Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Iarasi despre infailibilitatea papala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2933)

Mihai3 04.02.2009 19:29:49

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 113671)
O luam de la capat si spunem ca Sfintii Parinti sunt deasupra celor sapte Sinoadelor Ecumenice? Asta nu inseamna oare sa-i pui pe Sfintii Parinti deasupra lui Dumnezeu? Pare-mi-se ca o data recunoasteai suprematia absoluta a hotararilor Sfintelor Sinoade asupra scrierilor Sfintilor Parinti, caci altfel ar trebui sa mergem spre o alta cumplita erezie, cum ca Sfintii Parinti ar fi deasupra lui Dumnezeu, sa facem din Sfintii Parinti niste idoli absoluti, ridicati pe un piedestal deasupra Dumnezeirii Insesi. O data ce Sinodul Niceean a afirmat: "Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul Care din Tatal purcede, Cel ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin prooroci.", nu mai incerca sa modifici cu de la Papa sau de la tine putere aceasta hotarare sinodiceasca care a fost,este si va ramane vesnic neschimbabila. Iar daca-i vorba sa-i citezi pe Sfintii Parinti care sustin purcederea si de la Fiul a Duhului, de ce nu-i citezi si pe cei care sunt impotriva acestei purcederi, caci sunt mai multi decat cei ce o sustin?

R.

pai da-mi tu citate de la Sf. Parinti inainte de 1054 care ziceau asta, care ziceau ca Augustin a gresit si ca ceilalti Sf. Parinti care nu aveau nu nimic cu "de la Fiul" nu-s asa sfinti

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 113664)
Ma intreb daca faptul ca eu stau de vorba cu un catolic, cu un protestant e bine? Daca e bine ca dau mana cu ei, ca ii intreb ce mai fac... Si-mi raspund ca e bine. Nu cred ca Dumnezeu ma vrea cu mainile in san si cu spatele la acesti oameni. Ne-am invatat ca asta sa fie atitudinea noastra fata de semeni: sa dam verdicte, sa judecam, sa aratam ca in afara de noi nimeni nu mai poarta lumina... Si in realitate lumina nici macar nu palpaie in noi. Nu pun semne de egalitate intre credinte, dar mi se pare nefiresc sa ajungem la aceasta pagina tot cuprinsi de manie si ura.

mai discutam si noi, stim ca nu ajungem nici unde dar mai vorbim si noi, eu nu-s nervos cred ca nici razvan nu-i, mai dezbatem un pic pe-aci si noi.

razvan_m 05.02.2009 11:34:01

Niste Sfinti Parinti nu poarta grija altor Sfinti Parinti, caci cel mai important dar pentru om dat de Dumnezeu este vederea propriilor pacate, nu ale altora.
Apoi, raporteaza-l pe Cuviosul Augustin la hotararile Sinodului Niceean de la 325 d. Hristos, unde nicaieri nu se specifica purcederea Duhului si de la Fiul, iar cum tot ceea ce nu se precizeaza in aceste hotarari este gresit, fa comparatia scrierilor Cuv. Augustin cu hotararile sinoadale ale Primului Sinod Sobornicesc de la Niceea. Vei observa ca din varii motive, Cuviosul Augustin si restul Sfintilor Parinti care au acceptat in scrierile lor purcederea Duhului si de la Fiul, raportati numai la ceea ce trebuie sa-i raportam in mod absolut [cele 7 Sinoade Sobornicesti!] au gresit sustinand ideea cu pricina, insa datorita celorlalte adevaruri de credinta marturisite in scrierile lor si [mai ales] vietilor lor pline de sfintenie, acesti Sfinti Parinti [care REPREZINTA O MINORITATE, raportati la ANSAMBLUL SFINTILOR PARINTI] nu pot fi acuzati de EREZIE, asa dupa cum Bisericile Ortodoxe non-ecumeniste acuza Biserica Romano-Catolica, deoarece aceasta din urma a inovat [a introdus alaturi de invatatura de credinta a Sfintilor Parinti inca cca. 20 de noi dogme, intre care la "loc de cinste": Filioque, Primatul Papapl, Vicariatul Papal pentru Biserica Latina, raportat la Domnul Iisus Hristos, Imaculata Conceptiune a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria , Infailibilitatea Papala...si mai nou , sfantul si infailibilul parinte, Papa de la Vatican, accepta existenta civilizatiilor ET, Ioan Paul al II-lea a sarutat idiotenia aia de carte "sfanta" a necredinciosilor musulmani, numita "Quoran" carte ce indeamna mereu la razboiul sfant...ce sa mai zic, Sfantul vostru Parinte a devenit bataia de joc a demonilor...si mai zice ca-i loctiitorul lui Hristos la carma Bisericii Catolice vazute...Hristos oricum n-are nevoie de loctiitori pamantesti, caci El este Atotputernic si poate face exact ceea ce Isi doreste.

R.

razvan_m 05.02.2009 12:01:29

Iata proorocia Ieromonahului Agathangel de la 1274 conform careia Germania il va sili/obliga pe Sfantul Parinte, cel atat de infailibil si ajuns bataia de joc a demonilor, sa mearga la Constantinopol si sa se inchine si sa ceara unirea cu Biserica Rasaritului:

[SIZE=4][SIZE=4]
Tâlcuire
[/SIZE][/SIZE]
Aici Agatanghel prooroce
ște pentru Germania. „Noaptea va fi luminată și lină, pentru că tu vei pierde mândria cea latinească, și vei vedea mândria ei smerită căzând cu durere, ca să cânte cântare împreună la răsărit (care este locuința Mea). Amin.” Aici se arată că Germania are să silească pe Papă ca să meargă la Constantinopol să se închine și să se unească cu
Biserica R
ăsăritului, ca Biserica să fie una, după cum una a fost de la înce-putul creștinismului până la anul 1054.

[Preluata dupa Zosima Monahul - "Sfarsitul Omului"]

Mihai3 05.02.2009 13:31:48

da spune-mi proorocia lui Agathangel nu talcuirea ei,

si apropo tu stii ca s-a adaugat cateva lucruri la Crezul din 381 fata de cel din 325 nu?

mihai07 05.02.2009 13:59:24

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 113835)
da spune-mi proorocia lui Agathangel nu talcuirea ei,

si apropo tu stii ca s-a adaugat cateva lucruri la Crezul din 381 fata de cel din 325 nu?

La primul sinod au fost constituite 7 articole ale Simbolului de Credinta referitoare la credinta "intr-unul Dumnezeu" si la Fiul ca "Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut nu facut, cel de-o fiinta cu Tatal, prin care toate s-au facut.
La al doilea s-au adaugat si celelalte 5 articole din Crez privind Duhul Sfant si Biserica.
Asa ca nu stiu ce vrei sa insinuezi

Mihai3 05.02.2009 14:14:59

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 113839)
La primul sinod au fost constituite 7 articole ale Simbolului de Credinta referitoare la credinta "intr-unul Dumnezeu" si la Fiul ca "Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut nu facut, cel de-o fiinta cu Tatal, prin care toate s-au facut.
La al doilea s-au adaugat si celelalte 5 articole din Crez privind Duhul Sfant si Biserica.
Asa ca nu stiu ce vrei sa insinuezi

eu nimic, atata doar ca al 2-lea sinod nu-l incalca pe primul,

si razvan vorbesti de acel Agatanghel care zicea ca Rusia va fi iubita mai mult la sfarsit decat la inceput??

razvan_m 05.02.2009 14:44:24

Crezul de la Sinodul II ECumenic- Constantinopol 381 d. Hristos

Sinodul al doilea Ecumenic de la Constantinopol (381)

Despre Duhul Sfânt
Împotriva pnevmatomahilor

Crezul mărturisit de către cei 150 de Părinți Credem într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atotputernic, Făcătorul tuturor celor văzute și celor nevăzute. Și într-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, născut din Tatăl, Unul Născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii, lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, iar nu făcut, Cel de-o-ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut, Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria și S-a făcut om; și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponțiu Pilat, și a pătimit și S-a îngropat, și a înviat a treia zi, după Scripturi, și S-a înălțat la ceruri, și șade de-a dreapta Tatălui, și iarăși va să vină, să judece vii și morții, a Cărui împărăție nu va avea sfârșit. Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl și cu Fiul este închinat și slăvit, Care a grăit prin prooroci. Și întru una sfântă, sobornicească și apostolească Biserică. Mărturisim un [singur] botez spre iertarea păcatelor. Așteptăm învierea morților și viața veacului ce va să vină. Amin.

Sursa: http://www.credo.ro/sinodul-al-doile...tantinopol.php

Deci, inca o data si conform Crezului de la 381: Duhul purcede de la Tatal si, impreuna cu Tatal si cu Fiul, este inchinat si slavit. Nu purcede si de la Fiul.

R.

razvan_m 05.02.2009 14:48:59

Proorocia intreaga a lui Agatanghel Ieromonahul la anul 1274, plus talcuirea:

link: http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfarsi...nkTarget_24429

R.

razvan_m 05.02.2009 15:04:15

Proorocia lui Agatanghel Ieromonahul la anul 1274:

link: http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfarsi...nkTarget_24429

razvan_m 05.02.2009 15:18:34

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 113842)
eu nimic, atata doar ca al 2-lea sinod nu-l incalca pe primul,

si razvan vorbesti de acel Agatanghel care zicea ca Rusia va fi iubita mai mult la sfarsit decat la inceput??

Cuviosul Paisie Aghioritul prooroceste, Mihai, ca Occidentul [reprezentat de acel Filip,proorocit de Sfintitul Mucenic Metodie al Patarelor, aflat in fruntea armatelor a 18 natiuni occidentale]ce se va alatura Turciei va fi invins in razboiul acesteia contra Rusiei, iar in urma acestui razboi se va reface Imperiul Bizantin cu capitala la Constantinopol[Istanbul-ul de azi], Imperiu in care vor domni imparati greci. Sa nu incepi sa zici ca Ieromonahul Agatanghel prooroceste ca Rusia va fi iubita mai mult la sfarsit [care sfarsit - vremurile de dinaintea Apocalipsei???] decat la inceput [vremurile actuale sau momentul instalarii bolsevismului in Rusia Imperiala???].

Ieromonahul Agatanghel afirma doar ca Germania ca si stat il va forta pe Papa [nu conteaza mijloacele, important e scopul, cum ar zice Machiavelli...] sa se inchine la Constantinopol si sa ceara sa se uneasca Biserica Apusului cu Biserica Rasaritului intr-Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica asa cum a fost Biserica Primara a lui Hristos Domnul de pana la anul schismei [1054].

Mie doar ata imi face impresia: ca cele doua profetii [a Sfintitului Mucenic Metodie al Patarelor si a Ieromonahului Agatanghel de la 1274] sunt complementare, se completeaza reciproc, nu se incaleca una pe cealalta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:30:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.