorita lipsei amanuntelor suplimenatre si a lipsei prezentarii unitare concluzia poate fi diferita pentru fiecare .

de ex mia de ani datorita limitatii ca durata o consider a avea loc pe pamint indata ce Imparatia va veni iar pe pamint ,ea mai este numita imparatia lui Hristos cea in care din momentul venirii sale toate imparatiile i se vor supune (Daniel) , sau imparatia preoteasca si o vad ca moment de inceput in vremea Judecatii mai exact la sf Judecatii.

-termenul "sfirsitul lumii" este impropriu avind in vedere ca sint mai multe sfirsituri diferite intre ele dar nu si al lumii - despre sfirsitul lumi nu este precizat concret nimic legat de Judecata.

"sfirsitul timpului" se refera duhovniceste la sf perioade de dinaintea judecatii interval necesar indreptarii , apoi e alta lume si aici si acolo.

-sfirsitul la care face referire Apocalpsa cit si Daniel sfirsit aflat la o distanta de zile dupa pustiirea locasului se refera la sfirsitul Judecatii iar zilele din urma tot la zilele sf judecatii desi uneori s-ar intelege ca ele incep la rusalii (citarea lui Petru este inexacta -chiar daca necesara pemoment- caci rev. lui Ioil nu cuprinde expersia "zilele din urma" chiar daca ele cu adevarat se reefra la ele-lucruri care inca nu au avut lo si care tocmai urmeaza.) .

-mai este un sfirsit apocaliptic dar cu referire la incetarea puterii acelui oras imbracat in purpura -probabil papalitatea

Daca s-ar fi stiut ca Iisus vine dupa mii de ani nimeni nu l-ar mai fi asteptat in timpul vietii lor deci mile de ani incep dupa venirea a doua a lui Iisus.

alte indicii care ne trimite din cer pe pamint sint:

-faptul ca acele cintari ale celor 144000 sint neintelese evident de catre ceilalti care asculta -lucru care nu e posibil in starea ingereasca unde nimic nu e de neinteles.
-faptul ca Cortul lui Dumnezeu vine pe pamint sa locuiasca cu oamenii iar el include si tronul lui Dumnezeu si al Mielulkui prezent si El inlauntru
-faptul ca exista un interval de 42 de luni de calcare in picioare a curtii lui exterioare de catre neamuri.
-faptul ca inca au mai ramas profetii VT inca neimplinite legate de venirea lui Dumnezeu pe pamint (despicarea muntelui maslinilor ca semn al punerii pasului Sau acolo nu este simbolica si nici razgindita (zaharia 14) avind in vedere si partea a doua a capitolului cu referite la o inchinare obligata de catre Dumnezeu prin lipsa ploii.

-unele lucruri se vor repeta in intelesul lor descriptiv comun -de ex cele din Isaia 66 referitoare la trimiterea in lume pentru propovaduire a celor ramasi in viata -situatie care nu se potrievste cu evenimentele biblice fiindca atunci plecarea lor in lume a fost inainte de razboiul din 64-70 asa incit nu s-a putut vb de cei ramasi in viata deci tot capitolul este cu referire la viitor avind in vedere si situatia descrisa in primul verset in care oamni vorsa contruiasca intruparii divine o casa de locuit cit si faptul ca sfintii lui Dumnezeu cei care vor fi numiti altfel blestema de moarte pe dusmanii Lui -lucru pe care primii crestini nu l-au facut .
si nici religia lor nu a aparut ca un popor nascut in o singura zi . si care sa fie vizibil in Sion

.similar sta situatia si cu profetia din Iez 38 si 39 in care acel cutremur si urgie inca nu a avut loc pina acum in istorie -

deasemnea alte indicii converg catre vremea in care evreii se vor intoarce din lume , dintre popoarele in acre au fost imprastiati si din acre adunarea va continua

-pecum si multe alte amanunte legare de greografie , urbanism, istorie , evenimente si stari interioare , razboi si pedeapsa divina (ziua Domnului)
convertirea evreilor catre Iisus si impacarea dintre Egipt Asiria si Israel 'lucrul mainilor Mele" in mijlocul pamintului asemuita cu o floare in mijlocul gradinii. -deci o armonie generala pe intregul pamint in acre armonia religioasa nu poate fi exclusa/.

grasu77 28.01.2012 13:22:36

Citat:

Scriptura ne spune ca ceea ce s-a intamplat cu Sodoma si Gomora ne sta ca o pilda. Asta ca sa intelegem noi, printre altele, ce inseamna pedeapsa unui foc vesnic si sa nu ajungem la interpretari absurde de genul:

Citat:

Iezerul de foc este dragostea Lui Dumnezeu către făpturile Sale,

grasu77 28.01.2012 13:37:23

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425435)
Nu mai crede toate tampeniile,va fi o venire a Mantuitorului,

[

Off topic:

Totusi, vor fi 2 invieri despartite de cei o mie de ani (sau miile de ani). Prima inviere va fi a celor morti in Hristos, pentru a primi mostenirea vietii vesnice. A doua invere va fi a celor morti in pacat, pentru a-si primi raspalta (moartea a doua - definitiva).
"ceilalti morti nu înviază până ce nu se vor sfârsi miile de ani"(Apocalipsa 20:5). Ce zici, va reveni Hristos si la o doua inviere, care va fi la mult timp dupa prima inviere?

P.S. Scriptura are un mod deosebit de a prezenta lucrurile. Le prezinta compactat, pentru ca apoi sa le detalieze. Spre exemplu, in Facerea 1:27, se spune ca Dumnezeu a facut omul, "parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut". Dupa modul tau de a interpreta Scriptura (fragmentand-o) vei sustine sus si tare ca barbatul si femeia au fost facuti in acelasi timp. Dar, apoi Scriptura ne arata ca intai a fost facut barbatul apoi femeia (vezi Facerea 2:18-24).

Tot asa si cu venirea Mantuitorului, invierea, judecata, rasplatirea, noul pamant, etc. Tu le-ai luat la gramada, fara sa tii seama de descrierile detaliate facute de Sfanta Scriptura.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:35:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.