Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Suferinta fetei nemaritate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14719)

VladCat 06.09.2012 10:55:35

Andra iti irosesti degeaba energia intrand in dialog cu persoane cu care nu se poate dialoga. Ai observat si tu ca aici pe forum, adesea, cei care se dau cei mai ortodocsi in fapt au cele mai neortodoxe atitudini posibile. Aceste atitudini ale lor mai mult ca sigur se sprijina pe necunoasterea scrierilor patristice si a invataturii Parintilor Bisericii. Cred ca vom mai intalni si in viitor persoane care, in urma cititirii unui simplu indrumar de spovedanie, isi doresc sa trimita patru cincimi din tara in iad. Daca dupa ce le atragem atentia, cu toata delicatetea de care suntem in stare, ca se afla in inselare, dansii insista cu ale lor, gasesc ca e daunator a se continua conversatia. In fond chiar daca unele postari ni se adreseaza direct nu ne obliga nimeni sa nu le ignoram si sa ne vedem mai departe de ce avem noi de postat. :48:

Andra_07 06.09.2012 10:55:50

Visul Simonei Fidela si al domnului Cornel Urs cred ca ar fi sa exileze toti pacatosii pe o alta planeta, pentru a ramane sa traiasca doar cei "nepacatosi" pe Pamant. Surpriza: Si dumneavoastra veti ajunge tot langa noi.
Vreti sa afirmati ca faptul ca atacati cu atata indarjire o persoana, semnifica ca sunteti fara de pacat?
Ar fi cazul sa presupun, ca daca sunteti persoane casatorite, ati si tinut la principiul fecioriei inainte de nunta (ar fi culmea sa nu fie asa). Foarte bine daca a fost asa, sunteti persoane de admirat.
Dar sunteti siguri ca asta e singurul pacat care afecteaza aceasta lume? Rautatea nu este si ea tot un pacat?
Pentru domnul Cornel Urs, inca o data: Nu am copiat din nicio revista nimic. Pana nu demonstrati contrariul, v-as fi recunoscatoare sa va pastrati aceste comentarii.
Nu o sa mai postez pe acest forum din momentul in care se vor termina toate aceste discutii asupra mea.
E de neconceput, stiti despre mine ca am o relatie de 5 ani si ma considerati ultima scursura a societatii. Nu credeti ca era cazul sa ne cunoastem mai bine si apoi sa trageti o concluzie?
Asa se comporta un bun crestin?

Andra_07 06.09.2012 10:57:40

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 469270)
Andra iti irosesti degeaba energia intrand in dialog cu persoane cu care nu se poate dialoga. Ai observat si tu ca aici pe forum, adesea, cei care se dau cei mai ortodocsi in fapt au cele mai neortodoxe atitudini posibile. Aceste atitudini ale lor mai mult ca sigur se sprijina pe necunoasterea scrierilor patristice si a invataturii Parintilor Bisericii. Cred ca vom mai intalni si in viitor persoane care, in urma cititirii unui simplu indrumar de spovedanie, isi doresc sa trimita patru cincimi din tara in iad. Daca dupa ce le atragem atentia, cu toata delicatetea de care suntem in stare, ca se afla in inselare, dansii insista cu ale lor, gasesc ca e daunator a se continua conversatia. In fond chiar daca unele postari ni se adreseaza direct nu ne obliga nimeni sa nu le ignoram si sa ne vedem mai departe de ce avem noi de postat. :48:

Multumesc mult pentru mesaj si pentru sprijin! Ma bucur sa vad ca exista si oameni deschisi la minte aici.

Andra_07 06.09.2012 10:58:31

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 469257)
Ultimul mesaj al Simonei mi-a adus în minte două versete: mai întâi cel, binecunoscut, al Domnului: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce primul piatra”, și cel de-al doilea, răspunsul fariseilor către orbul din naștere, vindecat, care Îl mărturisea pe Iisus: „În păcate te-ai născut tot, și tu ne înveți pe noi? (Ioan 9, 34)”

Nu vreau prin aceasta să spun că nu trebuie să respingem păcatul; ci să avem grijă cum îl tratăm pe păcătos, fără să uităm că și noi le avem pe ale noastre, pe care poate nu le vedem și care pot să fie chiar mai mari.

Ma bucur sa vad ca exista si oameni care cu adevarat aplica principiile crestinatatii! Multumesc!

Cornel Urs 06.09.2012 11:20:30

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 469257)
Ultimul mesaj al Simonei mi-a adus în minte două versete: mai întâi cel, binecunoscut, al Domnului: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce primul piatra”, și cel de-al doilea, răspunsul fariseilor către orbul din naștere, vindecat, care Îl mărturisea pe Iisus: „În păcate te-ai născut tot, și tu ne înveți pe noi? (Ioan 9, 34)”

Nu vreau prin aceasta să spun că nu trebuie să respingem păcatul; ci să avem grijă cum îl tratăm pe păcătos, fără să uităm că și noi le avem pe ale noastre, pe care poate nu le vedem și care pot să fie chiar mai mari.

stimate domn,
una este una si alta este alta ca sa-l parafrazez pe Antonescu,

ii iubim pe pacatosi si le dorim mantuirea, nu le vorbim urat, nu-i respingem, daca suntem adevarati crestini ortodocsi !

totusi,
aici a fost alta situatie,
aceasta individa, Andra, si-a permis sa aduca invataturi nocive, sa dea sfaturi ce nu au legatura cu Ortodoxia, ori lucrul asta trebuie sanctionat de catre noi toti.
recititi va rog acele "sfaturi" si spuneti-mi daca sunteti de acord ca subiectul "feciorie" sa nu fie mentionat in discutiile dintre tineri, asa cum se precizeaza la un subpunct, daca doriti vi-l reproduc.

nu sunt foarte practicant, ma duc totusi la slujbe si tin invataturile noastre, asa cum mi le-a explicat tatal meu Dumnezeu sa-l ierte si cum mi le explica acum parintele cu care tin legatura; stiu ce invata Ortodoxia, ca fecioria este o cerinta pentru cei ce urmeaza sa intemeieze o casnicie, in caz contrar nu se impartaseste cel pacatos.

acum, cel care are nevoie de sfaturi, vine si da sfaturi, si ...acele sfaturi fiind nepotrivite?
asta a fost taxat, cineva trebuia sa faca asta.

au mai fost doi useri, "stefan florin" si "ioanna" care au prezentat in mod deformat ce invata Ortodoxia, zicand ca ei traiesc o stare de "anticipatie" a casatoriei; ce este asta? sa-mi explice cineva. atat si nimic mai mult.

daca cineva vine cu idei necrestine, nu e cazul sa le semnalam, pentru a nu-l supara? eu zic ca trebuie atrasa atentia!

in plus de asta, va rog frumos sa constatati ca eu nu am intebat-o nimic pe Andra, ce face in viata particulara, asa cum aceasta neobrazata sugereaza, ea singura s-a dat ca exemplu relatia pacatoasa pe care o are, nu a intrebat-o nimeni, ea a spus ce face !

nu a aruncat nimeni cu pietre, ci doar s-a facut precizarea ca astfel de relatii se cheama "curvie", si da, nu ma tem sa pun punctul pe i si sa arat ce invata Biserica noastra stramoseasca.

N.Priceputu 06.09.2012 11:36:40

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469276)
ii iubim pe pacatosi si le dorim mantuirea, nu le vorbim urat, nu-i respingem, daca suntem adevarati crestini ortodocsi!

După cum am precizat, m-am referit doar la răspunsul Simonei, care nu mi s-a părut a fi tocmai creștinesc.
Cât despre sfaturile pe care s-a încumetat andra să le dea, nu le-am citit în întregime și nici nu le-am comentat.

Andra_07 06.09.2012 11:37:55

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469276)
stimate domn,
una este una si alta este alta ca sa-l parafrazez pe Antonescu,

ii iubim pe pacatosi si le dorim mantuirea, nu le vorbim urat, nu-i respingem, daca suntem adevarati crestini ortodocsi !

totusi,
aici a fost alta situatie,
aceasta individa, Andra, si-a permis sa aduca invataturi nocive, sa dea sfaturi ce nu au legatura cu Ortodoxia, ori lucrul asta trebuie sanctionat de catre noi toti.
recititi va rog acele "sfaturi" si spuneti-mi daca sunteti de acord ca subiectul "feciorie" sa nu fie mentionat in discutiile dintre tineri, asa cum se precizeaza la un subpunct, daca doriti vi-l reproduc.

nu sunt foarte practicant, ma duc totusi la slujbe si tin invataturile noastre, asa cum mi le-a explicat tatal meu Dumnezeu sa-l ierte si cum mi le explica acum parintele cu care tin legatura; stiu ce invata Ortodoxia, ca fecioria este o cerinta pentru cei ce urmeaza sa intemeieze o casnicie, in caz contrar nu se impartaseste cel pacatos.

acum, cel care are nevoie de sfaturi, vine si da sfaturi, si ...acele sfaturi fiind nepotrivite?
asta a fost taxat, cineva trebuia sa faca asta.

au mai fost doi useri, "stefan florin" si "ioanna" care au prezentat in mod deformat ce invata Ortodoxia, zicand ca ei traiesc o stare de "anticipatie" a casatoriei; ce este asta? sa-mi explice cineva. atat si nimic mai mult.

daca cineva vine cu idei necrestine, nu e cazul sa le semnalam, pentru a nu-l supara? eu zic ca trebuie atrasa atentia!

in plus de asta, va rog frumos sa constatati ca eu nu am intebat-o nimic pe Andra, ce face in viata particulara, asa cum aceasta neobrazata sugereaza, ea singura s-a dat ca exemplu relatia pacatoasa pe care o are, nu a intrebat-o nimeni, ea a spus ce face !

nu a aruncat nimeni cu pietre, ci doar s-a facut precizarea ca astfel de relatii se cheama "curvie", si da, nu ma tem sa pun punctul pe i si sa arat ce invata Biserica noastra stramoseasca.

Am spus ca la primele intalniri nu este normal sa intrebi un barbat daca este virgin sau nu. Da, este normal, in momentul in care se instaureaza increderea intre cei doi si isi permit sa-si adreseze astfel de intrebari. Pare cel putin ciudat, daca la prima intalnire cu un barbat, il intrebi "Dar tu ai mai facut sex pana acum?" Ca sa nu mai zic, ca foarte multi barbati, mai de joasa speta, ar interpreta intrebarea ca pe un apropo sexual.
Si va rog frumos sa va masurati cuvintele, eu nu am folosit astfel de apelative pentru dumneavoastra.
Ok, am inteles, v-ati spus punctul de vedere. Credeti ca se poate ajunge acum la un consens sa incetam cu acest subiect? Pana la urma, problema acestui thread era cu totul alta si din vina amandoura am deviat de la aceasta tema.
Va propun ca atat eu cat si dumneavoastra, sa nu mai aruncam sageti unul impotriva celuilalt. Sa incercam a ne trata cu amabilitate, sau macar cu indiferenta. Ce parere aveti?

Cornel Urs 06.09.2012 11:39:41

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 469279)
După cum am precizat, m-am referit doar la răspunsul Simonei, care nu mi s-a părut a fi tocmai creștinesc.
Cât despre sfaturile pe care s-a încumetat andra să le dea, nu le-am citit în întregime și nici nu le-am comentat.

cititi-le, meditati la ce a scris aceasta Andra, si apoi s-ar putea sa nu mai considerati raspunsul Simonei ca fiind nepotrivit !

v-a deranjat ca Simona a facut-o pe Andra "desfranata"? doriti sa va dau un link cu ce considera Biserica ortodoxa ca fiind "desfranari"? sunt convins ca stiti, mult mai bine decat mine.

Cornel Urs 06.09.2012 11:41:29

Citat:

În prealabil postat de Andra_07 (Post 469281)
Ce parere aveti?

ce parere sa mai am ...nu mi-as dori pentru baiatul meu o sotie ca tine...sper si ma rog lui Dumnezeu sa gaseasca o fata crestina.

Andra_07 06.09.2012 11:52:31

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469283)
ce parere sa mai am ...nu mi-as dori pentru baiatul meu o sotie ca tine...sper si ma rog lui Dumnezeu sa gaseasca o fata crestina.

Ii doresc sa aiba parte de fecioara pe care o cautati pentru el.
Insa nu ar fi cazul sa credeti despre mine ca sunt un om de asa joasa speta.
V-am propus sa incercam sa nu ne mai atacam si totusi ati continuat. Cu ce am gresit?
Pur si simplu, consider ca discutia a ajuns prea departe si chiar nu-si are rostul. Haideti sa lasam lucrurile asa cum sunt si sa incercam sa fim mai amabili unul cu celalalt, sau cum am mai spus, macar indiferenti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:48:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.