Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

osutafaraunu 28.01.2012 13:45:10

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425416)
Iezerul de foc este dragostea Lui Dumnezeu către făpturile Sale, care este eternă.

Ce ciudat sună fraza aceasta! Dacă aș fi spus-o eu, era catalogată drept "tâmpenie". Cum adică, dacă dragostea lui Dumnezeu este eternă, înseamnă că și pedeapsa Lui e eternă? Adică lacrimile, suferințele și scrâșnitul dinților se va perpetua în eternitate, deși Dumnezeu a promis că vor înceta? Dar... această întrebare nici nu necesită un răspuns... să revenim la topic.

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425416)
Noi sîntem creați "după chip", ceea ce înseamnă că sîntem veșnici.

Deci dogma "nemuririi sufletului" se bazează pe această gogomănie? Păi asta înseamnă pentru tine că am fost creați "după chipul lui Dumnezeu"? Ar însemna că suntem și atotputernici "după chipul lui Dumnezeu" și omniprezenți "după chipul lui Dumnezeu" și omniscienți "după chipul lui Dumnezeu"! Îți dai seama de implicațiile blasfemiatoare ale acestei declarații? A ajuns creatura să se identifice cu Dumnezeu!

iuliu46 28.01.2012 14:35:41

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 425474)
Off topic:

Totusi, vor fi 2 invieri despartite de cei o mie de ani (sau miile de ani). Prima inviere va fi a celor morti in Hristos, pentru a primi mostenirea vietii vesnice. A doua invere va fi a celor morti in pacat, pentru a-si primi raspalta (moartea a doua - definitiva).
"ceilalti morti nu înviază până ce nu se vor sfârsi miile de ani"(Apocalipsa 20:5). Ce zici, va reveni Hristos si la o doua inviere, care va fi la mult timp dupa prima inviere?

P.S. Scriptura are un mod deosebit de a prezenta lucrurile. Le prezinta compactat, pentru ca apoi sa le detalieze. Spre exemplu, in Facerea 1:27, se spune ca Dumnezeu a facut omul, "parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut". Dupa modul tau de a interpreta Scriptura (fragmentand-o) vei sustine sus si tare ca barbatul si femeia au fost facuti in acelasi timp. Dar, apoi Scriptura ne arata ca intai a fost facut barbatul apoi femeia (vezi Facerea 2:18-24).

Tot asa si cu venirea Mantuitorului, invierea, judecata, rasplatirea, noul pamant, etc. Tu le-ai luat la gramada, fara sa tii seama de descrierile detaliate facute de Sfanta Scriptura.

Pai "prima inviere " are deja loc din timpul mantuitorului "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. " Tot atunci si satana a fost legat .Iisus nu va veni decat odata dupa cum este scris peste tot in carte.Dar na ...daca socotim ca "mortii nu stiu nimic " atunci mai inventam noi inca o venire ca sa ne iasa socoteala cu mia de ani.Desi Iisus spune peste tot ca la venirea lui unii vor invia spre viata vesnica iar altii spre osanda vesnica.:71:

iuliu46 28.01.2012 16:26:58

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 425476)
Ce ciudat sună fraza aceasta! Dacă aș fi spus-o eu, era catalogată drept "tâmpenie". Cum adică, dacă dragostea lui Dumnezeu este eternă, înseamnă că și pedeapsa Lui e eternă? Adică lacrimile, suferințele și scrâșnitul dinților se va perpetua în eternitate, deși Dumnezeu a promis că vor înceta? Dar... această întrebare nici nu necesită un răspuns... să revenim la topic.

Deci dogma "nemuririi sufletului" se bazează pe această gogomănie? Păi asta înseamnă pentru tine că am fost creați "după chipul lui Dumnezeu"? Ar însemna că suntem și atotputernici "după chipul lui Dumnezeu" și omniprezenți "după chipul lui Dumnezeu" și omniscienți "după chipul lui Dumnezeu"! Îți dai seama de implicațiile blasfemiatoare ale acestei declarații? A ajuns creatura să se identifice cu Dumnezeu!

Off topic:4:
nu e eretica invatatura e chiar ortodoxa - "Dumnezei santeti si toti fii ai Celui Preainalt.Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti "
http://orthodoxwiki.org/Theosis

grasu77 28.01.2012 16:32:07

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425482)
Pai "prima inviere "

Am deschis un topic despre cele 2 invieri, ca sa nu mai amestecam discutiile.

osutafaraunu 28.01.2012 19:05:52

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425517)
Off topic:4:
nu e eretica invatatura e chiar ortodoxa - "Dumnezei santeti si toti fii ai Celui Preainalt.Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti

Dacă tu astfel aplici textul, ce să mai zic? Ar trebui să mă plec, să-ți pup icoana și să-ți cânt Aliluia?:77:

Anyway, oricât de "dumnezei" or fi fost judecătorii aceia nedrepți ai lui Israel, cert e că tot ca niște oameni mureau...

Deci, rămâne cum am stabilit.:3:

iuliu46 28.01.2012 19:43:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 425545)
Dacă tu astfel aplici textul, ce să mai zic? Ar trebui să mă plec, să-ți pup icoana și să-ți cânt Aliluia?:77:

Anyway, oricât de "dumnezei" or fi fost judecătorii aceia nedrepți ai lui Israel, cert e că tot ca niște oameni mureau...

Deci, rămâne cum am stabilit.:3:

Ce intunecime spirituala :71:
E vorba de ce este posibil pentru om.Nu exista limita pentru cat te poti ridica spiritual , sau daca vrei Iisus este limita pe care nu o poti atinge niciodata dar spre care trebuie sa tinzi."De veti avea credintă cât un grăunte de mustar, veti zice muntelui acestuia – mută-te de aici dincolo, si se va muta!" .Deci omul numai sa creada cat un bob de mustar si ar putea muta muntii.:71:

osutafaraunu 28.01.2012 20:00:59

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425551)
Ce intunecime spirituala :71:
E vorba de ce este posibil pentru om.Nu exista limita pentru cat te poti ridica spiritual , sau daca vrei Iisus este limita pe care nu o poti atinge niciodata dar spre care trebuie sa tinzi."De veti avea credintă cât un grăunte de mustar, veti zice muntelui acestuia – mută-te de aici dincolo, si se va muta!" .Deci omul numai sa creada cat un bob de mustar si ar putea muta muntii.:71:

OK, deci tu pretinzi că toți oamenii (repet: TOȚI) ating acest nivel maxim al lui Iisus, adică devin dumnezei, ei devenind nemuritori!?

iuliu46 28.01.2012 20:22:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 425554)
OK, deci tu pretinzi că toți oamenii (repet: TOȚI) ating acest nivel maxim al lui Iisus, adică devin dumnezei, ei devenind nemuritori!?

Doamne.
In primul rand nu exista nivel maxim.Nu exista o limita de sus pentru ca nu-l putem limita pe Dumnezeu.
Eu nu pretind nimic.Eu cred ca toti oamenii pot se pot desavarsi atat cat poate fiecare si atat cat e daruit fiecare.Este posibil pentru toti oamenii dar asta nu inseamna ca se si intampla pentru toti oamenii.
Dar eu stiu de un om care era avea atat de multa credinta ca nici macar nu a mai murit fizic.Scrie in Biblie despre el.E:25:Ilie .

osutafaraunu 28.01.2012 22:19:47

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425558)
Doamne.
In primul rand nu exista nivel maxim.Nu exista o limita de sus pentru ca nu-l putem limita pe Dumnezeu.

Lasă asta. Dacă toti suntem nemuritori, înseamnă că suntem dumnezei și am atins nivelul maxim!

Vezi unde duce nesăbuința unei atari dogme?

iuliu46 28.01.2012 23:49:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 425591)
Lasă asta. Dacă toti suntem nemuritori, înseamnă că suntem dumnezei și am atins nivelul maxim!

Vezi unde duce nesăbuința unei atari dogme?

Inseamna ca toti santem creati nemuritori si ca depinde doar de noi sa dobandim viata vesnica.La fel cum toti ingerii au fost creati ca duhuri slujitoare dar uite ca unii au ales alta cale.
Acum ce inseamna viata vesnica sau osanda vesnica ramane de discutat.Daca moartea promisa pacatosilor inseamna chiar distrugerea sau doar stergerea din Cartea vietii si un chin vesnic.

stefan florin 29.01.2012 09:01:53

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 425554)

Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteți?"
Ioan:10-34

Profetul de carton 29.01.2012 09:21:04

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 425469)
Scriptura ne spune ca ceea ce s-a intamplat cu Sodoma si Gomora ne sta ca o pilda. Asta ca sa intelegem noi, printre altele, ce inseamna pedeapsa unui foc vesnic si sa nu ajungem la interpretari absurde de genul:

despre focul care arde vesnic, mai avem referinte biblice:

Ieremia 17:27 Dar, dacă nu veți asculta când vă poruncesc să sfințiți ziua Sabatului, să nu duceți nicio povară și să n-o aduceți înăuntru pe porțile Ierusalimului în ziua Sabatului, atunci voi aprinde un foc la porțile cetății, care va arde casele cele mari ale Ierusalimului și nu se va stinge.”

Ieremia 17:27ar de nu Mă veți asculta ca să sfințiți ziua odihnei și să nu duceți sarcini, când intrați pe porțile Ierusalimului în ziua odihnei, voi aprinde foc la porțile lui și va arde palatele Ierusalimului și nu se va stinge".

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=31&cap=17

intrebare: palatele Ierusalimului mai ard si in ziua de astazi? sau nu cumva, prin "focul care nu se stinge" profetul vrea sa arate ca nimeni nu poate stinge acel foc, adica hotararea Domnului e definitiva si irevocabila?

osutafaraunu 29.01.2012 09:40:48

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425624)
Inseamna ca toti santem creati nemuritori si ca depinde doar de noi sa dobandim viata vesnica.La fel cum toti ingerii au fost creati ca duhuri slujitoare dar uite ca unii au ales alta cale.
Acum ce inseamna viata vesnica sau osanda vesnica ramane de discutat.

Varianta aceasta pare mult mai acceptabilă.

osutafaraunu 29.01.2012 09:41:41

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 425661)
Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteți?"
Ioan:10-34

Încă nu mi-e clar, de ce semnul întrebării este inclus în interiorul citatului psalmic? Valabil și pentru versiunea Sinodală și pentru Cornilescu.

iuliu46 29.01.2012 10:27:46

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 425670)
Încă nu mi-e clar, de ce semnul întrebării este inclus în interiorul citatului psalmic? Valabil și pentru versiunea Sinodală și pentru Cornilescu.

hai sa fim seriosi cred ca este o greseala gramaticala si nu o noua "revelatie".Cel putin sper asta.:71:

iuliu46 29.01.2012 10:32:58

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425666)
despre focul care arde vesnic, mai avem referinte biblice:

Ieremia 17:27 Dar, dacă nu veți asculta când vă poruncesc să sfințiți ziua Sabatului, să nu duceți nicio povară și să n-o aduceți înăuntru pe porțile Ierusalimului în ziua Sabatului, atunci voi aprinde un foc la porțile cetății, care va arde casele cele mari ale Ierusalimului și nu se va stinge.”

Ieremia 17:27ar de nu Mă veți asculta ca să sfințiți ziua odihnei și să nu duceți sarcini, când intrați pe porțile Ierusalimului în ziua odihnei, voi aprinde foc la porțile lui și va arde palatele Ierusalimului și nu se va stinge".

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=31&cap=17

intrebare: palatele Ierusalimului mai ard si in ziua de astazi? sau nu cumva, prin "focul care nu se stinge" profetul vrea sa arate ca nimeni nu poate stinge acel foc, adica hotararea Domnului e definitiva si irevocabila?

Dar avem si varianta cu viata vesnica si osanda vesnica.Poate nici viata vesnica nu e vesnica .:1:

Profetul de carton 29.01.2012 10:42:25

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425675)
Dar avem si varianta cu viata vesnica si osanda vesnica.Poate nici viata vesnica nu e vesnica .:1:

Viata vesnica e vesnica, iar osanda vesnica este moartea vesnica. Foarte clar, pentru oricine.

iuliu46 29.01.2012 10:49:01

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425676)
Viata vesnica e vesnica, iar osanda vesnica este moartea vesnica. Foarte clar, pentru oricine.

Nu este chiar clar.Credinta ca omul dispare in neant nu ajuta la indreptarea omului.Daca suferi doar o clipa nu vei fi asa dornic sa dobandesti viata vesnica.Daca insa te gandesti la iad ca la o vesnicie vei fi mult mai dornic sa stai departe de acel loc.

Profetul de carton 29.01.2012 10:51:56

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425678)
Nu este chiar clar.Credinta ca omul dispare in neant nu ajuta la indreptarea omului.

si ce ajuta? infricarea? teroarea? vreti ca crestinul sa vina la Domnul de teama ca va petrece o eternitate fiind chinuit cu foc si pucioasa?

iuliu46 29.01.2012 11:12:06

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425679)
si ce ajuta? infricarea? teroarea? vreti ca crestinul sa vina la Domnul de teama ca va petrece o eternitate fiind chinuit cu foc si pucioasa?

Da.Paradoxal dar cineva candva a spus ca inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu.:71:
iar altul dupa ce ne-a "aburit" 12 capitole ne spune : "Iată pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecărui om.Căci Dumnezeu va judeca toate faptele ascunse, fie bune, fie rele."

Profetul de carton 29.01.2012 11:37:33

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425682)
Da.Paradoxal dar cineva candva a spus ca inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu.:71:
iar altul dupa ce ne-a "aburit" 12 capitole ne spune : "Iată pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecărui om.Căci Dumnezeu va judeca toate faptele ascunse, fie bune, fie rele."

va rog nu puneti semnul egal intre o frica sanatoasa si o frica morbida, o teama sfanta si o terorizare !

osutafaraunu 29.01.2012 12:25:11

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425674)
hai sa fim seriosi cred ca este o greseala gramaticala si nu o noua "revelatie".Cel putin sper asta.:71:

Nu cred că Cornilescu s-a inspirat din versiunea Sinodală, autorii versiunii Sinodale nici atâta, deci e cam mare "coincidența".

stefan florin 29.01.2012 13:20:47

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425679)

oricum omul care nu vine la Dumnezeu tot plateste. Ori ca se duce in iad unde este chinuit o eternitate, ori este distrus pentru totdeauna, cum sustin unii sectanti si vad ca si dumneavostra, tot o trage. Cu ce este mai buna frica de anihilare decat frica de chinurile iadului? Doamne ajuta!

Profetul de carton 30.01.2012 08:41:34

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 425699)
oricum omul care nu vine la Dumnezeu tot plateste. Ori ca se duce in iad unde este chinuit o eternitate, ori este distrus pentru totdeauna, cum sustin unii sectanti si vad ca si dumneavostra, tot o trage. Cu ce este mai buna frica de anihilare decat frica de chinurile iadului? Doamne ajuta!

nu stiu cum considerati dumneavoastra, insa eu as prefera anihilarea decat sa traiesc vesnic numai pentru a fi chinuit in cele mai groaznice feluri.

osutafaraunu 30.01.2012 08:51:58

sufletul moare (17)

"Care a dat sufletului meu viață și n-a lăsat să se clatine picioarele mele." (Psalm 65,8 - versiunea Sinodală)

Ca să vezi!... E nevoie ca sufletul să primească viață de la Dumnezeu. Altfel e... mort. Căci, sufletul moare.

stefan florin 30.01.2012 09:32:30

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425805)
nu stiu cum considerati dumneavoastra, insa eu as prefera anihilarea decat sa traiesc vesnic numai pentru a fi chinuit in cele mai groaznice feluri.

voi cei care sustineti anihilarea sufletului, NU luati in considerare un lucru: OMUL ESTE CEL CARE ALEGE, DE BUNA VOIE SI NESILIT DE NIMENI, UNDE SE DUCE, LA RAI ORI LA IAD. Nu Adam este cel care a ales sa moara in loc sa traiasca? L-a obligat cineva? Este Dumnezeu rau prin faptul ca ia trimis moartea lui Adam? Este Bunul Dumnezeu un ucigas? Ii face placere acest lucru? Sigur ca NU! Dar cum Dumnezeu este drept si respecta liberul arbitru al omului, il trimite pe om acolo unde el a ales singur: ori la Iad, ori la Rai.

iuliu46 30.01.2012 09:48:56

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425805)

sant sigur ca o sa fii intrebat ce preferi. :1:

Profetul de carton 30.01.2012 10:47:44

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 425809)
voi cei care sustineti anihilarea sufletului, NU luati in considerare un lucru: OMUL ESTE CEL CARE ALEGE, DE BUNA VOIE SI NESILIT DE NIMENI, UNDE SE DUCE, LA RAI ORI LA IAD. Nu Adam este cel care a ales sa moara in loc sa traiasca? L-a obligat cineva? Este Dumnezeu rau prin faptul ca ia trimis moartea lui Adam? Este Bunul Dumnezeu un ucigas? Ii face placere acest lucru? Sigur ca NU! Dar cum Dumnezeu este drept si respecta liberul arbitru al omului, il trimite pe om acolo unde el a ales singur: ori la Iad, ori la Rai.

imi pare rau, dar eu nu am gasit in Scripturi ca apostolii au invatat aceste lucruri, adica omul are de ales intre Rai sau Iad, eu am gasit ca are de ales intre o viata cu Domnul Isus in Ceruri sau moartea.

iuliu46 30.01.2012 11:52:33

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425828)
imi pare rau, dar eu nu am gasit in Scripturi ca apostolii au invatat aceste lucruri, adica omul are de ales intre Rai sau Iad, eu am gasit ca are de ales intre o viata cu Domnul Isus in Ceruri sau moartea.

Și al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei și chipului ei și primește semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
Va bea și el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, și se va chinui în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului.
Și fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei. :107:

Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor. :13:

Profetul de carton 30.01.2012 12:05:03

domnule Iuliu, daca nu intelegeti simbolistica viziunilor lui Ioan, nu am ce va face, ramaneti cu ideea ca ingerii Domnului stau si privesc cum pacatosii sunt chinuiti in foc si pucioasa, urlete si celelalte !

iuliu46 30.01.2012 12:15:47

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425842)
domnule Iuliu, daca nu intelegeti simbolistica viziunilor lui Ioan, nu am ce va face, ramaneti cu ideea ca ingerii Domnului stau si privesc cum pacatosii sunt chinuiti in foc si pucioasa, urlete si celelalte !

Apai domnule Profet e bine ca intelegi dumneata "simbolistica".Daca nu exista osanda vesnica de ce ar exista viata vesnica ? Daca nu exista osanda vesnica atunci nici nu prea conteaza, mori, suferi o clipa si gata esti nimicit.Altii care inteleg si mai mult "simbolistica" cred ca Domnul ne iubeste pe toti si o sa ne salveze pe toti...unul mai destept credea ca chiar si dracul va fi salvat.:71:
Citim ce scrie in carte sau il modelam pe Dumnezeu dupa cum ne convine noua ?

Profetul de carton 30.01.2012 12:18:17

contrarul vietii vesnice nu e chinul vesnic, pentru ca chinul vesnic presupune viata vesnica CI moartea vesnica, adica inexistenta.

apostolul a scris viziunile primite, care trebuie talmacite, nu luati literar Apocalipsa, care este plina de simboluri si nu de realitati fizice.

iuliu46 30.01.2012 12:36:56

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425848)
contrarul vietii vesnice nu e chinul vesnic, pentru ca chinul vesnic presupune viata vesnica CI moartea vesnica, adica inexistenta.

apostolul a scris viziunile primite, care trebuie talmacite, nu luati literar Apocalipsa, care este plina de simboluri si nu de realitati fizice.

Daca viata vesnica presupune viata alaturi de Dumnezeu iar osanda vesnica presupune despartirea de Dumnezeu ?
Osanda vesnica inseamna :"Duceti-va de la mine blestematilor,in focul cel vesnic pregatit pentru Satana si ingerii lui"

Profetul de carton 30.01.2012 12:39:08

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425854)
Daca viata vesnica presupune viata alaturi de Dumnezeu iar osanda vesnica presupune despartirea de Dumnezeu ?
Osanda vesnica inseamna :"Duceti-va de la mine blestematilor,in focul cel vesnic pregatit pentru Satana si ingerii lui"

"focul cel vesnic" simbolizeaza distrugerea, v-am aratat in Iuda, in Ieremia, exact aceeasi expresie, foc de nestins, foc care arde vesnic.

despartirea de Dumnezeu nu poate fi decat inexistenta, pentru ca cel chinuit in foc tot trebuie sa aiba o legatura cu Dumnezeu pentru a putea fi in viata sa simta acel chin !

iuliu46 30.01.2012 13:17:38

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 425855)
"focul cel vesnic" simbolizeaza distrugerea, v-am aratat in Iuda, in Ieremia, exact aceeasi expresie, foc de nestins, foc care arde vesnic.

despartirea de Dumnezeu nu poate fi decat inexistenta, pentru ca cel chinuit in foc tot trebuie sa aiba o legatura cu Dumnezeu pentru a putea fi in viata sa simta acel chin !

Deci nici satana nu va fi chinuit vesnic ? :1:

Profetul de carton 30.01.2012 13:24:18

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 425864)
Deci nici satana nu va fi chinuit vesnic ? :1:

daca ar fi asa, atunci:
- Dumnezeu ar fi la fel de rau ca satana pentru ca El il va chinui pe cel care acum provoaca chinuri si se bucura de asta;
- satana, adica raul intruchipat, ar exista vesnic ca sa poata fi chinuit vesnic, prin urmare Dumnezeu nu are de gand sa elimine complet raul

osutafaraunu 30.01.2012 13:26:53

http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1232.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

Vă rugăm insistent reveniți la tematica topicului. Cine are chef de chinurile veșnice ale Infernului, poate iniția un nou topic de profil. Mulțumesc.

Florin-Ionut 30.01.2012 14:55:52

Citat:

Vezi aici ce spun cîțiva dintre Sfinții Părinți despre chinurile Iadului.

Dacă Dumnezeu este Iubire, atunci El nu săvîrșește niciodată răul. Păcătoșii sînt și rămîn răi, deși Dumnezeu îi iubește în continuare chiar și în Iad. E deja clasică paralela cu lumina soarelui care bucură un ochi sănătos, pe cînd aceeași lumină cauzează durere unui ochi bolnav. Înseamnă acest lucru că lumina este rea? Nicidecum.

Citat:

Creația după Chip presupune printre altele: existență, veșnicie, rațiune, libertate, sentimente, capacitate jertfelnică, capacitatea de a crea și altele. Găsești în Sfînta Tradiție explicații pentru fiecare, căci Biblia singură nu explică ce înseamnă creația după Chip.

osutafaraunu 30.01.2012 15:43:06

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425878)
Creația după Chip presupune printre altele: existență, veșnicie, rațiune, libertate, sentimente, capacitate jertfelnică, capacitatea de a crea și altele.

De acord cu toate, mai puțin cu "veșnicia". Singurul veșnic este Dumnezeu, creaturile au fost zidite la un moment dat în această veșnicie. Iar când vorbim de oameni, aceștia pe lângă că sunt vremelnici, sunt și muritori. Au un moment în Istorie când au apărut, și un altul când vor muri. Păcatul a atras după sine și această vremelnicie și mortalitate. Nu suntem altceva decât niște biete efemeride.

Profetul de carton 30.01.2012 16:37:58

Citat:

Păcătoșii sînt și rămîn răi, deși Dumnezeu îi iubește în continuare chiar și în Iad.

ii iubeste dar ii chinuie ! cum vine asta???

Citat:

E deja clasică paralela cu lumina soarelui care bucură un ochi sănătos, pe cînd aceeași lumină cauzează durere unui ochi bolnav. Înseamnă acest lucru că lumina este rea? Nicidecum.

cine e de vina ca ochiul e bolnav ? nu cel are l-a facut? ----> vedeti ca nu se potriveste comparatia.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:05:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.