Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3666)

AndruscaCIM 25.02.2010 14:45:27

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 216522)
daca nu sunteti casatoriti, aveti toate sansele sa ma luati. vad atata pasiune, rabdare si consecventa la voi, ceva de speriat.:21:

Asta poate numai daca ar iesi Vsovivi din cetate...de tot, si scuturat de pucioasa!:4:

anaana71 25.02.2010 14:46:45

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 216545)
Asta poate numai daca ar iesi Vsovivi din cetate...de tot, si scuturat de pucioasa!:4:

pana la urma o sa iasa... ce sa faca... :16:

vsovivi 25.02.2010 15:09:58

Citat:

Citat:

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
pana la urma o sa iasa... ce sa faca... :16:
Din cetatea Clujului o să ies când o să-mi iau concediu de Paști, dar nu vă distrați că m-aș crede eu prooroc că ați văzut ce a zis Ioan când l-au întrebat fariseii și saducheii dacă este el proorocul sau profetul sau Mesia? și el deși venise în duhul lui Ilie, a zis că nu este el proorocul... deci s-a smerit el care era prooroc să lase doar pe Mesia ca fiind prooroc, el care era mai mare decât un prooroc după cum a mărturisit Hristos despre el, considerându-se o gură ca de papagal, că a zis despre sine că este gura care strigă în pustie, ceea ce proorocise profetul Isaia: „gatiți calea Domnului, drepte faceți-I cărările”.

Iar voi acuma ați vrea voi ca eu nefiind socotit decât un păcătos, un mare păcătos mirean din una biserică : BVT, BOR și din BNI, să mă consider eu prooroc când eu n-am proorocit nimic, nici peste o colibă darmite peste o cetate atât de mare cum este Clujul?

Păi nu cuvintele mele ar trebui să le puneți peste voi ci Cuvântul lui Dumnezeu, și atunci dacă ar ieși „fiul lui Iona din cetate”, atunci sigur prin mila milostivirii Sale nu v-a distruge Dumnezeu cetatea aceea... dar iată că au păcătuit din nou și mult și atunci a lăsat-o Dumnezeu pe Ninive, mai târziu, și a căzut în păcate tot mai mari și li s-a întâmplat lor mai rău ca mai înainte: s-a distrus cetatea aceea, fiindcă era fără de Cuvânt de prooroc peste ea!

mariamargareta 25.02.2010 21:59:38

176. Preoția lui Melchisedec (I)

Pucioșii pretind că Biserica lor, intitulată “Noul Ierusalim”, a restaurat din temelii instituția preoției ortodoxe din BOR, pe care ei o consideră și astăzi grav denaturată de o pretinsă “pierdere a continuității apostolice din uns în uns”. Preoția pe care pucioșii o instituie în biserica lor nu se mai fundamentează pe actul solemn denumit “Taina hirotoniei”, ci printr-o lucrare magică, supranaturală, atribuită de ei direct Duhului Sfânt. Aceste pretenții de restaurare a Bisericii și a lucrărilor ei nu existau nici măcar în fașă pe vremea Verginicăi(anii 1955-1980), dar s-au conturat începând cu anii ’92 când noii lideri de la Pucioasa începeau să le impună supușilor lor să observe și să respecte un lung lanț de inovații eretice. Nu numai preoția, ci însăși Biserica Pucioșilor în ansamblul ei, devenea “înnoită după rânduiala lui Melchisedec” . Lipsa acestei înnoiri sau amânarea ei sine die ar fi însemnat pieirea Bisericii Ortodoxe cea veche de 2000 de ani. În schimb, înnoirea Bisericii din lume este cauza și scopul celei de-a doua veniri a Domnului, venire care a avut loc deja în chip tainic, în Duh și în Cuvânt, și și este în plină desfășurare la Pucioasa, venire care precede cea de-a Treia Venire cu slavă a Domnului, care va avea loc în curând pe norii cerului:

“Mă vestesc la porți ca să intru cuvânt în carte cu sărbătoarea cea de azi a aducerii aminte a zilei când Eu, Domnul, am așezat, cu martori din cer și de pe pământ, piatra de temelie a Sfintei Sfintelor bisericii Mele, înnoită de Mine acum după rânduiala lui Melchisedec, ca să nu piară biserica Mea, ca să nu piară Dumnezeu din viața omului și ca să am cum să merg înainte cu cele ce nu se strică și să le înnoiesc tot mai mult, și apoi să le așez să stea înaintea Mea, după cum este orânduiala lor, căci Eu n-am venit nici acum două mii de ani, nici în zilele acestea n-am venit ca să stric ceva din cele orânduite de Dumnezeu, ci am venit să împlinesc și să desăvârșesc, fiindcă de aceea Tatăl M-a trimis și atunci și acum, și fericiți sunt și vor fi cei ce Mă primesc când vin de la Tatăl pe pământ pentru ca să împlinesc toate cele scrise în Scripturi până la ziua cea mare a slavei Mele, când cerul și pământul se vor pleca, ca să fie după ele cerul cel nou și pământul cel nou și dreptatea Mea, numai dreptatea Mea pe ele, precum este scris. Amin.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 22-07-2009)

“Ungerea cerească după rânduiala lui Melchisedec” se așează nu numai peste preoții pucioși, ci și pe întreaga “lucrare” de la Pucioasa. Instituirea ei este echivalentă cu desființarea hirotoniei, care este văzută acum doar ca un prilej de slavă lumească a candidaților la preoție, cărora arhiereul și poporul le cântă în biserică strigarea “Vrednic este!”. Preoția tradițională este căinată și amenințată de o înșiruire de văicăreli copiate după vai-urile Scripturii:

“Această lucrare cerească din care Eu adăp pământul cel mic, și apoi pământul cel mare, această lucrare are ungere cerească, după rânduiala lui Melchisedec cel nevăzut, cel ce-și face lucrarea în chip nevăzut, din veac și până în veac; rânduială cerească și nu pământească și nu văzută de mulțimi de martori precum se aud cântări de slavă vrednică peste cei ce sub vălul literei, sub jugul literei se împodobesc în slavă în numele cerului, și apoi se arată oamenilor, și scris este despre aceștia: "Vai vouă, celor îmbrăcați în haine lungi și cu ciucuri la poale, care umblați prin piețe și voiți să vi se facă închinăciuni! Vai, că nici voi și nici cei săraci nu cunosc ușa, căci ușa sunt Eu, și Eu sunt Viața".( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 4-03-1992)

Ca să fie lucrurile clare, Cuvântul de la Pucioasa repetă cu obstinație aceleași clișee inovatoare, recunoscând că o face doar ca să spună, ca să poate spune spunând iarăși ceea ce are de spus: Melchisedec înseamnă Dumnezeu, iar preoția Bisericii e o rânduială făcută de oameni. Deși timp de 2000 de ani nimeni n-a contestat preoția din Biserică, săvârșită în chip văzut prin punerea mâinilor arhiereilor în Biserică, iată că acum se declară la Pucioasa că doar “una este rânduiala lui Dumnezeu: rânduiala lui Melchisedec”, lucrare care se face "tainic, dar în ascuns", printr-un număr de iluzionism pucios, căci pucioșii uită că tot ei au legiferat că "ascunderea este de la diavolul":

“Și de ce-ți spun Eu așa? Îți spun pentru ca să-ți pot iarăși spune că această lucrare și această ungere care este în mijlocul acestei grădini de lucrare cerească, este după rânduiala lui Melchisedec, măi tată, și nu după rânduială făcută de oameni, căci Melchisedec înseamnă Dumnezeu, înseamnă lucrarea cea tainică, cea ascunsă, care lucrează în taina lui Dumnezeu, așa cum a lucrat ea și peste Mine în vremea trupului Meu, și așa cum am lăsat-o Eu peste apostolii Mei, care nu erau din lume, precum nici Eu nu eram din lumea aceasta, și ei nu erau ai slavei văzute, ai slavei trecătoare, ai orânduielii oamenilor. Ei erau ai suferinței, ai smereniei, ai patimilor ce veneau peste ei de la stăpânii lumii cei învârtoșați în inima lor, cei iubitori ai trufiei deșarte. Și cum mai zic aceștia care se zic pe sine că sunt urmașii acelora de atunci și până astăzi? O, Eu am ajuns cu aceia până astăzi, dar pe aceia n-ai să-i poți găsi printre fiii trufiei, pe tronurile slavei, căci alta este slava dumnezeiască, alta, și nu așa cum este ea numită astăzi că este slavă dumnezeiască. Eu am ajuns cu aceia până astăzi, și iată, lucrez și am lucrat prin ei prin vreme, dar am lucrat după rânduiala lui Melchisedec. Am ieșit în calea lui Avraam și am binecuvântat pe Avraam, și de aceea este scris: "Eu sunt mai înainte de Avraam", și de aceea am spus mai-marilor bisericii de atunci: "Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați cunoaște că Eu vin de la Dumnezeu, dar voi căutați să Mă ucideți pentru că aveți de tată pe diavolul, și de aceea faceți faptele diavolului". Am venit întru ale Mele, după rânduiala lui Melchisedec, și am lucrat peste cei ce Mi i-a dat Tatăl din lume, după rânduiala lui Melchisedec, și lucrez și acum, și voi fi lucrător până la plinirea împărăției cea din cer. Lucrez după rânduiala lui Melchisedec, căci ea este rânduiala, și una este rânduiala lui Dumnezeu.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 15-07-1992)

Se afirmă că și arhiereul Irineu ar fi primit de la Pucioși ungerea tainică și ascunsă a lui Melchisedec de la Pucioasa. Probabil că a fost atât de tainică încât el nici nu și-a dat seama când s-a pomenit uns:

“Ai grijă să fii cu Mine, căci Eu sunt Arhiereul Cel din veac și până în veac, și te-am uns cu ungere cerească, după rânduiala lui Melchisedec. Stai cu Mine, iubitul Meu, ca să fie și România cu Mine și nu fără Mine, dar va fi cu Mine, și prin ea voi fi peste pământ. Amin.
Iară și iară, pace și putere ție! Putere întru putere și viață întru viață, căci Eu sunt Viața! Heruvimii și serafimii să-ți înconjoare trupul și inima și iubirea și să lucreze lângă tine tainele cerești ale acestei vremi, și să fie împlinire de taine cerești. Amin. Pacea Mea să fie deasupra ta, iar întru tine să fie pace și bunăvoire întru Dumnezeu! Amin, amin, amin.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 16-07-1992)

anaana71 26.02.2010 08:42:04

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 216561)
Din cetatea Clujului o să ies când o să-mi iau concediu de Paști, dar nu vă distrați că m-aș crede eu prooroc că ați văzut ce a zis Ioan când l-au întrebat fariseii și saducheii dacă este el proorocul sau profetul sau Mesia? și el deși venise în duhul lui Ilie, a zis că nu este el proorocul... deci s-a smerit el care era prooroc să lase doar pe Mesia ca fiind prooroc, el care era mai mare decât un prooroc după cum a mărturisit Hristos despre el, considerându-se o gură ca de papagal, că a zis despre sine că este gura care strigă în pustie, ceea ce proorocise profetul Isaia: „gatiți calea Domnului, drepte faceți-I cărările”.

Iar voi acuma ați vrea voi ca eu nefiind socotit decât un păcătos, un mare păcătos mirean din una biserică : BVT, BOR și din BNI, să mă consider eu prooroc când eu n-am proorocit nimic, nici peste o colibă darmite peste o cetate atât de mare cum este Clujul?

Păi nu cuvintele mele ar trebui să le puneți peste voi ci Cuvântul lui Dumnezeu, și atunci dacă ar ieși „fiul lui Iona din cetate”, atunci sigur prin mila milostivirii Sale nu v-a distruge Dumnezeu cetatea aceea... dar iată că au păcătuit din nou și mult și atunci a lăsat-o Dumnezeu pe Ninive, mai târziu, și a căzut în păcate tot mai mari și li s-a întâmplat lor mai rău ca mai înainte: s-a distrus cetatea aceea, fiindcă era fără de Cuvânt de prooroc peste ea!

nu m-ai nimerit. :21:

mariamargareta 26.02.2010 08:58:15

Biserica Ortodoxă este acuzată că nu mai are, că nu și-a mai fabricat prooroci pe bandă rulantă, după tipicul așezării de preoți în cetăți. Astfel, Biserica a ajuns în stare de goliciune, dar va fi să-i primească pe proorocii pucioși, “cei trimiși” acum, la sfârșitul veacurilor. Căci au fost așezați în grădinile de la Pucioasa trei preoți pucioși, “troiță vie și sfântă și curată, troiță lucrătoare de înviere” și nepieritoare, rânduiți după rânduiala lui Melchisedec, care au făcut începutul cel bun al bisericii Noul Ierusalim. S-a spus cu tărie și s-a proorocit că această “troiță”, această așezare a celor trei preoți pucioși este lucrată de cer și nimeni din cei ce sunt pământ nu o poate birui pe ea, căci aceasta este simbolul crucii. “Proorocia” aceasta a ținut o vreme până acum 7-8 ani, când “troița” sfântă”, cea care biruise porțile iadului, a început să șchioapete, iar certurile și zâzania și invidia dintre cei trei preoți s-au transformat treptat în ură fățișă și contondentă. Până la urmă “troița” s-a biruit și pe sine, adică s-a făcut țăndări prin dezertarea definitivă a unuia dintre cei trei “fii unși”. E drept că liderii pucioși l-au înlocuit la repezeală pe cel fugit cu un preot-surogat, ca să păcălească prostimea cum că nimic nu s-a întâmplat și că “troița” funcționează mai departe tot în trei timpi și două mișcări: Mihaela și Nicușor, și că este aceeași despre care se zicea cândva “...această troiță lucrătoare...”):

“Se uită Sfânta Treime la preoții și la cărturarii acestui veac, Se uită ce au făcut, căci au desființat aceștia orânduiala Fiului lui Dumnezeu cea lăsată peste biserică, peste cea dintâi biserică de după întruparea Sa. Se aduna biserica și era în mijlocul ei cuvântul lui Dumnezeu, căci am lăsat prooroci, și am zis să fie așa și nu altfel biserica; așa întreagă și nu cu lipsuri ale trupului ei. Și iată ce a ajuns biserica! Dar cine să-i deschidă ochii ca să vadă că ea nu mai este cu Mine? O, să-i primească pe cei trimiși spre ea și să-și vadă ea goliciunea sa, și să se întocmească din nou biserica, și să fie ca la început și să-și trezească dragostea ei cea dintâi; cea dintâi, căci va fi să se umble în taina celor dintâi așezări ale bisericii Mele. Dar Eu vă spun că s-a văzut și această umblare, și iată, iubiții Mei, voi sunteți fiii bisericii cea dintâi, și am ajuns cu ea până la voi, și voi sunteți cei mai mici, și v-a așteptat cerul, iubiții Mei. Fiți tari și fiți dârji întru cele dintâi, căci voi n-aveți a vă teme de cele ce s-au stricat din duh de semeție și de slavă deșartă, căci iată ce fac Eu: fac un lucru nou ca să se vadă în el cei dintâi ai Mei și să încapă în acest nou toate semințiile Mele care au fost întâi și care au început întâi, iar când va ieși această carte, va fi iarăși trupul bisericii Mele așa cum l-am lăsat să fie. Va ieși această carte, căci vrednic este Mielul lui Dumnezeu să ia această carte și să-i desfacă pecețile ei și să se vadă începutul cel nou, cel de atunci și cel de acum, căci am făcut început nou, început tainic, după rânduiala lui Melchisedec, și am așezat în această grădină troiță vie, ca să se aducă întreită jertfă vie și curată, precum Eu curat sunt. Binecuvântată să fie troița cea vie și lucrătoare de jertfă vie și sfântă și curată, și binecuvântați să fie cei trei fii unși care formează această troiță lucrătoare de înviere din morți. Binecuvântată să fie troița celor trei inimi vii care lucrează întreită putere în numele puterilor cerești. Nimeni să nu se încumete să se atingă de această troiță ca s-o fărâme sau s-o despartă, căci unul ca acela se va sfărâma de ea și va fi dat de lângă ea. Nimeni să nu se teamă de cei ce se încearcă să se lupte cu Dumnezeu, căci cu această piatră am ridicat biserica cea vie și am biruit cu ea porțile iadului, iar prin lucrarea cea vie a celor trei fii lucrători întru troiță vie de jertfă vie și cerească, voi scoate din moarte făptura Mea. Amin. Această așezare este lucrată de cer și nimeni din cei ce sunt pământ nu o poate birui pe ea, căci aceasta este simbolul crucii, căreia i se rostesc cuvintele: în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Fiecare din cei trei fii lucrează în numele acestei puteri, iar toți trei laolaltă sunt semnul numelui crucii Fiului lui Dumnezeu, semnul care va să se arate înaintea venirii Domnului ei. Și iată, mai întâi a fost cuvântul, și apoi lucrarea cuvântului, și apoi semnul care este pe vârful acestei pietre ca să fie văzut și apoi să fie crezut și apoi să fie înțeleasă taina lui Dumnezeu care lucrează în mijlocul acestor hotare, căci Domnul n-a înălțat semnul venirii Sale pe această piatră până ce mai întâi nu le-a făcut noi pe toate prin această troiță lucrătoare în numele tainelor lui Dumnezeu care vor fi lucrate în zilele ce vin.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 22-07-1992)

Odată înființată Biserica cea nouă de la Noul Ierusalim – Pucioasa, a început să i se contureze și superioritatea ei față de Biserica-mamă, biserica tradițională. Botezurile, cununiile și înmormântările oficiate de întreaga Biserică de pe mapamond timp de 2000 de ani au fost declarate invalide și deci au devenit nule în falș. Cei trei “preoți” pucioși au fost băgați în “tranșeele altarului” și puși să repete botezurile, cununiile și înmormântările tuturor strămoșilor, începând de la Adam încoace (tot ce-i posibil ca ei să fi repetat și parastasele de 40 de zile ale adormiților lumii, ca să fie treaba bine făcută). Asta pentru că s-a spus că cei nebotezați în Biserica cea Nouă de la Pucioasa nu erau creștini. Acum însă, sunt – grație neobositei dăruiri ale troiței pucioase în cele ale slujbelor play back . Au rămas “nebotezați” de către pucioși doar cei vii din Biserica lumii, inclusiv preoții, motiv pentru care ei nu mai pot fi numiți preoți, căci nefiind botezați pucioșește nu sunt nici creștini-pucioși.
Apoi s-a declarat că preoția Bisericii Tradiționale este invalidă – deși ea beneficiase de “punerea mîinilor”, după rânduială, iar preoția pucioasă, nu. Deoarece s-a zis că “legătura lanțului cea din uns în uns” s-a rupt undeva (nu se știe exact unde, dar se pretinde că așa a fost), înseamnă că ungerea pentru preoție a rămas numai “o orânduială făcută de oameni”, iar hirotonia nu mai este o Taină a Bisericii ci o “orânduială goală de darul ungerii în preoție”.

“Iubiții Mei, oamenii nebotezați nu sunt creștini, măi tată, dar n-am putut să fiu cu acest cuvânt până acum. Și cum adică așa ceva în vremea aceasta peste biserică? Iată, Domnul lasă peste voi cuvintele cu care mereu Se întorcea în cer, căci a fost pustiire peste biserică și a fost lungă vremea aceasta de pustiire după ce preoții și arhiereii au făcut zapis cu antichrist și s-au lăsat ca să fie dezbrăcați de Duhul Sfânt, iar cei de după aceea, care au lucrat zapisul, n-au mai văzut lucrarea cea goală și trupul cel gol al bisericii. Și dacă s-a rupt legătura cu Dumnezeu și cu legea cea din strămoși, această legătură ruptă căreia nu i s-a văzut ruptura și întreruperea ei, această legătură ruptă n-a mai avut lucrare de înaintare ca să aibă Domnul biserică cu preoți îmbrăcați cu Duhul Sfânt, care să lase urmași îmbrăcați cu Duhul Sfânt. Dacă preoția lui Hristos a fost din una în alta, adică din uns în uns, și dacă unsul unei vremi a vândut lui antichrist această haină, și dacă antichrist prin vicleșug i-a șters ungerea, n-a mai fost apoi lucrarea aceea care să țină legătura lanțului cea din uns în uns, și așa a rămas ungerea pentru preoție numai ca o orânduială făcută de oameni, orânduială goală de darul ungerii în preoție. Dar nu numai atâta a fost stricăciunea aceasta și pustiirea aceasta, căci după aceea s-a ridicat lucrarea de stârpire a celor ce n-au ascultat să lepede legile strămoșești, adică să asculte de lepădarea de credință, adică să-și vândă botezul prin zapisul făcut cu antichrist, care a reușit să strămute legea lui Dumnezeu de la locul ei. Și s-a făcut prigoană peste cei ce n-au lepădat ungerea Duhului Sfânt, și au fost închiși și omorâți de puterea întunericului, și puțini a avut Domnul, în ascunzișul inimii lor, care au slujit și au putut lăsa slujirea cea din uns în uns. Și de aceea spun Eu că nu poți să fii preot dacă ești nebotezat și neîncreștinat, căci preoții cei care au fost apoi așezați de cei care dăduseră de la ei legea străbună, aceia nu au mai avut lucrarea Duhului Sfânt peste ei, și ungerea de preot n-a mai fost pusă la Domnul, și de aceea nici botezul cel după orânduiala datinei n-a mai fost pus botez, și iată că preoții cei puși după întreruperea cea de atunci, n-au mai avut ungere, și botezul n-a mai fost cu putere, pentru că nu este scrisă la Domnul preoția celor fără de ungere din uns în uns, și vreme după vreme s-a stins de tot puterea botezului, pentru că prea puțini au mai avut parte de preoți unși de Duhul Sfânt.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 4-12-1992)

mariamargareta 26.02.2010 09:36:36

176. Preoția lui Melchisedec (III)

Concluzia pucioșilor? Biserica s-a stricat. Nu miroase a pucioasă încă, dar miroase a stricăciune. Antihrist s-a strecurat în Biserică și de acolo a început să-i prigonească pe “adevărații creștini”, adică pe Pucioși. Antichrist lucrează prin preoții nebotezați de pucioși, adică preoți neîncreștinați, preoți care nu sunt făcuți după legea cea nouă de la Pucioasa, legea scrisă în cartea de “proorocii” a pucioșilor:

“Am voit să lupt și să rup ceața aceasta și să Mă ajut cu poporul cel hrănit cu cuvântul Meu. Am așteptat să găsesc loc să pot vorbi cu acest popor, să-i pot încredința taina despre stricăciunea cea din biserică, dar el nu M-a ascultat în lucrarea legilor sfinte, dară să Mă mai fi ascultat ca să îndrept cu el stricăciunea care a stricat biserica! O, este un sul în cer care este scris pe pământ din poruncă cerească. Și ce este în acest sul? Este scris legătură împotriva celor ce au rupt ungerea cea adevărată a preoției, căci dacă cei ce au scris zapis cu antichrist ca să schimbe legile Domnului, dacă aceia au schimbat, am dat poruncă să se întocmească sul scris, care să lege din lucru pe cei ce au schimbat lucrul lăsat de urmașii Mei cei unși până la ei. Și scris este: "Ce este legat pe pământ, este legat și în cer", iar această legătură s-a legat pe pământ din porunca cerului, măi tată. Și dacă e greu de crezut aceasta, uitați-vă la fața bisericii și spuneți voi lui Dumnezeu ce a rămas din ea și ce este în spatele acestei fețe. Și iată lume nebotezată și neîncreștinată de nimeni atâta vreme. Și dacă ești neîncreștinat, cum se poate să fii preot după legea lui Iisus Hristos?
O, așa am dus Eu această durere lungă și n-am putut s-o spun poporului acestei lucrări, și nici acum nu crede acest popor, și nici chiar voi, iubiții Mei păstori, nu credeți durerea Mea și plânsul Meu și lucrarea pe care abia am putut s-o așez pe pământ așa cum este ea acum, așa cum aș fi voit de mult să fie și să trăiască peste acest popor. Că n-am avut nici vouă cum să vă spun cum poate omul să fie preot așa cum este scris în cartea Mea.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 4-12-1992)

Apoi s-a declamat că toți preoții ar trebui să fie musai necăsătoriți, ca la catolici, deși în Biblie scria că preotul trebuie să fie “bărbat al unei singure femei”. Dar pentru că s-a dovedit că nu pot fi în stare de asta, li s-a luat dreptul de a mai avea femei. Și din acest motiv, se pretinde acum că numai preoții pucioși mai sunt “curați” dintre preoți. (Este și motivul pentru care doi dintre ei - Spirică și Nicușor - care fuseseră căsătoriți, s-au despărțit de soțiile lor, ca să pară feciorelnici în ochii admiratorilor pucioși și ai întregii lumi. Și așa au ajuns ei, peste noapte, "preoți curați"):

“Nu mai este preot pe pământ, căci preotul trebuie să fie bărbat al unei singure femei în viața lui de om, dar cine să mai citească și să înțeleagă acest cuvânt? De ce, oare, credeți voi că am zis să fie preoți dintre cei curați în poporul Meu? Și de ce am zis Eu să Mă lăsați pe Mine să fiu mare peste acest popor? Pentru că Eu știu când așez pe cineva la lucrul preoției și știu dacă acela are mâinile curate și după lege, și știu toate mâinile, și pe cele curate, și pe cele cu sânge pe ele. Și n-ar fi asta tot, dar alta e durerea, că dacă omul s-ar lăsa născut încă o dată, adică s-ar lăsa născut de sus, și născut să fie apoi, atunci acela ar fi o făptură nouă și n-ar mai da să moară, de vreme ce se lasă născut de sus.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 4-12-1992)

Apoi s-a instituit “trăirea de monah după rânduiala lui Melchisedec”, o inovație care nu s-a mai explicat, dar s-a dat totuși indicația prețioasă că “cel ce are înțelepciune, să înțeleagă (singur) cum vine aceasta”:

“Și-a împlinit Domnul dorul Său cel mistuitor, ca să vadă în vremea aceasta pe pământ viață și trăire de monah după rânduiala lui Melchisedec, care a fost fără neam și fără spiță. Cel ce are înțelepciune, să înțeleagă cum vine aceasta peste lucrarea și peste viața unui creștin monah.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 4-12-1992)

Apoi s-a inventat “nașterea de sus, după rânduiala lui Melchisedec” și aceasta s-a tâlcuit prin faptă, adică s-a zis că arhiereul Irineu a fost cel “uns” în chip nevăzut, necunoscut, cel care a re-înnodat firul rupt al unșilor și care lucrează lucrarea ascultării (afirmație care s-a dovedit a fi falsă, deoarece Irineu a ales în ultimii 17 ani “calea neascultării” de liderii pucioși):

“Lucrarea aceasta este prea mare, iubiții Mei, este prea cerească, și de aceea n-o puteți trăi până ce nu vă lăsați născuți de sus, după rânduiala lui Melchisedec. Și voiesc să tâlcuiesc în faptă această lucrătură, și de aceea am luat un om și l-am atins de sus și l-am adus în casa aceasta a Mea și l-am uns preot și arhiereu și lupt din greu să-Mi desăvârșesc prin el înnoirea bisericii și tragerea ei în matcă. L-am uns pentru că nu avea cine să-l mai ungă de vreme ce atâta timp a fost rupt firul unșilor. Eu l-am uns, nu l-au uns cei ce se zic pe sine că sunt cei ce ung. Eu l-am uns, iar aceia vrând-nevrând, l-au primit ca pe un uns al Meu. El lucrează lucrarea ascultării. El este în ascultarea Mea și stă sub ascultarea Mea; stă, pentru că Eu trag din greu să-i dau putere să stea. Și iată ce vă spun: ferice de bisericile cele ridicate după căderea stâlpului bisericii, ferice acelor biserici în care a intrat și a slujit acest fiu uns, că acelea au primit sfințirea cea din cer.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 4-12-1992)

Apoi s-a instituit “lucrarea de jertfire preoțească prin cuvânt, după rânduiala lui Melchisedec”:

“O, mare taină este aceasta, dar voi nu o puteți purta acum, copii ai poporului Meu, căci Tatăl Meu a folosit trup și a binecuvântat pe Avraam și pe urmașul său, și aceasta este lucrarea Tatălui Meu, în care și voi stați, și iată, lucrați după rânduiala lui Melchisedec, și prin cuvânt lucrați, așa cum Melchisedec prin cuvânt a adus jertfă lui Dumnezeu și a fost numit preot în veac, preotul lui Dumnezeu, prin care Tatăl Meu Și-a făcut lucrarea Sa de pecetluire a făgăduinței făcute peste Avraam.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 12-11-1993)

Sinodul BOR este mustrat pentru statornicia lui în Tradiția Bisericii și este apelat la modul peiorativ cu sintagma “sinedriul din vremea din urmă”. Acestuia i se anunță înființarea din temelie a unei biserici noi, curată cu trupul și ascultătoare cu duhul: Biserica Noul Ierusalim. Această zidire se va face tot după rânduiala Tatălui, adică a lui Melchisedec, căci Melchisedec înseamnă Tatăl:

“Iată Eu și pruncii Mei și ieslea cuvântului Meu, România! O, sinedriule din vremea cea din urmă! Nu ai cunoscut pe Cel ce vine; nu ai cunoscut, că nu ai vegheat la vreme ca să nu ți se spargă casa, și a venit furul și te-a legat pe întuneric și ți-a prădat bogăția cea de la Mine, dar Eu i-am cerut socoteală furului și am venit înapoi la tine cu cele furate de fur, ca să ți le dau înapoi și să clădești biserica Mea cea dintâi. Nu am venit să-ți stric casa ta, ci am venit să o repar cu tine, dar dacă nu Mă primești, Eu te iau de pe temelie și zidesc cu cei credincioși, și biserica Mea va fi curată cu trupul, că duhul ei strigă din pământ la Mine, și voi răscumpăra făptura Mea, și voi lucra după rânduiala Tatălui Meu, după rânduiala lui Melchisedec, și nu va pieri biserica Mea dinaintea Mea.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 21-11-1993)

vsovivi 26.02.2010 12:10:48

Trag câteva concluzii (catastrofale) din ceea ce ai postat din CLD:

1.Harul creștin s-a întrerupt în general în toate bisericile ortodoxe și mai ales în BOR din multe motive:
-pact cu diavolul,
-pact cu antichrist
-pact cu cezarul
-pact cu străinii
-nepaza față de furul care a venit și a prădat
-multe alte motive (mândrie, păcate grele, lepădări, neatenție, lenectualitate, slavă de la oameni...)

2.Prin foarte puțini a rămas El să continuie, acolo unde a continuat, Harul creștin, Harul proției, iar aceștia care Îl mai aveau, au fost hăituiți de antichristul de afară și din interiorul bisericii ortodoxe și de Cezarul până s-a pierdut continuitatea, deci în general s-a pierdut peste tot.

3.Practic biserica ortodoxă pe nou sau pe vechi este toată golită de har, golită de conținut, golită de creștinism, de botez, de taine sfinte și tot ce se petrece în ea este o slavă lumească, o neascultare... o iluzie, cu foarte mici și ascunse excepții.

Ce pot să mărturisesc este faptul că înainte de 90 simțeam harul la o biserică, mergeam noaptea și adăpostindu-mă sub acoperiș, că era închisă, mă linișteam, simțeam clar că acolo este Dumnezeu, în Duh, acum nu-l mai simt; apoi prin 90 până prin 92 la Catedrala ortodoxă din Cluj simțeam Harul, că mergeam și eu foarte rar, simțeam comuniunea cerească la liturghie și deschiderea cerurilor la cântecul Tatăl Nostru, iar când binecuvânta pe atunci Arhiepiscopul Teofil Herineanu se umplea văzduhul de dulceața harului, iar pe preasfințitul Irineu l-am auzit cuvântând de două sau de trei ori pe atunci, și era plin de Har duhovnicesc, mănăstiresc, vorbind cu mult nectar înțelept, măiastru, deci eram impresionat în taină de puterea duhului, cuvântului său căci rămâneam îngrozit deși n-aveam motive, era vorba de credința din cuvânt, din catedrala ortodoxă din Cluj.

Acum nu pot să mărturisesc decât că deși e prezent Hristos în bisericile pe unde am căutat, vre-o 9, totuși nu mai există Har ca înainte, ca și cum biserica ar fi pustie și la fel și în alte biserici prin care am fost, deși este Hristos prezent, dar parcă nu mai există Har, nu există duh de comuniune cerească, creștinească ci simt ca la o adunătură de străini, unde ereticii și sectanții suntem noi cei ce ne adunăm, toți cei ce ne adunăm, iar Hristos cu sfinții deși sunt prezenți în icoane și taine țin de altă lume, sunt într-un Cer la care noi nu avem acces, parcă ni s-a rupt comuniunea cerească, și mie mi-e clar că bisericile sunt pline de duhuri rele, de urâciuni și de slavă lumească, omenească, iar prin biserica greco catolică mișună duhurile drăcești iar la catolici și reformați e plin de văruială și desfrânare.

Dar mai nou, parcă nici arhiereul Irineu nu mai răspândește aceiași lumină ci se vede pe el un chin imens în încercarea de a împărtăși altora din duhul dragostei sale de Dumnezeu, al smereniei, al iubirii; pe el îl simt în Dumnezeu cu dragostea, cu taina măiastră a cuvintelor, dar degeaba că nu are pe unde transmite ce e în sufletul său că acolo, în biserici, nu mai există comuniune cerească, parcă suntem ca pe la catolici sau prin alte biserici, goale de Har, goale de duhovnicie, goale de comuniune creștină cerească, dar cu siguranță spre deosebire de alții, la noi sigur este Hristos prezent, dar degeaba, că noi parcă nu mai suntem creștini ci așa doar ca niște chemați... și rar mai deschide Dumnezeu Cerurile și mai lasă milostivirea Lui în liturghie, dar deobicei când e cerul închis e doar slavă omenească ce se manifestă prin biserici iar mulți cred că aia e slava lui Dumnezeu... deci sigur nu mai este ca prin anii 90-92, deci ceva se întâmplă, și unii se fac că nu văd. Oare nu-și amintesc preoții și arhiereii cum era mai demult? dacă au prins?

Îmi pare rău că văd așa, dar și pe mine mă doare că nu mai e la catedrală ca prin 90-92 sau prin biserica unde mă adăposteam noaptea, nu mai simt Harul ce mă adăpostea,

e drept că și eu între timp am păcătuit mult... dar totuși.

Deci cred cu siguranță că e adevărat ce s-a scris din Cuvântul lui Dumnezeu, și e foarte trist că nu mai știm dacă mai suntem botezați sau nu, dacă avem Harul sau nu, iar preoții, câti am cunoscut la spovedanie sau liturghie, vre-o 4-5 sub 9, nu arhierei, aceia sigur aveau Harul, dar mulți alții nu aveau harul chiar dacă se străduiau să fie oameni foarte buni și cucernici.

Ca și cum de sus ar veni pustiirile, de pe la maimari... în timp ce unii preoți mai mici încă mai păstrează Harul, dar bisericile se pustiesc pe zi ce trece, iar comuniunea liturgică, duhovnicească, absența comuniunii creștinești cerești e suplinită de eforturi disperate de a cânta oamenii frumos sau împreună, iar duhurile necurate sau rele mișună în tot locul dându-se îngerești...

Deci în concluzie am impresia că puțini preoți noi, ori arhierei noi mai au Harul, iar Biserica se golește pe zi ce trece de duhovnicia comuniunii creștine rămânând goală ori plină cu duhuri necurate și spurcate chiar dacă Hristos e prezent acolo dar parcă e plasat în altă lume la care noi nu participăm... căci nu mai suntem în comuniunea Lui.

Asta e, nu pot ascunde ceea ce se vede și se simte!

Ce e de făcut? Să ne prefacem că e altfel? Tristul Adevăr doare... și iată că suntem acum și noi ''ca lumea'' iar toată gLumea e ca noi, deci se pare că ne-am integrat și ne-am îmbarcat în trenul de mare viteză cu destinația IAD.

vsovivi 26.02.2010 13:07:07

Dar am întâlnit un călugăr tânăr care venise de la o mănăstire și ședea la o măsuță pe drum, și eu m-am dus să-l întreb una alta, și acela avea pe Hristos în El că apoi am constatat că cu Hristos am stat de vorbă, care mi-a dat răspunsuri adevărate, mântuitoare și smerit era, tăricel dar mi-a răspuns mai mult decât perfect, așa le-am descoperit peste timp răspunsurile lui, și era așa un călugăraș oarecare trimis de stareț la oraș, dar avea duh în el, prin voință a yis că se mântuiesc ei, și m-a mântuit și pe mine prin vorbele lui căci știa necazul meu, greșala mea, rătăcirea și doar peste timp am realizat că așa era, știa Domnul, de aceea ce mi-a răspuns a fost mai mult decât perfectul aplicat la situația și viața mea, dar n-am vorbit de mine ci îl întrebasem despre mântuire câte ceva, despre cum se mântuie ei, iar răspunsurile lui erau defapt mântuire pentru mine și ai mei; și altădată am mai văzut pe Harul smereniei și rugăciunii, și lacrimilor din dragoste într-o monahie ce părea că se roagă în genunchi deși umbla pe stradă, era ceva ce nu s-a mai pomenit, nu pot exprima în cuvinte; iar la un călugăr obosit ce dormea parcă vedem cum Domnul este cu el chiar dacă dormea așa undeva pe stradă, într-o poziție ciudată, pe o masă-tejghea, cu trupul pe masă deși stătea pe picioare cumva... Și acela avea har... dar și câți călugări mândrii am văzut cărora li se părea că au har și defapt era duhul mândriei ori îngâmfării, de asta nu mai spun... pe stradă, pe unde m-am ciocnit de ei. Deci Dumnezeu este printre noi, dar unele erau acu mai bine de 15 sau 20 de ani... iar în ultima vreme n-am mai văzut decât un singur călugăr smerit care de spaima mea s-a ținut de inimă, și un altul luminos,... și acela ce s-a ținut de inimă simțea ceva, avea simțire. Și am văzut și o monahie bătrână cu duhul răbdării în ea și al prezenței de spirit ca să nu păcătuiască lui Hristos, ceva fulgerător cum a lucrat Duhul smereniei împreună cu ea în fracțiuni de secundă și răbdarea la fel, căci un prieten de-al meu văzîndu-mă îi blocase calea sî dea mâna cu mine, se plasase înaintea ei, iar ea era bătrână și bolnavă și a trebuit să-l ocolească iar eu m-am uitat la ea și am văzut miracolul... smereniei. Iată v-am spus despre astea, dar nu e frumos să pârâți... așa ca mine... :32: , cred că m-a luat valul amintirilor și al slavei de la oameni... de am spus despre câte am văzut pe străzi, scuze, căci spune părintele Cleopa ceva de genul: nu spune, nu povesti, cele ale Tale, câte ai văzut ori ți s-au întâmplat... deci scuze că iar m-am abătut de la subiect ca să povestesc ale mele... dar dacă asta mi s-a dat să văd. Eu am văzut și iată v-am povestit să nu credeți că inventez. Oricum mai și inventez olecuță ca la orice poveste pentru că mi se mai învălmășesc cuvintele sau amintirile și uitând ce vreau să zic sau cum a fost... umblă mintea proastă să dreagă ca să iasă după interesele ei.

vai de rugăciunea visătorului, ce mereu se visează pe sine, căci mere spre trufie... nasol.

mariamargareta 26.02.2010 13:29:31

176. Preoția lui Melchisedec (IV)

Cel de la Pucioasa “dă limbi Duhului Sfânt”, dar cu toate acestea Duhul Sfânt dela Pucioasa vorbește doar o singură limbă: el vorrbește rromânește și așa vine cu cuvânt din cer. Se anunță că Noul Ierusalim nu este numai la Pucioasa, ci este toată Rromânia. Tot Melchisedec este cel care a uns poporul rromân, și asta încă de la naștere, ca să fie el popor de sfinți la vremea de sfârșit:

“Vino spre slava cerului, poporul Meu. Tu nu te vei ofili, ci vei înverzi și vei înflori și vei rodi, că Eu te voi uda cu hrana cea din cer, cu mana cuvântului Meu, căci locul grădinii Mele spre care te aduni tu, locul acesta se numește locul Cuvântului lui Dumnezeu, Care vine pe nori. Eu am norii suire și coborâre, Eu nu sunt un Dumnezeu neputincios. Eu vorbesc românește că așa voiesc Eu, și nimeni nu-Mi poate strica planurile Mele. Eu dau limbi Duhului Sfânt, Eu dau pe Duhul Sfânt peste limba românească, și fiii și fiicele României vor profeți în fața popoarelor de pe pământ, că Eu pe România am ales-o de țară a Mea. Țara Mea M-a răstignit. Poporul pe care l-am ales la început M-a scos afară din mijlocul lui, și Eu de atunci am îmbrățișat pe România și pământul țării ei, și atunci am lucrat cu Tatăl Meu și am născut poporul român, odată cu Mine l-am lucrat și l-am născut, și l-am încreștinat cu numele Meu, și am ales din nou Ierusalimul și l-am numit tot Ierusalim, ca și pe cel care M-a răstignit. De aceea se numește această țară Ierusalim nou, pentru că Eu dacă am plecat din cele ale Mele am luat cu Mine darurile și bogăția darurilor Mele cerești, care erau de la Mine peste Israel și peste Ierusalimul Israelului Meu, și am pus la temelia poporului român toată bogăția Mea cerească, și am născut acest popor și l-am uns prin mâna lui Melchisedec, ca să fie popor de sfinți la vremea de sfârșit, la vremea apropierii venirii Mele din nou pe pământ.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 28-08-1994)

Peste Rromânia și peste fiul rromân se unește astăzi sfârșitul cu începutul și se face cer și pământ nou. Ungerea lor cea tainică, cea după rânduiala lui Melchisedec, durează de 2000 de ani, dar Rromânia trebuie să se scoale și să se spele pe urechi ca să poată auzi Glasul care vine în taină ascunsă la Pucioasa:

“O, fiule român, stau înaintea ta cu începutul cel dintâi, și unesc sfârșitul cu începutul și grăiesc cu cuvântul din cele cerești, și fac cer nou și pământ nou, și voiesc să-ți dau de veste ce fac. De patruzeci de ani se scriu pe pământ cele ce Eu grăiesc din cer, și am poruncit martorilor Mei să pună pe masa ta cuvânt din masa Mea, Românie, poporul Meu cel de două mii de ani. Ungerea ta de la Mine are două mii de ani. Ungerea ta cea tainică, cea după rânduiala lui Melchisedec, așa precum este rânduiala Mea, ungerea ta te cheamă la Mine, țară română. Aș voi să vin să-ți spun ce înseamnă țară română, dar vreau și tu să vii. Eu vin, dar vino și tu, iubito, și să fii ca Avraam, care a crezut în Dumnezeu și care s-a numit părintele credinței. Trec cu cuvântul Meu prin tine și iar îți zic: scoală-te! Ascultă șoapta Mea. Scoală-te, iubito, vino, Românie, și ia apă cerească din râul vieții și spală-ți urechile ca să Mă auzi, precum fiii grădinii cuvântului Meu aud glasul Meu care vine pe nori!” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 14-05-1995)

Spiritul etern al Sfântului Apostol Andrei ia cuvântul în văzduhul de la Pucioasa și grăiește și confirmă că pământul rromân mai întâi a primit binecuvântarea lui Melchisedec și abia apoi a primit mărturisirea lui, Andrei cel întâi chemat:

“O, Doamne, când pământul acesta a primit pe el neamul care este și azi pe el, Tatăl a binecuvântat neamul acesta și a zis să fie fiul Lui, fiul Tău să fie, fiul cuvântului Tău, la începutul și la sfârșitul lucrului Tău cu el. A trimis Tatăl pe Melchisedec și l-a binecuvântat întru Tine, Doamne, Fiule al Tatălui. A binecuvântat Tatăl acest pământ, după rânduiala lui Melchisedec l-a binecuvântat, și apoi eu am venit trimis al Tău, mărturisitor al Tău, și Te-am dat pe Tine neamului român și l-am făcut neam cu Tine prin pâine și vin, prin Trupul și Sângele Tău pe care Tu l-ai lăsat la ai Tăi, și rămășița lui Israel s-a făcut neam cu românul, și toți suntem un neam. Neam al Tău este cel ce crede în Tine, om plămădit la sfârșit, căci Tu ești început și sfârșit.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 13-12-1996)

Nu numai Glasul de la Pucioasa, ci și Purtătorii Lui (liderii pucioși Mihaela și Nicușor) sunt lucrători tainici după rânduiala lui Melchisedec:

“O, așa Mi-am întocmit și Mi-am purtat și lucrarea cuvântului Meu cel de azi și a purtătorilor ei, și am lucrat tainic, după rânduiala lui Melchisedec, după cum am lucrat cu el și cu Avraam apoi și cu toți cei credincioși, și care au însemnat și înseamnă ei istoria Mea pe pământ, purtătorii tainelor Mele între oameni.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 19-01-2010)

Cei necredincioși în eresul pucioșesc vor fi rușinați că n-au crezut în lucrarea tainică de la Pucioasa a “ungerii din cer, după rânduiala lui Melchisedec”, proorocită prin Scripturi. În schimb, “cei credincioși la sfârșit” vor fi răsplătiți prin ștergerea tuturor greșelilor lor ( Sola Fide - faptele bune sau rele nu mai contează):

“Binecuvântată este lucrarea Mea arhierească prin voi în mijlocul poporului Meu cel nou! Voi sunteți martorii Mei cei din cer, și tainic am lucrat și lucrez prin voi, prin lucrarea ungerii Mele celei de azi, ungere din cer, după rânduiala lui Melchisedec, așa cum este scris în Scripturi despre lucrarea cea tainică a lui Dumnezeu peste cei credincioși la sfârșit. Mângâiați-vă, că și Eu Mă mângâi, căci truda, ca și durerea Noastră, este grea. Așa Ne este și așteptarea, iar cei necredincioși vor fi rușinați când Domnul va șterge lacrima celor disprețuiți de ei pentru mersul Meu cel greu pe mai departe prin cei credincioși, și cărora li se șterge orice greșeală, căci sunt credincioși, și duhul pocăinței este duhul lor. Amin, amin, amin.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 12-02-2010)

vsovivi 26.02.2010 14:06:02

Citat:

MM:

În schimb, “cei credincioși la sfârșit” vor fi răsplătiți prin ștergerea tuturor greșelilor lor ( Sola Fide - faptele bune sau rele nu mai contează).
Păi dacă scrie că li se șterg greșelile cum susți că greșelile nu mai contează? Deci contează greșelile dar socotindu-li-se credința, asemenea celor din vechime care prin credință au căpătat iertare și li s-a socotit virtute, tot așa și acestora. Chiar așa de neserioasă vă este interpretarea că în propriul text, în aceiași frază vă vădiți absurdul viceversărilor sau nu se vede cum vă dați silința de a transforma dulcele în amar și albul în negru și dreptul în strâmb neglijând propriile fraze? Cum se poate să fiți cu mințile atât de feștite cu sola solamenita, sola fide-l castro-n? Cum faceți de vă păcăliți că nu se vede de la distanță? Ne credeți proști, orbi, ce aveți voi impresia? Chiar nu vă pasă cum vă vădiți nonșalant obrăznicia căci lingviste fiind ar fi trebuit ca măcar în aceiași frază să nu vă dați arama pe față producând sensuri absurde, ce se contrazic ori prin care se vădește minciuna... Că mințiți e clar, dar speram să fie mai cu talent, că așa e chiar ridicol să pretinzi că nu minți cînd se vădește că minți din fiecare frază răutăcioasă... poi și dracilor le-ar fi rușine să aibe angajate asemenea lingviste. Sau defapt voi numai vă dați a fi profesoare de limbi. Ce meserie aveți? Ce v-a dat nenia să scrieți? și cui? nătângilor? Dar iată că până și nătângii ca mine își dau seama că faceți munca asta de mocirlire puse de nenia... că altfel, dacă ați face-o din pură pasiune, atunci ați fi fost mult mai atente cu propriile fraze.

Exemple: Noe, Avraam, Iosua și Caleb fiul lui Iefone, și alții

mariamargareta 26.02.2010 15:58:29

Vsovi se înfoaie văzând (și apoi citând) fraza următoare : În schimb, “cei credincioși la sfârșit” vor fi răsplătiți prin ștergerea tuturor greșelilor lor ( Sola Fide - faptele bune sau rele nu mai contează).

Apoi, fără a sta pe gânduri, reacționează în trombă:

" Păi dacă scrie că li se șterg greșelile cum susți(sic!) că greșelile nu mai contează? Deci contează greșelile dar socotindu-li-se credința, asemenea celor din vechime care prin credință au căpătat iertare și li s-a socotit virtute, tot așa și acestora. Chiar așa de neserioasă vă este interpretarea că în propriul text, în aceiași(sic!) frază vă vădiți absurdul viceversărilor(sic!) sau nu se vede cum vă dați silința de a transforma dulcele în amar și albul în negru și dreptul în strâmb neglijând propriile fraze? Cum se poate să fiți cu mințile atât de feștite cu sola solamenita, sola fide-l castro-n? Cum faceți de vă păcăliți că nu se vede de la distanță? Ne credeți proști(sic!), orbi, ce aveți voi impresia? Chiar nu vă pasă cum vă vădiți nonșalant obrăznicia căci lingviste fiind ar fi trebuit ca măcar în aceiași(sic!) frază să nu vă dați arama pe față producând sensuri absurde, ce se contrazic ori prin care se vădește minciuna... Că mințiți e clar, dar speram să fie mai cu talent, că așa e chiar ridicol să pretinzi că nu minți cînd se vădește că minți din fiecare frază răutăcioasă... poi și dracilor le-ar fi rușine să aibe(sic!) angajate asemenea lingviste. Sau defapt(sic!) voi numai vă dați a fi profesoare de limbi. Ce meserie aveți? Ce v-a dat nenia(sic!) să scrieți? și cui? nătângilor(sic!)? Dar iată că până și nătângii ca mine(sic!) își dau seama că faceți munca asta de mocirlire puse de nenia... că altfel, dacă ați face-o din pură pasiune, atunci ați fi fost mult mai atente cu propriile fraze.

Exemple: Noe, Avraam, Iosua și Caleb fiul lui Iefone, și alții "

Răspuns la nedumeririle dumisale legate de exprimarea "...faptele bune sau rele nu mai contează"

Textul pucios despre care e vorba sună așa:

“...cei credincioși, și cărora li se șterge orice greșeală, căci sunt credincioși, și duhul pocăinței este duhul lor. Amin, amin, amin.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 12-02-2010)

De aici rezultă că doar două sunt condițiile necesare pentru ștergerea tuturor greșelilor credincioșilor pucioși:
1.-credința - căci sunt credincioși (dar nu orice credință, ci credința în învățătura pucioasă)
2.-pocăința - duhul pocăinței este duhul lor (dar fără nici o particularizare anume privind părerea de rău).

De aici rezultă că, spre exemplu, un bun credincios pucios care are duhul pocăinței pentru faptele săvârșite, dar nu-l iartă în nici un chip (din motive justițiare) pe cel care i-a greșit lui în vreun fel, va fi totuși iertat integral, în virtutea preceptelor de mai sus. Sau, tot așa de bine, dacă pocăința unora este superficială și ușuratică, lipsită de părere de rău sau de o mărturisire concretă, tot vor fi iertați, căci sunt credincioși.

Or, Biblia spune clar, că de nu vom ierta celor care ne-au greșit, să nu ne așteptăm ca să ni se ierte și nouă greșalele noastre.

În Biserica Ortodoxă există Taina Spovedaniei care aduce iertarea (ștergerea) greșelilor, dar nu fără a se îndeplini câteva condiții relativ complexe:
1.-pocăința creștinului să fie sinceră și profundă;
2.-mărturisirea lui să fie completă și responsabilă;
3.-să ierte toate greșelile tuturor celor care i-au greșit lui;
4.-să facă o făgăduință fermă de a lupta împotriva repetării greșelilor mărturisite (deci faptele rele contează încă – și de aceea e imperios necesar a nu se repeta);
5.-dacă păcatele sunt ușoare, să respecte unele recomandări ale duhovnicului de îndreptare și întărire a vieții;
6.-dacă păcatele sunt grave să respecte canonul de pocăință primit de la preotul duhovnic;
7.- penitentul se angajeze în fapte de milostenie față de semenii săi (deci și faptele bune contează).

vsovivi 26.02.2010 16:39:52

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 217052)
Vsovi se înfoaie văzând (și apoi citând) fraza următoare : În schimb, “cei credincioși la sfârșit” vor fi răsplătiți prin ștergerea tuturor greșelilor lor ( Sola Fide - faptele bune sau rele nu mai contează).

Apoi, fără a sta pe gânduri, reacționează în trombă:

" Păi dacă scrie că li se șterg greșelile cum susți(sic!) că greșelile nu mai contează? Deci contează greșelile dar socotindu-li-se credința, asemenea celor din vechime care prin credință au căpătat iertare și li s-a socotit virtute, tot așa și acestora. Chiar așa de neserioasă vă este interpretarea că în propriul text, în aceiași(sic!) frază vă vădiți absurdul viceversărilor(sic!) sau nu se vede cum vă dați silința de a transforma dulcele în amar și albul în negru și dreptul în strâmb neglijând propriile fraze? Cum se poate să fiți cu mințile atât de feștite cu sola solamenita, sola fide-l castro-n? Cum faceți de vă păcăliți că nu se vede de la distanță? Ne credeți proști(sic!), orbi, ce aveți voi impresia? Chiar nu vă pasă cum vă vădiți nonșalant obrăznicia căci lingviste fiind ar fi trebuit ca măcar în aceiași(sic!) frază să nu vă dați arama pe față producând sensuri absurde, ce se contrazic ori prin care se vădește minciuna... Că mințiți e clar, dar speram să fie mai cu talent, că așa e chiar ridicol să pretinzi că nu minți cînd se vădește că minți din fiecare frază răutăcioasă... poi și dracilor le-ar fi rușine să aibe(sic!) angajate asemenea lingviste. Sau defapt(sic!) voi numai vă dați a fi profesoare de limbi. Ce meserie aveți? Ce v-a dat nenia(sic!) să scrieți? și cui? nătângilor(sic!)? Dar iată că până și nătângii ca mine(sic!) își dau seama că faceți munca asta de mocirlire puse de nenia... că altfel, dacă ați face-o din pură pasiune, atunci ați fi fost mult mai atente cu propriile fraze.

Exemple: Noe, Avraam, Iosua și Caleb fiul lui Iefone, și alții "

Răspuns la nedumeririle dumisale legate de exprimarea "...faptele bune sau rele nu mai contează"

Textul pucios despre care e vorba sună așa:

“...cei credincioși, și cărora li se șterge orice greșeală, căci sunt credincioși, și duhul pocăinței este duhul lor. Amin, amin, amin.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 12-02-2010)

De aici rezultă că doar două sunt condițiile necesare pentru ștergerea tuturor greșelilor credincioșilor pucioși:
1.-credința - căci sunt credincioși (dar nu orice credință, ci credința în învățătura pucioasă)
2.-pocăința - duhul pocăinței este duhul lor (dar fără nici o particularizare anume privind părerea de rău).

De aici rezultă că, spre exemplu, un bun credincios pucios care are duhul pocăinței pentru faptele săvârșite, dar nu-l iartă în nici un chip (din motive justițiare) pe cel care i-a greșit lui în vreun fel, va fi totuși iertat integral, în virtutea preceptelor de mai sus. Sau, tot așa de bine, dacă pocăința unora este superficială și ușuratică, lipsită de părere de rău sau de o mărturisire concretă, tot vor fi iertați, căci sunt credincioși.

Or, Biblia spune clar, că de nu vom ierta celor care ne-au greșit, să nu ne așteptăm ca să ni se ierte și nouă greșalele noastre.

În Biserica Ortodoxă există Taina Spovedaniei care aduce iertarea (ștergerea) greșelilor, dar nu fără a se îndeplini câteva condiții relativ complexe:
4.-să facă o făgăduință fermă de a lupta împotriva repetării greșelilor mărturisite (deci faptele rele contează încă – și de aceea e imperios necesar a nu se repeta);
5.-dacă păcatele sunt ușoare, să respecte unele recomandări ale duhovnicului de îndreptare și întărire a vieții;
6.-dacă păcatele sunt grave să respecte canonul de pocăință primit de la preotul duhovnic;
7.- penitentul se angajeze în fapte de milostenie față de semenii săi (deci și faptele bune contează).

cine vă învață pe voi ce rezultă din texte?

nici pe departe nu rezultă din citatul:

aiureala asta în care dați exemplu exact ceea ce spuneam mai sus că voi chiar sunteți rău încurcate de cel rău fiindcă v-a pus nenia să comentați, păi așa comentați voi?:

Citat:

Păi spune și dumneata cine a mai văzut ca cineva credincios, cu duhul lui fiind duhul pocăinței (pentru ce vrei dumneata) și să:

1) nu-l iartă în nici un chip (din motive justițiare) pe cel care i-a greșit ;
2) pocăința este superficială și ușuratică, lipsită de părere de rău sau de o mărturisire concretă ;

Păi în cazul acesta dat de tine el e posedat de duhul mândriei sau al fățărniciei și niciîntr-un caz duhul lui nu este duhul pocăinței!

Deci dacă și cu parcă se plimbau pe barcă, valul a venit, barca a trosnit, și dacă parcă a fugit, dar unde să fi fugit? marea i-a'nghițit!

Nu v-am zis că în aceiași frază dați argumente absurde și evident imposibile și ilogice din care se vede clar că niciîntr-un caz nu rezultă din texte ceea ce susțineți nonșalant, că rezultă... Ba din contră, din texte rezultă viceversa decât susțineți voi că rezultă, cele două lingviste, ce țin un discurs deductiv, logic, coerent, consecvent... și se vede clar că sunteți raționaliste, că numai ălora le-a mâncat raționalitatea înțelepciunea tainică a inimii.

Uite că iar mi-ați dat motive să mă înfoi. Și ce tot ai băgat în textul meu atâta sick? tu vrei să mă sick-tir-ești? Că-s nebun mi-ai mai zis, schizofrenic, delirum tremens, halucinant, că mă contrazic, că-mi bag capu'n tobă fiindcă-s surd și altele... iar acuma tot sic!, tot sic! și iarăși tot sic! ?... Ce, acuma așa-i moda ca în loc de cotcodac să se zică sic! ... ? Sau așa faceți voi când vi se pare că ați descoperit aberica? SIC! sau te-ai apucat să-mi corectezi textul din punct de vedere gramatical, scoțînd în evidență că iată nu-s lingvist așa mare ca voi două. Ba sunt mai mare ca voi, doar că gramatica mea nu este ca a ta, și mai și las prin text și câte-o greșală și de ciudă ca să poată unii să facă din gură în loc de cotcodac tot sic și sic și sic și iară sic... crezând că au ajuns în aberica ori că au clocit tocmai oul lui Columb!

Sau voi ați vrut să-mi demonstrați că știți gramatică și ca atare chiar sunteți lingviste... că doar mi-ați arătat că aceeași nu se scrie aceiași, și susți cu doi de ii, sau aibă în loc de aibe, dar absurdul viceversărilor ce are? sau ne credeți proști? sau nătângilor? ca mine ca și mine...

Poi mă, voi ați și sic-uit în plus pe acolo prin textul meu, uitând că eu imit și vorbirea în scriere că suntem pe forum și mai am și expresii proprii și personale și alte ciudățenii... deci iată că și la capitolul corectură lingvistică fușeriți... și atunci cine e nenia ăla care v-a angajat la miștocărit textele? un drac sărac... deci halal drăcie... Așa că mulțumesc lui Dumnezeu că a lăsat atacul ăsta de la un drac sărac... dar ce o să mă fac când vin ăia cu lova, lova, lova, fantastic, bombastic... deci mulțumesc lui Dumnezeu pentru voi!

vsovivi 26.02.2010 17:50:17

Iar că faceți și un fel de luptă cu adversarul imaginar, un fel de katasuri, reiese clar din citatul:

Citat:

De unde se vede clar că după ce ați născocit un exemplu care cică ''rezultă'' din text, v-ați apucat să-l biruiți exact ca sectanții cu biblia sau farriseii cu canoanele ortodoxe.

Iar apoi fericite că ați toborât la pământ adversarul plăsmuit ieșind așa ca din textele pucioase, vă simțiți împlinite că v-a satisfăcut ceva de efect, probabil șnurul de la sirenă pe care l-ați smucit prea mult, așa ca și cum se smucește mereu coada lui pisikaa...

Dar nu v-am zis ca adversarul ăla e propria voastră visare? că voi sunteți ca un fel de don quijote ce vă luptați și sancio panța e pe acolo... luptându-vă pentru dulcineea.

Și parcă nu v-am tot zis să nu mai consumați cafea. De acolo vi se trage!

Iar în lupta asta fără sfârșit, o luptă nimfomană uneori vi se pare că voi biruiți, că așa vă flatează, până vă cresc morile de vânt ca balaurii... apoi vă înving ei, că devin toți doar tiranozaur rex, cu care nu mai ai cum să te lupți că ăla nu luptă drept ci direct înghite... înghite cete întregi chiar dacă e așa de mic ca o râmă, ca o furnică... fiindcă viermii ăștia cât grăuntele de praf sau pulbere se cred că ei, că ei sunt ceva... și atunci să vezi ce nemulțumire le apare și ce solemnă poziție de drepți iau ei ca să sfideze și să se îndreptățească, și tu după ei... dar nu-i vezi, că-s ca grăuntele de praf cu demnitate, se crede el ceva acolo undeva, dar se crede mai ceva decât ceva, findcă se ceartă și cu grăuntele de pulbere, și o denumesc ei dialectică, cearta asta, dar nici vorbă de dialectică, ci e pură mândrie, ceartă cu năbădăi... ca să se satisfacă tovarășul... aia e! sofism al deznădejdii și necredinței fataliste.

Deci iată că nu v-am sfătuit rău văzînd cărui nărav ați căzut pradă și cui anume slujiți fără să știți: lui nenia, ăla care știe bunele maniere, a studiat la paris, salută pe drum, se spală pe mâini, umblă din casă în casă în vizite, nu stă cu căciula în cap când intră în încăperi, își potrivește ochelarii pe nas, te privește mustrător, soarbe cafea și s-a lăsat de țigară... te ia de sus și te învață mereu să vorbești frumos și să saluți pe ceilalți nenia... iar tu de frică te supui speriat. Păi nu e voie nici să-l înfrunți că e plin de lectură. Dar de ce îl crezi pe el? pentru că ți-a dat de muncă? și ce crezi că insinuiază că ai tu datoria să faci?

Dar voi mă persiflați mereu... noa nu-i bai, nu m-am supărat, stați liniștite că nu mă răzbun, deci nu vă ameninț ci vă iert din nou, în deșert... firește... sau unde striga Ioan? în pustie! interesant cuvânt acest cuvânt pustie! că luat pe litere și silabe, cu diacritice sau nu... are multe sensuri:ceva legat de pușcă sau un fel de putere a științei.

mariamargareta 26.02.2010 20:46:13

Vorba multă, sărăcia omului!

Vsovi încearcă să copleșească prin cantitate, văzând că n-a reușit până acum prin calitate. Dar... vorba ceea: Vorba multă, sărăcia omului!
Vsovi are pregătite pentru asta câteva argumente imbatabile, cu care bate apa în piuă. Unul dintre ele este “se vede clar”. Mai precis, “se vede clar că...”. Iată câteva exemple, comentate.

1.Se vede clar că lui nu-i plac raționaliștii, pentru că lor le place să fie raționali:
Nu v-am zis că în aceiași frază dați argumente absurde și evident imposibile și ilogice din care se vede clar că niciîntr-un caz nu rezultă din texte ceea ce susțineți nonșalant, că rezultă... Ba din contră, din texte rezultă viceversa decât susțineți voi că rezultă, cele două lingviste, ce țin un discurs deductiv, logic, coerent, consecvent... și se vede clar că sunteți raționaliste, că numai ălora le-a mâncat raționalitatea înțelepciunea tainică a inimii.

2. Se vede clar că-l deranjează temeiurile biblice și Sfânta Tradiție, motiv pentru care orice analiză temeinică este pentru el automat “sectară” și orice referință canonică este automat “farriseică”(sic!):
“De unde se vede clar că după ce ați născocit un exemplu care cică ''rezultă'' din text, v-ați apucat să-l biruiți exact ca sectanții cu biblia sau farriseii cu canoanele ortodoxe.”

3. Se vede clar că are probleme serioase cu simțurile, deși eu îl credeam un băiat simțit. De aceea adulmecarea duhurilor o face ceva mai greu, dar lui îi este clar că ele sunt rele:
“...simțeam clar că acolo este Dumnezeu, în Duh, acum nu-l mai simt;[...] și mie mi-e clar că bisericile sunt pline de duhuri rele”

4. Se vede clar că se cunoaște mai bine decât ne-am putea închipui noi, ceilalți. Și nici nu vrea să se schimbe, se simțește bine așa:
“deci e clar, mă repet la nesfârșit irațional, deci e clar că sunt schizofrenic, poi nici nu vreau să fiu rațional...”

5. Se vede clar că susține că eu susțin ceea ce n-am susținut niciodată:
“deci e clar că acum susți sus și tare din nou că VT nu vorbește de Mesia...”

6. Se vede clar că își face educația sexuală citind pe furiș Leviticul, din care a învățat clar că sexul este păcat:
“și iată în levitic 12 se arată clar că e păcat!”

7. Se vede clar că tot Leviticul stă și la baza studiilor lui postliceale de Puericultură Practică:
Deci reise din text, foarte clar, și faptul că[...]Deci din acest text al Leviticului 12 se înțelege foarte clar că pruncul nou născut este necurat 7 zile

8. Se vede clar că a descoperit în noi două vrăjitoare persiflatoare care duc o crâncenă vânătoare de sectanți:
“toate cu scopul clar de a decredibiliza și a persifla, căci un nenia v-a făcut să fiți voi sigure că pucioșii mint ori inventează, deci că e sectanți...”

9. Se vede clar că s-a prins că eu m-am prins că proorocii pucioși, ale căror proorocii nu se împlinesc, sunt orbi:
“Deci e clar ca lumina că negi duhul proorociei, duhul Luminii, zicând că întunericul a cuprins-o, deci e clar că susții că toți proorocii erau orbi...”

10. Se vede clar că a văzut și cu ochii închiși că e clar că noi nu ne contrazicem:
“păi aia măcar aveau ochi, căci voi dacă îi țineți strâns închiși e clar că nu vă contrațiceți...”

11. Se vede clar că așa de tare îl deranjează satisfacțiile altora, încât face clăbuci la gură și dă să fugă în mărăcini:
“Deci e clar ce vă dă vouă satisfacții: izbânda avocățească, și pentru asta ați face orice compromis, folosindu-vă de orice tertip, și ați așterne aici toată caterinca posibilă doar ca prin efect și punere în scenă să mai bifați voi acolo în rechizitoriul vostru, în zapisul grefierului, încă o mică gheruială împlinită pe fața Domnului în speranța ca întimidarea o să ne facă să fugim între spini și mărăcini așa ca iepurașul hăituit de vânători, dulăi și gonaci...”

12. Se vede clar că nutrește o antipatie manifestă față de antisemitism:
“Se vede clar diferența de aspect, de conținut, și anume că urarea finală, a fost mult mai frumos tocmită cu ocazia plinirii proorociei! și apare ceva nou: slava poporului Tău Israel!”

13. Se vede clar că atunci când trage concluzii, le trage de păr ca să nu-i cadă părul în ochi:
“Deci concluzia este clară, prima dată a zis „cu ochii mei văd” iar a doua oară a zis „văzură ochii mei””

14. Se vede clar că-i tare la calendar: calendarul pucios (pe stil vechi) este valabil, deși e vechi, iar cel din BOR (pe stil nou) este expirat, deși e nou. Tot la fel de clar îi este că stiliștii nu sunt stiliști:
“Nu e vorba de stil căci nu sunt stiliști! și iată o altă minciună drept argument, ci calendarul e clar că acela e valabil, ăla care îl afirmă CLD,...”

15. Se vede clar că gLumește susținând că noi, tot susținând catehismul BOR și combătând sectele cu Scriptura în față, ne-am molipsit de la sectanți și ne-am contaminat cu venin de erezie exantematică:
“...reiese clar că sunteți insuflate de duhul ereziei și voi născociți erezia crezînd că ați priceput textul în mod corect, cu scriptura fiind voi în fața voastră, exact ca și orice eretic pui de năpârcă, [...] e clar sper că pentru toată gLumea,...”

16. Se vede clar că toate “Înterpretările” lui Vsovi de până acum au fost în ceață și că abia acum ceața i se pare că se mai risipește:
“Deci înterpretarea abea acum e ceva mai clară...”

01andrei01 27.02.2010 23:32:28

Buna din nou

Indrasnesc sa scriu din nou pe acest forum...Cu toate ca nu as fi vrut,de curand am gasit ceva pe net...Si mi-am adus imediat aminte ca Domnisoara sau Doamna mm este o luptatoare impotriva Bisericii Noul Ierusalim si o aparatoare desavarsita a asazisilor preoti ai lui Dumnezeu ...Uite-i pe "prea sfintii" http://www.videonews.ro/action/viewv...aza-pe-manele/ Comenteaza asta :))
Sunt sigur ca o sa zici ca nu este nimiq gresit in ce fac ei...Dar eu spun ca demnitatea de preot este depasita.

bodo1222 28.02.2010 00:26:26

Citat:

În prealabil postat de 01andrei01 (Post 217515)
Indrasnesc sa scriu din nou pe acest forum...Cu toate ca nu as fi vrut,de curand am gasit ceva pe net...Si mi-am adus imediat aminte ca Domnisoara sau Doamna mm este o luptatoare impotriva Bisericii Noul Ierusalim si o aparatoare desavarsita a asazisilor preoti ai lui Dumnezeu ...Uite-i pe "prea sfintii" http://www.videonews.ro/action/viewv...aza-pe-manele/ Comenteaza asta :))
Sunt sigur ca o sa zici ca nu este nimiq gresit in ce fac ei...Dar eu spun ca demnitatea de preot este depasita.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=8642
Vezi raspunsul nr 7 si nu mai smintiti si pe altii si cercetati inainte de a judeca...

Xosroviduxt 28.02.2010 15:08:40

Citat:

În prealabil postat de 01andrei01 (Post 217515)

e superb !!!lasand la o parte faptul ca melodia e suprapusa(altfel,de ce ar rula in continuare si dupa ce imaginea dispare?)mie mi se pare extraordinar ca niste preoti nu si-au uitat ca sunt oameni si nu desconsidera traditiile(numai cine e...rauvoitor nu-si da seama ca e un dans grecesc)

vsovivi 01.03.2010 09:32:10

mariamargareta

Citat:

Răspunuri:
E clar că asta e o ispită de întâi aprilie, ca să scoți din context și persiflând ai combâtut nu pe subiect ci defapt vrednicia mea, ca să mă decredibilizezi pe mine păcătosul, dar ce, am susținut eu că sunt un vrednic demn de crezare? deci nu vă e clar că vă luptați cu adversari imaginari? iată exemplul clar căci mereu, mereu, mereu, vă confirmați că sunteți incapabile la modul cel mai clar de a purta un dialog consecvent, la subiect ci scoțând din context un adversar imaginar, zicând voi că „rezultă”, cum nici eu nu m-aș fi putut imagina atât de „faimos”, îl desfințați prin atâtea absurdități în cât din ceea ce realizați chiar rezultă, logic, matematic, deductiv, cursiv, foarte clar că sunteți praf și pulbere la capitolul citit! nu fiindcă nu citiți, nu, căci voi se vede că citiți mult și de multe ori, ci la capitolul claritate tainică, deci e clar că citiți în zadar, iar acum, din nou sunteți complet în pom, fiindcă înhăitându-vă cu raționaliștii ocidentali ați format inchiziția din răsărit și iată în mod clar cum v-ați autobiruit băgându-vă prin glumițe, mițe, mîțe, direct sub copitele lui faraon, și de acolo, călacte pe coadă v-ați ridicat sculișoare ademenitoare, uneltele ispitei prin care își manifestă nenia puterea lui de seducție, păcăliciul acela ironic și pervers, care v-a umplut mâinile cu jokeri ca să vi se pară că aveți cărți bune și că puteți miza și mașina, și casa, și ceasul de la mână, până și hainele de pe voi, crezând voi, fiind sigure că o să mă jupuiți, căci vi se pare că fiind voi bogate, atâta o să tot mizați până eu nu o să mai am cu ce să zic nu sick ci sec! ca apoi să ne arătăm cărțile... Dar cărțile voastre, chiar dacă o să las după voi și o să câștigați procesul, fiind măsluite, de nenia, atunci când o să înțelegeți că el v-a ajutat să trișați, o să începeți să plângeți ca pisicile și miorlăind de mama focului o să impresionați tot iadul dar tot degeaba, fiindcă nu mai e nimic de făcut, jocul s-a terminat și o să fiți voi cele care ați fost demonstrate de voi înșivă că ați furat... și astfel o să stați împreună cu ăla de care am vrut să vă feresc... în mod clar, iertându-vă eu mereu în mod clar, dar în zadar... că voi nu v-ați luat patul ca să umblați ci ați lovit cu patul la cap, iar când patul a crăpat, de frică v-ați suit pe casă și acolo ați stat până s-a-nnoptat de tot dănțuind cu toate pisicile un dans blestemat... fiindcă eu oricât v-am înțărcat jochiululhul asta al vostru de premiante, voi e clar că n-ați ascultat ci mereu, mereu, mereu m-ați persiflat și m-ați desfințat... și acum hai că iar m-am lăudat.
Vsovi încearcă să copleșească prin cantitate, văzând că n-a reușit până acum prin calitate. Dar... vorba ceea: Vorba multă, sărăcia omului!
Vsovi are pregătite pentru asta câteva argumente imbatabile, cu care bate apa în piuă. Unul dintre ele este “se vede clar”. Mai precis, “se vede clar că...”. Iată câteva exemple, comentate.

1.Se vede clar că lui nu-i plac raționaliștii, pentru că lor le place să fie raționali:

Citat:

Deci vouă vă plac raționaliștii, că v-a dat nenia de muncă rațională, v-a speriat ca să credeți că aveți voi datoria să... deci nu e clar?... pentru ce sunteți așa încrezute exact ca două căprițe cornute? în lingvism neîntrecute, dar eu vă văd cam amărâte... că vă luptați cu unul care cam pute! nu de la el vine mirosul ci de la păcatele pline de putoare pe care le-a acoperit pisikaa fiindcă stăteau sub gard la soare, cu nisip!
continuarea mai jos

vsovivi 01.03.2010 10:34:44

contiunare

2. Se vede clar că-l deranjează temeiurile biblice și Sfânta Tradiție, motiv pentru care orice analiză temeinică este pentru el automat “sectară” și orice referință canonică este automat “farriseică”(sic!):
“De unde se vede clar că după ce ați născocit un exemplu care cică ''rezultă'' din text, v-ați apucat să-l biruiți exact ca sectanții cu biblia sau farriseii cu canoanele ortodoxe.”

Citat:

Deci iată, se vede clar, rezultă, că de aia zic deci, că același nărav: de a scoate paiele din ochi cu biblia-n mână, pentru noi e temei biblic, mumă, iar dacă îl vedem la alții, e ciumă, iar când eu scriu farrisei e „sic!” dar când voi scrieți rromâni atunci e analiză temeinică... deci cine v-a pus pe voi la-mpărțeală? că doar cine-mparte parte-și face! Dar referințele canonice se fac pentru tămăduire, căci ele vorbesc despre modurile cum se pot vindeca sufletele alea ce vin la bolnița duhovnicească... dar iată că la voi sunt defapt referințe inchizitoriale, capete de acuzare, putoareoareoareoare.
3. Se vede clar că are probleme serioase cu simțurile, deși eu îl credeam un băiat simțit. De aceea adulmecarea duhurilor o face ceva mai greu, dar lui îi este clar că ele sunt rele:
“...simțeam clar că acolo este Dumnezeu, în Duh, acum nu-l mai simt;[...] și mie mi-e clar că bisericile sunt pline de duhuri rele”
Citat:

Păi
Citat:

ce e slava de la oameni? ce e slava omenească? ce e lauda de sine? folosindu-ne de a lăuda pe Dumnezeu... crezi că are nevoie Dumnezeu ca să ne prefacem mereu că-L lăudăm pe el când mie mi-e clar că eu cel puțin o fac mereu doar ca să mă laud pe mine... dar Dumnezeu este lăudat minunat doar în sfinți, nu ăia pe care-i vedem și credem noi sfinți, ăia doar se dau ei sfinți pe ei, ci ăia de prin icoane, de prin picturile murale, în ăia e lăudat Dumnezeu; iar ce se întâmplă la noi e grăire în deșert, ne lăudăm noi pe noi și între noi crezând că-L lăudăm pe Dumnezeu... dar primește Dumnezeu laude din buze viclene? din limbi pismatice? Păi cum făcea Hristos de gLumea nu-L lăuda pe El ci dădea slavă lui Dumnezeu? Deci cum făcea El și cum facem noi? deci nu e clar cu ce-s pline bisericile? Mai demult era altfel, se simțea acolo Harul chiar dacă nu era nimeni în bisercă, era noapte, eu stăteam adăpostit afară, sub acoperiș și simțeam liniștirea și bogăția, fiindcă veneam de frică acolo, frică grozavă care mă agita, iar acum se pare că în loc de Har e lăudăroșenie omenească și goliciune... și se simte... o simte oricine... ne flatăm reciproc crezând că lăudăm pe Dumnezeu, deci să fim serioși... ne lăudăm între noi... fiindcă nu facem nimic din ceea ce ar trebui... iar dovada este că în biserici se simte putoaroareoare omenească, slava în deșert... nu că aș face eu excepție, eu cred că-s primul la grăire în deșert, dar să mint că ar fi altfel și să zic ca și tine că putoarea și flatarea păcatelor e defapt HAR?

4. Se vede clar că se cunoaște mai bine decât ne-am putea închipui noi, ceilalți. Și nici nu vrea să se schimbe, se simțește bine așa:
“deci e clar, mă repet la nesfârșit irațional, deci e clar că sunt schizofrenic, poi nici nu vreau să fiu rațional...”

Citat:

Acolo vă scoteam la suprafață năravul cu care îi etichetați pe toți ce vă stăteau în cale ca pe niște smintiți ori schizofrenici...

Păi de aia am zis așa că voi nu aveți nici măcar noțiunile cuvintelor, dar nu doar luate din dicționar ci și sensul lor duhovnicesc, și voi neavând Adevărul, nu pricepeți sensul tainic, adică „unde bat”, și rupând din context pare absurd, dar nu e absurd ci e chiar corect: nu vreau să fiu rațional ci schizofrenic, fiindcă schizofrenia nu e diagnosticul ăla înfricoșător cu care vă serie pe voi nenia ci e defapt ruperea minții de la gLume și de la păcatele ei, adică ruperea minții de la viseu! dar fără să viseu! dacă pricepeți voi ceva din ce zic eu aicișa.
5. Se vede clar că susține că eu susțin ceea ce n-am susținut niciodată:
“deci e clar că acum susți sus și tare din nou că VT nu vorbește de Mesia...”
Citat:

Ba asta sușii mereu că Mîngîierea lui Israel a murit, dar nu textual ci ești purtată de duhul ăsta rău fiindcă voi ziceți că acolo la simbolul credinței „... și Carele a grăit prin prooroci”, gata nu mai grăiește de atunci nimic, tace ori a murit, deci iată, Carele, pentru voi a murit! păoi cum era să moară, iată că Duhul Sfânt mai grăiește și El este Mângâierea Noului Israel... din creștini, din români.

Deci asta susțineți, nu add litterram, că eu chiar văd ce rezultă din ceea ce scrieți voi, eu știu măsura rezultanta, că eu mai știu câteodată, de la Hristos, să citesc corect și exact „unde bateți”!

Deci se vede! clar! dacă nu credeți, recitiți ce ați scris! și dați-mi dreptate că eu am! acolo unde am, că doar nu m-am născut infailibilizabilizat.
continuarea mai jos

vsovivi 01.03.2010 11:18:13

continuare

6. Se vede clar că își face educația sexuală citind pe furiș Leviticul, din care a învățat clar că sexul este păcat:
“și iată în levitic 12 se arată clar că e păcat!”

Citat:

Deși atunci am citit cu simț de răspundere pentru prima dată, ca să fac socoteala aia corectă cu 7+33 respectiv cu 14+66, ca să mă corectez că nu sunt 40 de zile după botez când femeia e necurată ci 33 sau 66, abea atunci am priceput că, fiindcă este o jertfă antilăcomie de ardere de tot și una de ștergere de păcat, atunci am realizat. Și ce păcat poate să aibă o femei gravidă care aduce pe lume un prunc? sau o pruncă? Ce altceva fac ei decât imperechere sub taină, deci iată că e păcat jochiul sexual ce aduce pe gLume copii și necurată este femeia 40 de zile ori 80 de zile ca în vremea curgerii sângelui ei, iar pruncul se poate boteza abea după 7 zile respectiv după 14 zile, deci iată că „în păcate m-a născut maica mea” cum zice regele prooroc David la psalmul 50!
Citat:

Iar educație sexuală spre libertinajochiulhul celui rău faceți voi cu Bebe Mihăiescu ăla al vostru cu care vă distrați la toate emisiunile de sexologie, că eu nu-l mai urmăresc fiindcă m-am lăsat de sport!
7. Se vede clar că tot Leviticul stă și la baza studiilor lui postliceale de Puericultură Practică:
Deci reise din text, foarte clar, și faptul că[...]Deci din acest text al Leviticului 12 se înțelege foarte clar că pruncul nou născut este necurat 7 zile

Citat:

Păi dacă nu este necurat pruncul, atunci de ce trebuie să stea 7 zile ori pentru pruncă 14 zile împreună cu maica lui care este necurată? Deci se arată prin contrast că această creație de 7 zile respectiv 14 zile este una necurată și viceversa față de cum a creat Dumnezeu pe Adam din pământ și apoi pe Eva din coasta sa.

8. Se vede clar că a descoperit în noi două vrăjitoare persiflatoare care duc o crâncenă vânătoare de sectanți:
“toate cu scopul clar de a decredibiliza și a persifla, căci un nenia v-a făcut să fiți voi sigure că pucioșii mint ori inventează, deci că e sectanți...”

Citat:

I
Citat:

arăși vă flatați; Nu duceți voi nici o luptă ci vă ridicați poalele în public vădindu-vă clar că sunteți unelțicile lui nenia, iar eu v-am arătat că și proștii ca mine se prind ceea ce urmăriți în scopurile voastre, să faceți pe plac lui nenia! flatându-vă că ați făcut un bine națiunii... da, i-ați distrat pe toți cu lupta voastră, luptă de lingviste, luptă în noroi, în keciup, în friscă, în cremă de căpșuni... ce fain!

9. Se vede clar că s-a prins că eu m-am prins că proorocii pucioși, ale căror proorocii nu se împlinesc, sunt orbi:
“Deci e clar ca lumina că negi duhul proorociei, duhul Luminii, zicând că întunericul a cuprins-o, deci e clar că susții că toți proorocii erau orbi...”

Citat:

Inventezi, născocești, vorbești pe lângă fiindcă ce zic aici e ca mai sus, voi nu credeți că exista Mângâierea lui Israel și nu credeți că există Mângâierea Noului Israel, ci fiind duse călare pe duhul eretic și sectant al necredinței, exact cum erau duse vrăjitoarele călare pe mătură ori fariseii și saducheii pe camilă așa susțineți și voi că proorocii nu e prooroci, că Duhul nu e Duhul, și că voi deși sunteți ca pisoii care nu și-au deschis ochișorii voi susțineți mereu ca și fetele cucuiete că vedeți, poi voi vedeți doar stele verzi fiindcă intrați mereu cu nasul în,... în... stâlpul de telegraf... adică în textul meu injineresc! ce mai și fulgeră din când în când, că acuma, în ultimii ani, au pus și liniile de înaltă tensiune, unii, să treacă pe acolo, ca să fie mai palpitant. Dar este scris și de oameni în zonele de transformare: Pericol de electrocutare, Pericol de moarte! și e capul de mort galben cu oasele, dar degeaba zic că oricum nu vă pasă!
continuarea mai jos

vsovivi 01.03.2010 11:47:09

10. Se vede clar că a văzut și cu ochii închiși că e clar că noi nu ne contrazicem:
“păi aia măcar aveau ochi, căci voi dacă îi țineți strâns închiși e clar că nu vă contrațiceți...”

Citat:

Era vorba că ăia aveau ochi, dar voi care vi-i țineți strânși închiși nu mai aveți cum să vă contraziceți ci voi ziceți lecția de la nenia pe de rost, fără rost, aplicată prost, care v-a predat-o nenia pe la ștefan ghiorghiu sau v-a făcut să vă simțiți singuri marea datorie pisicească și singure să vă contraziceți... că doar e clar că dacă țineți ochii închiși strâns nu mai intră praful și pulberea ci cresc urdori așa ca nisipul, precum înghite nisipul deșertului pe câte un îndrăzneț temerar, cu capul făcut calendar, așa de multe urdori.

11. Se vede clar că așa de tare îl deranjează satisfacțiile altora, încât face clăbuci la gură și dă să fugă în mărăcini:
“Deci e clar ce vă dă vouă satisfacții: izbânda avocățească, și pentru asta ați face orice compromis, folosindu-vă de orice tertip, și ați așterne aici toată caterinca posibilă doar ca prin efect și punere în scenă să mai bifați voi acolo în rechizitoriul vostru, în zapisul grefierului, încă o mică gheruială împlinită pe fața Domnului în speranța ca întimidarea o să ne facă să fugim între spini și mărăcini așa ca iepurașul hăituit de vânători, dulăi și gonaci...”

Citat:

Acuma și clăbucii de la gura mea vă dau satisfacții? ăia albi sau ăia roșii deși nu mestec așa ca voi ciungă...m

12. Se vede clar că nutrește o antipatie manifestă față de antisemitism:
“Se vede clar diferența de aspect, de conținut, și anume că urarea finală, a fost mult mai frumos tocmită cu ocazia plinirii proorociei! și apare ceva nou: slava poporului Tău Israel!”

Citat:

Nu mă ocup de semitism ori antisemitism că asta e politica celor ce vor să-și acopere faptele dându-se mereu victime, ori unii ori alții și imeidat ce ți-e milă de ei, fie unii fie alții, imediat înscăunează minciuna, interesele lor, deci eu nu fac politica lor, ci mi-e milă de ambii în mod egal, de cei ce au suferit pe nedrept, nu ca să le dau apă la moară la „dovezile lor” ci că mă văd pe mine în ei.
13. Se vede clar că atunci când trage concluzii, le trage de păr ca să nu-i cadă părul în ochi:
“Deci concluzia este clară, prima dată a zis „cu ochii mei văd” iar a doua oară a zis „văzură ochii mei””

Citat:

Poi chelului ce păr să-i mai cadă în ochi? eventual ăla din nas cînd stă în cap! dar concluzia mea de mai sus e foarte clară, și nu e deloc trasă de păr, ci pe voi v-am tras de limbă că nu ați fost atente nici la topica frazei, nici la verbe, nici că apar cuvinte în plus în exprimarea de la Templu, câteva cuvinte, deci v-am demonstrat add litterram așa ca pentru voi, expre pentru voi, două fete cucuiete, cu cucuie roșii... de la stâlp... că am făcut în armată morse, de aia e de telegraf și de telefon-radio.

14. Se vede clar că-i tare la calendar: calendarul pucios (pe stil vechi) este valabil, deși e vechi, iar cel din BOR (pe stil nou) este expirat, deși e nou. Tot la fel de clar îi este că stiliștii nu sunt stiliști:
“Nu e vorba de stil căci nu sunt stiliști! și iată o altă minciună drept argument, ci calendarul e clar că acela e valabil, ăla care îl afirmă CLD,...”

Citat:

Păi stiliștii sunt stiliști, dar voi nu știți face deosebirea și iată că susțineți că nu e valabil calendarul vechi! iar eu v-am zis că îl țiu pe ăla nou dar valabilitatea e a lui Dumnezeu deci CLD a zis că acela e corect, ăla pe Vechi! dar nu ca să facem iarși stilism din el, ci v-am zis că ăla e valabil fiindcă El cunoaște vremurile, doar Tatăl cunoaște Vremurile, iar asta nu înseamnă stilism, dar iată că acum voi îmi ziceți mie că eu neg și zic că stiliștii nu sunt stiliști, dar eu am zis altceva că voi habar n-aveți care e diferența între un stilist și un ortodox, că iată că voi sunteți stiliste cu calendarul pe nou, că și așa poți fi stilist iar voi tocmai ați dovedit-o, căci ați pus mai sus calendarul ca pe sfântul din calendar! Care? este Unul aici, mai mare ca Templul și ca altarul! acolo în calendar!

15. Se vede clar că gLumește susținând că noi, tot susținând catehismul BOR și combătând sectele cu Scriptura în față, ne-am molipsit de la sectanți și ne-am contaminat cu venin de erezie exantematică:
“...reiese clar că sunteți insuflate de duhul ereziei și voi născociți erezia crezînd că ați priceput textul în mod corect, cu scriptura fiind voi în fața voastră, exact ca și orice eretic pui de năpârcă, [...] e clar sper că pentru toată gLumea,...”

Citat:

Nu v-ați molipsit ci voi le-ați născocit și inventat!, că dacă așa știți voi pricepe din texte atunci mie mi-e clar ce gLume faceți voi, umor negru! cinismul cel mai absurd! și ziceți că v-ați contaminat de la alții, nici vorbă, voi ați născocit exact așa cum marea a puiat puiță și cum pământul a dat reptile și năpârpârci... deci voi ați creat pandemia asta aviară și porcină încorcită ieșind așa niște găini cu șoriciul gros exact ca porcii...

16. Se vede clar că toate “Înterpretările” lui Vsovi de până acum au fost în ceață și că abia acum ceața i se pare că se mai risipește:
“Deci înterpretarea abea acum e ceva mai clară...”

Citat:

Interpretarea se clarifică mereu dar de sus, de la CLD, și nu de la cei ce cred ei că doar ei văd, ei numai... numai ei...
iar când o să se risipească toată ceața atunci unii o să cam se vaite zicând că au fost păcăliți așa ca de 1 aprilie. Dar nu eu i-am păcălit, ci nenia!

vsovivi 01.03.2010 14:45:56

Deci dragele mele lingviste, dragele mele soricele creștinele: Ce ie galben și moale și stă sub gard la soare și acum șade ca o umbreluță într-un picior fără să emită putoareoareoare... fiindcă l-a acoperit pisikaa cu nisip? ghici ciupercă ce e? Crezi că e cacaoa cu lapte? :68::44::57:

mariamargareta 01.03.2010 17:38:13

177. Hristosul Pucioasei: făcut, nu născut

Secta eretică “Noul Ierusalim” propovăduiește că A Doua Venire a Domnului a avut loc deja și este în plină desfășurare la Pucioasa. Ei pretind că Hristos a fost purtat în chip tainic și supranatural (“Duh și Cuvânt”) în trupul Virginiei Tudorache timp de 25 de ani (1955-1980) , motiv pentru care Verginica este numită de pucioși “ Prea Sfânta Purtătoare de Dumnezeu” prin similitudine cu apelativul “Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu” pe care creștinii de pretutindeni îl atribuie Maicii Domnului”. După moartea Veginicăi (†1980) a urmat o inexplicabilă și derutantă pauză, apoi Hristosul Pucios a continuat să “vină” la Pucioasa (tot prin “Duh și Cuvânt”) prin Maria Tudorache, sora Verginicăi, în perioada 1982-1994). Deși “venea” prin Maria exact la fel cum “venea” și prin Verginica, liderii pucioși de astăzi nu vor să o recunoască pe Maria Tudorache (†1997) ca pe o “purtătoare de Dumnezeu”, ci doar ca pe o “Punte de Trecere” între Verginica și Ei, Liderii Pucioși, ultimii și cei de pe urmă “prooroci” ai “Cuvântului Pucios”. Asta pentru că, începând cu anul 1990, liderii pucioși Mihaela și Nicușor au început să “proorocească” în paralel și la concurență cu Maria, timp de patru ani (până în anul 1994, an când Maria a fost forțată de liderii pucioși să abandoneze activitatea “proorocească”). Rămași stăpâni absoluți pe domeniul pucioșesc, cei doi lideri au “proorocit” singuri din 1994 și până astăzi. În anul 1995, și apoi în 2006, ei au cules (pe alese) texte din mesajele lor și din cele anterioare (rămase de la “proorocițele” Verginica și Maria) și au scos din ele două ediții ale Bibliei de la Pucioasa, supranumită de ei “Cuvântul lui Dumnezeu”.
Normal ar fi ca, fiind vorba de “Cuvântul lui Dumnezeu”, partea comună din cele două ediții ale cărții “Cuvântul lui Dumnezeu” să fie neschimbată, astfel ca nici o iotă și nici o cirtă să nu cadă sau să se zdrelească din “vorbirea Domnului”. Asta dacă plecăm de la premisa că “vorbirea Domnului” este ireproșabilă, căci Domnul nu poate greși, doar este Dumnezeu! Surpriză însă! A doua ediție a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu” conține mii de modificări față de cea precedentă, multe dintre ele fiind corecturi de fond și de mare amploare, ceea ce creează unele semne de întrebare. Este acesta cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu, dacă liderii pucioși își permit asemenea imixtiuni grosolane în “textul sacru”, sau este un fals făcut de om în dreptul lui Dumnezeu? Să presupunem că ar fi, într-adevăr, Cuvântul lui Dumnezeu. E posibil ca Dumnezeu să fi greșit într-o asemenea insuportabilă măsură, astfel încât să fie strict necesar ca în urma Lui să vină corectorii pucioși și să opereze aceste mii de schimbări?
Să luăm un singur exemplu. În ediția din anul 1995 a Cărții se vorbește (evident, eronat) de o “Facere” a lui Hristos din Fecioară, în loc de binecunoscuta Lui Naștere. Liderii pucioși revin în anul 2006 și corecteză textul, înlocuind cuvântul compromițător “fac” cu cuvântul corect “nasc”. Cine a greșit? A greșit Dumnezeu, iar liderii pucioși vin în urma Lui și-L corectează? Absolut incredibil și improbabil. A greșit omul, autor al falsului intitulat “Cuvântul lui Dumnezeu”, iar acum vine tot el ca să-și corecteze propriile lui greșeli? Mult mai plauzibil, chiar mai mult ca sigur. Iată și textele cu pricina:

Ediția 1995: Am venit la tine prin cuvânt. Am venit la tine cu lucrarea Mea cea de acum 2000 de ani, cu Fecioara care M-a primit întru ea ca să Mă fac trup din ea și să fiu Fiul Omului și să lucrez văzut. O, ce mult te iubesc măi Israele, ce mult te-a iubit Tatăl Meu, că iată iar M-a trimis la tine și stau cu tine de 40 de ani. O, ce mult te iubesc Israele iubit, Israele al întoarcerii Mele pe nori. (Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasadin 7 aprilie 1994)

Ediția 2006: Am venit la tine prin cuvânt, am venit la tine cu lucrarea Mea cea de acum două mii de ani, cu Fecioara care M-a primit întru ea ca să Mă nasc trup din ea și să fiu Fiul Omului și să lucrez văzut. O, ce mult te iubesc, măi Israele! Ce mult te-a iubit Tatăl Meu, că iată, iar M-a trimis la tine, și stau cu tine de patruzeci de ani. O, ce mult te iubesc, Israele iubit, Israele al întoarcerii Mele pe nori! (Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasadin 25 martie/7 aprilie 1994)

Liderii pucioși corectează așadar în ediția din anul 2006 o gravă eroare teologică strecurată în ediția precedentă, cea din anul 1995. Este vorba de cuvântul fac, pe care ei îl înlocuiesc acum cu nasc, pentru a nu intra în contradicție cu Crezul creștin, care spune despre Fiul că este “născut, nu făcut”. În mod limpede aici este vorba de o uriașă eroare omenească, corectată de o (aceeași) mână omenească. Acest “Cuvânt” care se pretinde a fi de la Dumnezeu n-ar fi putut să apară cu o asemenea eroare, deci e clar că e cuvânt omenesc și nu dumnezeiesc. E o vorbă în popor: “Dacă tăceai, filosof rămâneai”. Liderii pucioși ar fi fost mai inspirați dacă lăsau cuvântul fac neschimbat, și atunci mai mult ca sigur că deosebirea de nuanță trecea neobservată, fiind în cel mai rău caz atribuită unei particularități de vorbire a autorului. În momentul însă când vii și corectezi un anume cuvânt, oricare ar fi acela, scoți în evidență că n-ai fost de acord cu exprimarea respectivă și ai insistat ca ea să fie modificată, pentru a anula o greșeală. Înseamnă că acolo era ceva greșit. E un fel de a te da de gol singur că ceva este în neregulă.
În această frază mai există însă o a doua eroare de fond, care a scăpat corecției liderilor pucioși. Este vorba de o contradicție majoră care se referă la pretinsa revenire a lui Hristos pe pământ, printre pucioșii pravoslavnici. La începutul frazei se spune că acest Hristos a venit la pucioși cu lucrarea nașterii din Fecioară, (cităm) “Am venit la tine prin cuvânt. Am venit la tine cu lucrarea Mea cea de acum două mii de ani, cu Fecioara care M-a primit întru ea ca să Mă nasc trup din ea și să fiu Fiul Omului și să lucrez văzut”. La finele frazei se propune însă o altă paradigmă: Hristos S-a întors pe pământ și a venit la pucioși pe norii cerului, trimis de Tatăl, și stă de 40 de ani cu pucioșii, (cităm) “măi Israele! Ce mult te-a iubit Tatăl Meu, că iată, iar M-a trimis la tine, și stau cu tine de patruzeci de ani. O, ce mult te iubesc, Israele iubit, Israele al întoarcerii Mele pe nori!”
Dincolo de faptul că prima construcție propune o repetare, inutilă acum, a Nașterii de acum 2000 de ani a lui Hristos din Fecioară, (repetare distorsionată prin mimetism de către pucioși, care au inventat povestea purtării lui Hristos-Cuvântul în trupul feciorelnic al Verginicăi), legenda țesută în jurul ei este de-a dreptul absurdă și mincinoasă. În acest scop, liderii pucioși falsifică realitatea în mod îndrăzneț și ingenios, pretinzând că Hristos-Cuvântul este adus astăzi poporului pucios (denumit de ei Noul Israel) la “mânăstirea” mixtă de la Pucioasa (denumită de pucioși Noul Ierusalim) de o altă Fecioară, Fecioara Virginia, care este Purtătoare de Dumnezeu, tot așa cum acum 2000 de ani a fost adus poporului Israel de către Fecioara Maria, care este Născătoare de Dumnezeu.
Cea de-a doua construcție, prin care Hristos vine pe norii cerului, nu numai că o contrazice pe prima, dar este și ea lipsită de temei scripturistic, deoarece Biblia nu vorbește de o revenire a lui Hristos în chip nevăzut (Hristos revenit în Duh și în Cuvânt pe pământ, după cum reclamă pucioșii) pe norii cerului, ci o revenire întru slavă, pe care toată suflarea pământului o va vedea. În plus, admițând că această “venire” de la Pucioasa ar fi A Doua Venire a lui Hristos, urmează neapărat să aibă loc și o A Treia Venire a lui Hristos, cea în care El va fi văzut aievea, întru cinstire și slavă, venire pe care pucioșii o admit și pretind că o așteaptă, ignorând însă în chip inexplicabil că Biblia nu vorbește de trei veniri ale lui Hristos, ci numai de două!

vsovivi 01.03.2010 18:13:01

Hai să-ți spun eu cum e cu făcut, e același lucru cum a fost la început făcută Eva din coacoasta lui Adam, așa a fost Făcut Adam Cel nou din sămânța Femeii, devenind Fiu al Omului Născut din fecioară, deci ambele texte sunt corecte și nu e necesară nici o corectură ca să se armonizeze cu textul crezului, căci Hristos a apărut în Preasfânta cu mult timp înainte de a fi fost El făcut spre a fi El apoi Născut în chip văzut din Fecioară preacurată... a apărut prin rugăciunile ei și ale poporului dreptcredincios.

Deci dragele mele lingviste iată că iarăși ați dat cu nasul în bară crezând că ați dat gol. Mă, și dacă nu v-aș fi spus, că e tensiune înaltă prin liniile de curent și vă curentează dacă nu sunteți cuminți.

Iar apoi creați un sofism deznădăjduit sub formă de bășcău despre o paralelă inventată și ce anume înseamnă să fi purtător de Dumnezeu, păi exact aia înseamnă termenul Hristofor, ce rezultă, căci fiica cea bună a maicii Domnului, sf. proorociță Verginica, este exemplul cel mai clar al substanței care dă sens termenului Hristofor! Iar voi iată că vreți să scoateți un soi de mândrie din asta, păi nu a fost sf. Verginica cea mai smerită dintre fecioarele curate găsite de Domnul la vremea respectivă potrivite pentru lucrarea Lui? Și care a rămas smerită până la moarte? Deci despre ce mândrie vorbiți voi că ar fi existat la ea sau la copiii ei duhovnicești? deci iarăși viseu, viseu, viseu... și nu cred că aberați de foame, că voi precis nu țineți post decât eventual un soi de dietă, o sclifoșenie aristocratică de alegere mofturoasă între mâncâruri, dacă sunteți capabile de astfel de miștocării inchizitoriale. Căci omul care postește, ăla se străduie să nu mintă, să nu fure și să nu cadă în ispită, ori în mândrie și nu se pune să facă circării importate de pe la circus globus... deci e clar că aveți intereul viclean și ascuns al lui nenia. Ce datorie vă insuflă nenia?

Deci sigur sunt valabile ambele texte chiar dacă au diferențe de cuvinte, iar Domnul n-are nevoie de corecturi după pseudofilozofii farisei moderni așa cum insinuezi că de frica lui Pisikaa au corectat proorociile acordându-le cu ceva, ultimii prooroci; păi ce, au retras ei edițiile mai vechi dând erată în locurile respective? nu! deci e clar că și alea sunt valabile... căci acu 2000 de ani a fost Rugăciune, apoi Facere Nouă din preacurată pururea fecioară de către Dumnezeu, din sămânța fecioarei, căci ea a crezut și a primit, iar apoi Naștere minunată, nesângeroasă și nedureroasă, deci iată Fiul Omului, așa cum a fost proorocit Omului după căderea lui din Rai! Mângâierea lui Israel, și acum Mângâierea Noului Israel, cel din creștini, cel din români.

mariamargareta 01.03.2010 23:04:08

Vsovi presupunea:
Hai să-ți spun eu cum e cu făcut, e același lucru cum a fost la început făcută Eva din coacoasta lui Adam, așa a fost Făcut Adam Cel nou din sămânța Femeii, devenind Fiu al Omului Născut din fecioară, deci ambele texte sunt corecte și nu e necesară nici o corectură ca să se armonizeze cu textul crezului,[...]

Deci sigur sunt valabile ambele texte chiar dacă au diferențe de cuvinte, iar Domnul n-are nevoie de corecturi după pseudofilozofii farisei moderni așa cum insinuezi că de frica lui Pisikaa au corectat proorociile acordându-le cu ceva, ultimii prooroci; păi ce, au retras ei edițiile mai vechi dând erată în locurile respective? nu! deci e clar că și alea sunt valabile...

Dacă nu era necesară corecția "...Mă nasc trup..." în loc de "...Mă fac trup...", de ce au mai operat-o liderii pucioși, în ediția a doua a Cărții de la Pucioasa?
Eu cred că au operat-o pentru că și-au dat seama că au greșit, deoarece Crezul spune clar despre Hristos: "...născut, iar nu făcut..." Tocmai prin asta se definește Hristos: El este Fiul lui Dumnezeu cel Unul Născut mai înainte de veci din Tatăl și tot El este Fiul Omului cel Unul Născut din Fecioara Maria, la plinirea vremii. Hristos , spre deosebire de creația lui Dumnezeu, este Născut, nu făcut.
Deci: de ce au operat pucioșii schimbarea? Tu ce crezi?

mariamargareta 02.03.2010 03:01:30

178. Prozelitismul pucios în rândul tinerilor(I)

Rămași fără sprijinul concret al adepților Verginicăi (care în anul 1980 s-au risipit pe la casele lor, dezamăgiți că moartea “proorociței Virginia” a însemnat îngroparea speranțelor lor de a se întâlni cu Hristos pe norii cerului), liderii pucioși și-au îndreptat atenția și speranțele spre copiii (fiii și fiicele) acestor adepți. Aceștia nu erau intoxicați, așa cum fuseseră părinții lor, cu promisiunile mincinoase ale Verginicăi cum că “niciun pucios nu va mai gusta moartea”, deci puteau fi momiți la secta pucioasă cu promisiuni noi și atrăgătoare. Zis și făcut. Liderii pucioși au început în anii ’90 o campanie de racolare de tineri de prin “cetăți” ( “cetățile” fiind denumirea conspirativă dată de liderii pucioși acelor sate și comune, mai rar orașe, unde existau nuclee de “credincioși” pucioși), cei vizați fiind în special copiii acelora care crezuseră în Verginica. Alegerea nu se făcea oricum, ci după criterii foarte severe, deoarece liderii pucioși erau foarte pretențioși și nu voiau să repete eșecul văzut de ei la Verginica. Se cerea ca tinerii aleși să fie frumoși la chip, feciorelnici și suficient de creduli și de supuși, ca să nu le facă în viitor “probleme” (nemulțumiri, răzvrătiri, abandonuri) liderilor lor. Nici prea isteți nu trebuiau să fie, ca să nu le treacă prin cap idei contestatare la adresa liderilor pucioși sau a doctrinei lor. Tineri pe acest calapod s-ar fi găsit destui, dar cei mai mulți dintre părinții pucioși se împotriveau din principiu acestei inițiative, fiind sătui de promisiuni deșarte și ne-voind ca fiii și fiicele lor să aibă experiențe dureroase, similare cu dezamăgirile pe care ei înșiși le trăiseră cu Verginica. Câțiva tineri au fost totuși atât de încântați de perspectiva unei trăiri în proximitatea fizică a lui Dumnezeu, încât și-au părăsit definitiv părinții și au acceptat suzeranitatea liderilor pucioși. Au fost și două cazuri de tinere mame care și-au părăsit pruncii de leagăn și soții nemângâiați pentru a merge pe "Calea cea Nouă" de la Pucioasa.

Cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa conține unele modificări importante în ediția 2006 față de ediția 1995, care dezvăluie printre altele faptul că multă vreme s-a ascuns în mod deliberat o crudă realitate: aceea că prozelitismul pucios în rândul tinerilor proveniți din familiile “poporului celui de demult” (cel care “i-a făcut rane nevindecate Dumnezeului de la Pucioasa”), nu a fost lipsit de unele experiențe traumatizante pentru acești tineri. Temerile părinților neîncrezători s-au dovedit așadar, după ani de zile, a fi întemeiate.

Să luăm ca exemplu următorul text, care apare substanțial modificat în ediția a doua a “Cărții”, față de conținutul lui din ediția întâi:

Ediția 1995: Copiilor și copilașilor, nu lucrați de la voi și lucrați de la Mine tată. Nu stați întru voi și stați întru Mine, căci Eu sunt fără de moarte prin cei ce stau întru Mine ...Veniți la Mine. La Mine și nu la lume. La învățătura Mea ... (Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 7 aprilie 1994)

Ediția 2006: Copiilor și copilașilor, nu lucrați de la voi, și lucrați de la Mine, tată. Nu stați întru voi și stați întru Mine, căci Eu sunt fără de moarte prin cei ce stau întru Mine. Copilașii și tinerii poporului Meu să ia aminte la glasul Meu și să se apropie de Mine. Și cum să se apropie?
Iată, grăiesc cu voi, copilașilor și tinerilor curați cu trupul și cu inima, căci cei ce nu sunt curați cu trupul și cu inima și cu viața, aceia n-au cum să audă graiul Meu, aceia stau nepăsători și nu aud pe Domnul. Voiesc, tată, să-Mi vindec ranele pe care le am de la acest popor. De patruzeci de ani îl păstoresc, și nu s-a prins mâncarea de el ca să fi fost mare și sănătos și curat și cu iubire sfântă. Puțină iubire, puțină de tot, puțină ascultare a lucrat poporul Meu dintâi, cel de la începutul lucrării Mele. Iubea cuvântul Meu, dar nu iubea viața cu Mine poporul cel de la început, și l-am mărit pe cel de la început și l-am hrănit și l-am adăpat prin vreme grea, și n-a luat pe el cămașa Mea, n-a luat-o, tată, și n-a luat crucea Mea, că una e să duci crucea ta, și alta e să duci crucea Mea, poporule creștin. Sunt departe una de alta aceste două poveri; departe, tată. Și iată, venea creștinul la Mine și Îmi punea în spate și crucea lui, și Eu plângeam și sufeream pentru poporul Meu cel fără dragoste. Să fi voit să-și ducă creștinul crucea lui, dar și pe aceea o îngrămădea tot pe Mine, măi copii. Să fi voit să-și fi cusut creștinul cămașa lui cea ruptă, da’de unde! că venea să i-o cos Eu, de parcă i-aș fi rupt-o Eu. Să fi voit să ia haina Mea, tată, că haina Mea are alt gust, alt har, altă lucrare, altă iubire și altă înțelepciune. iată ce înseamnă haina Mea și crucea Mea.
Copilașilor și tinerilor, cei ce sunteți vii, ci ce înviați la glasul Meu, voiesc să fac din voi o plămadă cerească, tată, o alifie și un har nou cu care să-Mi ung ranele făcute de neascultarea poporului Meu care a greșit și care nici acum nu voiește altfel. Trebuie să desțelenim ogorul acesta, și am nevoie de pluguri și de cârmaci de pluguri. Iată, după patruzeci de ani n-am în cine să Mă sălășluiesc ca să lucrez de-acum. Am hrănit acest popor ca să crească și să lucrez cu el, și iată, nu vine nimeni să lucreze. Unii au altceva de lucru, alții au soții și copii, alții au ranguri, alții au mândrie deșartă, alții se hrănesc cu înțelepciunea care vine de la om și au aruncat-o pe a Mea, iar alții se ceartă cu Mine și Mă judecă și se răzvrătesc, căci sunt căzuți în necredință dacă s-au întors de la Mine. Veniți voi, tată, și stați cuminți cu Mine și învățați de la Mine ce este această lucrare prin care am păstorit Eu pe părinții voștri, pe frații voștri cei mai mari. Veniți la Mine, și lăsați-vă veniți, și să vă lase părinții voștri să veniți la Mine. La Mine și nu la lume; la învățătura Mea ... (Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 25 martie/7 aprilie 1994)

Textul de mai sus, în forma lui dezvoltată, dezvăluie câteva adevăruri incomode al sectei Noul Ierusalim.

În primul rând, se recunoaște deschis că cei 25 de ani de propovăduire a Verginicăi, care propunea un “creștinism” fundamentalist, îmbibat cu disimulate tendințe centrifuge față de Biserică, au fost un fiasco: poporul pucios s-a dovedit a fi lipsit de dragoste și de ascultare față de “Cuvântul “ de la Pucioasa, dezertând în masă, debusolat, îndată după moartea Verginicăi. Liderii pucioși au fost puși atunci în fața unui dezastru, pe care încearcă să-l corecteze acum, în anii ’90, prin noi racolări, de data asta avându-i ca țintă pe tinerii care îndeplinesc unele criterii și au unele însușiri personale care promit o oarecare șansă de a face ceea ce n-au putut face părinții lor: ruperea definitivă de biserică și alegerea unei noi căi de străbătut.

În al doilea rând, se recunoaște deschis că duhul îndelung vorbitor de la Pucioasa își caută cu disperare slugi supuse, animate de ascultare oarbă, în care să intre și să-și facă sălaș și să se încuibeze în ei. El se lamentează că timp de aproape patruzeci de ani (între 1955 și 1994) “Cuvântul” de la Pucioasa a vorbit în zadar, căci n-a reușit să găsească destule trupuri omenești, atâtea câte ar fi vrut (în afară de Verginica Tudorache – dar care între timp a murit – și de Maria Tudorache, sora Verginicăi), în care să se sălășluiască și din care să “lucreze” apoi asupra restului lumii:
Iată, după patruzeci de ani n-am în cine să Mă sălășluiesc ca să lucrez de-acum. Am hrănit acest popor ca să crească și să lucrez cu el, și iată, nu vine nimeni să lucreze.(Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 25 martie/7 aprilie 1994)

mariamargareta 02.03.2010 10:49:14

178. Prozelitismul pucios în rândul tinerilor(II)

În al treilea rând, liderii pucioși – în încercarea lor de a racola tineri și tinere din familiile de “credincioși” rămase de pe vremea Verginicăi, pentru a-i “închinovia” în “mânăstirea” lor de la Pucioasa – au avut câteva conflicte deschise de o rară virulență cu părinții acestora. Pentru a-i domoli pe părinți, cuvintele venite “din cer” se cereau a fi cât mai persuasive, și nici amenințările voalate nu erau ocolite. Părinții acestor vlăstare tinere (care erau alese cu grijă și apoi curtate de către liderii pucioși, cu promisiuni amăgitoare, ca să li se alăture lor), după experiența personală dezolantă pe care au trăit-o ei înșiși alături de Verginica (pe vremea când “proorocița” le promitea marea cu sarea și nemurirea trupului, înainte de a muri ea însăși de boală) nu voiau ca fiii și fiicele lor să-și irosească tinerețea cu aceleași amăgiri deșarte. Împotrivirea lor a fost însă cel mai adesea urmată de eșec, liderii pucioși dovedindu-se maeștri în arta persuasiunii diversioniste prin care îi atrăgeau pe tineri la sectă. Ulterior, unii dintre tinerii racolați de pucioși s-au îmbolnăvit grav de boli psihice, deoarece nu erau făcuți pentru viața de mănăstire, iar alții n-au fost în stare să reziste la tratamentul discordant la care au fost supuși sistematic de către liderii pucioși. Cele mai cunoscute cazuri (care au ajuns în mod repetat clienți ai spitalelor de boli psihice), sunt Georgică și Minodora, care sunt și azi dependenți de medicamente psihotrope. Frații Bogdan și Mihai n-au ajuns nici la spital, nici la dependența de medicamente, dar sunt cunoscuți pentru labilitatea lor psihică și desele manifestări de nemulțumire zgomotoasă la adresa liderilor pucioși. De regulă stările conflictuale stârnite de către acești doi frați la “mănăstirea” de la Pucioasa erau rezolvate de liderii pucioși într-un singur mod: cei doi “cai breji” erau trimiși o vreme la casa părintească din Mănești până când, de singurătate și de foame, se linișteau și cereau singuri să fie certați și iertați, apoi reprimiți în “raiul pucios”. Despre Claudiu B. se știe că, într-unul din ultimii ani când serviciul militar mai era încă obligatoriu, a fost refuzat de la recrutare pe motive medicale, cu diagnostice de psihiatrie, dar nu se poate depista exact dacă făcea pe nebunul ca să scape de armată sau era bolnav de-a binelea cu capul. Se știe că, de-a lungul anilor, fiii pucioșilor au fost în mod sistematic ajutați de părinții lor ca “să scape de armată”, folosindu-se în acest scop orice mijloace posibile, de regulă necinstite, printre care prioritară era folosirea de certificate medicale false procurate de la medici lipsiți de probitate profesională. E posibil ca G.B. , tatăl lui Claudiu, să fi apelat la aceleași tertipuri iar băiatul lui să fie sănătos tun.
Tinerii care au rămas totuși alături de liderii pucioși au avut tip destul ca să vadă că la Pucioasa “afară-i vopsit gardul, iar înăuntru-i leopardul”. Mulți și multe dintre ei ar vrea acum să plece definitiv în lumea largă, iar unii chiar au încercat, dar de fiecare dată s-au întors înapoi. Ady-copilul minune, spre exemplu, a fugit de câteva ori pe ascuns la casa părintească, dar s-a lovit de faptul că părinții lui erau prea săraci iar el era lipsit de orice pregătire pentru a se putea descurca singur în viață și a nu muri de foame. Așa că s-a întors spășit înapoi, printre ceilalți “frați” și “surori”, preferând să guste pe mai departe alături de ei dulcea robie a liderilor pucioși, care în schimb îi satură zilnic pe toți cu blidul de linte, răsplata “ascultării” lor.

mariamargareta 02.03.2010 17:38:06

179. Comentariu la “Cuvântul de la Pucioasa”, cu prilejul sărbătorii sf. Haralambie

Pucioșii reafirmă în “Cuvântul” ticluit de ei în data de 23-02-2010, și atribuit ba lui Dumnezeu, ba spiritului nemuritor al sfântului sfințit mucenic Haralambie, că Domnul Iisus Hristos a venit a doua oară Cuvânt pe pământ și că vine mereu cu sfinții la ei, la Pucioși, aducându-le Cuvânt de învățătură proaspătă, prin care să lucreze împreună cu liderii pucioși peste toată făptura celor credincioși și celor necredincioși, căci venirea Lui în Cuvântul Pucios se vestește:

“ Mă fac cale pentru sfinți, căci ei văd și aud cuvântul venirii Mele și știu făgăduința proorociei că Eu cu ei trebuie să vin și să lucrăm împreună peste sufletele și peste duhurile și peste trupurile oamenilor, peste cei credincioși, și peste cei puțin credincioși, și peste cei necredincioși.
Sunt Domnul! Venirea Mea în cuvânt se vestește, ...” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)

Venirea Domnului de la Pucioasa este cu tot mai multă bogăție de învățătură nouă adusă prin Cuvânt, iar El vine cu milă de om peste oameni. Spre deosebire de Hristosul Biblic, Care este bogat în milă și în har, Hristosul Pucios Își drămuiește mila, căci Se plânge că prea multa milă față de om Îl apasă cu greutate, și de aceea vine El în Cuvânt, ca se ușureze prin el de greutatea milei și totodată să-l umple pe om de bogăția Cuvântului:

“ Dar Dumnezeu, bogat fiind în milă, pentru multa Sa iubire cu care ne-a iubit, [...] Ca să arate în veacurile viitoare covârșitoarea bogăție a harului Său, prin bunătatea ce a avut către noi întru Hristos Iisus. Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu...” (Efeseni, 2, 4-8)
“...și Eu trebuie să vin tot mai cu bogăție de cuvânt, că mila Mea de om se face grea peste Mine,...” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)

Poporul pucios trebuie să se trezească tot mai bine spre mare veghe, prin sfatul și învățătura cea nouă a Cuvântului care vine peste el la Pucioasa și care-l cheamă la ascultare necondiționată de învățătura din cer (de la Dumnezeu) și de pe pământ (de la liderii pucioși), ca să nu cadă ei în greșeala neascultării de stăpânii lor din cer și de pe pământ, căci cu ascultarea nu este de șagă, ci e de stat sub ea cu mare veghe:

“ O, să te trezești bine, bine, popor al cuvântului Meu, și să iei, tată, în tine tot sfatul Meu de peste tine, tot ce grăiesc Eu ție din cer și de pe pământ, căci zilele sunt tot mai grele, tot mai cu durere în ele, iar viața ta trebuie să atragă spre ea în toată clipa binecuvântarea Mea, care poate de la Mine binele tău, paza ta cea de la Dumnezeu, fiule. O, să nu ai grijă mai mare ziua și noaptea ca și grija de a Mă asculta așa cum Eu te călăuzesc să faci și să lucrezi, ca să nu te doară de la greșeala neascultării, tată. Eu te învăț și din cer, și de pe pământ, dar nu e de glumă cu ascultarea, ci e de stat sub ea cu mare veghe pentru ea, căci cei ce ascultă sunt ocrotiți de tot răul, de toată ispita care vine pe pământ ca să încerce pe oameni.” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)

Spiritul neadormit al sfântului mucenic Haralambie este trezit și el bine, și îndată este adus să le vorbească pucioșilor din norii cerului:
Vin cu mucenicul Meu Haralambie sfințitul, vin la tine cu sfinții, poporul Meu.” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)

Vorbirea spiritului mucenicului seamănă cu a Celui care l-a chemat, iar venirea lui seamănă cu venirea Celui care vine tainic în miezul nopții la liderii pucioși, pe aripile vântului și ale Cuvântului:
“– Venirea Ta cu sfinții mă aduce cu Tine în oștirea cea de arhierei ai Tăi din cer, căci oști din cer vin după Tine, precum este scris, o, Doamne.
O, mi-e tare dor de venirea Ta, ca și la toți sfinții Tăi. La toți le este dor să vii și să poți cu biruința Ta pe pământ, acum, când omul fărădelegii caută cum-necum să-Ți ia scaunul Tău de domnie și așternutul Tău și să poată el în locul Tău cu planul său cel întunecat mai mult decât oricând, căci sunt șapte mii de ani de când omul asta caută în nebunia lui, în dorul lui de stăpânire peste pământ și peste cer.” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)

Spiritul mucenicului îi îndeamnă și el pe pucioși ca să nu se mai îndeletnicească cu nimic altceva decât cu ascultarea de Cuvântul Pucios:
“O, nu vă temeți, voi, fii ai credinței sfinte! Fiți fii ai ascultării de tot cuvântul Fiului lui Dumnezeu, Care vine pe nori la voi și Se împarte prin voi celor credincioși venirii Lui cu sfinții acum, la sfârșit de timp! Nimic să nu faceți mai mult decât ascultare de tot cuvântul Său în tot ceea ce lucrați voi pentru El și pentru voi, ...” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)

Glasul Pucios îi îndeamnă apoi pe creștinii de la Pucioasa la “facerea din nou”, adicăsă se lase modelați ca lutul, ca să fie făcuți (nu născuți) din nou de aceia care au primit de la El dregătoria și lucrarea facerii (liderii pucioși), căci pe pământ sunt acum numai vrăjitori și vrăjitoare care îi fac pe oameni și le dau viață:
“– Eu, Domnul, îndulcesc iubirea sfinților și Mă îndulcesc în ea, în iubirea cea pentru tine, poporul Meu de azi. O, lasă-te, tată, lut moale, ca să te poată modela Făcătorul tău, căci lutul moale stă la lucrat și nu-l doare! Învață-te să nu te doară! Stai moale ca să nu te doară, ci să te bucuri de facerea ta de la cei ce au lucrarea facerii tale cea de la Mine, că pe pământ sunt numai vrăjitori și vrăjitoare, și se duc singuri oamenii la aceștia ca să-i facă și să le facă lor viață, și cred oamenii în vrăjitori și în vrăjitoare și le caută sprijinul, dar toate acestea au pentru om un capăt dureros apoi.“ (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)

Poporul Pucios este învățat să prețuiască această A Doua Venire a lui Hristos Pucios, Duh și Cuvânt pe pământ, dat totodată să-L cheme și să-L strige neîncetat ca să aducă reîmprospătarea acestei Veniri, adică să vină cea de-a Treia Venire A Domnului (despre care Apocalipsa spunea că este A Doua):
“Am mângâiat iubirea și dorul sfinților Mei, că doresc la tine sfinții Mei, poporul Meu, dar mai mult doresc ei ocrotirea ta, căci ei văd că tu ești al Meu și că te am la masa Mea, și văd ei tot răul de pe pământ, tot ce amenință omul și viața omului, și strigă la Mine sfinții pentru Mine și pentru tine, tată, ca să ajung la biruință, Eu, și cu ei și cu tine, și strigă sfinții la Mine, fiule. O, strigă și tu ca ei, strigă și tu, strigă tare, poporul Meu, și fă-te, tată, tot o strigare și strigă-Mă, strigă-Mă mereu: "Vino, Doamne". Amin.” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)

Dar Glasul Pucios vine deocamdată, și iar vine mereu, doar cu A doua Sa Venire, în numele lui Iisus Hristos.El promite un război nemilos și necumpătat împotriva omului, purtat cu sabie ascuțită peste capetele celor care-L contestă din necredință cu săgețile lor cele ascunse, făcând ei acesta fie din prostie, fie din îndemn diavolesc:
“ O, vin! Vin și tot vin! Voiesc să vin și să pun capăt săgeților cele ascunse, care dau să tot iasă din tolba fiilor stăpânitorului întunericului acestui veac trecător. Voiesc cu tine să lucrez și să biruim în acest necumpătat război împotriva omului, poporul Meu. Voiesc mai curând decât se așteaptă, voiesc să întorc împotriva capului omului necredincios rodul prostiei lui omenești și diavolești, cu care el se încearcă în sabia Mea. Amin. Ridicăm armele, fiilor! Sus, sus armele! ...“ (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)

Armele pucioșilor vor fi însă doar postul și rugăciunea și binecuvântarea. Cu ele, poporul pucios va deveni din mic, mare, și din neputincios, puternic. Pentru aceasta însă trebuie să se înarmeze cu nădejdea cea cu ascultare, și numai așa vă izbândi, dacă-i va face în el locaș deplin Duhului Pucios, în care Duhul să se încuibeze și de unde să poată El să facă ce are de făcut în războiul cel necumpătat împotriva omului cel necredincios în Cuvântul Pucios:
“Postul și rugăciunea, psaltirea și binecuvântarea fiecărei clipe cu cuvântul binecuvântării, și a fiecărei lucrări și mișcări, și ridicăm nădejdea cea cu ascultare pentru ea, poporul Meu, mai mult decât oricând, tată. O, tu ești mic, dar puterea Mea este mare, nu uita! Crede și nu te îndoi întru Mine, fiule, căci Eu sunt Cel ce-ți grăiesc aceasta! Dă-Mi loc în tine ca să pot Eu! Tu ești mic, dar pot Eu. Amin.
Pace ție, poporul Meu! Nu uita, dă-Mi tot locul în tine, și pot Eu. Tot ce nu poți tu, pot Eu. Pot Eu, poporul Meu. Amin, amin, amin.” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)

vsovivi 03.03.2010 10:07:29

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 218434)
Vsovi presupunea:
Hai să-ți spun eu cum e cu făcut, e același lucru cum a fost la început făcută Eva din coacoasta lui Adam, așa a fost Făcut Adam Cel nou din sămânța Femeii, devenind Fiu al Omului Născut din fecioară, deci ambele texte sunt corecte și nu e necesară nici o corectură ca să se armonizeze cu textul crezului,[...]

Deci sigur sunt valabile ambele texte chiar dacă au diferențe de cuvinte, iar Domnul n-are nevoie de corecturi după pseudofilozofii farisei moderni așa cum insinuezi că de frica lui Pisikaa au corectat proorociile acordându-le cu ceva, ultimii prooroci; păi ce, au retras ei edițiile mai vechi dând erată în locurile respective? nu! deci e clar că și alea sunt valabile...

Dacă nu era necesară corecția "...Mă nasc trup..." în loc de "...Mă fac trup...", de ce au mai operat-o liderii pucioși, în ediția a doua a Cărții de la Pucioasa?
Eu cred că au operat-o pentru că și-au dat seama că au greșit, deoarece Crezul spune clar despre Hristos: "...născut, iar nu făcut..." Tocmai prin asta se definește Hristos: El este Fiul lui Dumnezeu cel Unul Născut mai înainte de veci din Tatăl și tot El este Fiul Omului cel Unul Născut din Fecioara Maria, la plinirea vremii. Hristos , spre deosebire de creația lui Dumnezeu, este Născut, nu făcut.
Deci: de ce au operat pucioșii schimbarea? Tu ce crezi?

Nu au operat nici o schimbare, crezând dumneata că de aia, pentru ca să acopere ceva, ca și cum ar fi fost vre-o eroare ci iată împreună cele două ediții ne dezvăluie Adevărul Nașterii minunate a pruncului Iisus din pururea fecioară preacurată, și Carele se va naște apoi de sus ca Fiu al lui Dumnezeu prin Botezul Tatălui ce L-a Botezat cu Duhul Sfânt imediat ce L-a botezat Ioan cu apă chioară... căci a văzut Ioan Cerurile deschizându-se și pe Duhul Sfânt coborându-se și rămânând peste El, în chip trupesc de porumb. Deci iată:

1.De la Adam și Eva și până la Preasfânta fecioară Maria neamul omenesc s-a tot rugat așteptând Darul de la Dumnezeu; și Hristos a tot fost mereu împreună cu neamul omenesc ca Mîngâiere a lui Israel... în duhul proorociei și al plinirii proorociilor.
2.Cînd îngerul a vestit și fecioara curată a crezut și a primit Cuvântul lui Dumnezeu, ca să aibă prunc nu de la bărbat-om ci de la Atotputernicia lui Dumnezeu, atunci iată că Dumnezeu din sămânța Femeii a făcut! Fiu al Omului! fără să folosească sămânță bărbătească-omenească, dar Carele era Fiu de parte Bărbătească!
3.Acesta a crescut în pântecul fecioarei preacurate și a venit pe lume prin naștere minunată fiind iarăși vestit de înger ciobanilor ca să meargă și să vadă semnul, iar semnul era că vor găsi un prunc înfășat în iesle; ca să vadă ei că li s-a născut un Mântuitor: „... pe pământ pace și între oameni bunăvoire...”.

Deci iată ceea ce dumneata nu poți concepe în ruptul capului, și anume că : nu s-au corectat ci versiunile ulterioare lăsând valabile versiunile anterioare lămuresc pe deplin Adevărul de credință și simbolul.

Deci Unul Născut mai înainte de toți vecii din Tatăl, și nu făcut,

dar apoi făcut din sămânță a femeii cum a fost făcută Eva din coasta lui Adam, și născut apoi din pururea fecioară care L-a purtat în pântecul său, ca să aibă El trup spre a putea fi arătat lui Israel, așa cum a fost proorocit, ca Fiu al Omului, iar apoi născut de sus, de la Dumnezeu ca Fiu al lui Dumnezeu, răbdând moartea spre învierea noastră... și așa să fie El slăvit căci a intrat în slava pe care o avea la Tatăl mai înainte de toți vecii, devenind Cuvântul lui Dumnezeu... care va birui pentru noi, pentru cei credincioși și care vor rămâne cu el, fiind Mângâierea cea nouă a Noului Israel, așa cum este scris prin prooroci.

vsovivi 03.03.2010 10:37:25

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 218493)
...
Ediția 1995: Copiilor și copilașilor, nu lucrați de la voi și lucrați de la Mine tată. Nu stați întru voi și stați întru Mine, căci Eu sunt fără de moarte prin cei ce stau întru Mine ...Veniți la Mine. La Mine și nu la lume. La învățătura Mea ... (Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 7 aprilie 1994)

Ediția 2006: Copiilor și copilașilor, nu lucrați de la voi, și lucrați de la Mine, tată. Nu stați întru voi și stați întru Mine, căci Eu sunt fără de moarte prin cei ce stau întru Mine. Copilașii și tinerii poporului Meu să ia aminte la glasul Meu și să se apropie de Mine. Și cum să se apropie?
Iată, grăiesc cu voi, copilașilor și tinerilor curați cu trupul și cu inima, căci cei ce nu sunt curați cu trupul și cu inima și cu viața, aceia n-au cum să audă graiul Meu, aceia stau nepăsători și nu aud pe Domnul. Voiesc, tată, să-Mi vindec ranele pe care le am de la acest popor. De patruzeci de ani îl păstoresc, și nu s-a prins mâncarea de el ca să fi fost mare și sănătos și curat și cu iubire sfântă. Puțină iubire, puțină de tot, puțină ascultare a lucrat poporul Meu dintâi, cel de la începutul lucrării Mele. Iubea cuvântul Meu, dar nu iubea viața cu Mine poporul cel de la început, și l-am mărit pe cel de la început și l-am hrănit și l-am adăpat prin vreme grea, și n-a luat pe el cămașa Mea, n-a luat-o, tată, și n-a luat crucea Mea, că una e să duci crucea ta, și alta e să duci crucea Mea, poporule creștin. Sunt departe una de alta aceste două poveri; departe, tată. Și iată, venea creștinul la Mine și Îmi punea în spate și crucea lui, și Eu plângeam și sufeream pentru poporul Meu cel fără dragoste. Să fi voit să-și ducă creștinul crucea lui, dar și pe aceea o îngrămădea tot pe Mine, măi copii. Să fi voit să-și fi cusut creștinul cămașa lui cea ruptă, da’de unde! că venea să i-o cos Eu, de parcă i-aș fi rupt-o Eu. Să fi voit să ia haina Mea, tată, că haina Mea are alt gust, alt har, altă lucrare, altă iubire și altă înțelepciune. iată ce înseamnă haina Mea și crucea Mea.
Copilașilor și tinerilor, cei ce sunteți vii, ci ce înviați la glasul Meu, voiesc să fac din voi o plămadă cerească, tată, o alifie și un har nou cu care să-Mi ung ranele făcute de neascultarea poporului Meu care a greșit și care nici acum nu voiește altfel. Trebuie să desțelenim ogorul acesta, și am nevoie de pluguri și de cârmaci de pluguri. Iată, după patruzeci de ani n-am în cine să Mă sălășluiesc ca să lucrez de-acum. Am hrănit acest popor ca să crească și să lucrez cu el, și iată, nu vine nimeni să lucreze. Unii au altceva de lucru, alții au soții și copii, alții au ranguri, alții au mândrie deșartă, alții se hrănesc cu înțelepciunea care vine de la om și au aruncat-o pe a Mea, iar alții se ceartă cu Mine și Mă judecă și se răzvrătesc, căci sunt căzuți în necredință dacă s-au întors de la Mine. Veniți voi, tată, și stați cuminți cu Mine și învățați de la Mine ce este această lucrare prin care am păstorit Eu pe părinții voștri, pe frații voștri cei mai mari. Veniți la Mine, și lăsați-vă veniți, și să vă lase părinții voștri să veniți la Mine. La Mine și nu la lume; la învățătura Mea ... (Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 25 martie/7 aprilie 1994)

Textul de mai sus, în forma lui dezvoltată, dezvăluie câteva adevăruri incomode al sectei Noul Ierusalim.

...

Văd că subtil ai insinuat cu rasismul și osebirile după trup, că așa își caută prozeliți zici dumneata, „secta”, acolo unde am pus puncte puncte; păi să nu fi auzit ei oare Cuvântul lui Ioan: „ Nu ziceți în inimile voastre că aveți tată pe Avraam căci și din pietrele astea poate Dumnezeu să ridice fii ai lui Avraam” ?;

Dar adevărurile incomode sunt că: Harul și Cuvântul e frumos la auz, la gust, la citit, la ce vrei dumneata dar copiii nu vor să și trăiască învățătura, nu vor să ia hăinuța dar și cămășuța neprihănirii, și Domnul, departe de a cere ascultare oarbă sau supușenie absurdă ori frică disperată ca de tiranul cel rău și trufaș, ci El, sărmanul Domn, plin de dureri și de răni de la părinți și copiii cere ca să-și ia ei sarcina de a trăi conform cu învățătura la modul serios, și să nu inventeze cruci false, griji deșarte, înțelepciuni omenești ori alte născoceli noi ori gata născocite ca să le slujească pe acelea fiindcă alea nu dau viață, alea nu duc nicăieri... decât sunt trăiri comune de vise comune omenești, visele visătorului ce se visează... ceva.

Deci adevărurile incomode tragice mărturisite de Dumnezeu sunt acelea prin care El constată că nu pot ori nu vor a urca credincioșii nici măcar o treaptă duhovnicească, nu se îmbracă în credință, nu-și pun cămășuța neprihănirii, și nu se păzesc de petele de păcură ci iată că mulți dând bir cu fugiții se întorc în gLume să facă ei cure cu păcură, gîndind ca o să le ajute alea la ceva... urmând iarăși sfaturile absurde ale lui nenia... ăla de care ți-am tot povestit, și care iese mereu cu pisikaa în lesă ca să se plimbe prin parc, acolo unde îi dă drumul ochindu-și câte o nouă viitoare victimă... de-a lui nenia.

mariamargareta 03.03.2010 15:53:40

180. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”, cu prilejul sărbătorii sfântului Grigorie Palama

Cuvântul care vine din cer la Pucioasa nu este neapărat pentru oamenii care s-au plictisit de lungimea lui, ci mai ales pentru sfinții din ceruri, care caută prilej să vorbească și ei odată cu “Cuvântul” Pucios și să-și mângâie cu el și cu Duhul Sfânt Mângâietorul inimioara lor de carne spiritualizată, așa cum s-au mângâiat pe vremea când petreceau cu trupul de carne materială pe pământ:
O, poporul Meu de la izvor, dacă sunt mulți, sau puțini dacă sunt dintre cei ce zic că e prea multă grăirea Mea, chiar și peste tine multă, Eu văd dintre sfinți cât Mă caută cei însetați de putere și de mângâiere, și Mi-e milă de ei, că Mă așteaptă, și-Mi caută la tine cuvântul când el vine, și se uită dacă el vine, iar dacă nu vine, nu se mângâie inimioara lor. O, fiilor, sunt mulți care-Mi caută mângâierea, și vor fi tot mai mulți, că durerile sunt tot mai multe, și n-are cine să-i mângâie pe cei îndurerați, decât Duhul Sfânt Mângâietorul, Duhul Tatălui și al Meu, Duhul cu Care sfinții Mei s-au mângâiat pe pământ și le-a fost leagăn și le-a fost hrană și sprijin în suferințe și în prigoane pentru numele Meu, în bucurii și în dureri.” (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010)

Spiritul sfântului Grigorie Palama este chemat să se amestece cu cuvântul lui în Cuvântul Pucios, și să vină cu bucuria mărturisirii, pentru a-i grăi poporului pucios în duh de biserică:
Am în sărbătoare vestită de sfinți și de părinți prin biserică pomenirea arhiereului Grigorie, [...] Sunt sfinții plini de dor pentru venirea Mea, căci vin și ei cu Mine când vin, așa cum este scris să vin Eu când vin, iar bucuria mărturisirii este cu ei în cer între sfinți, așa cum a fost ea și pe pământ între oameni, și grăiesc de lângă Mine sfinții Mei în duh de biserică, ... “ (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010)

Spiritul lui Grigorie Palama îi mulțumește Duhului pucios că i-a permis să ia și el cuvântul și să-și rostească mărturisirea. Apoi își arată uimirea sa și-i fericește pe fiii Cuvântului (liderii pucioși) și pe adepții lor (poporul pucios) că lucrează cu duhul mărturiei și cu duhul proorociei în biserica lor:
“Îți mulțumesc în cer cu umilință că ai coborât cuvânt la ieslea Ta de azi pe pământ și că Te-ai făcut cale a mărturisirii mele dintre sfinți, și bucuria mea în cer e mare, și e cu multă umilință. [...]
O, iubiți cu putere bucuria umilinței, voi, fii ai cuvântului lui Dumnezeu acum pe pământ pe vatra neamului român! Vă privesc cu uimire, fiilor. Mă aplec și vă fericesc pentru mila și harul Domnului de peste voi, cei de azi ai Săi pe pământ, popor de ucenici cu învățătură din cer între ei, biserică a cărei cap este Domnul, Cel plin de slava cuvântului Său între voi, duhul mărturiei, duhul proorociei pe masa bisericii lui Hristos pe pământ.” (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010)

Apoi el anunță întregii lumi că Sfântul Petru, piatra de temelie a Bisericii lui Hristos, a fost înlocuit cu o nouă Piatră de Temelie a Bisericii Mărturisitoare, și această piatră este Poporul Pucios. Spiritul lui Grigorie binecuvintează această “Piatră” cu binecuvântare arhierească:
“Tu, cel uns cu ungere din cer, tu, popor de azi al lui Hristos, păstrează-te sub harul Său, căci prin harul Domnului ești tu acum piatră a bisericii ce va să fie, biserică mărturisitoare prin Hristos, prin duhul proorociei, care naște fii lui Dumnezeu. Pace ție! Binecuvântare arhierească așez peste tine” (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010).

În schimb, slujitorii bisericești și creștinii ortodocși care pretind că Biserica Ortodoxă cea de 2000 de ani este încă Biserica lui Hristos, sunt niște mincinoși:
“Sfinții din cer te mărturisesc azi popor agonisit de Dumnezeu dintre cei ce-și zic biserică a lui Hristos, dar nu sunt, ci mint, precum este scris la capătul Scripturilor cele pentru acum, la sfârșit de timp” (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010)

Poporul Pucios este poporul Harului și este trupul lui Hristos, și este chemat la întărirea veghei pentru cea de-a Doua Venire a Domnului:
“Vine vremea când toți vor ști între ei de puterea ta cea mică și de harul cel mare de peste tine al Domnului, și mulți vor ști că Domnul te-a iubit și că te iubește și, vrând-nevrând, mulți se vor umili înaintea acestei lucrări cu tine, cuvântul lui Dumnezeu cu tine, popor al harului lui Hristos. Pace ție de la sfinții din cer! Cel ce este în mijlocul tău este mare, iar tu ești trupul Lui, mădulare ale Lui, precum este scris. O, întrărește-ți(sic!) veghea cea pentru viață mare și sfântă și stai în prag pentru venirea Domnului la tine,...” (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010)

Totodată, Poporul Pucios trebuie să fie pregătit și pentru cea de-a Treia Venire a Domnului, întru putere multă și întru slavă, când Hristos va veni, dar nu va veni pe norii cerului cum se spune în Apocalipsă, ci se va materializa din mijlocul poporului pucios cel ales, așa cum S-a arătat Hristos deodată în mijlocul aleșilor lui pe muntele Taborului:
“...și așteaptă slava Sa cea mare, ziua când El Se va arăta din mijlocul tău ca de pe muntele Taborului la ucenicii Săi, spre slava Lui cea mare și spre rușinarea celor necredincioși din pricina neumilinței lor! Har, har peste tine! Harul Domnului cu tine, căci Domnul este Stăpânul tău, Păstorul tău și Mântuitorul tău! Amin, amin, amin.” (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010)

Pucioșii au uitat de vremurile când se lăudau cu biserica lor de la Glodeni Vale, pe care o numeau “templu” și “Noul Ierusalim Ceresc”. Acum, auzind ei de prin ziare că BOR vrea să-și ridice o Catedrală a Neamului înaltă și împodobită, care va eclipsa total și definitiv “templul pucioșesc”, ei nu scapă prilejul să o critice înainte de a fi zidită:
“... vine vremea și a și venit ca adevărații Mei închinători să se închine în duh și în adevăr, nu în temple înalte și împodobite pentru ochiul omului, pentru ademenirea omului.” (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010)

Singura carte de căpătâi a pucioșilor va fi de acum încolo Biblia de la Pucioasa, supranumită de ei “Cuvântul lui Dumnezeu”, pe care va trebui s-o învețe din scoarță în scoarță, ca niște școlari silitori care stau mereu cu trupul (cu nasul) în carte:
Har, har peste tine, poporul Meu! Stai cu ochii în carte, tată! Învață cartea Mea, cartea Mielului lui Dumnezeu Care spală păcatele oamenilor! Școlarul învață mereu. Să fii mereu la învățat, fiule. Să fii mereu, mereu școlar, tată, căci cine nu stă școlar nu mai învață, ci se duce și stă cu lumea.
O, stai cu duhul și cu trupul în cartea Mea, și așa să-ți câștigi tu sufletul tău, așa, poporul Meu, așa să te păstrezi al Meu, și din al Meu să iei și să ai, tu, cel ce dai. “ (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010)

vsovivi 04.03.2010 18:51:32

Piatră a fost și rămâne sfântul Petru și Pavel care au mărturisit și au crezut și au urmat pe Hristos, iar piatra vie:
“Tu, cel uns cu ungere din cer, tu, popor de azi al lui Hristos, păstrează-te sub harul Său, căci prin harul Domnului ești tu acum piatră a bisericii ce va să fie, biserică mărturisitoare prin Hristos, prin duhul proorociei, care naște fii lui Dumnezeu. Pace ție! Binecuvântare arhierească așez peste tine” (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010).

nu contrazice și nu anunță înlocuirea pietrelor cum susți dumneata, sau te doare că Dumnezeu a mai ridicat din alte pietre pe fiii lui Avraam?

iar acolo nu e nici un sic!

fiindcă citatul:

''O, întrărește-ți(sic!) veghea cea pentru viață mare și sfântă și stai în prag pentru venirea Domnului la tine,...''

și dacă ar fi greșit gramatical nu e greșit duhovnicește ci cuvântul ''întrărește-ți'' este tainic și plin de suspans, un cuvânt greu de priceput dar plin de Har, deci iată n-ai prins decât pisikaa de coadă, oricât te-ai căzni ca să ne arăți că ar rezulta din texte gLumițele tale... căci ceea ce arăți dumneata că rezultă sunt defapt doar pretexte ca să mai tragi și altădată pisikaa de coadă și de musteți, așa ca jerry pe Tom... crezându-te la barbeqqquie cu ăla micu'... pardon, cu ăstălantu'.

mariamargareta 05.03.2010 14:31:26

Văzul, auzul și gustul

Vsovi spunea:
“Dar adevărurile incomode sunt că: Harul și Cuvântul e frumos la auz, la gust, la citit,...”

Răspuns:
Vsovi se arată extaziat de predicile intitulate “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, în primul rând pentru că i s-a promis pe cuvânt și i s-au dat asigurări ferme că ele provin chiar de la Dumnezeu, și în al doilea rând, pentru acuratețea în sine și frumusețea atrăgătoare a textului.

Multe predici sectante sunt frumoase și adânc pilduitoare, dar, pe ici pe colo, în punctele esențiale, învățătura sănătoasă primită de la apostoli este înlocuită cu interpretări fanteziste și hazardate, adesea eretice. Așa că, în nici un caz nu trebuie să avem drept criteriu “ bun este textul care-mi alină sufletul și de la Dumnezeu este tot cuvântul care îmi desfătează auzul”. Predicile pucioșilor (alcătuite de învățători după gusturile lor), în afară de faptul că sunt un fel de basme logoreice și redundante, sunt împănate și cu multe sfaturi bune, dar asta nu înseamnă sine qua non că provin de la Dumnezeu. Tocmai de aceea este atât de periculos să te iei după aparențe, fără a cerceta cu stăruință dacă duhurile care le dirijează din ascuns sunt de la Dumnezeu sau nu.

Simțurile omului (auzul, gustul, văzul) sunt adesea înșelate de către diavol. Iată ce spune Biblia despre simțul gustului:
Bună e la gust pâinea agonisită cu înșelăciune, dar după aceea gura se umple de pietricele.” (Pilde 20,17)

Și iată cum ne atenționează Sfântul Apostol Pavel despre slăbiciunea simțului auzului:
“Propovăduiește cuvântul, stăruiește cu timp și fără de timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga-răbdare și învățătura.
Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci – dornici să-și desfăteze auzul – își vor grămădi învățători după poftele lor,
Și își vor întoarce auzul de la adevăr și se vor abate către basme.”(2Tim. 4:3,4)

Iar despre aparențe, care înșeală simțul văzului atât de tare încât diavolii sunt confundați cu îngerii, iar apostolii mincinoși cu “proorocii” vremurilor de pe urmă, iată ce spune același apostol:
Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos.
Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii.
Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor.” (II Cor. 11,13-14)

Așadar, greu și dureros lucru pentru mântuirea omului este ca el să se ia doar după aparențe! Așa s-a ajuns ca mulți să afirme cu convingere că “toate religiile și toate sectele sunt bune, pentru că ele te îndreaptă, fiecare pe calea ei, către același Dumnezeu, Creatorul cerului și al pământului”.
Un simpatizant de acest gen, care crede că toate religiile (creștine – eventual, ca amendament) sunt bune, pare a fi și amicul nostru Vsovi, asta rezultând din felul cum pledează el sistematic pe acest Forum, apreciind că învățăturile sectare sunt pentru noi ceilalți, care nu suntem de părere cu el, “adevăruri incomode”. Ba nu sunt incomode deloc, îi răspundem. Eu, de pildă, mă simt perfect și în largul meu spunând lucrurilor pe nume și demonstrând cu exemple de viață concrete că simpatiile necontrolate cu sectele sunt periculoase și pot deveni de-a dreptul nocive.
De aici, de la simpatiile cu sectanții, până la a-i vizita și a te ruga împreună cu ei – lucru blamat de canoanele ortodoxe – nu mai este decât un pas. Aici rezidă pericolul tratării cu superficialitate a temelor religioase de către cei care nu au pregătirea necesară, ci doar o bună și solidă părere de sine.

mariamargareta 05.03.2010 15:01:04

Vsovi spunea:
“Piatră a fost și rămâne sfântul Petru și Pavel (sic!) care au mărturisit și au crezut și au urmat pe Hristos, iar piatra vie:

nu contrazice și nu anunță înlocuirea pietrelor cum susți(sic!) dumneata, sau te doare că Dumnezeu a mai ridicat din alte pietre pe fiii lui Avraam?

Răspuns:

Pucioșii pretind că Biserica Noul Ierusalim este singura Biserică adevărată și mărturisitoare din vremurile noastre și propun o nouă piatră de temelie pentru această Biserică: “poporul pucios”. Vsovi o consideră în comentariul său “piatra vie” deși Biblia spune că Însuși Hristos este piatra cea vie:

Apropiați-vă de El, piatra cea vie, de oameni într-adevăr neluată în seamă, dar la Dumnezeu aleasă și de preț;
Pentru că scris este în Scriptură: "Iată, pun în Sion Piatra din capul unghiului, aleasă, de mare preț, și cel ce va crede în ea nu se va rușina". Pentru voi, deci, care credeți, (Piatra) este cinstea; iar pentru cei ce nu cred, piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului,...” (1Petru 2: 4,6,7)

Sfântul Petru (și nicidecum “sfântul Petru și Pavel” cum crede Vsovi) este cel pe care se așează învățătura Bisericii mărturisitoare, căci el este cel care-L mărturisește primul pe Hristos, dar nu de la el face aceasta, ci de la Tatăl:
Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri.
Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.” (Matei 16, 17-18)

vsovivi 08.03.2010 12:05:43

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 220442)
Vsovi spunea:
“Dar adevărurile incomode sunt că: Harul și Cuvântul e frumos la auz, la gust, la citit,...”

Răspuns:
Vsovi se arată extaziat de predicile intitulate “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, în primul rând pentru că i s-a promis pe cuvânt și i s-au dat asigurări ferme că ele provin chiar de la Dumnezeu, și în al doilea rând, pentru acuratețea în sine și frumusețea atrăgătoare a textului.

Multe predici sectante sunt frumoase și adânc pilduitoare, dar, pe ici pe colo, în punctele esențiale, învățătura sănătoasă primită de la apostoli este înlocuită cu interpretări fanteziste și hazardate, adesea eretice. Așa că, în nici un caz nu trebuie să avem drept criteriu “ bun este textul care-mi alină sufletul și de la Dumnezeu este tot cuvântul care îmi desfătează auzul”. Predicile pucioșilor (alcătuite de învățători după gusturile lor), în afară de faptul că sunt un fel de basme logoreice și redundante, sunt împănate și cu multe sfaturi bune, dar asta nu înseamnă sine qua non că provin de la Dumnezeu. Tocmai de aceea este atât de periculos să te iei după aparențe, fără a cerceta cu stăruință dacă duhurile care le dirijează din ascuns sunt de la Dumnezeu sau nu.

Simțurile omului (auzul, gustul, văzul) sunt adesea înșelate de către diavol. Iată ce spune Biblia despre simțul gustului:
Bună e la gust pâinea agonisită cu înșelăciune, dar după aceea gura se umple de pietricele.” (Pilde 20,17)

Și iată cum ne atenționează Sfântul Apostol Pavel despre slăbiciunea simțului auzului:
“Propovăduiește cuvântul, stăruiește cu timp și fără de timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga-răbdare și învățătura.
Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci – dornici să-și desfăteze auzul – își vor grămădi învățători după poftele lor,
Și își vor întoarce auzul de la adevăr și se vor abate către basme.”(2Tim. 4:3,4)

Iar despre aparențe, care înșeală simțul văzului atât de tare încât diavolii sunt confundați cu îngerii, iar apostolii mincinoși cu “proorocii” vremurilor de pe urmă, iată ce spune același apostol:
Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos.
Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor.” (II Cor. 11,13-14)

Așadar, greu și dureros lucru pentru mântuirea omului este ca el să se ia doar după aparențe! Așa s-a ajuns ca mulți să afirme cu convingere că “toate religiile și toate sectele sunt bune, pentru că ele te îndreaptă, fiecare pe calea ei, către același Dumnezeu, Creatorul cerului și al pământului”.
Un simpatizant de acest gen, care crede că toate religiile (creștine – eventual, ca amendament) sunt bune, pare a fi și amicul nostru Vsovi, asta rezultând din felul cum pledează el sistematic pe acest Forum, apreciind că învățăturile sectare sunt pentru noi ceilalți, care nu suntem de părere cu el, “adevăruri incomode”. Ba nu sunt incomode deloc, îi răspundem. Eu, de pildă, mă simt perfect și în largul meu spunând lucrurilor pe nume și demonstrând cu exemple de viață concrete că simpatiile necontrolate cu sectele sunt periculoase și pot deveni de-a dreptul nocive.
De aici, de la simpatiile cu sectanții, până la a-i vizita și a te ruga împreună cu ei – lucru blamat de canoanele ortodoxe – nu mai este decât un pas. Aici rezidă pericolul tratării cu superficialitate a temelor religioase de către cei care nu au pregătirea necesară, ci doar o bună și solidă părere de sine.

Câtă luptă cu morile de vânare de vânt născocite din ciuntirea textului meu citat spre o interpretare absurdă, spre o acuzare și o târâre spre lapidare eretică:

iată citatul meu:
„Dar adevărurile incomode sunt că: Harul și Cuvântul e frumos la auz, la gust, la citit, la ce vrei dumneata dar copiii nu vor să și trăiască învățătura, nu vor să ia hăinuța (și coiful credinței) dar și cămășuța neprihănirii, și Domnul, departe de a cere ascultare oarbă sau supușenie absurdă ori frică disperată ca de tiranul cel rău și trufaș, ci El, sărmanul Domn, plin de dureri și de răni de la părinți și copiii cere ca să-și ia ei sarcina de a trăi conform cu învățătura la modul serios, și să nu inventeze cruci false, griji deșarte, înțelepciuni omenești ori alte născoceli noi ori gata născocite ca să le slujească pe acelea fiindcă alea nu dau viață, alea nu duc nicăieri... decât sunt trăiri comune de vise comune omenești, visele visătorului ce se visează... ceva.”

Citat:

MM:
-Nu știu ce insinuezi? că am fost în sfânta Cetate a Noului Ierusalim de la Puciosa? sau că am discutat telefonic sau în alt fel cu cineva care să mă fi asigurat ferm sau să-și fi dat cuvântul? Așa ceva e pură mitomanie și fabulație, întrucât am mai spus că nu am întâlnit pe nimeni dintre ei, n-am fost niciodată acolo, doar că mi-a dat Dumnezeu să cred și să mărturisesc Adevărul, și anume că ei sunt Biserică Validă și plină de Har și Drept Slăvitoare a lui Dumnezeu, Carele nu este altul decât sfânta Treime cu toți sfinții Săi, care se vestește prin cele 7 sfinte Trâmbițe îngerești...
-Bine că recunoști în al doilea rând acuratețea și frumusețea atrăgătoarea a textului, dar ai uitat de înțelepciunea tainică și mîngâietoare și mântuitoare a Lui, a Textului: Cuvântul lui Dumnezeu.

continuarea mai jos

vsovivi 08.03.2010 12:25:36

Citat:

MM:
1. MM: „în nici un caz nu trebuie să avem drept criteriu “ bun este textul care-mi alină sufletul și de la Dumnezeu este tot cuvântul care îmi desfătează auzul”,

Da, exact și foarte adevărat; dar de ce ar face excepție mereu unii de la regulă? Că au tată pe nenia? Sau că ei se cred pe ei ca nefiind sectanți și nici eretici? Atunci ce sunt? Pui de năpârci și de vipere sau lupi răpitori îmbrăcați în haină sfântă? Deci de ce același Cuvânt al Lui Dumnezeu pentru unii e mumă iar pentru alții ciumă? De ce avem mereu măsuri diferite? Iar pe noi ne scoatem, ne strecurăm așa ca furnica cu aripi, făcându-ne mereu nouă parte că cine-mparte anateme parte-și face, de parcă am avea numai noi Carte, sau crezi că la Dumnezeu merge pe pile aristocratice în socotelile Lui neștiute de oameni și nepătrunse în înțelepciunile Lui cele Tainice?

2.MM:„Predicile pucioșilor (alcătuite de învățători după gusturile lor), în afară de faptul că sunt un fel de basme logoreice și redundante,
Tu susții că sunt alcătuite de învățători, adică de oameni, deși autorii transcrierilor ți-au mărturisit că sunt date de sus! Deci tu susții fără probe că sunt inventate spunând că sunt basme logoreice și redundante, fiindcă tu nu crezi, deși ți-am dovedit mereu că voi sunteți cele ce născocind mereu că ar rezulta tot felul de eresuri, defapt citind cu reacredință ați născocit eresuri pe bandă rulantă, ca să prindeți în Cuvânt, să dovediți voi că Domnul nu e Domnul. Iar despre logoree, adică insinuând acum din nou că textele sunt incoerente și redundante și venite din stări patopogice de excitație nervoasă, deci despre logoree insinuați voi ce sunteți pe dinafară de medicină, că v-am arătat că nu ei și nici eu nu suntem posedați de delirum tremens fericit, ci miștocăreala voastră trece orice limită și este mult prea absurd să insinuezi așa ceva, cu diagnosticele și schizofrenia și logoreea, când de fiecare dată ți-am dovedit că acolo în texte sunt taine adânci de care nu aveai habar, sunt explicitate unele într-o perfectă coerență, și conforme cu scriptura și sunt date ca și cuvinte de învățătură la praznice și sărbători, deci nu există nici un argument cu care să poți susține astfel de acuzații și diagnostice, ci eu mă întreb dacă nu cumva voi amândouă nu cumva suferiți de mitomanie și fabulopatie maniacală de tip cleptoman, căci aveți un talent parcă exagerat de a pune în seama altora ceea ce vă dă vouă prin capul vostru sau ceea ce vi se nalucește în mod pripit că ar rezulta din texte. Deci logoreea nu se poate constata din scrieri în nici un chip! Iar redundanța nu poate fi o acuzație dacă ne gândim la faptul că an de an se cam repetă Cuvântul de învățătură în bisericile ortodoxe precum și tâlcuirile, deci e absurd să acuzi de redundanța! Căci poți fi sigură că Dumnezeu nu ar mai grăi aceleași lucruri dacă ar vedea că ele se plinesc în popor și se trăiesc de către credincioși.

3.MM;„Tocmai de aceea este atât de periculos să te iei după aparențe, fără a cerceta cu stăruință dacă duhurile care le dirijează din ascuns sunt de la Dumnezeu sau nu.”
Tocmai asta v-am sfătuit mereu ca atunci când vă hazardați la siguranța cu care sunteți sigure în născocelile și minciunile voastre să aveți măcar un pic de decență și obraz ca să nu persiflați și batjocuriți ceea ce vouă vă e clar că sunt erezii că așa v-a învățat pe voi nenia, deși este scris că: „de la noi sau de la un ...”. Deci iată autorii eresurilor: noi, adică la noi-voi mă refer, așa cum se referea și sf Ap Pavel, care au schimbat sensurile spre pofte imediat ce a plecat sf. Pavel de la ei, zicând că este altă evanghelie, dar nu este decât o singură Evanghelie a unui singur Domn... sau voi credeți că voi faceți excepție? Doar că acuzând învârtoșat vă credeți indreptățite și vrednice pentru necredința și răutatea pe care o dovediți? Dar nu vi s-a arătat de sus până acuma că tot ce ați susținut este complet viceversa? Păi ni s-a arătat, ne-a dat Dumnezeu... și martor este acest fir atât de lung de discuție, că oridecâteori ați acuzat ați făcut-o fără probe și în virtutea inerției băgând tot răul și pe toți în aceiași oală după cuvântul: „toți netrebnici s-au făcut până la unul” cu excepția care întărește regula că iată că voi două și nenia sunteți excepția aia bună, asemnea lui Iov... că vă credeți pe voi cu certitudine deși s-a arătat că toate lucrurile ce le scoteați din texte că ar fi rezultat de acolo erau pure speculații absurde născocite de citirea voastră defectuoasă, cu reacredință, răuvoitoare, ca să demonstrați ceea ce nenia ar fi vrut să audă, ca să fiți pe plac poftei lui tanti grijania și pe socoteala lui nenia.
Deci Duhurile alea rele și sataniste și antichriste, de ce nu vă dați voi seama că pe voi vă dirijează și eu am încercat să vă scot din mâna lor, asta ca să putem discuta cu argumente și cuvincios despre Cuvântul lui Dumnezeu, la subiect, coerent și cinstit, că dacă vreți caterincă și persiflări, atunci mergeți la ziarele de cancanuri și bârfe și distrați-vă pe acolo cît vă poftește suflețelul... dar dacă ați poposit pe un forum ortodox atunci întâi voi dovediți-vă că sunteți ortodoxe și nu cereți mereu ca alții să fie ortodocși după cum ați vrea voi ca să se fălească și să se lăfăiască nenia cu trupurile altora... că mă întreb mereu de ce voiți voi mereu să se cercuiască ei în carne ori ca să ție sâmbătata vesela așa ca și voi? Pentru ce altceva cereți mereu jertfe?

continuarea mai jos

vsovivi 08.03.2010 12:35:38

Citat:

Exact dar de ce bați mereu apropoul doar la unii, de ce pe voi vă excludeți? sau tu cine crezi că sunt și au fost apostolii și proorocii mincinoși? Păi este scris în Cuvânt, cei ce propovăduiesc și pun sarcini grele pe umerii credinciosului închizând porțile Cerurilor dar ei nici cu degetul nu se ating de ele... dând zeciuială din mărar și iasmă și așteptând mereu ca să primească plecăciuni și laude de la oameni, că de aia se împodobesc și umblă prin piețe și stau la colțurile ulițelor ca să fie slăviți de oameni... dar toți aceștia își iau plata lor, căci ei cred că pentru mulțimea cuvintelor lor vor fi ascultați exact cum cred și păgânii, iar sfârșitul lor este după faptele lor... și ajungând în șeol se vaită de acolo ca din gură de șarpe strigând ca de mama focului așa cum striga și bogatul nemilostiv din pildă către părintele Avraam ca să le dea ălora rămași afară ce nu li s-a cerut în noaptea ceea sufletul lor, semne și minuni... Și li s-a răspuns că dacă pe Moise și pe prooroci nu l-au crezut atunci nici dacă va învia cineva din morți nu-L vor crede... Iar ei dacă și-au luat binele lo pe pământ se cuvine ca dincolo ei să sufere... și cei ce au fost nedreptățiți și smeriți pe pământ dincolo, în Ceruri, să se bucure.

Deci de ce insiunezi și arunci pisica neagră, pe care ați omorât-o voi, mereu în curte la alții? Dacă începe să apară putoareoare de la ce a îngropat ea în nisip, sigur nu sunt alții de vină! (Sectanții ori ereticii ori păgânii ori gLumea largă cea plină de tot soiul ce ciudați, ci ”De la noi sau de la un înger dacă vi s-ar vesti o altă Evanghelie, să nu-l credeți... că nu este altă Evanghelie” decât a Cuvântului lui Dumnezeu, Iisus Hristos Domnul nostru, ceva de genul ăsta.)

MM:
„Așadar, greu și dureros lucru pentru mântuirea omului este ca el să se ia doar după aparențe! ”

Frumos spus dar urmează sofismul sofisticat al șarpelui bouaua!:

MM:
„Așa s-a ajuns ca mulți să afirme cu convingere că “toate religiile și toate sectele sunt bune, pentru că ele te îndreaptă, fiecare pe calea ei, către același Dumnezeu, Creatorul cerului și al pământului”.
Un simpatizant de acest gen, care crede că toate religiile (creștine – eventual, ca amendament) sunt bune, pare a fi și amicul nostru Vsovi, asta rezultând din felul cum pledează el sistematic pe acest Forum, apreciind că învățăturile sectare sunt pentru noi ceilalți, care nu suntem de părere cu el, “adevăruri incomode”.”

Deci iată ce minciună despre mine, când eu însumi am scris mereu că sunt destule secte și am mărturisit și scos în evidență prin ce se înșală, că multe mint, dar nu eu sunt cel ce sunt trimis ca să fiu în măsură să-i condamn! Și chiar dacă mulți dintre sectanți au și dreptate nu m-am făcut avocatul lor sau apărător lor, dar dumneata mă identifici cu toate sectele ca fiind evident apărătorul sectelor și astfel neputând fi decât un sectant ca să ai câștig mișel în argumentația ta, ca să furi atenția fraierilor, care temându-se de secte să-ți dea ție dreptate care iată ai desconsprat ereticul, care are interes, prozelit ori antiprozelit ori căldicel, eu, sectantul care obijnuiește să apere minciunile lor sau ale mele transformându-le în adevăruri incomode. (Eu m-am corectat pe mine de două ori deci mi-am desconspirat propriile minciuni spre deosebire de nenia cu puii lui.)

Nu draga mea, ci sistematic, și acest forum și acest fir de discuție o demonstrează că lucrurile stau taman viceversa, adică cum dumneata și cealaltă lingvistă vă încăpățânați ca să transformați ortodoxia în erezie, prin născocelile și minciunile și ereziile pe care ca pe bandă rulantă le născociți în încercarea de a prinde pe Domnul în Cuvânt! Lucru care se vede clar pe acest fir de discuție, fiind purtate de duhul gLumesc al satanei și al anticristului, al rătăcirii oamenilor, lucru care vi l-am explicat mereu, că nu faceți decât să vă compromiteți pe voi pentru nenia cu desfrânata lui țiitoare, tanti grijania... așa ca prostul de grija altuia... născând și crescând pe cel din desfrânata evreică.

MM:
„Ba nu sunt incomode deloc, îi răspundem. Eu, de pildă, mă simt perfect și în largul meu spunând lucrurilor pe nume și demonstrând cu exemple de viață concrete că simpatiile necontrolate cu sectele sunt periculoase și pot deveni de-a dreptul nocive.”

Păi cine are simpatii cu sectele daca nu dumneata care la fiecare cuvânt amintești de ele, însăți trăirea ta este iubirea sectară, căci cine se scuză se acuză și cine se urăsc cu atâta patimă e clar că se iubesc pentru plăceri căci tot ce nu ți se pare că e cum știi sau ai vrea dumneata să fie ca să ai impresia că e așa cum știi dumneata atunci musai e sectă deci nimic altceva nu există pentru tine, decât secta și eresul, și nu pentru mine care nu mă âmpiedic de oricesecte ar exista pe pământ fiindcă eu nu-i condamn, că nu sunt sobor și nici mincinos ci noi mărturisim ce am văzut și auzit și cercetat după roade și de aia mărturia noastră este Adevărată, deci iată că nu eu ci tocmai dumneata ai trăiri necontrolate transformând tot ce atingi în sectarisme și erezii, în diagnostice ale nebuniei, în prostii și în tot felul de minciuni căci te-ai obijnuit ca necrezând să vă îngâmfați cu propriile voastre absurde judecăți deși v-am scris de mii de ori că „omul să nu judece!”, noi adică să nu judecăm! Că nu este permis să judece creștinul! Iar demonstrațiile de viață și exemplele concrete erau date de tine în mod mincinos, tendențios, fraudulos, denigrator, ocărâtor, hulitor, și răufamat, fățarnic, exagerat, speculant, insinuant, tacticos, viclean, întunecos,....... deci eu văzând că sunteți înghițite de cea mai josnică cârciumă în mod repetat v-am cerut să ieșiți la lumină ca să puteți din stare de libertate și adevăr să spuneți lucrurilor pe nume dacă asta urmăriți defapt, dar fără patima asta blestemată cu care v-a umplut pe voi frica de nenia! Căci de frică mințiți cu atâta nonșalanță crezând voi că nenia o să vă și apere și scape apoi, dar este scris: „numai Eu vă scap, numai Domnul vă poate scăpa, Cuvântul lui Dumnezeu, nu vă scapă nici mămica, nici bunica, nici tăticul nici fratele, nici vecinul, nici statul, nici străinul, nimeni nu vă scapă, nici nenia, ci numai Dumnezeu te scapă măi omule, măi creștine...” ceva de genul ăsta e scris pe undeva prin Cuvânt dar am uitat citatul exact, așa că nu vă bazați că aduceți roade, jertfe de bun miros prin minciună ori prin patima cu care născociți sau în mod viclean practicați argumentația unei cauze... că nu faceți decât să împroșcați acuzatul cu tot noroiul strâns în voi, pe care-l credeți noroi, și care e socotit noroi de către gLumea bună, de către aristocrația din care ați vrea să faceți și voi parte, ca apoi osândind engross să iasă astfel mai clar acuzatul ca fiind vinovat... deci „e vinovat că e(sic!) alții vinovați!” și astfel vă demonstrați că sunteți penibile în circăria asta avocățească, fiindcă voi nu demonstrați faptele ca fiind asemenea cu ale furului trăitor al fărădelegilor ci asemănarea o insinuați inventând voi faptele prin asocieri exagerante și tendențioase, viclene, urâte și feroce... lucru ce nu șade bine niciunui procuror! Darmite unui creștin ortodox?! Cu atât mai mult unor lingviste frumoase și simpatice și vesele ca voi ce se ocupă cu infrumusețarea cuvintelor și a limbii.

continuarea mai jos

vsovivi 08.03.2010 13:15:51

ultima continuare la...

MM:
„De aici, de la simpatiile cu sectanții, până la a-i vizita și a te ruga împreună cu ei – lucru blamat de canoanele ortodoxe – nu mai este decât un pas. Aici rezidă pericolul tratării cu superficialitate a temelor religioase de către cei care nu au pregătirea necesară, ci doar o bună și solidă părere de sine.”

Deci iată cum minciuna prinde proporții și cum inqqqiziția devine la ea acasă demonstrând-mă eretic și-mi dă și anatema, că doar nu mai e decât un pas! Că doar lingvistele au dedus așa ca la Ploiești... Ca la sfârșit să afirme ele că tot eu sunt cel care a tratat cu superficialitate, eu care le-am demonstrat mereu cât de absurd susțin ele și superficial și ușuratic, susțin ele, cu tărie, și cu multă pompă și alarmare ca și cum ar trage mereu pe pisikaa lui nenia de coadă, că ar rezulta din texte, nimic altceva decât eresuri și sectarisme, defapt fabulațiile mințiilor întunecate ale lor pline de toate sectele și sectarismele și ereziile cu care și-au szmolit ochiul lor cel drept care trebuia să le fie lumina trupului dar ele văd mereu ca fățarnicul cu bârna în ochi paiele de la vecini, dar iată că nici paiele scoase de ele și aduse pe tapet nu erau paie ci erau niște ace pe care le-a vârât nenia sub unghii prin beciurile de tristă amintire ori le-a vârât un om rău și vrăjitor în păpușile pline cu tărâțele ce ieșeau din bârfele lor ca să moară vecinul cu capră cu tot, uitând ele că firul acesta de discuție dovedește clar și evident că tratatrea superficială, fără pregătire teologică, în mod tendențios și absurd nu-mi stă mie în caracter și în obijnuință și în obicei ci firește rezultă pentru orice om cu scăunel la cap că putoarea ce șade pe drăcovenie vine din curtea lui nenia care și-a angajat aceste două sărmane ignorante lingviste ca să-i faca treaba lui, aia murdară și vicleană, promițându-le un loc bun în LOJE. (adică desconsprând sensul: în JEOL und J se scrie uneori și SH!)

Deci dragele mele surori creștine nu mai fiți așa de fraiere să credeți mereu că numai eu sunt ereticul sau sectantul, că doar v-am spus că eu v-am iertat mereu, și vă iert iar, și air, că știu cine-i de vină, eu și păcatele mele, dar dacă voi o să tot insisistați până în pânzele albe sau negre să vă puneți plăci de plumb pe cap... eu vă las și n-aveți decât că doar credința e liberă... și dacă voi credeți apoi ca fariseii și saducheii că Domnul din Cuvântul lui Dumnezeu e eretic și sectant, n-aveți decât... eu nu vă contrazic ca să mă cert cu voi căci ispispita atât așteaptă: fraieri ce cad în multiispitele duble și viceversate, și eu nu advocățesc ci în mod liber am mărturisit că e Dumnezeu de la Dumnezeu trimis de Tatăl! Căci nu după altceva Îl veți cunoaște decât după roade Îi veți Cunoaște pe fiii împărăției, lovind textele de Piatra : sf. Petru și Pavel și poporul lui Dumnezeu... și văzând voi Lucrurile pe care le-a Mântuit și le-a înnoit și le-a plămădit Mâna Sa... Mângâierea cea nouă a Noului Ierusalim așa veți cunoaște că „Eu Sunt”, dar mie mi-a fost ușor să cred doar din textele citite pe sărite fiindcă eu nu caut să mă îndoiesc ca să mă înalț ci mai degrabă caut să cred, dar nu absurd ori orbește ori fără a cerceta scripturile, ci căutând și la roadele care au fost ori care or să iasă din sămânța pusă în pământul cel bun... și apoi udată mereu... de sus... cu lacrimi dulci ca să fie pază și să nu vină un nenia rău ca să-și cultive apoi prin flatări neghinele și tăciunii lui aia răi care nu pot să facă roade bune, căci pomul rău nu poate să facă roade bune. Dar fără pămîntul cel bun e zadarnic să vorbești ori să pui sămânță în deșert fiindcă în deșertăciunea deșertăciunii nu ies decât pui de goană după vînarea de vânt, căci aia este toată înțelepciunea smintită... căci fără Cuvântul lui Dumnezeu poți să câștigi lumea întreagă căci nu o să ai în ziua aceea ce să dai în schimb pentru sufletul tău.

„au nu se vând două vrăbii la un ban?”

mariamargareta 08.03.2010 14:30:29

181. Răvașele pucioșești răvășesc conștiințele creștinilor pravoslavnici (I)

Cuvântul” care vine din cer la Pucioasa este perceput astăzi în mod diferit de către creștinii ortodocși practicanți aflați în căutarea unui model de trăire cât mai autentic creștină. Pentru unii, simpla titulatură “Cuvântul lui Dumnezeu” îi înfioară și le trezește o pasiune și o responsabilitate pe care n-au conștientizat-o până acum. Un raționament cu totul nou și neobișnuit și briant le inundă emisferele cerebrale, electrizându-i la creierul mic și pe toată șira spinării: “Dumnezeu ne vorbește astăzi nouă, oamenilor! Oare ce poate fi mai minunat, mai sublim, decât această revărsare de dragoste a cerului diafan și sfânt față de pământul păcătos și imund? Mai este posibil ca cineva să se împotrivească acestei revărsări de iubire a lui Dumnezeu, care-i cheamă cu Cuvântul Său pe toți oamenii păcătoși la mântuire? Niciodată în istoria omenirii n-a fost o asemenea revărsare de har pe pământ. Acest izvor de “Cuvânt” de la Pucioasa este cerul nou și pământul cel nou, aceasta este a doua venire a Domnului Iisus – Duh și Cuvânt pe pământ, aceasta este Împărăția lui Dumnezeu coborâtă din cer pe pământ, căci aceasta este împlinirea tainelor minunate care ni s-au promis prin prooroci!

Dar omul este încăpățînat, mândru și nerecunoscător. Cei mai mulți dintre cei care au auzit despre “Cuvântul” de la Pucioasa, sau chiar au auzit cu urechile lor mostre de “Cuvânt”, sau le-au citit cu ochii lor din “sfânta Carte” intitulată în chip minunat și semnificativ “Cuvântul lui Dumnezeu”, s-au arătat neîncrezători, sceptici, batjocoritori și nerecunoscători. Ba, unii s-au ridicat la împotrivire fățișă, declarând fără nici un fel de probe concrete că, după părerea lor, acest tainic “Cuvânt” este o mistificare omenească. Asta a însemnat mare îndurerare și tristețe și plâns mult în cer, căci Dumnezeu nu mai primea ca până acum, indiferență de la oameni, ci primea de acum dispreț și lovituri în loc de dragostea și de prețuirea ce I se cuveneau pentru acest “Cuvânt”. Admiratorii “Cuvântului” au sesizat imediat cerința momentului, fiind iarăși inundați în sinapsele lor corticale de gânduri sclipitoare: “Dumnezeu plânge mult și adânc în cer, căci este neajutorat de la om și este ponegrit și este în mare dificultate! El trebuie sprijinit din răsputeri ca să nu cadă! Să ne înrolăm deci în Armata Lui sfântă de pe pământ, care luptă împotriva păcatului! Să facem scut tare, ocrotitor, pentru copilașii Lui, Mihaela și Nicușor, cei 2 Prooroci Apocaliptici care aduc Cuvântul Domnului pe pământ, să-I apărăm pe Ei de răutăcioșii care-I denigrează în tot felul și să-I ajutăm cu tot ce putem ca să Le fie Lor viața mai ușoară!

Și așa s-au pomenit acești simpatizanți ai pucioșilor că au devenit peste noapte avocați neplătiți ai învățăturii esoterice de la Pucioasa și ai liderilor pucioși. Fără să știe ei mare lucru despre pucioși, fără să-i viziteze măcar o dată, fără să-i asculte și pe denigratorii pucioșilor cu atenție (ca să vadă ce-i mână pe aceștia în luptă – o luptă care, oricum, pare lipsită de șanse – împotriva lui Dumnezeu), fără să compare textele din “Cuvânt” cu cele din Sfânta Scriptură ca să vadă în ce măsură sunt ele compatibile, fără să compare “Cuvântul” cu el însuși (pentru a vedea dacă nu cumva se contrazice pe sine și în sine), fără să ceară părerea autorizată a Bisericii, ei se declară din oficiu admiratori, partizani și susținători ai eresului de la Pucioasa.

Iată ce declara pe Forumul Creștin Ortodox un creștin amețit pe nume SOVIDIU, amețit de frumusețea “Cuvântului” de la Pucioasa și zdruncinat bine de profunzimea autenticității “Fenomenului Noul Ierusalim”:
Va inshelatzi amarnic shi fenomenul este profund autentic iar Hristos a vorbit prin Trambitza sa shi vine sa implineasca Apocalipsa.... Cei de acolo care sant din radacina sadita de Hristos prin sf Verginica au ascultare de BOR shi de Sinod shi nu sunt nicidecum o secta shi e o mare greshala sa te privezi de un mare prooroc asemenea lui Moise prin care Hristos a daruit atata proorocie cum n-a daruit niciunui prooroc al Vechiului Testament.... In opinia mea este cu adevarat Noul Ierusalim care se nashte shi trimite lumina shi curatzie in adevar shi dreptate de la Dumnezeu, iar denumirile sunt semnificative intrucat Hristos afirma ca din glodul de la pucioasa l-a plamadit pe Adam shi apoi pe Eva din Coasta Lui, Adam insemnand om. Shi se mai afirma ca pamantul Romaniei a fost primul care a ieshit din ape.... e bine ca cei interesatzi sa citeasca in fiecare zi de pe site-ul respectiv pentru ca altfel nu vor birui in lupta cu antihristmul lumii ce vine peste noi din toate directziile ca sa se intareasca.... Eu am citit cate ceva de acolo shi m-am convins ca nimeni nu putea vorbi asha daca nu ar fi fost Dumnezeu, Hristos prin glasul Trambitzei sale care in timpul ei a biruit mult, mult antihrist a biruit sarmana sfanta shi nevinovata fiind chinuita cu mult peste puterile vasului sau, dar n-au biruit dushmanii fiindca n-a lasat Dumnezeu.... Deci nu va pacalitzi ca nu e o secta shi nu va privatzi de binele ceresc sa nu patzim shi noi ca evreii care shi-au omorat proorocii shi sfintzii pentru duhul minciunii maririi de sine shi pentru lacomia shtiintzei lumii...... Citzitzi de acolo, Pricepetzi shi va vetzi convinge ca nu ma inshel! Bine ar fi ca apoi sa ascultatzi! Doamne ajuta-i pe cei ce aud acel cuvant dat prin Trambitza Domnului...”

Așadar, cei care “se însheală amarnic shi...” nu recunosc că “...fenomenul este profund autentic” au acum suficiente argumente să se întrebe: oare și noi ne-am făcut împotrivitori ai lui Hristos și ai sfinților Lui prooroci, jignindu-i pe pucioși cu apelativul “sectă”? Căci iată ce spune SOVIDIU:

1. “Cei de acolo sant din radacina sadita de Hristos prin sf Verginica au ascultare de BOR shi de Sinod shi nu sunt nicidecum o secta...
Bineînțeles că SOVIDIU nu s-a mai obosit să pună mâna pe telefon și să-i sune pe oficialii din Sfântul Sinod, ca să-i întrebe dacă au auzit de “Sfânta Proorociță Verginica de la Glodeni” și să ceară de la dumnealor confirmarea că, într-adevăr, pucioșii “au ascultare de BOR shi de Sinod” și că “nu sunt nicidecum o secta”, și că dimpotrivă, pucioșii sunt Biserica Noul Ierusalim(BNI), iar BOR este secta acestei Biserici (BNI), care BNI este reformatoarea din temelii a sectei numită BOR.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:46:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.