Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

Geony 06.03.2011 23:19:45

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 345505)

Sunt atatia si atatia ortodocsi care pacatuiesc, ii vezi prin ziare si la TV, dar tu te superi pe penticostalii care beau sau au curvit pe cand erau ortodocsi?

Eu stiu ca sunt si ortodocsi, nu am spus ca suntem "pocaiti"...dar sa-i spui unei curve si unei criminale ca e pocaita, mi se pare CHIAR PENIBIL!
Cazul "proorocului" curvar, e adevarat...sus e D-zeu daca mint! si nu am nici un interes...

PS. Cazul cu NP care a vrut sa de-a in judeacat pe frate-su ca a renovat casa parinteasca fara stirea ei in urma sfatului primit de la un prooroc, ti l-am spus? - ca sa vezi ce prooroci are Domnul in zilele de azi!

Doriana 06.03.2011 23:29:58

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 345522)
Eu stiu ca sunt si ortodocsi, nu am spus ca suntem "pocaiti"...dar sa-i spui unei curve si unei criminale ca e pocaita, mi se pare CHIAR PENIBIL!

Femeia care L-a spalat pe picioare pe Iisus a fost mare curva. Iar Saul [Pavel] un mare criminal. Crezi ca Dumnezeu a fost penibil cand i-a iertat?

Geony, pacatul si necazul nu aleg. Doamne fereste, ni se poate intampla si noua sa pacatuim. Si vom dori sa fim iertati. Domnul spune ca ni se va masura cu masura cu care masuram. De aceea e bine sa masuram cu darnicie.

"Cazuri" de astea iti pot povesti si eu cu gramada; si ortodoxe si penticostale. Dar la ce mi-ar folosi afara de a-mi manji sufletul cu pacatele altora? Oare nu as avea altceva mai bun de facut? Nu-i mai bine sa ma ingrijesc de sufletul meu sa-i asigur un loc langa Hristos in cer? Si asa viata e scurta si timpul trece, asa ca nu prea avem timp de contorizat pacatele altora; nici atat sa-i vorbesc de rau la fiecare colt de...forum.

Sa ai o noapte binecuvantata!

Geony 06.03.2011 23:47:34

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 345528)
Femeia care L-a spalat pe picioare pe Iisus a fost mare curva. Iar Saul [Pavel] un mare criminal. Crezi ca Dumnezeu a fost penibil cand i-a iertat?

Sa ai o noapte binecuvantata!

Dorina , ce a facut curva care L-a spalat pe Iisus pe picioare nu se poate compara cu curva care si-a lasat barbatul ca sa se marite cu altul... curva de pe vremea lui Iisus a fost iertata (sunt cuvintele consemnate: mult a iubit, mult i s-a iertat) si nu "s-a batut in piept" cu asta...dar curva penti. de care am spus, se crede (impreuna cu barbatul ei ) cea mai pocaita...

Odata l-am auzit pe sotul ei cum isi batea joc de moldoveni facandu-i vrajitori si pupatori de morti (facea aluzie la cultul moastelor) , si pedeapsa lui D-zeu peste ei ... au scos bani din banca, iar acum banca vine si ia casa de pe ei...nu mi-e mila de ei, mi-e mila de cei 3 copiii ai lor (minori), si ei rad ca prostii...

Sunt niste realitati ! si prin ceea ce vreau eu sa spun este ca, nu trebuie sa razi de BO, ca te bate D-zeu!

Iosif77 07.03.2011 09:32:29

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 345394)
Ti-am aratat ca scrie clar ca e vorba de o limba straina vorbita la alte popoare, nu nemaiauzita. E si culmea, din atatea mii de limbi si dialecte, sa se vorbeasca in limbi necunoscute. Iata pasajul:
""10.Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei."
Sper ca e clar ca aici vorbeste doar de limbile cunoscute. Si niciunde nu spune de vreo limba necunoscuta.

Sunt de acord cu ceea scrii in aceasta postare.
Limbile sunt cunoscute de alti oameni sau de Dumnezeu.

Dar tu contrezici ceva ce eu NU am spus

Citeste, te rog, ce am afirmat:
Cel care vorbeste in limbi nu cunoaste limba pe care o vorbeste.

Inca o data te rog: concentreaza-te la ceea ce scriu.
Nu contrazice doar de dragul contrazicerii. O face Geony cu succes. Nu-l seconda!

catalin2 07.03.2011 10:56:41

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 345580)
Citeste, te rog, ce am afirmat:
Cel care vorbeste in limbi nu cunoaste limba pe care o vorbeste.

Inca o data te rog: concentreaza-te la ceea ce scriu.
Nu contrazice doar de dragul contrazicerii. O face Geony cu succes. Nu-l seconda!

E logic ca cel care vorbeste intr-o limba straina nu cunoaste limba pe care o vorbeste, din moment ce nu a invatat-o. Daca un evreu crestinat vorbea in chineza normal ca nu cunostea limba respectiva. Asta si inseamna vorbirea in limbi, vorbirea intr-o limba straina, ep care nu o cunosti. Ca daca o cunosti inseamna ca nu e nimic extraordinar.

La asta se refera pasajul.

catalin2 07.03.2011 11:01:22

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 345480)
Acum, am si eu o intrebare pentru tine: de ce penticostalii? De ce esti atat de pasionat de ei? De ce nu adventistii, baptistii, martorii, catolicii, CDE? Cine ti-a furat butelia?

Desi intrebarea era pentru Geony, raspund si eu. Eu am scris si despre ceilalti, pentru ca vreau ca si penticostalii sa se mantuiasca sis a nu fie pacaliti de tot felul de idei americane. La cultul penticostal e o problema mai mare, pentru ca celelelate culte nu practica ceva ce semana cu posedarea. De aceea mai mare mila trebuie sa avem fata de penticostali fata de alte culte care au doar filozofie.

Iosif77 07.03.2011 11:32:40

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 345604)
Eu am scris si despre ceilalti, pentru ca vreau ca si penticostalii sa se mantuiasca...

Este o nazuinta nobila. Dumnezeu v-o va rasplati.
Citat:

si sa nu fie pacaliti de tot felul de idei americane.

Fiti sigur ca, in ceea ce priveste credinta, nu dam doi bani nici pe „ideile bizantine” nici pe „ideile americane” care nu au legatura cu invatatura apostolica.

Doriana 07.03.2011 11:36:23

Citat:

vreau ca si penticostalii sa se mantuiasca sis a nu fie pacaliti de tot felul de idei americane.

Ar fi frumos sa fie asa...ca toti care se iau de noi ca o faca din dragoste crestineasca. Nu stiu de tine, nu prea ti-am urmarit postarile, dar la Gionel e altceva. Adica, atunci cand iti pasa de niste oameni si vrei sa-i mantuiesti nu le spui intruna ca sunt satane, criminali, curvari, etc. Chiar daca ii spui o data, trebuie mai intai sa fie adevarat, iar mai apoi ii oferi o solutie; si sa se vada ca e o solutie mai buna.

alex_sandu 07.03.2011 17:39:48

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 180800)
Credeti ca "vorbirea in limbi" la penticostali este intr-adevar daruita de Duhul Sfant? Este ea de la Dumnezeu sau de la diavol?...

prima data cand am intrat intro biserica penticostala mam speriat pe urma am cercetat mai mult credinta lor si am ajuns la concluzia ca este o adevarata credinta si noi ortodocsi si catolici santem la pamant cu credinta sa nu credeti ca sant penticostal pt ca cred in iei.SA stiti ca si vorbirea in limbi si botezul cu DUHUL SFANT sant adevarate

Iosif77 07.03.2011 17:51:46

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 345495)
Daca am ceva cu penti. am pentru ca:
o curva au trecut la penti.
un prooroc penticostal cu 2 copii , umbla cu una ce are 3 copii
una s-a despartit de barbat si si-a luat un vaduv,
am intalnit caz de penti care bea pe ascuns,
am o cunostinta care a pus la indemana sotului o sticla cu otrava si asta gandind ca este vin a baut si apoi a murit; ea a trecut la penti.

Vorbesc despre penti...

Gionelee...

Daca ne-am fi apucat noi sa scriem despre ortodocsii betivi, curvari si criminali, tu te-ai fi vaitat pe aici vreo doua saptamani:
„ - Vai, :20::20::20:, ce rai e np-eii estia! Nu va spusei io? ”
Daca ai vazut ca noi nu umblam cu astfel mizerii, le-ai adus tu si le-ai pus plocon pe masa. Si inca in plin post.

Una prostioara daca mai zici despre penticostali, scot de la catastif vreo 15 video cu betivi si curvari. Ortodocsi. Dar nu mireni din gloata. Direct preoti. Si nu din America. De-ai nostri, romanasi, . Filmati direct in altar. In altarul Bisericii, adica.
Al Biserici Ortodoxe Romane, ca sa fiu mai precis.

Vezi, vezi, :32:!

Geony 07.03.2011 21:19:59

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 345706)
Gionelee...

Daca ne-am fi apucat noi sa scriem despre ortodocsii betivi, curvari si criminali, tu te-ai fi vaitat pe aici vreo doua saptamani:
„ - Vai, :20::20::20:, ce rai e np-eii estia! Nu va spusei io? ”
Daca ai vazut ca noi nu umblam cu astfel mizerii, le-ai adus tu si le-ai pus plocon pe masa. Si inca in plin post.

Una prostioara daca mai zici despre penticostali, scot de la catastif vreo 15 video cu betivi si curvari. Ortodocsi. Dar nu mireni din gloata. Direct preoti. Si nu din America. De-ai nostri, romanasi, . Filmati direct in altar. In altarul Bisericii, adica.
Al Biserici Ortodoxe Romane, ca sa fiu mai precis.

Vezi, vezi, :32:!

In primul rand nu-ti permit sa-mi spui Gionel , pt ca eu nu ti-am pocit numele...Doriana (Dorina sau Rain) are dreptul pt ca ne cunoastem, ...

Apoi, nici un ortodox nu sustine ca Duhul Sfant vine la toti curvarii si la toate curvele si betivele...BO sustine ca Duhul Sf. da daruri la omul bland si smerit...
Prin exemplele date de mine , am vrut sa o fac pe Dorina (nu pe tine, ca pe tine nimeni nu mai are sanse sa te scape de la Iad) sa inteleaga ca doar satana isi poate lasa daruri la asemenea persoane, Duhu Sfant in nici un caz..

Noi stim ca satana umbla sa piarda pe oameni de la calea mantuirii (asa cum spune se spune in I Pt. 5, 8), dar voi NP nu mai faceti nici o diferenta : tot ce vine e de la D-zeu...

Iosif77 08.03.2011 00:22:15

Avertisment pentru Geony

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 345798)
In primul rand nu-ti permit sa-mi spui Gionel , pt ca eu nu ti-am pocit numele...

Uite Geony, pentru ca eu sunt un gentleman, n-am sa-ti mai spun gionel.
Pentru ca vad ca te supara.

Dar cu o conditie: sa nu mai zici minciuni despre penticostali.
Nu ca le-ar pasa penticostalilor ce zici tu, dar stii ca mincinosii au drept destinatie iezerul de foc si pucioasa.

Pana acum ai spus o multime de minciuni despre penticostali si alti NP:
- iau bani la inmormantari.
- o familie a trebuit sa vanda 2 vaci ca sa poata plati pe cei 3 pastori carea au venit sa le inmormanteze matusa...
- merg la pomeni si beau wiski
- majoritatea cultelor NP se prevede excluderea...dar nu se practica.
- Multe fete curvesc, avorteaza,ucid - ISI TRAIESC VIATA LA MAXIM
- unii, trecand la penticostali sau imbolnavit fie de diabet , fie au paralizat , fie li s-au "golit capul".
- ce oameni "virtuosi" sunt si penti? Toti curvarii si toate curvele au daruri care mai de care mai alese....
- la penticostali, sa stii ca au diavol...ala bolboroseste in ei.
Si muuulte alte minciuni inutile, inventate si sfruntate.

Acum tu „nu-mi permiti” mie sa-ti zic Gionel. Ok, te voi asculta, insa:
- daca mai repeti ca un robot prostioare smintite, precum cele de mai sus, nu-ti voi spune doar gionel. Ci... Gionel Robotel
Sa te inveti minte!

Gionel - de la Geoana. De fapt ar trebui sa te onoreze comparatia cu presedintele senatului
Robotel - de la mania ta de a repeta sistematic precum o placa zgariata aceleasi minciuni.

medusa 08.03.2011 09:52:50

Iosif, esti un mare MINCINOS si vei arde tu in iazul de foc. Sa-ti spun de ce: vorbirea in limbi de la voi, penticostalii, este ceva provocat, pentru ca folositi mantre exact ca yoghinii, nicio diferenta, pana se incurca limba si spuneti tampenii. Urlati repetand mecanic acelasi cuvant, "sange" sau "glorie", desi Domnul a spus sa nu folosim repetitii fara rost ca paganii. Vrei verset? cred ca il stii, dar iti bati joc de Biblie. Sectantule periculos ce esti.

Geony 08.03.2011 10:37:55

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 345842)
Uite Geony, pentru ca eu sunt un gentleman, n-am sa-ti mai spun gionel.
Pentru ca vad ca te supara.

Dar cu o conditie: sa nu mai zici minciuni despre penticostali.
Nu ca le-ar pasa penticostalilor ce zici tu, dar stii ca mincinosii au drept destinatie iezerul de foc si pucioasa.

Pana acum ai spus o multime de minciuni despre penticostali si alti NP:
- iau bani la inmormantari.
- o familie a trebuit sa vanda 2 vaci ca sa poata plati pe cei 3 pastori carea au venit sa le inmormanteze matusa...
- merg la pomeni si beau wiski
- majoritatea cultelor NP se prevede excluderea...dar nu se practica.
- Multe fete curvesc, avorteaza,ucid - ISI TRAIESC VIATA LA MAXIM
- unii, trecand la penticostali sau imbolnavit fie de diabet , fie au paralizat , fie li s-au "golit capul".
- ce oameni "virtuosi" sunt si penti? Toti curvarii si toate curvele au daruri care mai de care mai alese....
- la penticostali, sa stii ca au diavol...ala bolboroseste in ei.
Si muuulte alte minciuni inutile, inventate si sfruntate.

Acum tu „nu-mi permiti” mie sa-ti zic Gionel. Ok, te voi asculta, insa:
- daca mai repeti ca un robot prostioare smintite, precum cele de mai sus, nu-ti voi spune doar gionel. Ci... Gionel Robotel
Sa te inveti minte!

Gionel - de la Geoana. De fapt ar trebui sa te onoreze comparatia cu presedintele senatului
Robotel - de la mania ta de a repeta sistematic precum o placa zgariata aceleasi minciuni.

Eu cred ca aici pe forum nu intram sa radem de numele nimanui, intram sa dezbatem probleme teologice.
Voi NP nu faceti decat sa atacati asupra BO toate ponoasele betivilor si a curvarilor, de parca BO ar fi ca NP "masina de spalat creiere"...
Asa cum voi NP nu aveti nimic frumos de spus la adresa BO, de ce as avea eu la adresa cultelor randuite de apostolii mincinosi?
Tot ce am spus, si vad ca ti-ai luat notite, sunt parte din virtutie caracteristice voua, sunt exemple de oameni "pocaiti" si sa nu mai pacatuiasca...
Nu expun ca un robotel....ideile se aseamana, pt ca sunt ale unei persoane...asa cum sunt si invataturile NP, multe, dupa cum au fost si cei care le-au intemeiat.

Prin pocirea numelui consider ca faci atac la persoana mea, iar daca o mai faci am sa ma retrag de forum.

Iosif77 08.03.2011 12:24:00

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 345879)
Iosif, esti un mare MINCINOS si vei arde tu in iazul de foc.

Este adevarat ca uneori, in viatra mea am spus minciuni. Prea multe. Imi pare rau de ele si m-am pocait. Continuu sa o fac.
Nu cred ca am spus nici macar o (1) singura minciuna pe forum.
Daca tu crezi ca am spus, selecteaz-o si pune-o aici pe topic, te rog!

Daca n-ar fi mila Domnului voi arde intr-adevar in iazul de foc.

Citat:

Sa-ti spun de ce: vorbirea in limbi de la voi, penticostalii, este ceva provocat, pentru ca folositi mantre exact ca yoghinii, nicio diferenta, pana se incurca limba si spuneti tampenii.

Fiti un pic mai echilibrata in exprimare. Acel „exact ca” presupune ca dumneavoastra ati observat si yoghinii si penticostalii.
Din cate intuiesc eu nu-i cunoasteti nici pe unii nici pe ceilalti.

Citat:

Urlati repetand mecanic acelasi cuvant, "sange" sau "glorie", desi Domnul a spus sa nu folosim repetitii fara rost ca paganii.

Este adevarat ca in unele biserici penticostale (putine) inca se mai practica rugaciunea prin repetarea unui cuvant. Nu o apar. Dar precizez ca in destule confesiuni se practica rugaciunea cu un cuvant sau cu o expresie.
„ - Doamne, Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,miluiește-mă pe mine ,păcătosul/a!” repetat la rand de zeci, de sute sau de mii de ori...va spune ceva?

Citat:

Vrei verset? cred ca il stii, dar iti bati joc de Biblie.

Intotdeauna am respectat Biblia. Asa am fost invatat. Daca Biblia spune ceva aceasta are, pentru mine, autoritate mai mare decat a oricarui om. Ea este Cuvantul lui Dumnezeu. Intotdeauna am citat-o cu acuratete si am incercat sa o interpretez in litera si spiritul ei.
Daca vedeti vreo bataie dejoc la adresa Bibliei in postarile mele, selectati-o si puneti-o aici pe topic.

Pana veti gasi vreo minciuna de-a mea sau vreo bataie de joc la adresa Bibliei va rog fiti un pic mai cumpanita si mai cu dreapta socoteala!
Post binecuvantat!

Iosif77 08.03.2011 12:44:36

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 345891)
Eu cred ca aici pe forum nu intram sa radem de numele nimanui, intram sa dezbatem probleme teologice.

Am selectat in postarea mea anterioara doar cateva neadevaruri (care n-au nici o legatura cu teologia) spuse de tine.
Spunand acele minciuni sfruntate la adresa penticostalilor tu consideri ca faci teologie? Inceteaza cu „teologia” asta Geony! E sfatul meu.
Citat:

Voi NP nu faceti decat sa atacati asupra BO toate ponoasele betivilor si a curvarilor, de parca BO ar fi ca NP "masina de spalat creiere"...
Asa cum voi NP nu aveti nimic frumos de spus la adresa BO...

Din nou, precum un robotel spui aceleasi inexactitati. In postarile mele niciodata nu am cautat sa innegresc Biserica Ortodoxa. De multe ori am adus aprecieri. In postarea in care te-am amenitat (dar n-am pus in practica) tu ai fost cel care a inceput sa vorbesti despre betivi si curvari in Biserica Penticostala. Nu ai fost provocat de nimeni. Nici un sectar nu spusese nimic despre betivi si curvari in BO.
Tu ai inceput, ca de obicei.

Citat:

Prin pocirea numelui consider ca faci atac la persoana mea, iar daca o mai faci am sa ma retrag de forum.

Tin sa-ti reamintesc: Pe forumul crestinortodox.ro postarile care au ca tema barfa, cat si cele menite sa produca afectarea integritatii unei institutii, sunt interzise.

Daca mai spui barfe si minciuni la adresa Institutiei - Biserica Penticostala din Romania, eu tot NU ma voi retrage de pe forum. Si nici nu te voi raporta. Decat daca vei incepe cu cuvinte vulgare sau expresii obscene. Doar acestora nu le pot face fata.

catalin2 08.03.2011 13:14:18

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 345919)
Este adevarat ca in unele biserici penticostale (putine) inca se mai practica rugaciunea prin repetarea unui cuvant. Nu o apar. Dar precizez ca in destule confesiuni se practica rugaciunea cu un cuvant sau cu o expresie.
„ - Doamne, Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,miluiește-mă pe mine ,păcătosul/a!” repetat la rand de zeci, de sute sau de mii de ori...va spune ceva?

Mie de exemplu imi spune ca dvs. sau penticostalii nu cunosc rugaciunea si pentru ei e la fel daca spun "Tatal nostru" sau spun "scaun". Cum este sa spui orice ca sa sustii o ratacire?
Eu nu am stiut ca ei repeta si mantre, asta ca sa nu mai fie nicio deosebire intre o pratica pagana si practica penticostala. Asadar ceea ce fac ei se aseamana pana in micile amanunte cu practicile pagane. In schimb nu exista nicio asemanare cu crestinismul.
Ca sa respectam Biblia , acolo Iisus a spus "rugati-va neincetat". Repetarea unui cuvant se foloseste (si se folosea si pe timpul lui Iisus) pentru chemarea unui duh, pentru a intra mintea in rezonanta cu acel duh. Probabil un fel de hipnoza. La alte practici se folosea direct ceva halucinogen.

Iosif77 08.03.2011 13:35:44

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 345925)
Mie de exemplu imi spune ca dvs. sau penticostalii nu cunosc rugaciunea si pentru ei e la fel daca spun "Tatal nostru" sau spun "scaun".

Pentru dumneavoastra „Glorie lui Dumnezeu” inseamna „scaun”?

Citat:

Eu nu am stiut ca ei repeta si mantre

Din punctul meu de vedere nici „ - Doamne, Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,miluiește-mă pe mine ,păcătosul/a!” nici „Glorie lui Dumnezeu” nu sunt mantre.

Daca dumneavoastra doriti sa le considerati asa, va priveste.

Citat:

La alte practici se folosea direct ceva halucinogen.

Noi nu le recomandam. Dimpotriva se sugereaza abstinenta de la tot ce ia mintile omului, inclusiv alcoolul.

Dar, asa cum am mai spus-o, dumneavoastra luati propriile decizii in folosirea lor.

catalin2 08.03.2011 13:40:50

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 345929)
Din punctul meu de vedere nici „ - Doamne, Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,miluiește-mă pe mine ,păcătosul/a!” nici „Glorie lui Dumnezeu” nu sunt mantre.

In mesajul precedent spuneati ca se repeta si un singur cuvant. Si "Doamne ajuta" e o rugaciune.
Citat:

Noi nu le recomandam. Dimpotriva se sugereaza abstinenta de la tot ce ia mintile omului, inclusiv alcoolul.
Aici nu ma refeream la penticostali, ci la pagani.
Asadar se poate spune in timpul adunarii rugaciunea "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul".

medusa 08.03.2011 13:58:00

Citat:

Fiti un pic mai echilibrata in exprimare. Acel „exact ca” presupune ca dumneavoastra ati observat si yoghinii si penticostalii.
Din cate intuiesc eu nu-i cunoasteti nici pe unii nici pe ceilalti.

am facut studii despre diferite secte eretice si stiu foarte bine ce se intampla acolo.

Citat:

Este adevarat ca in unele biserici penticostale (putine) inca se mai practica rugaciunea prin repetarea unui cuvant.

e, aici vad ca incepeti sa mai spuneti si lucruri adevarate, desi repetarea unui cuvant este ceva generalizat, o "tehnica" prin care noii veniti la penticostalism sunt determinati sa primeasca o bolboroseala.

medusa 08.03.2011 14:13:28

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 345931)
In mesajul precedent spuneati ca se repeta si un singur cuvant. Si "Doamne ajuta" e o rugaciune.

Aici nu ma refeream la penticostali, ci la pagani.
Asadar se poate spune in timpul adunarii rugaciunea "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul".

sigur ca da, una e sa repeti o rugaciune si alta un cuvant, ba chiar cuvinte ciudate, precum "sange" - sa zbieri 2 ore incontinuu sange sange sange sange pari un obsedat, un criminal.

Geony 08.03.2011 15:29:08

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 345920)
Am selectat in postarea mea anterioara doar cateva neadevaruri (care n-au nici o legatura cu teologia) spuse de tine.
Spunand acele minciuni sfruntate la adresa penticostalilor tu consideri ca faci teologie? Inceteaza cu „teologia” asta Geony! E sfatul meu.

Din nou, precum un robotel spui aceleasi inexactitati. In postarile mele niciodata nu am cautat sa innegresc Biserica Ortodoxa. De multe ori am adus aprecieri. In postarea in care te-am amenitat (dar n-am pus in practica) tu ai fost cel care a inceput sa vorbesti despre betivi si curvari in Biserica Penticostala. Nu ai fost provocat de nimeni. Nici un sectar nu spusese nimic despre betivi si curvari in BO.
Tu ai inceput, ca de obicei.

Tin sa-ti reamintesc: Pe forumul crestinortodox.ro postarile care au ca tema barfa, cat si cele menite sa produca afectarea integritatii unei institutii, sunt interzise.

Daca mai spui barfe si minciuni la adresa Institutiei - Biserica Penticostala din Romania, eu tot NU ma voi retrage de pe forum. Si nici nu te voi raporta. Decat daca vei incepe cu cuvinte vulgare sau expresii obscene. Doar acestora nu le pot face fata.

Eu nu incerc sa aduc nici o supare vreunui cult, doar am vrut sa spun prin exemplele date ca, pocainta si darurile Duhului Sfant nu sta in persoane pacatoase.

Nu fac teologie cu nimeni, doar ca discutiile au ajuns pana la momentul in care sa-ti spun cine sunt cei ce vb in limbi.
Nu vreau sa ma creada nici un NP in ce spun, doar vreau sa vorbesc pe ce detin (Biblia) si pe ce vad (unele capre negre din lumea NP) ... ce sa fac eu ca nu "lumineaza lumina voastra asa de bine ca sa-L pot slavi si eu pe D-zeu" asa cum il slaviti voi?

Daca nu erai penticostal si nu aveam de aface cu asemenea oameni in viata de zi cu zi, nici nu-i pomeneam ... eu vb in general de NP , si nu aveam de gand sa supar pe nimeni. Ti se pare ca vorbesc de nazarei? de crestinii dupa evanghelie? de adventistii reformisti? nu!

Asa cum NP trateaza subiecte pe forumurile care ar implica si pe cei din BO, si daca intra cineva (un ortodox) si isi apara Biserica, imediat incep cu vorbele grele ca la usa cortului...
tot asa si eu consider ca, aici macar pe acest forum al marii familii crestine ortodoxe, sa pot sa spun fratilor mei cat de "roza" e viata in lumea NP (cazul penti.)...
Am venit in fata cu citate din Biblie si m-ai facut "robotel", poate ca si Apostolii au fost robotei ca spuneau acelasi lucru pe unde mergeau, sau poate nu...

Cu Cultul Penticostal din Romania nu am nimic, aveti la Timisoara un specimen rar: d-l pastor R. Tipei, un "pocait" convins...si asta o stiu de pe un forum NP...

Cuvinte vulgare si obscenitati nu vorbesc, ca nu ma lasa credinta si Domnul meu...acum ce fac eu, ca Biblia ii numeste pe cei care triseaza sotii sau sotiile : curve sau curvari!

Sa ne auzim cu bine!

Doriana 08.03.2011 20:15:59

Citat:

Iosif, esti un mare MINCINOS si vei arde tu in iazul de foc. Sa-ti spun de ce: vorbirea in limbi de la voi, penticostalii, este ceva provocat, pentru ca folositi mantre exact ca yoghinii, nicio diferenta, pana se incurca limba si spuneti tampenii. Urlati repetand mecanic acelasi cuvant, "sange" sau "glorie", desi Domnul a spus sa nu folosim repetitii fara rost ca paganii. Vrei verset? cred ca il stii, dar iti bati joc de Biblie. Sectantule periculos ce esti.

Nu stiu cat esti tu de in masura sa faci pe cineva mincinos. Tu, un barbat ne-ortodox care se da femeie ortodoxa... Asta daca tot suntem la ora de sinceritate...Sau si acum faci glume nevinovate care nu fac rau nimanui?

Eu sunt aici sa spun ca minti [si] cu ce ai scris mai sus. Ai umblat prin cine stie ce grupari obscure si acum generalizezi. Eu am primit botezul in Duh Sfant rugandu-ma ca orice copil care cere Tatalui sau ceva, fara toate prostiile pe care le enumeri mai sus. Si l-am primit la penticostali. Nu vrei sa renunti odata la imaturitatea si resentimentele astea? Imbatranesti rapid si in curand vei sta in fata lui Dumnezeu. Si focul vesnic e chiar vesnic, chiar daca in conceptia ta se termina repede.

catalin2 08.03.2011 20:50:31

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 346060)
Eu sunt aici sa spun ca minti [si] cu ce ai scris mai sus. Ai umblat prin cine stie ce grupari obscure si acum generalizezi. Eu am primit botezul in Duh Sfant rugandu-ma ca orice copil care cere Tatalui sau ceva, fara toate prostiile pe care le enumeri mai sus. Si l-am primit la penticostali. Nu vrei sa renunti odata la imaturitatea si resentimentele astea? Imbatranesti rapid si in curand vei sta in fata lui Dumnezeu. Si focul vesnic e chiar vesnic, chiar daca in conceptia ta se termina repede.

Pai Iosif ne acuza intr-un mesaj ca noi nu avem botezul cu Duhul Sfant si aducem hula. Sa ne intelegem: noi stim ca harul lucrator e doar in Biserica Ortodoxa. Voi nu ati primit niciun har, primiti doar o posedare care va face sa vorbiti ca mediumii din ocultism. Tot ce se intampla la voi e perfect asemanator cu ceea ce se intampla in ocultism si nimic asemanator cu crestinismul. Spunand ca acelea sunt manifestari ale Duhului Sfant aduceti hula si blasfemie (nu ortodocsii).
In afara de acele manifestari paranormale nu aveti minuni, adica alte daruri ale Duhului Sfant.
Voi nu ati auzit de minuni ale sfintilor? De ce credeti ca americanii au descoperit roata?

Doriana 08.03.2011 21:02:47

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346077)
In afara de acele manifestari paranormale nu aveti minuni, adica alte daruri ale Duhului Sfant.
Voi nu ati auzit de minuni ale sfintilor? De ce credeti ca americanii au descoperit roata?

Am auzit de minuni petrecute in viata mea si a celor de langa mine, verificabile si palpabile, nu numai de minuni care au fost odata si nu mai sunt. Atat timp cat exista Dumnezeu va face si minuni; si in prezent, nu numai in trecut.

Catalin, sa ne intelegem de la inceput: nu vreau sa incepem sa ne aratam muschiii spirituali sa ne luam la intrecere care din noi este mai tare. Nu te risca, e posibil sa te pun jos la primul skandenberg. :)

M-au deranjat doar niste minciuni spuse aiurea si cu rautate; altfel nici nu ma bagam in vorba.

Geony 08.03.2011 21:14:13

Citat:

Eu am primit botezul in Duh Sfant rugandu-ma ca orice copil care cere Tatalui sau ceva, fara toate prostiile pe care le enumeri mai sus. Si l-am primit la penticostali.

De unde stii ca ai primit Duhul Sfant? stiind bine ca Diavolul e sarlatan, si asa cum a inselat pe om in Rai , de ce n-ar insela si pe altii...daca diavolul a facut minuni si in istoria poporului evreu (vezi minunile vrajitorilor lui Faraon)...
De unde stiti ca Duhul Sfant vine la niste oameni care au credinta din 1907...?

Geony 08.03.2011 21:16:41

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 346081)
Am auzit de minuni petrecute in viata mea si a celor de langa mine, verificabile si palpabile, nu numai de minuni care au fost odata si nu mai sunt. Atat timp cat exista Dumnezeu va face si minuni; si in prezent, nu numai in trecut.

Minuni gasesti si la alte religii ale lumii; si nu se inchina lui D-zeu.
La Matei 7, 22-23 Iisus vb despre unii care fac minuni si totusi spune ca nu-i cunoaste...

medusa 09.03.2011 08:23:57

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 346085)
De unde stii ca ai primit Duhul Sfant? stiind bine ca Diavolul e sarlatan, si asa cum a inselat pe om in Rai , de ce n-ar insela si pe altii...daca diavolul a facut minuni si in istoria poporului evreu (vezi minunile vrajitorilor lui Faraon)...

Asa este, Geony, noi ortodocsii avem o Biserica mare si frumoasa, iar cei din alte culte sunt invidiosi pe noi, si cauta sa vina cu te miri ce, ca sa para mai deosebiti pentru a atrage oameni la ei. Se duc numai uscaturile ! Cei buni raman in ortodoxie. Noi avem pe Domnul Iisus si nu ne trebuie altceva, precum gargara penticostala.

catalin2 09.03.2011 08:33:55

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 346081)

Minunile sunt cele care ies din normal. Altfel minuni sunt si viata, nasterea, natura, etc. Dar astea le au si chinezii.
Minunile crestine nu au fost si nu mai sunt, asta spun neoprotestantii. De exemplu iata minuni ale Parintelui Paisie Aghioritul, care s-a dus la Domnul in 1994. Iata cum arata harul Duhului Sfant, acel Duh Sfant de care vorbesc penticostalii. http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...traluceste.htm
"O lumină s-a răspândit pretutindeni, umplând toată curtea. Oriunde priveam în jurul meu, vedeam această lumină. Bătrânul era izvorul din care ea se revărsa. în ciuda intensitătii ei, ochii nu mă dureau; era imaterială si nespus de dulce. Nu mă săturam privind-o. Desi avea însusiri cu totul supranaturale, nu simteam uimire, ci mă bucuram de ea în chipul cel mai firesc. Eram îmbătat de această lumină pe care o absorbeam cu întreaga mea fiintă, în acelasi timp, mintea îmi rămăsese complet lucidă, receptivă la toate elementele din mediul înconjurător. De altfel, cele cinci simturi functionau normal, cu singura deosebire că li se adăugase unul nou: „vederea duhovnicească“.

medusa 09.03.2011 08:37:03

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346122)
Minunile sunt cele care ies din normal. Altfel minuni sunt si viata, nasterea, natura, etc. Dar astea le au si chinezii.
Minunile crestine nu au fost si nu mai sunt, asta spun neoprotestantii. De exemplu iata minuni ale Parintelui Paisie Aghioritul, care s-a dus la Domnul in 1994. Iata cum arata harul Duhului Sfant, acel Duh Sfant de care vorbesc penticostalii. http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...traluceste.htm
"O lumină s-a răspândit pretutindeni, umplând toată curtea. Oriunde priveam în jurul meu, vedeam această lumină. Bătrânul era izvorul din care ea se revărsa. în ciuda intensitătii ei, ochii nu mă dureau; era imaterială si nespus de dulce. Nu mă săturam privind-o. Desi avea însusiri cu totul supranaturale, nu simteam uimire, ci mă bucuram de ea în chipul cel mai firesc. Eram îmbătat de această lumină pe care o absorbeam cu întreaga mea fiintă, în acelasi timp, mintea îmi rămăsese complet lucidă, receptivă la toate elementele din mediul înconjurător. De altfel, cele cinci simturi functionau normal, cu singura deosebire că li se adăugase unul nou: „vederea duhovnicească“.

asa este, orice minune de la Dumnezeu este ziditoare, dar minunile tip show sunt de la diavolul, care nu aduc smerenie ci ingamfare si nu atrag spre o viata religioasa.

medusa 09.03.2011 08:38:15

in Biserica Ortodoxa sunt minuni multe, de la Dumnezeu, spre deosebire de alte religii, care si-au pierdut puritatea si conexiunea cu Dumnezeu, acolo a venit satana cu lucrarile lui.

Doriana 09.03.2011 15:23:15

Citat:

De unde stii ca ai primit Duhul Sfant?

Nu exista sa-I ceri lui Dumnezeu Duhul Sfant si sa-ti dea alt duh. Crezi ca Dumnezeu ar fi capabil de asa ceva?

Acum te intreb eu: tu de unde stii ca ai Duhul Sfant?

Citat:

Doh, eu am credinta din 1997, nu din 1907... Nu sunt atat de batrana...

catalin2 10.03.2011 00:15:44

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 346209)
Nu exista sa-I ceri lui Dumnezeu Duhul Sfant si sa-ti dea alt duh. Crezi ca Dumnezeu ar fi capabil de asa ceva?

Acum te intreb eu: tu de unde stii ca ai Duhul Sfant?

Tot timpul vrajmasul lupta sa ne insele, mai ales pe cei credinciosi. In pateric sau vietile sfintilor putem citit nenumarate cazuri de credinciosi care au ajuns inselati, unii chiar sporiti.

Noi stim ca avem harul Duhului Sfant in Biserica datorita dovezilor prezentei harului, adica a minunilor de la Dumnezeu. Despre deosebirea minunilor de la Dumnezeu si a celor de la vrajmasul e o alte discutie, mult mai lunga.

medusa 10.03.2011 08:46:12

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346314)
Tot timpul vrajmasul lupta sa ne insele, mai ales pe cei credinciosi. In pateric sau vietile sfintilor putem citit nenumarate cazuri de credinciosi care au ajuns inselati, unii chiar sporiti.

Noi stim ca avem harul Duhului Sfant in Biserica datorita dovezilor prezentei harului, adica a minunilor de la Dumnezeu. Despre deosebirea minunilor de la Dumnezeu si a celor de la vrajmasul e o alte discutie, mult mai lunga.

Exact, si noi discutam aici despre vorbirea in limbi la penticostali, chiar daca penticostalii se vor simti atacati. Noi nu dorim moartea nimanui, ci sa se intoarca la Credinta adevarata, data sfintilor odata pentru totdeauna.
Se pune intrebarea: cum se face ca penticostalii vorbesc aproape toti in limbi, acolo e o regula generala, desi multi dintre ei nu sunt nici pe departe atat de morali si curati cu inima in comparatie cu ortodocsii. De ce nu a primit niciun ortodox pana acum aceste limbi? De ce?

Geony 10.03.2011 10:00:07

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 346209)

M-a impresionat acest raspuns de pe un forum NP:

Mircea citează Biblia și sublinează autoritatea pe care o are Duhul Sfânt în a împărți darurile spirituale, nu după cum voim noi, ci DUPA CUM VOIEȘTE EL. Asta-i cheia, fraților! Cu această cheie descifrăm ce se întîmplă în timpul nopților de stăruințe penticostale.

Ce exemplu clar avem însă în Biblie cu privire la faptul că Duhul Sfânt împarte darurile spirituale DUPA CUM VOIEȘTE EL? 1 Corinthians 12:28-30. "Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi apostoli; al doilea, prooroci, al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor, apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi. Oare toți sunt apostoli? Toți sunt prooroci? Toți sunt învățători? Toți sunt făcători de minuni? Toți au darul tămăduirilor? Toți vorbesc în alte limbi? Toți tălmăcesc?"

Construcția gramaticală din limba originală subînțelege răspunsului negativ la întrebările scrise de Pavel. Deci nu toți vorbesc în limbi... De ce? Pentru că Duhul Sfânt ÎMPARTE darurile după cum VOIEȘTE EL, nu credincioșii... Are Duhul această autoritate de a hotărî? Desigur, pentru că El este o Persoană divină. De aceea noi trebuie sa ne supunem voinței Lui și trebuie deasemenea să “umblăm după îndemnurile” Lui. Observați în Romani 8 cât de mult accentuează Pavel ideea umblării sau ascultării de îndemnurile Duhului. El repetă de mai multe ori această idee. Ba mai mult, el chiar spune că cine nu are Duhul lui Hristos (în context: ca să umble după îndemnurile Lui) “nu este al lui Hristos”.

În concluzie, cei care nu ascultă de îndemnurile Duhului, sau nu se supun voinței Sale, nu sunt ai lui Hristos. Corect? Pentru că Duhul ne aduce în inimă pe Isus, și dacă nu-L avem în noi pe Isus, nu suntem ai Lui.

Acum veniți cu mine să participăm împreună cu penticostalii la un set de stăruințe. Fiți însă “numai ochi și urechi” ca să nu pierdem nici un amănunt din ceea ce se petrece acolo....

De multe ori stăruințele se prelungesc de-alungul nopților, și se insistă în rugăciune chiar cu strigăte. Pentru ce? Pentru primirea Duhului. Dar mintea noastră fiind astfel foarte obosită din lipsa de somn, nu este oare posibil ca să fie luată mai ușor în primire de un alt duh?

Când stăruim cu atâta insitență ca Dumnezeu să ne dea darul pe care îl vrem noi și nu Duhul Sfânt, oare nu este aceasta o sfidare a voinței și a autorității Duhului Sfânt?

Și nu sunt aceste stăruințe care continuă chiar și în timpul nopții, o încercare de a forța pe Dumnezeu ca la rândul Său să forțeze voința Duhul Sfânt și să ne dea astfel darul pe care-l vrem noi? Și aceasta în ciuda declarației inspirate a Scripturii care spune că nu toți primesc vorbirea în limbi...

Nu cumva este acolo cineva care ne va pretinde să fim lăsați pe mâna lui? Doamne, zice el, nu vezi că aceștia în realitate nu vor pe Duhul Sfânt ca Stăpân, pentru că se împotrivesc voinței Sale și insistă să primească darul dorit de ei, nu de Duhul Tău... De aceea, pentru că ei sfidează voința Duhului divin, ei nu trebuie să aparțină Lui, ci mie...

De multe ori acel individ nevăzut, care dă târcoale la stăruințe, încurajează la o prelungire a stăruinței până se va primi darul dorit cu atâta ardoare... Și cum face aceasta? Prin mesaje false de la “profeți” falși. Iată un exemplu concret:

O soră Z a participat la o stăruință, dar nu a primit botezul Duhului a cărui dovadă zis "sigură" de recunoaștere este vobirea în limbi... Ea a participat și la a doua stăruință, dar degeaba... Sora Z probabil că a fost descurajată și înclinată să renunțe, pentru că ea primește o “descoperire” de la profeteasa bisericii care-i spune: “Am avut o vedenie și am văzut un porumbel alb care a zburat mai întâi deasupra capului fratelui X, apoi a venit deasupra capului tău si a făcut câteva mișcări cu aripile sale, a părut că ar vrea să rămână pe capul tău, dar apoi s-a ridicat și s-a îndreptat spre o altă persoană...”

Din această vedenie sora Z înțelege că la cea de a doua stăruință a fost foarte aproape de primirea limbilor ca dovadă a botezului cu Duhul Sfânt, și astfel ea este prezentă și la cea de a treia stăruință, când ea primește într-adevăr darul limbilor penticostale. Impactul acestei vedenii va fi așa de puernic încât toată viața nu va uita că Dumnezeu i-a dat o descoperire prin care a îndemnat-o să persevereze și că acea vedenie a fost adevărată, pentru că s-a împlinit chiar în următoarea ocazie de stăruință. Încearcă să convingi pe sora Z că este pe o cale greșită... Nu vei reuși pentru că ea se va încrede în acea vedenie care s-a împlinit chiar la stăruința următoare.

A fost însă acea vedenie de la Dumnezeu? Să lăsăm deoparte acum semnele biblice de recunoaștere a unui profet adevărat și să judecăm doar vedenia. A fost ea de la Dumnezeu? De ce nu? În primul rând pentru că vedenia a încurajat la o stăruință în rugăciune prin care se ignoră, ba chiar se sfidează voința și autoritatea Duhului Sfânt, așa cum am arătat mai sus. Și în al doilea rând pentru că vedenia a încurajat participarea la o stăruință pentru a primi o contrafacere a darului limbilor. Mulți se încred orbește în darurul limbilor numai pentru că este amintit în Biblie, dar ei nu intră mai adânc în textul Bibliei ca să poată recunoaște contrafacerea acestui dar în zilele noastre.

În concluzie, eu te întreb iubite frate și stimată soră, va strica Dumnezeu armonia perfectă dintre Persoanele divine numai pentru a-ți satisface o dorință care în realitate sfidează autoritatea divină Duhului Sfânt? Va da Dumnezeu la o parte voința Duhului Sfânt numai ca să împlinească voința ta? Va veni Duhul Sfânt să-ți dea darul vorbirii în limbi pe o cale care-L umilește și-L face să treacă peste ceea ce El a inspirat să se scrie în Biblie? În cazul acesta ar mai fi Biblia infailibilă? Va mai fi oare adevărat că Dumnezeu dă Duhul Sfânt celor ce “ascultă de El” (Fapte 5:32).

Oare nu ar trebui să luăm în serios avertizarea inspirată care spune: “Prea iubiților, să nu dați crezare oricărui duh, ci să cercetați duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieșit mulți prooroci mincinoși.” ???? 1 John 4:1

Doriana 10.03.2011 14:24:35

Deci, Geony, tu de unde stii ca ai Duhul Sfant?

Geony 10.03.2011 14:45:05

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 346427)
Deci, Geony, tu de unde stii ca ai Duhul Sfant?

Din smerenie am sa ocolesc aceasta intrebare... eu nu sunt "fariseu" sa ma laud ca am ceva sau ca sunt vrednic de vreun dar de la Duhul Sfant...etc.
Cand vine vorba de persoana mea, tac! intelegi?
Duhul Sfant (a 3-a Persoana) nu locuieste in nimeni, alte "duhuri Sfinte" isi mai gasesc locasuri.
BO invata ca Harul Sfintitor ce se revarsa din Duhul Sfant locuieste in om....
Daca nu vorbesc in limbi neintelese, daca nu fac proorocii, daca nu fac minuni inseamna ca nu am "Duhuri Sfinte" in mine...si nici nu am nevoie de acele Duhuri Sfinte care face valva si dereglari mintale....

PS. cum comentezi postarea de sus...dupa mine e OK!; e ceea ce incerc sa spun eu pe aici...

Doriana 10.03.2011 15:05:19

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 346431)
Din smerenie am sa ocolesc aceasta intrebare... eu nu sunt "fariseu" sa ma laud ca am ceva sau ca sunt vrednic de vreun dar de la Duhul Sfant...etc.
Cand vine vorba de persoana mea, tac! intelegi?.

Bun. Cum stii atunci ca cineva [nu tu] are Duhul Sfant?

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 346431)
PS. cum comentezi postarea de sus...

E subiectiva. Si dezbate un subiect care nu ma preocupa; cel putin in acest moment...

medusa 12.03.2011 12:24:10

Citat:

Si l-am primit la penticostali.

Stiti care e problema dumneavoastra? faceti exact ca acei pseudocrestini care spuneau: "eu sunt al lui Apolo", "eu sunt al lui Chifa" - dandu-L la o parte pe Cristos, care este Acelasi pt toti crestinii; cu alte cuvinte, acel botez cu Duhul pe care l-ati primit la penticostali, se datoreaza penticostalilor sau lui Dumnezeu? daca nu erau penticostalii, nu ati fi primit acel botez? in ce masura penticostalii au contribuit la acest botez? Stiti ce scrie in Scripturi? ca toti fiii lui Dumnezeu sunt calauziti de Duhul Sfant. Asta pentru ca toti cei care fac voia lui Dumnezeu, primesc Duhul. Chiar termenul "crestin" inseamna "uns", vine de la Hristos, Unsul. Deci nu exista crestini care sa nu aiba Duhul Sfant. Esti crestin, al lui Hristos, ai Duhul. Acum, mantuirea nu e personala? de ce o religie neoprotestanta, cu atatea hibe, ar avea un cuvant de spus intr-o lucrare care este numai a lui Dumnezeu, facuta pentru copiii Lui? Stiti de ce v-ati dus la penticostali, in loc sa ramaneti in Ortodoxie? pentru ca aceia v-au promis ca primiti exact ceea ce nici ei nu au, si anume Duhul Sfant. De parca vi l-ar da un om, sau o grupare religioasa ! Doh!

catalin2 12.03.2011 12:39:07

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 347136)
Stiti care e problema dumneavoastra? faceti exact ca acei pseudocrestini care spuneau: "eu sunt al lui Apolo", "eu sunt al lui Chifa" - dandu-L la o parte pe Cristos, care este Acelasi pt toti crestinii; cu alte cuvinte, acel botez cu Duhul pe care l-ati primit la penticostali, se datoreaza penticostalilor sau lui Dumnezeu? daca nu erau penticostalii, nu ati fi primit acel botez? in ce masura penticostalii au contribuit la acest botez? Stiti ce scrie in Scripturi? ca toti fiii lui Dumnezeu sunt calauziti de Duhul Sfant. Asta pentru ca toti cei care fac voia lui Dumnezeu, primesc Duhul. Chiar termenul "crestin" inseamna "uns", vine de la Hristos, Unsul. Deci nu exista crestini care sa nu aiba Duhul Sfant. Esti crestin, al lui Hristos, ai Duhul. Acum, mantuirea nu e personala? de ce o religie neoprotestanta, cu atatea hibe, ar avea un cuvant de spus intr-o lucrare care este numai a lui Dumnezeu, facuta pentru copiii Lui? Stiti de ce v-ati dus la penticostali, in loc sa ramaneti in Ortodoxie? pentru ca aceia v-au promis ca primiti exact ceea ce nici ei nu au, si anume Duhul Sfant. De parca vi l-ar da un om, sau o grupare religioasa ! Doh!

Penticostalii nu au niciun Botez cu Duhul Sfant. Biserica ortodoxa nu recunoaste Botezul in afara ei. Noi stim ca avem Duhul Sfant lucrator prin Sfintele Taine. Ca dovada sunt darurile Sfantului Duh, minunile.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:15:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.