Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   AVORTUL! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=568)

vsovi 01.06.2007 11:19:46

Laurentziu-le draga, ma mir ca nu tzi-e un pic obrazul roshu de felul in care procedezi. Deci am suspiciuni fatza de domnia ta si cred mereu ca mergi pe o panta sectara... fiindca procedezi destul de lipsit de... nu stiu cum sa zic... uite ai reushit sa le enervezi pe DilLema si pe Erzbet, deci ai reushit sa le cam provoci la nenorocire... e frumos din partea ta? ce parere ai? E frumos sa te foloseshti de sfiintzii parintzi ca sa le impui lor regulile tale catre ele? Nu e frumos, chiar daca respectivele lucruri prezentate din Parintele Cleopa Ilie si Parintele Arsenie Papacioc si sfantul si apostolul Ioan Teologul sunt valabile si sunt frumoase dupa milele Bunului Dumnezeu... deci sa ne ierte si pe noi barbatzii, ca o femei nu prea avorteaza decat daca e sfatuita de un barbat, de catre un duhovnic rautacios, de catre un cetatzean care nu citeshte, ci care doar invedereaza altora... Deci pererea mea este ca dilema si erzbet nu numai ca nu greshesc in parerile lor dar sunt deasupra domniilor noastre cu cateva clase... asha ca poate ar fi cazul sa citeshti si domnia ta despre din ce ai citat... iar ele pot chiar nici sa nu citeasca... ca doar numai Domnul Iisus, care le poarta cu adevarat de grija, stie ce le este lor de folos... Deci te-am rugat si ti-am recomandat sa te apleci spre cuvantarile si scrierile parintelui Pimen... ca altfel, crede-ma ca o iei pe drumuri sectare... cum merg si eu se pare de la o vreme probabil... cinepoate stii.

Dillema draga, fiecare caz nu se poate prezenta, si nu se prea stie cum ar trebui sa procedeze femeia respectiva... Fiecare cum reusheshte sa se descurce si sa se faca bine placutzi Domnului, in crucea pe care a primit-o.

Erzbet draga, tot asha ishi dau cu parerea si parintzii dupa cum si femeile ishi dau cu parerea despre ce se intampla cu embrionul/fatul lor, si e foarte bine sa vorbim unii cu altzii, macar daca am auzi ce mai zic si ceilaltzi... dar parerea mea personala este ca nimeni nu stie, este o taina, despre momentele cand copilul devine embrion, cand embrionul devine seaman de-al nostru, cand fiul devine barbat, cand fiica devine femeie sau mama, si cand barbatul devine tata intr-adevar, iar cand taticul devine duhovnic al Domnului Nostru Iisus Hristos... acestea sunt lucruri ce vin catre noi de la Dumnezeu...

Deci Lavrentziu, ce parere ai avea daca barbatul ar trebui sa moara odata cu mama care are o sarcina complicata, el fiind capul femeii si odata cu femeia moare si capul ei, si sa presupunem ca ea ar dori sa nasca... presupunand ca esti sotzul acelei femei care a luat hotararea sa nasca stiind ca se poata sa moara la nashtere si ea si copilul tu tot la fel de ushor tzi-ai invedera tzie insutzi cuvintele sfintzilor parintzi? Ce parere ai...? Eu cred ca atunci vei lasa in mana medicilor aceasta hotarare, sau a duhovnicului pentru creshtinii inaintatzi, cum este si firesc... fiindca altfel se poate socoti si sinucidere din partea ta. Deci te rog sa nu fii asha cum Domnul nu cere... Vai de tine sectduhovnicule care ceri jertfa si tu nu eshti gata s-o dai... daca tot ai dus discutzia spre vechiul testament...

Nu tzi-am zis ca Dillema ne depasheste in credintza... iar Erzbet nici ea nu este departe? ce tot insinuezi... spunetzi parere, da citate... ca mie mi-au fost de folos, doar ca, doar ca... :dozingoff:???

Laurentiu 01.06.2007 11:36:14

Defapt Dilema si Ezbet cred ca este una si aceeasi
Se da singura de gol cand imi citeaza mie postarea care era adresata lui Ezbet in care ii spuneam ca A avut noroc ca mama ei nu a avortat-o

irina77 01.06.2007 12:30:07

Draga Laurentiu, nu ai cu cine vorbi din pacate:

"Toti Sfintii Parinti si toti preotii nu pot decat sa isi dea cu parerea; nu vor stii niciodata ce inseamna o sarcina, o nastere, un avort, etc. Pot decat presupune." (erzbet)

"Nu stiu de unde s-or inspira acesti sfinti parinti" (dilema)

Acesti oameni care vin cu asemenea argumente lamentabile se dezic pur si simplu de crestinism si, pe ei, intr-adevar, nu ii poti forta sa nu avorteze pentru ca ei daca nu-i recunosc pe Sfintii Parinti, nu il recunosc nici pe Dumnezeu, care da viata. Te straduiesti degeaba sa le explici, ca sunt insensibili la orice argumente, au nimerit din intamplare pe un forum crestin si se chinuie sa isi demonstreze lorusi, de fapt, ca pacatul nu e pacat.

vsovi 01.06.2007 13:03:25

Citat:

În prealabil postat de irina77
Draga Laurentiu, nu ai cu cine vorbi din pacate:

"Toti Sfintii Parinti si toti preotii nu pot decat sa isi dea cu parerea; nu vor stii niciodata ce inseamna o sarcina, o nastere, un avort, etc. Pot decat presupune." (erzbet)

"Nu stiu de unde s-or inspira acesti sfinti parinti" (dilema)

Acesti oameni care vin cu asemenea argumente lamentabile se dezic pur si simplu de crestinism si, pe ei, intr-adevar, nu ii poti forta sa nu avorteze pentru ca ei daca nu-i recunosc pe Sfintii Parinti, nu il recunosc nici pe Dumnezeu, care da viata. Te straduiesti degeaba sa le explici, ca sunt insensibili la orice argumente, au nimerit din intamplare pe un forum crestin si se chinuie sa isi demonstreze lorusi, de fapt, ca pacatul nu e pacat.

Te insheli Irina77 ele nu-l prea recunosc pe Lavrentziu care ... i-am mai zis eu, ca mi se pare ca a luat-o pe cai sectduhovnicesti, doar ca mai sus era un fel de citat din Biblie, din Vechiul Testament si nu m-am referit la el in mod special, deci vreau sa spun Irina ca nu prea pricepi ce s-a intamplat in acest conflict ca sa-ti potzi da cu presupusul cine este creshtin si cine nu, si cine asculta si cine nu de sfintzii parintzi...

Parerea mea ramane aceiashi, Dillema si Erzbet... sunt superioare ca si atitudine creshtin ortodoxa fatza de cea a lui Lavrentziu care pare-mi se nici nu a auzit de bunul parinte Pimen ... asha ca imi bat gura degeaba ... nu-i mai zic nimic, decat ma stradui sa-i respect citatul de la subsol... e aproape perfect!

erzbet 01.06.2007 13:21:56

Mda, eram sigura Laurentiu ca nu vei raspunde si mai rau, daca dilema a confundat postarile, a avut impresia ca ii era ei adresat mesajul, esti convins ca suntem una si acceasi persoana. Asta dovedeste cat de superficial citesti postarile si cat de ingust iti este orizontul; dilema a spus clar ca are copil si a studiat psihologia, eu am refuzat sa dat date personale; ea a spus ca este imptriva avortului, doar in cazul sarcinilor ce pun in pericol viata femii; eu am spus ca sunt de acord cu avortul. Ca sa nu mai spun ca modul nostru de a raspunde si a ne expune problemele sunt diferite. Dar in fond nu iti datorez explicatii, cauta pretexte, raspunde pe langa subiect, daca iti place sa crezi ca eu si dilema suntem aceeasi persoana, este problema ta...

Daca e sa o luam dupa parerile asemanatoare, si eu pot afirma ca irina si laurentiu sunt aceeasi persoana: au un talent deosebit in a raspunde complet in afara subiectului

"In al doilea rand daca nu ai copii nu cred ca poti pune tu in discutie durerea sarcinii si numai o femeie care a trecut prin asta."

Bine ca stii tu, ca multe avorturi cred ca ai la activ.

Irina si Laurentiu(nu sunt atat de paranoica incat sa cred cu adevarat ca sunteti una si aceeasi persoana) Va rog sa nu depasiti limita bunului simt. Nu v-am jignit niciodata si nu imi dau cu presupusu in ceaa ce va priveste. Daca sunteti asa mari credinciosi cum pretindeti, invtati sa aveti bun simt si sa raspundeti(daca vreti, nu va obliga nimeni) civilizat.

Vsovi, multumesc pentru interventie. Ma bucur ca exista crestini ca tine.

erzbet 01.06.2007 13:26:14

A, si ca sa raspund la ce a spus laurentiu....ca am fost norocoasa ca mama mea nu m-a avortat. De unde stii tu ce ar fi fost mai bine? Nu ai decat constiinta decat vietii pamantesti. Nu poti decat sa presupui ca e mai bine asa.

erzbet 01.06.2007 13:27:32

Rectific: Dilema a studiat teologia, nu psihologia.

dillema 01.06.2007 19:55:49

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
In primul rand eu nu pun citate cum imi convine mie si cum Invata Biserica lui Hristos fara de care nimeni nu se poate mantui..cei ce merg de capul lor fara biserica ori duc o viata care nu se raporteaza aproape deloc la invatatura crestina, ori se duca la alte secte - din doua una
E clara situatia daca contrazici si marii duhovnici mi-am dat seama ce fel de crestin-ortodoxa esti ..
In al doilea rand daca nu ai copii nu cred ca poti pune tu in discutie durerea sarcinii si numai o femeie care a trecut prin asta.
Tocmai de aceea am pus-o pe Sallie Tisdale ...ca numai femeiele ca ea pot fi de acord cu avortul. Pentru ca o femeie cu adevarat credincioasa nu ar face niciodata asa ceva.
Feminismul tocmai asta inseamna:
Din punctul meu de vedere pot caracteriza aceste femei astfel:
Femeia libertina, usuratica care niciodata nu-si va raporta viata la invatatura crestina, nu-i place sa asculte de nimeni si de nimic cand ia o hotarare {mai ales de preotii bisericii} iar daca asculta in cel mai bun caz se consulta cu cei care duc o viata asemanatoare cu a ei {rupti de invatatura bisericii...
Cat despre mustrare nici nu vrea sa auda ..nu vrea sa primeasca ea mustrarea ..pentru ca se considera ca stie prea multe si nu poate sa-i dea ei lectii un simplu slujitor din biserica lui Hristos {preotul}

[color=red]Cum sa vina ea sub patrafir sa-si spuna pacatele??
Ea care stie totul?...intunecata de fumul mandriei ![/color]

In context fiecare este "liber"?? sa faca ceva...desi multi au o conceptie ciudata asupra termenului de libertate..???

Dar iei doar ce iti convine...postarea ta e de-a dreptul postarea unui "crestin" si nu crestin. Unde e toleranta, iubirea crestineasca? si iata ai dat dovada si de JUDECATOR. felicitari:) Iaca ai aruncat piatra...ai grija sa nu vina asupra ta.

Esti un adevarat ...(pune tot ce doresti matale)...dar ce sa facem te iertam si ne rugam pentru tine. Esti fara experienta si vorbeste gura fara tine

irina77 02.06.2007 11:26:16

Erzbet zice ca nu avem bun simt, eu si laurentiu, si suntem "intoleranti". Eu revin si spun ca obraznicia e de partea celor care sustin pacatul si ii contesta chiar pe Sfintii Parinti. Nu uitati ca pe aici mai citesc si copii curiosi. Si intr-o zi o sa-si aduca aminte ca au citit ei pe un forum ortodoxca poti sa mai si avortezi, din cand in cand, ca azi oricum nu mai crede nimeni in Sfintii Parinti -care, pasamite, nu ar avea autoritate sa se exprime in ORICE domeniu (ei au aceasta autoritate pentru ca le-a fost data de Sus pentru viata lof sfanta, nu pentru au fost implicati direct in domeniul respectiv).
(vsovi, mereu ti se pare ca eu n-am inteles miezul problemei. Mie personal mi se pare ca dta nu intelegi ce vreau sa spun de fapt. Daca tii neaparat sa raspunzi la postarile mele, explica-mi atunci ce este aceea ce n-am inteles. te rog frumos.)

erzbet 02.06.2007 11:52:20

obraznicie-aroganță, impertinență, insolență, măgărie, necuviință, neobrăzare, nerușinare, sfruntare, trufie, tupeu; nu cred ca am dar dovaad de asa ceva, nu am jignit si nici nu am zis "faceti ca mine"

chiar din primul post se spunea "parerea voastra". Aceasta este parerea mea si am tot dreptul sa mi-o exprim; chiar si copii trebuie instruiti de mici ca oamenii au pareri contradictorii.

"Acesti oameni care vin cu asemenea argumente lamentabile se dezic pur si simplu de crestinism"
"cu ultima mentiune ca pentru orice instigare la crima (caci asta faci), vei da socoteala intr-o zi"

Cum nu vei gasi in posturile mele "faceti avort ca asa e bine", pot usor spune ca ceea ce faci este necuviinta, neobrazare, ma ataci direct pentru ca imi exprim parerea si o mai si interpretezi cum vrei

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:35:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.