![]() |
Eu cred cu tarie ca in Biserica Ortodoxa este adevarul, si ca noi avem harul si avem calea catre mantuire mai usoara, daca ne tinem de credinta noastra si de practicile noastre, dar, nu cred ca DOAR in Ortodoxie este mantuire... Eu cred ca daca doar aici ar fi mantuire, Dumnezeu nu ar fi lasat sa fie atat de multe confesiuni crestine "sortite pierzaniei" si ar fi facut ca Biserica Ortodoxa sa se raspandeasca pe tot globul mult mai mult, nu sa ramanem anchilozati in Est in timp ce catolicii sunt peste tot, dau un exemplu doar. Atunci ar fi trebuit ca Biserica Ortodoxa sa fie PESTE TOT asa cum ii cea catolica acum, si daca lui Dumnezeu nu i-ar fi placut ideea de alte biserici pentru ca turma lui nu se mai mantuieste ar fi facut ceva in privinta asa, sincer sa fiu...
Pe langa ca, ar trebui ca toti cei care spuneti oamenilor eretici in stanga si in dreapta sa cititi putin: http://orthodoxinfo.com/ecumenism/heretic_term.aspx Ce imi place siteurilor ortodoxe de pretutindeni ii ca, spre exemplu, siteurile ortodoxe americane, la fel ca si oamenii de acolo, imi raspund la mesaje cand vorbesc cu ei cu un alt duh, cu pace si calm, aici cand intru, am o retinere in a posta ceva deoarece duhul nationalist si agitat al multor dintre voi ma dezamageste de multe ori, cred ca ar trebui sa lasam la o parte teologia asta si sa mai punem cate ceva la teologia inimii. Da, conteaza ca noi avem adevarul, dar conteaza si ce avem noi in inima si cum exprimam acel adevar. |
Pt igor
Igor, te rog posteaza aici textul canoanelorde la Sinoadele Ecumenice care il acuza pe Augustin de erezie/erezii, cu bibliografie, tot ce trebuie daca ai gasit informatia ca Augustin a fost condamnat la vreun Sinod Ecumenic.
Tu ai sustinut ca la Sinodul V Ecumenic nu s-a vorbit de Fer. Augustin, ci de alt Augustin. Intr-adevar a mai trait un Augustin, chiar Sfant, dar acela traia in timpul desfasurarii Sinodului V Ecumenic si nici macar nu a luat parte la intrunirea sinodului. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...hi-karagounis/ un articol interesant, cu dovezi istorice in care spune ca Sf. Grigorie Palama il lauda pe Fer. Augustin, pe langa alte dovezi prezentate de mine. |
Citat:
Cu el incep sa-mi fac o idee cum arata "sfanta" Inchizitie. Slava Domnului ca nu-i da nimeni pe mina ceva instrumente de tortura ca ar "aranja" toti "ereticii" si "ecumenistii" cu cuvinte pline de dragoste frateasca. Citat:
Oricum, sa-l asteptam pe mr. catalin2 sa vedem ce zice, daca poate si altfel decat copy-paste -uri lipite cu o logica stramba. Citat:
|
Citat:
E ultimul adevarat marturisitor al adevarului complet si gol golutz , de la review -uri entuziasmate de gadget -uri hitech pana la culmele teologiei. Hrrr, minus identitatile lui precedente de pe forum, minus identitatea lui reala si alte ceva maruntisuri asemenea. Dar nu conteaza, mai trebuie sa te mai faci si frate cu dracul (tatal minciunii) ca sa treci podul mantuirii sufletelor pacasatoase in ecumenista ratacire.. |
Citat:
|
Nu e vinovat invatamantul pentru chestia asta...
Ce, daca tu faci o facultate de inginerie si pe urma iesi in strada si omori oameni cu un cutit pe care ti l-ai mesterit tu, inseamna ca facultatea e de vina? Individul putea sla fel de bine sa nu faca nici o facultate, ca sa scrii prostii din astea nu-ti trebuie nici o facultate, mai aveam inaintea lui unul ca asta aici, chiar "anticumenism" isi zicea, era omul copy/paste. Daca il provocai la un exercitiu de logica, iti mai trantea inca 10 copy/paste -uri. Atata stia, atata putea, si nu trebuie o facultate pentru asta. |
Pamfletari ieftini, mi-e milă de voi de toți pamfletarii, dar vă iubesc, ce să facem... atâta puteți... :)
În loc să aveți bun simț, respect, dovadă de curtoazie și educație, voi... Dacă am fi în viața reală, a-ți sări la bătaie probabil, m-ați scuipa, sau cine știe... Mai aveți probabil și niște vârste onorabile, ceea ce face mai gravă situația și dimensiunea mai sinistră. Oh, vai de voi, internetul ăsta ce face cu oamenii... Atâta e în inima voastră... Dumnezeu să vă ierte. Nici nu am stat să citesc ce a-ți scris, sărmanii de voi, în lipsuri... Caut să vă înțeleg. Educație, trăire, mediu, anturaje, mai multe... Problema-i că nu numai voi sunteți departe de mântuire, dar trageți și pe alții să-i duceți în depărtarea voastră, în inconștiența voastră. "Nectarios", cele 9 Sfinte Sinoade Ecumenice, nu au vorbit despre ereziile lui Augustin, pentru că nu se cunoașteau pe atunci toate scrierile lui, în întregime. Doar scolastica lui, care a fost apreciată, pentru că era ceva ciudat, sistematizările reci și seci ale scoalsticii, pentru Răsăritul viu al empiricului. Spor la pamflete pe mai departe. |
Citat:
Ha ? ...pfff :24: Citat:
|
["Nectarios", cele 9 Sfinte Sinoade Ecumenice, nu au vorbit despre ereziile lui Augustin, pentru că nu se cunoașteau pe atunci toate scrierile lui, în întregime.
Doar scolastica lui, care a fost apreciată, pentru că era ceva ciudat, sistematizările reci și seci ale scoalsticii, pentru Răsăritul viu al empiricului. Spor la pamflete pe mai departe.[/quote] Pe de-o parte sustii la afirmatiile mele ca sunt teleogumene din cauza cu nu sunt citate ale Sinoadelor Ecumenice, in numar de 7, iar pe de alta parte cand iti cer sa demonstrezi ceva ce tu sustii conform careia Augustin este eretic dovedit de Sinoadele Ecumenice, dai inapoi. Nu ti se pare ca te contrazici pe tine? Imi pare rau ca nu am cu cine discuta, eu ti-am aratat pe scurt ce am gasit bun la Augustin cu citari, tu ai vorbit de la tine. No Comment! |
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:41:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.