![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
nu e eretica invatatura e chiar ortodoxa - "Dumnezei santeti si toti fii ai Celui Preainalt.Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti " http://orthodoxwiki.org/Theosis |
Citat:
|
Citat:
Anyway, oricât de "dumnezei" or fi fost judecătorii aceia nedrepți ai lui Israel, cert e că tot ca niște oameni mureau... Deci, rămâne cum am stabilit.:3: |
Citat:
E vorba de ce este posibil pentru om.Nu exista limita pentru cat te poti ridica spiritual , sau daca vrei Iisus este limita pe care nu o poti atinge niciodata dar spre care trebuie sa tinzi."De veti avea credintă cât un grăunte de mustar, veti zice muntelui acestuia – mută-te de aici dincolo, si se va muta!" .Deci omul numai sa creada cat un bob de mustar si ar putea muta muntii.:71: |
Citat:
|
Citat:
In primul rand nu exista nivel maxim.Nu exista o limita de sus pentru ca nu-l putem limita pe Dumnezeu. Eu nu pretind nimic.Eu cred ca toti oamenii pot se pot desavarsi atat cat poate fiecare si atat cat e daruit fiecare.Este posibil pentru toti oamenii dar asta nu inseamna ca se si intampla pentru toti oamenii. Dar eu stiu de un om care era avea atat de multa credinta ca nici macar nu a mai murit fizic.Scrie in Biblie despre el.E:25:Ilie . |
Citat:
Vezi unde duce nesăbuința unei atari dogme? |
Citat:
Acum ce inseamna viata vesnica sau osanda vesnica ramane de discutat.Daca moartea promisa pacatosilor inseamna chiar distrugerea sau doar stergerea din Cartea vietii si un chin vesnic. |
Citat:
Ioan:10-34 |
Citat:
despre focul care arde vesnic, mai avem referinte biblice: Ieremia 17:27 Dar, dacă nu veți asculta când vă poruncesc să sfințiți ziua Sabatului, să nu duceți nicio povară și să n-o aduceți înăuntru pe porțile Ierusalimului în ziua Sabatului, atunci voi aprinde un foc la porțile cetății, care va arde casele cele mari ale Ierusalimului și nu se va stinge.” Ieremia 17:27ar de nu Mă veți asculta ca să sfințiți ziua odihnei și să nu duceți sarcini, când intrați pe porțile Ierusalimului în ziua odihnei, voi aprinde foc la porțile lui și va arde palatele Ierusalimului și nu se va stinge". http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=31&cap=17 intrebare: palatele Ierusalimului mai ard si in ziua de astazi? sau nu cumva, prin "focul care nu se stinge" profetul vrea sa arate ca nimeni nu poate stinge acel foc, adica hotararea Domnului e definitiva si irevocabila? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
iar altul dupa ce ne-a "aburit" 12 capitole ne spune : "Iată pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecărui om.Căci Dumnezeu va judeca toate faptele ascunse, fie bune, fie rele." |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
sufletul moare (17)
"Care a dat sufletului meu viață și n-a lăsat să se clatine picioarele mele." (Psalm 65,8 - versiunea Sinodală) Ca să vezi!... E nevoie ca sufletul să primească viață de la Dumnezeu. Altfel e... mort. Căci, sufletul moare. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
imi pare rau, dar eu nu am gasit in Scripturi ca apostolii au invatat aceste lucruri, adica omul are de ales intre Rai sau Iad, eu am gasit ca are de ales intre o viata cu Domnul Isus in Ceruri sau moartea. |
Citat:
Va bea și el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, și se va chinui în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului. Și fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei. :107: Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor. :13: |
domnule Iuliu, daca nu intelegeti simbolistica viziunilor lui Ioan, nu am ce va face, ramaneti cu ideea ca ingerii Domnului stau si privesc cum pacatosii sunt chinuiti in foc si pucioasa, urlete si celelalte !
|
Citat:
Citim ce scrie in carte sau il modelam pe Dumnezeu dupa cum ne convine noua ? |
contrarul vietii vesnice nu e chinul vesnic, pentru ca chinul vesnic presupune viata vesnica CI moartea vesnica, adica inexistenta.
apostolul a scris viziunile primite, care trebuie talmacite, nu luati literar Apocalipsa, care este plina de simboluri si nu de realitati fizice. |
Citat:
Osanda vesnica inseamna :"Duceti-va de la mine blestematilor,in focul cel vesnic pregatit pentru Satana si ingerii lui" |
Citat:
despartirea de Dumnezeu nu poate fi decat inexistenta, pentru ca cel chinuit in foc tot trebuie sa aiba o legatura cu Dumnezeu pentru a putea fi in viata sa simta acel chin ! |
Citat:
|
Citat:
- Dumnezeu ar fi la fel de rau ca satana pentru ca El il va chinui pe cel care acum provoaca chinuri si se bucura de asta; - satana, adica raul intruchipat, ar exista vesnic ca sa poata fi chinuit vesnic, prin urmare Dumnezeu nu are de gand sa elimine complet raul |
http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1232.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif
Vă rugăm insistent reveniți la tematica topicului. Cine are chef de chinurile veșnice ale Infernului, poate iniția un nou topic de profil. Mulțumesc. |
Citat:
Dacă Dumnezeu este Iubire, atunci El nu săvîrșește niciodată răul. Păcătoșii sînt și rămîn răi, deși Dumnezeu îi iubește în continuare chiar și în Iad. E deja clasică paralela cu lumina soarelui care bucură un ochi sănătos, pe cînd aceeași lumină cauzează durere unui ochi bolnav. Înseamnă acest lucru că lumina este rea? Nicidecum. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:05:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.