Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Scoaterea religiei din scoli (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6812)

antoniap 23.10.2009 22:40:44

Acest topic este reprezentativ pentru profesorii de religie? Caci s-au ingramadit prea multe idei dracesti. Doamne, cum ne mai suporti? Tu esti Cel ce ai zis: ,,Lasati pruncii sa vina la Mine!" si ,,Vai de cel prin care vine sminteala!'' Cum sa-i lasam pe toti sa-si bata joc de sufletele copiilor si ale nepotilor nostri? Nu-mi vine sa cred ce citesc pe acest topic.

georgeval 23.10.2009 22:52:43

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175669)
Eu zic ca ar trebui sa se studieze si astrologia si alchimia si teoria Pamintului plat si vrajitoria si satanismul. Ca sa stim o treaba.

Si acestea ar mai corespunde cu scopul educatiei sau idealul educational? cred ca atunci cand facem anumite afirmatii trebuie sa avem in vedere si psihopedagogia.

moshu 24.10.2009 00:00:01

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 175694)
Si acestea ar mai corespunde cu scopul educatiei sau idealul educational? cred ca atunci cand facem anumite afirmatii trebuie sa avem in vedere si psihopedagogia.

Nu, nu. asta era o replica ironica adresata mie. Topcat, nu, nu cred asta. Tu depasesti masura cu asta. Alchimia, vrajitoria samd au si un impact psihic negativ asupra mintii necoapte; nu poti sa predai asa ceva la copchii, pentru ca i-ar putea afecta negativ. Eu ziceam de cazul in care teoria creationista prezentata la religie in paralel cu teoria evolutionista prezentata la biologie ar deschide mintea copiilor mai tare decat predearea unei singure teorii. Pentru ca atunci ar cauta ei argumente si ar alege versiunea care o cred mai aproape de adevar. Si ca o informatie offtopic ce tine de curiozitati, pe vremuri vechi erau facultati in care se preda alchimia, si astrologia legata cu astronomie.

topcat 24.10.2009 11:57:14

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 175708)
teoria creationista prezentata la religie in paralel cu teoria evolutionista prezentata la biologie ar deschide mintea copiilor mai tare decat predearea unei singure teorii.

Ce sa predai la lectia de creationism? O singura propozitie e suficienta: totul a fost creat. Cum anume ar putea asta sa deschida mintea unui copil? Mintea se deschide facind rationamente logice prin invatarea unor metode logice de deductie.

georgeval 24.10.2009 14:00:52

Iata cat de frumos spunea Isaac Bashevis Singer- laureat al premiului Nobel: "ganditorii materialisti au atribuit mecanismului orb al evolutiei mai multe miracole, coincidente improbabile si minuni, decat i-au atribuit vreodata lui Dumnezeu toti teologii din lume"

topcat 24.10.2009 15:47:14

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 175762)
Iata cat de frumos spunea Isaac Bashevis Singer- laureat al premiului Nobel: "ganditorii materialisti au atribuit mecanismului orb al evolutiei mai multe miracole, coincidente improbabile si minuni, decat i-au atribuit vreodata lui Dumnezeu toti teologii din lume"

Frumos dar fals

glykys 24.10.2009 15:56:54

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175784)
Frumos dar fals

Ai luat tu cumva Nobelul ca sa il contrazici pe acest domn?! :)

moshu 24.10.2009 19:03:40

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175738)
Ce sa predai la lectia de creationism? O singura propozitie e suficienta: totul a fost creat. Cum anume ar putea asta sa deschida mintea unui copil? Mintea se deschide facind rationamente logice prin invatarea unor metode logice de deductie.

Esti foarte liniar in unele privinte. Privesti lucrurile in alb si in negru in loc sa generalizezi sau sa concretizezi. Tocmai mai sus, ai pus ortodoxia, o religie predata in scoli, care presupune iubirea aproapelui si bunele moravuri, pe aceeasi balanta cu astrologia, alchimia si vrajitoria.

Acum esti plina ascensiune: creationismul reprezinta o fraza si nu poate deschide mintea unui copil. :1: Ca om de stiinta, tu te auzi cat de absurd esti? :1:

Daca ai cauta, vei gasi o gramada de materiale destule de interesante pentru a fi predate la religie. Bineinteles, poate ar trebui sa fie doar de o singura ora de prezentarea creationismului, celelalte ar trebui sa prinda mesajul lui Hristos, adica ceea ce e mai important.

topcat 26.10.2009 09:30:48

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 175787)
Ai luat tu cumva Nobelul ca sa il contrazici pe acest domn?! :)

Doar cineva cu nobel poate contrazice pe cineva cu nobel?

topcat 26.10.2009 09:37:23

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 175804)
Esti foarte liniar in unele privinte. Privesti lucrurile in alb si in negru in loc sa generalizezi sau sa concretizezi. Tocmai mai sus, ai pus ortodoxia, o religie predata in scoli, care presupune iubirea aproapelui si bunele moravuri, pe aceeasi balanta cu astrologia, alchimia si vrajitoria.

Acum esti plina ascensiune: creationismul reprezinta o fraza si nu poate deschide mintea unui copil. :1: Ca om de stiinta, tu te auzi cat de absurd esti? :1:

Daca ai cauta, vei gasi o gramada de materiale destule de interesante pentru a fi predate la religie. Bineinteles, poate ar trebui sa fie doar de o singura ora de prezentarea creationismului, celelalte ar trebui sa prinda mesajul lui Hristos, adica ceea ce e mai important.

Nu am pus ortodoxia pe aceeasi balanta cu astrologia ci creationismul "stiintific". Ortodoxia nu inseamna creationism.
Exista orele de educatie civica, daca ai sa citesti manualul de clasa a IIIa ai sa vezi ca e perfect si suficient pentru copii, are chiar si un capitol dedicat religiilor si a modului de convietuire a persoanelor de diferite religii.
Creationismul "stiintific", intradevar, inchide mintea unui copil.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:36:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.