![]() |
[COLOR=#333333][/COLOR]
[COLOR=#333333]Eu stiam ca pacatele mele sunt sterse prin credinta mea in jertfa Mantuitorului. Unde este jertfa Domnului Iisus Hristos si sangele curs pe Cruce, spre iertarea pacatelor noastre? Au fost inlocuite cu "dezlegarea facuta de preot"! Cum se numesc cei care se pun in locul lui Hristos? [/COLOR][/quote] De ce esti ignorant in mod voit? cred ca esti destul de matur intelectual sa nu crezi ceea ce afirmi, ceea ce stiai tu este valabil pt toti crestinii, nu a fost inlocuit nimic numai in propria ta interpretare, dragul meu vrei sa iau si eu citate din cultul adventist si sa le interpretez netinand cont de invatatura adventista? ca la faza cu pravila bisericeasca ai sarit ca ars, nu a fost inlocuit Domnul, tu in primul rand nu citezi aici din dogma oficiala ortodoxa cu privire la mantuire ci citezi din spusele unui parinte si le scoti din context, eu am mai spus cand cercetezi o credinta mergi la baza nu iei asa citate trunchiate si iti faci opinii ce trebuie sa fie clar pt orice neo-protestant care intelege gresit din necunostinta sau rau voit invataturile ortodoxe Ortodocsii cred in Dumnezeul Treimic, Tatal creatorul cerului si al pamantului, Fiul Rascumparatorul, Mantuitorul si Mijlocitorul si Duhul Sfant Sfintitorul Nu credem in alt Dumnezeu decat acesta Ortodocsii Cred ca Jertfa Mantuitorului de pe Golgota s-a facut din dragoste pentru oameni nu neaparat pt a satisface de sange un Dumnezeu crud, cred deasemenea ca Mantuitorul Hristos a deschis calea catre imparatia cerurilor fiecarui om care vine cu credinta la El , credinta in Dumnezeu si in Jertfa Iubirii de pe Golgota alaturi de lepadarea de sine si urmarea Lui zi de zi luarea Lui Iisus Hristos Mantuitor personal in fecare zi a urcusului duhovnicesc te duc la mantuire noi credem in ceea ce numim sinergie , conlucrarea omului cu Dumnezeu, omul nu este pasiv la procesul mantuirii ci trebuie sa raspunda activ sa lucreze impreuna cu Dumnezeu, Dumnezeu nu mantuie cu forta Ortodocsii NU se inchina Mariei sau Sfintilor si nu-i considera dumnezei, ci ii cinstesc pt rolul pe care la avut fiecare sii ii roaga se roage pe Dumnezeu sa intareasca sufletul fiecaruia, ortodocsii nu SUSTIN ca Maria sau Sfintii ne mantuiesc |
Citat:
In zi de sabat, eu il marturisesc pe Hristos si invataturile Lui . Prin ce modalitate (internet, fata in fata, etc.), are mai putina importanta. In unele sabate merg prin inchisoare si vorbesc cu detinutii, despre credinta. Uneori vorbesc cu dvs., tot despre credinta (dar prin internet). Asa ca, o sa ma gasiti, in zi de sabat, pe acest forum crestin. Nu este nici un pacat. |
Citat:
Nu sunt ignorant. Sunt serios deranjat, sa vad cum se vorbeste despre "stergerea" pacatului, fara sa se pomeneasca despre Domnul Iisus Hristos. Fara jertfa Sa mantuitoare, nu am avea absolut nici o sansa. Crucea si Sangele de pe ea inseamna totul pentru mantuirea noastra. |
Citat:
Draga acolo era vorba despre o anumita chrestiune , fap[tul ca nu a fost pomenit Domnul Iisus nu inseamna ca a fost exclus, de ex un neo-protestant zicea pe forum "cititi biblia fratilor ca sa va mantuiti" ce sa inteleg eu din acest citat k Biblia ma mantuieste? de ce nu e pomenit aici Domnul Iisus? |
Nu sunt ignorant. Sunt serios deranjat, sa vad cum se vorbeste despre "stergerea" pacatului, fara sa se pomeneasca despre Domnul Iisus Hristos. Fara jertfa Sa mantuitoare, nu am avea absolut nici o sansa. Crucea si Sangele de pe ea inseamna totul pentru mantuirea noastra.[/quote]
Dar acum ai dovedit ca esti ignorant prin aceasta postare. Cand preotul dezleaga pacatele marturiste de penitent, spune: Iata, eu nevrednicul preot prin puterea ce-mi este data de la Hristos prin Sfintii Apostoli, te iert si te dezleg de toate pacatele in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin! Cine ti-a spus ca nu este pomenit Hristos? Nu preotul iarta pacatele, ci Hristos prin preot care e o sarma (fie ea si ruginita) prin care circula Harul. [COLOR=Red] 21. Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi. 22. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant; 23. Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute.(Ioan 20 [/COLOR] |
Karl Christian Felmy a fost hirotonit pastor în 1970, de ziua Sfântului Ștefan, adică a doua zi de Crăciun. Profesorul german, convertit la Ortodoxie, explică faptul că un viitor pastor luteran poate fi mai întâi, dacă vrea, vicar, adică angajat la o parohie și poate săvârși toate Sfintele Taine, chiar dacă nu are hirotonia.
„Atunci când eu a trebuit să fac practica de vicar, nu am vrut să săvârșesc nici un sacrament până nu am primit hirotonia. Făceam orice, dar nu Sfintele Taine. Nu am săvârșit nici măcar un botez. Eu mi-am dat seama că nu este posibil să se săvârșească sacramentele fără hirotonie. Nu eram singurul luteran care vedea lucrurile așa“, ne asigură profesorul Felmy. Karl Christian Felmy crede că a întârziat atât de mult momentul convertirii, pentru că în Biserica Luterană pot fi găsite destul de multe valori care se află și în Biserica Ortodoxă. „Însă la luterani e mai greu, pentru că trebuie să cauți ca să găsești. Ori în Biserica Ortodoxă sunt toate prezente, nu trebuie să le cauți atât de mult. În luteranism sunt multe lucruri pozitive, dar nu are plinătatea Ortodoxiei. Desigur, nu vorbesc despre luteranii moderni care pot să postuleze tot ce îi taie capul, ci de cei care iau în mod serios mărturisirea de credință luterană. http://www.ziarullumina.ro/articole;...Ortodoxie.html |
36. Doamne, L-a intrebat Simon-Petru, unde Te duci? Raspuns-a Iisus: Unde Ma duc Eu, tu nu poti sa urmezi Mie acum, [COLOR=Red]dar mai tarziu Imi vei urma. [/COLOR]
37. Zis-a Petru Lui: Doamne, de ce nu pot sa urmez Tie acum? Sufletul meu il voi da pentru Tine. 38. Iisus i-a raspuns: Vei pune sufletul tau pentru Mine? Adevarat, adevarat zic tie ca nu va canta cocosul, pana ce nu te vei lepada de Mine de trei ori! (Ioan 13 Mai tarziu Il va urma pe Hristos, adica dupa moartea trupului, nu la sfarsitul lumii cum gresit spuneti voi. |
34. Iisus le-a raspuns: Nu e scris in Legea voastra ca "Eu am zis: dumnezei sunteti?"
35. Daca i-a numit dumnezei pe aceia catre care a fost cuvantul lui Dumnezeu - si Scriptura nu poate sa fie desfiintata - 36. Despre Cel pe care Tatal L-a sfintit si L-a trimis in lume, voi ziceti: Tu hulesti, caci am spus: Fiul lui Dumnezeu sunt? 37. Daca nu fac lucrarile Tatalui Meu, sa nu credeti in Mine. 38. Iar daca le fac, chiar daca nu credeti in Mine, credeti in aceste lucrari, ca sa stiti si sa cunoasteti ca Tatal este in Mine si Eu in Tatal. (Ioan 10 Atat Sfintii Apostoli cat si urmasii lor, Sfintii Parinti au facut acest gen de lucrari: invieri din morti, vindecari de boli grave, au mutat muntii din loc atunci cand au fost obligati, au inmultit alimentele, dar toate acestea nu cu puterea lor, ci a lui Dumnezeu care se salasluia in ei. Iar ca dumnezei dupa har nu se putea ca sufletul lor sa dispara asemenea animalelor. |
[COLOR=black]
Citat:
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Ai grija domnule Vasinec sa nu te faci raspunzator pentru sufletele celor pe care vrei sa [/COLOR][COLOR=black]îi îndrumi într-o directie sau alta: [/COLOR] [COLOR=black]Luca 6.39 „[/COLOR]Poate [COLOR=black]orb[/COLOR][COLOR=black] pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă?[/COLOR]” [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Luca 4.23 „[/COLOR]Doctore, vindecă-te pe tine însuți!”[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Dumneata esti inca foarte departe de Adevar, adica de Biserica.[/COLOR] [COLOR=black]La fel vor raspunde si profetii mincinosi William Miller si Ellen White pentru milioanele de sectanți adventiști care le-au urmat invataturile.[/COLOR] [COLOR=black]2 Pet.2.1 „[/COLOR]Dar au fost în popor și proroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura erezii pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire”[COLOR=black][/COLOR] |
Citat:
Pot fi raspunzator si daca tac, si las oamenii sa orbecaie prin noianul de invataturi omenesti. Imi doresc ca oamenii sa fie flamanzi dupa invataturile Domnului Iisus Hristos si ale apostolilor Sai. Si aceste invataturi se gasesc numai in Sfanta Scriptura. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:13:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.