Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17729)

iuliu46 31.07.2016 22:44:57

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627298)
(fără instrumente, că Apostolii n-au avut instrumente, cum au ereticii "franco-latini" și neo-protestanți penticostali, baptiști, adventiști și alții)... "Cu glasul meu către Domnul am strigat, cu glasul meu către Domnul m-am rugat", spune Psalmistul.

"Lăudați pe Domnul întru sfinții Lui; lăudați-L pe El întru tăria puterii Lui.
Lăudați-L pe El întru puterile Lui; lăudați-L pe El după mulțimea slavei Lui.
Lăudați-L pe El în glas de trâmbiță; lăudați-L pe El în psaltire și în alăută.
Lăudați-L pe El în timpane și în horă; lăudați-L pe El în strune și organe.
Lăudați-L pe El în chimvale bine răsunătoare; lăudați-L pe El în chimvale de strigare.

Toată suflarea să laude pe Domnul! " spune Psalmistul. :)

Romowe 31.07.2016 23:00:11

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 627308)
Lăudați-L pe El în chimvale bine răsunătoare; lăudați-L pe El în chimvale de strigare.

Francolatinu-le! Protestantu-le sectar din insectar! Te reduce igoretele la quarci, că așa i-a zis lui Vocea Creată, pardon, vizorul ăla de ușă de bloc.

Penticostalul Traditional 31.07.2016 23:36:57

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627292)
Nu numai că trebuie să urmăm pe Hristos Domnul, dar trebuie să-L și depășim.

Sa ai grija sa-l depasesti regulamentar! Pe stanga.
Pe acolo pe unde vor fi caprele :1:

Igor_Paslusnik 31.07.2016 23:44:53

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 627308)

Turle cu clopote, clopoței mici la masă, clopoței mici la haine, la colindat... Clopoțeii la cădelniță...
Toaca... în lemn, în fier forjat... în dragostea noastră simplă, curată, minunată...

Din secolul 1, la fel și astăzi, pentru veșnicie, în comuniune, în Biserică... Mireasa... Atât de frumoasă...

Glasurile dulci ale chemării la rugăciune și îndumnezeire...

Ai amintit o rugăciune atât de puternică, scrisă de Psalmistul David, dar ți-au închis urechile și mintea de la ea...

Apropo, că tot suntem aici... pe neo-protestanți îi întreb :

Dacă Psalmistul David a scris rugăciuni, minunații Psalmii, pe care-i citea, îi rostea mereu, îi cânta din harpă, pe unde mergea, sau liniștea luptele lui Saul cu demoni, cântând Psalmi...

Precum David noi, creștinii, avem voie să scriem Cărți de Rugăciuni, să le citim și să le cântăm ?

Ooo ! Haideți cu Domnul, fraților ! Slavă Domnului, din nou să batem clopotele inimilor noastre, e timpul de rugăciune :

Toată suflarea să laude pe Domnul! "

Doamne miluiește !

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 627316)
Sa ai grija sa-l depasesti regulamentar! Pe stanga.
Pe acolo pe unde vor fi caprele :1:

Iezișor preaiubit... Vino la Domnul !

Nu sta închis !

Veniți cu toții la Domnul ! Să vă iubească Domnul ! Domnul Slavei !

Penticostalul Traditional 31.07.2016 23:53:26

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627298)
fără instrumente, că Apostolii n-au avut instrumente

Fratior drag, de unde stii tu ca Apostolii n-au avut instrumente?
Au crezi cumva, ca unii sectari, ca tot ce s-a intamplat in viata apostolilor este scris in Biblie?

Poate ca un Apostol avea un instrument insa nu-i scris in Evanghelii.
A avea un intrument muzical nu-i niciun pacat.
Asa ca putem crede, fara nicio problema, ca Apostolul Petru avea un chimval rasunator.
El, de alfel, avea si... o soacra.

In lumina ultimelor discutii eu as putea presupune chiar ca ar fi fost posibil ca in chimval sa fi intrat... duhul sfant.

Penticostalul Traditional 01.08.2016 00:01:30

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627317)
Apropo, că tot suntem aici... pe neo-protestanți îi întreb :

Dacă Psalmistul David a scris rugăciuni, minunații Psalmii, pe care-i citea, îi rostea mereu, îi cânta din harpă, pe unde mergea, sau liniștea luptele lui Saul cu demoni, cântând Psalmi...

Precum David noi, creștinii, avem voie să scriem Cărți de Rugăciuni, să le citim și să le cântăm ?

Ar fi chiar recomandat!
Chiar si cu instrumentele pot fi cantate.
Dupa cum vad eu lucrurile.

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627317)
Vino la Domnul!
Veniți cu toții la Domnul! Să vă iubească Domnul! Domnul Slavei!

Ti-am mai zis ca eu am venit la Domnul inainte ca tu sa te nasti.
Dar asta nu inseamna ca sunt scortos si tanjesc dupa respect sau ca ma supar cand mai intepi tu cu cornitele.
Doar te informez din cand in cand. Poate vei intelege intr-o zi.

Igor_Paslusnik 01.08.2016 00:13:01

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 627318)
Fratior drag, de unde stii tu ca Apostolii n-au avut instrumente?
Au crezi cumva, ca unii sectari, ca tot ce s-a intamplat in viata apostolilor este scris in Biblie?

Poate ca un Apostol avea un instrument insa nu-i scris in Evanghelii.
A avea un intrument muzical nu-i niciun pacat. Asa ca putem crede, fara nicio problema, ca Apostolul Petru avea un chimval rasunator.
El, de alfel, avea si... o soacra.

In lumina ultimelor discutii eu as putea presupune chiar ca ar fi fost posibil ca in chimval sa fi intrat... duhul sfant.

Avem Duhul Sfânt în toate clopotele, în toate cădelnițele avem rugăciunile Sfinților, cum mărturisește Sfânta Scriptură.

Nu există o singură cădelniță să nu aibe rugăciunile Sfinților... Niciuna. Toate le au.

"fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților." - Apocalipsa 5, 8.

"A venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului. Și fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților." - Apocalipsa 8, 3-4

Vezi ? Nu mint... Nu te-am mințit niciodată !

Sfântul Apostol Pavel, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Ioan Evanghelistul, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Apostol Iacov, Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Luca, Sfântul Simeon Noul Teolog...
Sfinții cei mari și minunați, vin lângă noi... păduchii...

Vin lângă noi cum a venit Moise și Ilie lângă Hristos, la Schimbarea la față a Domnului (ce-o vom prăznui în 5 zile) pe muntele Taborului, spune Scriptura, așa vin și Sfinții lângă noi, când îi chemăm din Ceruri, cum și Moise era mutat, adormit de sute de ani, dar a venit degrab la Hristos, neîntârziat, așa vin și ei, minunații de ei, când îi chemăm, vin Sfinții și înalță rugăciuni și se roagă pentru noi...
Cu dulcea lor rugăciune...

E ora 12 noaptea acum când îți scriu... Și îți scriu cu sufletul plâns... îți scriu chemare...

Liniștește-te, ridică-te și vino să ascultăm glasul Duhului Sfânt din Sfintele Clopote la multe Sfinte Mănăstiri, pe tot pământul... care anunță și cheamă la Sfânta Slujbă...

Începe Sfânta Slujbă a Miezonopticii... Te cheamă și pe tine Duhul Sfânt, oare vrei să vi ?

Vino neîntârziat, iubitul meu frate, cu credință în suflet vino și crezi că niciunul; din Sfinții Apostoli; nu au avut niciun alt instrument; decât clopote mici, care anunțau începutul și sfârșitul Sfintelor Slujbe în casele și foișoarele unde se adunau... Și când începea și termina Sfântul Apostol Pavel, Sfânta Liturghie a Sfântului Apostol Iacov, cea slujită cu felonul, cărțile și pergamentele pe el... suna clopoțelul de pe masă, care-l avea și se apleca până la pământ înaintea fraților care erau cu el, mulțumindu-le...

Noi vedem în harul Duhul Sfânt asta... Dar "fericiți ce-i ce n-au văzut și au crezut". Dar vei vedea și tu la Judecată, că ce ți-am scris aici, e Adevărul...

Atunci vei fi înviat, și tu ca tot pământul din toți anii... Oare vei fi în slavă sau osândă ? Încă mai ai timp în viața aceasta...
Mulți... Toți... Mai este timp... Oare veți veni ?

Doamne miluiește...

Toată suflarea să laude pe Domnul!"

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 627320)
Ar fi chiar recomandat!
Chiar si cu instrumentele pot fi cantate.
Dupa cum vad eu lucrurile.
Ti-am mai zis ca eu am venit la Domnul inainte ca tu sa te nasti.
Dar asta nu inseamna ca sunt scortos si tanjesc dupa respect sau ca ma supar cand mai intepi tu cu cornitele.
Doar te informez din cand in cand. Poate vei intelege intr-o zi.

Atunci vino și cântă-le cu noi. "Cu glasul meu către Domnul am strigat, cu glasul meu către Domnul m-am rugat"...

Le avem în Psaltire, în Mineie, în Octoih, în Liturghier... Vino să le citești și să le cânți cu noi...

Dacă ai venit la Domnul, precum spui, de ce-ai mai fugit de la EL ? Vino și stai în Domnul și bucură-te-n Domnul ! Nu mai fugi, nu mai pleca.

Te iubim atât de mult ! Vrem să moștenești cu noi Cerurile, gătite nouă încă de la întemeierea lumii... Gătite Bisericii Domnului Hristos... azi numită din multe rațiuni, Ortodoxia...

Vino ! Hristos a înviat !

ioan67 01.08.2016 00:31:16

Cursele de masini, citeam intr-o revista, au luat nastere la 5 minute dupa ce a fost construita a doua masina..:)
Ma gandeam cum o fi la oameni...
Eventual la oamenii crestini.
P.S. Ma refer la competitia dintre oameni in general, nu la eventualele curse de masini dintre crestini, precum se temea un coleg ca s-ar putea intelege (mi-a semnalat pe privat...:) si il rog sa se linisteasca, crestinii de aici nu sunt chiar asa imprastiati incat sa gandeasca asa departe si anxios...)

Sa fie asazisul "instinct" al competitiei un dar al Domnului pus in om? Sau mai degraba o forma de manifestare a firii cazute... Asta era dilema sugerata chiar de revista "Dilema".

Igor_Paslusnik 01.08.2016 01:14:17

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 627322)
Cursele de masini, citeam intr-o revista, au luat nastere la 5 minute dupa ce a fost construita a doua masina..:)
Ma gandeam cum o fi la oameni...
Eventual la oamenii crestini.
P.S. Ma refer la competitia dintre oameni in general, nu la eventualele curse de masini dintre crestini, precum se temea un coleg ca s-ar putea intelege (mi-a semnalat pe privat...:) si il rog sa se linisteasca, crestinii de aici nu sunt chiar asa imprastiati incat sa gandeasca asa departe si anxios...)

Sa fie asazisul "instinct" al competitiei un dar al Domnului pus in om? Sau mai degraba o forma de manifestare a firii cazute... Asta era dilema sugerata chiar de revista "Dilema".

Dacă "Dilema", ar căuta răspunsul la Sfântul Ioan Gură de Aur, mai numit și Atletul lui Hristos, ar găsi răspunsul imediat... în PSB 23, Omiliile la Matei... Ar găsi multe răspunsuri acolo... Și în multe alte locuri, la mulți alți Sfinți preaminunați.

Iar noi toți aici și în 99% din locurile de pe pământ... suntem căruțe cu roți pătrate... În cel mai fericit caz triciclete și trotinete, cu roți cât unghia...

Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește... (de 100 sau 1000 de ori, nu de 40 de ori)

Sau după măsura iubirii...

flying 01.08.2016 01:17:07

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 627322)
Sa fie asazisul "instinct" al competitiei un dar al Domnului pus in om?

Competitia apare in momentul in care crezi ca darurile si talentele tale nu le ai de la Dumnezeu,ci iti apartin,deci instinctul competitiei nu are cum sa fie dar de la Dumnezeu.

ioan67 01.08.2016 01:26:39

Atunci de ce uneori crestinii (precum am citit si auzit uneori) se intrec in fapte bune, in virtuti etc.?.....:) Pare tot un fel de competitie, ca sa nu mai amintesc de frumoasa metafora "atletii lui Hristos", ca alternativa la alte forme de intreceri (sportive).
Dar am auzit si de o specie curioasa de invidie, asazisa "invidia duhovniceasca". Him...

S-a spus si pe aici "sa ne intrecem in Domnul" si ma gandesc ca asta nu ar fi musai ceva rau, daca o facem cum se cuvine.
Sau cum e, de fapt?

P.S. In general jocurile sportive au si un arbitru. Si nu de putine ori acesta e un personaj-cheie al unei competitii reusite...

Igor_Paslusnik 01.08.2016 01:30:09

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 627325)
Competitia apare in momentul in care crezi ca darurile si talentele tale nu le ai de la Dumnezeu,ci iti apartin,deci instinctul competitiei nu are cum sa fie dar de la Dumnezeu.

Stai puțin...

Și când Biserica era prin Sfinții Părinți, la cele 9 Sfintele Sinoade, luptând în războiul nevăzut cu ereziile, și revela și salva Domnul, Biserica Sa, aia ce era ? Horă ? Probabil pas în doi ? Nu, competiție. Între Hristos și satana.

Credeau și ei acolo, Sfinții Părinți, că darurile, talanții, talentele, nu le au de la Dumnezeu ? Ca să nu fie în competiție...
Of...
La fel, amintesc competiția între Dumnezeu și satana, la "pariul" satanei... pentru Iov...

Cea mai mare erezie a tuturor timpurilor, ecumenismul, asta-i horă... Hora satanei, gândită și îmbunătățită încă de după Marea Schismă... marile erezii ale Apusului...

Deci noi nu trebuie să fim unii cu alții, în competiție, să ne întrecem în Hristos? Din slavă-n slavă, cum spun Sfinții Părinți ?

Nu trebuie să fim în competiție cu noi înșine, fiindcă noi suntem cei mai mari dușmani ai noștrii, spune Sfântul Nectarie din Eghina, cum minunat vindecă Domnul cancerul prin el, numindu-l și "sfântul vindecător de cancer", în minunata sa carte "Cunoaște-te pe tine însuți"?

Flying, te-am rugat să nu mai zbori... Încă mai e timp de aterizare... Vezi să nu fie aterizare forțată...

flying 01.08.2016 01:33:26

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 627326)
Atunci de ce uneori crestinii (precum am citit si auzit uneori) se intrec in fapte bune, in virtuti etc.?...:)

N-avem noi de unde sti in ce se intrec uneori crestinii,Dumnezeu singur stie.

Igor_Paslusnik 01.08.2016 01:44:18

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 627329)
N-avem noi de unde sti in ce se intrec uneori crestinii,Dumnezeu singur stie.

Nuuu, da de unde, nu? N-avem noi de unde știi în ce se întrec creștinii, nu? E ca în renumita afirmație a ecumeniștilor:

"Este un singur Dumnezeu, nu știm noi cine se mântuie și cine nu, poate se mântuie și catolicul, și lutheranul, și ortodoxul, și calvinul și penticostalul și musulmanul... etc..." Cu toții fac fapte bune. Are milă Domnul !

Păi și ateii fac fapte bune. Are milă Domnu, nu? Îi bagă Domnul cu hei-rupu'n Rai, nu ?
Vrei nu vrei, te-am mântuit !
Ha, ha, asta e !
Dacă-n Rai, nu a călcat peste libertatea lui Adam și Eva, și nu i-a dat peste mână la Adam în momentul când mușca din fructul oprit, oare va încălca libertatea cuiva la Judecată ?

Doamne ferește. N-o va încălca niciodată.

Le va arăta Domnul la Judecată, la fiecare ce au ales în libertatea lor:
Uite asta ai ales: erezia.
Uite asta ai ales: islamismul.
Uite asta ai ales: ateismul... etc.
Uite asta ai ales: o viață lipsită de Mine. Nu mai vrut. Nu ai vrut Biserca Mea. Sfinții Mei. Mireasa Mea Preaiubită: Ortodoxia. N-ai vrut să fi în ea.

Te-am chemat de atâtea ori. De mii de ori. Și n-ai vrut. Uite asta ai ales: iadul.

Ei bine, e simplu. Noi știm, în Duhul Sfânt, cine se mântuie și cine nu:

Creștinii se mântuiesc iar ereticii nu se mântuiesc. Nici păgânii și ateii și alții, nu se mântuiesc.

Sau ce credem noi, că îi bagă Dumnezeu cu forța-n Rai? Când au hulit toată viața pe Duhul Sfânt, cu erezia, cu ateismul, cu păgânismul? Și n-au vrut să fie ortodocși? Să vină în Biserică?

Iar creștinii știm în ce se întrec... în Domnul ! În dragoste, rugăciune, răbdare, blândețe, ascultare, pocăință, smerenie, discernământ...
Își înmulțesc măsura. Ne înmulțim mântuirea.

La fiecare răsărit și apus de soare... Toată viața, și în minutele morții, adormirii...

Demetrius 01.08.2016 02:13:11

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627330)
...

Dacă-n Rai, nu a călcat peste libertatea lui Adam și Eva, și nu i-a dat peste mână la Adam în momentul când mușca din fructul oprit, oare va încălca libertatea cuiva la Judecată ?

Doamne ferește. N-o va încălca niciodată.

Le va arăta Domnul la Judecată, la fiecare ...

24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. (In5,24)

Igor_Paslusnik 01.08.2016 16:56:03

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 627332)
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. (In5,24)

Și musulmanii cred în cuvântul Domnului Iisus Hristos, dar cel prezentat de mohamed a lor și cred în cel ce l-a trimis pe Hristos, adică în allah și pe Hristos trimis de allah Îl numesc un simplu profet.
Și ereticii, păgânii, ateii, gnosticii și alții, cred spurcăciuni și le plinesc. Cu durere spun, nici unul n-o să se mântuiască.

În fine, nu o mai lungesc, Îl las pe Duhul Sfânt să vorbească :

"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în Împărăția Cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." - Matei 7, 21.
"Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi." - II Tesaloniceni 3, 6.
"Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii." - I Ioan 4, 6.
"Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră." - II Tesaloniceni 2, 15.
"Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine." - Luca 10, 16.
"Cine nu vă va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, ieșind din casa sau din cetatea aceea, scuturați praful de pe picioarele voastre." - Matei 10, 14. "spre mărturie împotriva lor." - Luca 9, 5.
"Dar chiar dacă noi sau un înger din cer, v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o€“ să fie anatema! v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit – să fie anatema!" (adică afară din Biserică) - Galateni 1, 8-9.
"Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit. Iar voi, ungere aveți de la Cel Sfânt și știți toate." - I Ioan 2, 19-20.
"Dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească." - I Timotei 1, 20.
"Am și alte oi, care sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu" - Ioan 10, 16.
"Știm că suntem din Dumnezeu și lumea întreagă zace sub puterea celui rău." - I Ioan 5, 19.
"Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El". - I Corinteni 2, 9.
"Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi, și vom veni la el și vom face locaș la el. Cel ce nu Mă iubește nu păzește cuvintele Mele." - Ioan 14, 23-24.

Bucură-te, Biserică a Mirelui Ceresc !

Și iarăși zic: bucură-te !

ioan67 01.08.2016 18:40:05

Igor frate, ma tot minunez de elanul/focul/energia postarilor tale... Ce de majuscule si de litere ingrosate, fratior...
Permite-mi o mica destainuire. Nu o numesc marturisire, sa nu se creada ca zic iarasi vorbe mari...

*
Fratior, accepti sau nu, io am trait toata viata printre competitori acerbi. La propriu, zic.
Am cunoscut sumedenie de invingatori (intr-un plan sau altul), voi fi cunoscut poate si ceva oameni ai Domnului, sper...
Eu insumi am fost, nu de putine ori, daruit sa gust cupa victoriei, in multe competitii. Har Domnului! (si teama sa nu raman definitv codas in Adevarata Intrecere, aia launtrica, bre...)

Ei bine, sa iti repet una chestie: am observat o mica insusire a invingatorilor.
Anume, bro, sunt catusi de putin trambitasi, gorilaci, cimpanzeiaci, urlatoraci, majusculaci.

Igor, frate, eu unul am constatat, sa ma ierti de destainuire, ca invingatorii cu stofa aleasa sunt cam asa:

- discreti
- mai degraba tacuti
- cumpatati in toate cele
- minusculaci, nu majusculaci
- ingaduitori, oameni cumsecade in general sau, poate, totdeauna
- dispusi la micsorare de sine, chiar si in timpul luptelor care merita sa fie duse (acolo sunt zmei! si anume zmei ai faptelor, ai biruuirii obstacolelor din ei insisi mai intai iar nu din ceilalti)
- iertatori la nesfarsit
- aplaudaci ai reusitelor altora, oricat ar fi acestea de mici, la prima vedere
- cu ton mangaietor, nu certaret la nesfarsit
- cu dispozitie accentuata spre ascultare (chiar si a interlocutorului, oricare ar fi acesta)

Oare pricepi unde bat?
Ma gandeam la o intrecere buna, bro, la una bineplacuta Domnului, iar nu domnilor...

Igor_Paslusnik 01.08.2016 22:25:12

Frate Ioan, în primul rând, cine te-a mințit pe tine că eu sunt învingător?
Apoi, mai ales, trăsăturile acelea, care le-ai descris, sunt ale lumii și oamenilor de azi, lipsită de Hristos. Toți oamenii, fără Hristos, sunt... soiuri și culturi de "psihopați".
Ca să nu zic direct că e o lume a frustraților... deci a necreștiunilor.
Învingătorii lui Hristos și oamenii în Hristos, nu sunt așa îi cum scrii tu acolo, sunt mult diferiți de cum îi vezi tu.

Hai să vorbim puțin despre punctele tale... fiindcă creștinii, sunt Icoane ale lui Hristos.

- discreți, spui.
Dar eu spun: energici și săritori, și totuși rezervați și ascunși, niciodată frustrați și prefăcuți, fără psihopatii, nelipindu-și inima de nimic și nimeni, căutând pe Domnul în tot ce fac ei și ceilalți, iar când la ceilalți lipsește Domnul, iubirea... văzând după puterea lor, dăruitori și primitori, cum să-L aducă pe Domnul, fără să calce libertatea celorlalți.

- mai degrabă tăcuți, spui.
Spun: vorbind cu măsură, în măsura lui Hristos, mărturisind pe Domnul, dar neînfricați, nu nesăbuiți, nu pripindu-se, nu fâstâcindu-se, ci hotărâți, fără să dovedească nimănui nimic, ambasadorii blândeții, guvernatorii răbdării, afaceriștii iubirii, exploratorii smereniei, sună puțin ciudat, folosesc un limbaj modern, pentru confort psihologic spre înțelegere și asimilarea spre înmulțirii.

- cumpătați în toate cele, spui.
Spun: niciodată cumpătați în rugăciune, cât mai necumpătați în iubire, cât mai curioși spre binele celuilalt, pentru a i-l oferi, în măsura înmulțită înăuntrul lui de Hristos, măsurând măsurile virtuțiilor, după potențialul lui, înmulțind măsura și potențialul,totdeauna dăruind toate realizările, pentru că nu poate fi egoist, să se bucure doar el de Hristos și de bunătate.

- minusculaci, nu majusculaci, spui.
Spun: în ce minuscul? în ce majuscul? în păcate, în patimi, da minuscul, în împlinirea cuvântului Domnului, în discernământul gândirii, soluțiilor, argumentelor, opiniilor, pentru virtuți, pentru omenire, de la Cuvântul Dumnezeu și Om, acolo majuscul, cât mai majuscul, fiindcă astfel oamenii, dăruind totdeauna unii altora în Domnul, niciodată numeni nu au nimic de pierdut, ci toți, totdeauna, au totul de câștigat.

- îngăduitori, oameni cumsecade, în general sau poate totdeauna, spui.
Spun: îngăduitori în ce? În păcate? În patimi? Da, și acolo, cu scopul de vindecare. La clinicile de dezintoxicare și dezalcoolizare, în primele zile sau săptămâni, depinde de gravitatea cazului, sunt tratați cu propriul drog de care sunt dependenți, micșorând dozele tot mai mult. Deci cum? Cum se cade? Pe ce se cade? Cât se cade? Din ce, spre ce, în ce se cade? Ce sunt proprietățile sufletului? Ce, cât de unde este personalitatea și caracterul omului? Poate fi îmbunătățită? Cum, când, cât, de ce? Unde-i blocajul? Cum deblocăm blocajul? Cum împiedicăm alte blocaje? Cum facem asta la noi? Cum facem asta la alți oameni?

- dispusi la micsorare de sine, chiar si in timpul luptelor care merita sa fie duse (acolo sunt zmei! si anume zmei ai faptelor, ai biruuirii obstacolelor din ei insisi mai intai iar nu din ceilalti)
Spun: uf, niciodată zmei în nimic. Măsurile sunt multe. Depinde în ce le creștem. Cu ce scop. Pogorârea Duhului Sfânt înseamnă și "unitate în diversitate", peincipiu preluat și de uniunea europeană. Dar adăugăm: niciodată unitate în păcate. Libertate da, dar formarea și îmbunătățirea persoanei, presupune responsabilități asumate. Când sunt încălcate, apar consecințe. Inevitabile. Deci păcatele fă-le acasă, dacă nu vrei să vindecat. Și-aici din nou: ce este vindecarea? Cine o are? Dacă o are, poate s-o dea? Cui și când, cât și cum? Dreapta socoteală, măsura trezviei prin măsura orbirii celuilalt. În plus, oricât de mult de vrei, cu cât iubești mai mult, cu atât nu poți vedea și nu poți trăi decât întro permanentă micșorare de sine. Și e bine așa. Dar din nou: ce este iubirea? Cine o are, cine o dă, cine o primește? Poftele, patimile carnale, nu sunt iubire... nici dependențele, obsesiile, pasiunile, iubirea sănătoasă, e mai presus de tot și toate... și-așa mai departe...

- iertatori la nesfarsit, spui.
Spun: putea să-i ierte Hristos pe bișnițari și cei cu schimbul valutar, din Templu? Putea. Dar i-a dat afară cu biciul, în loc să-i ierte la nesfârșit. Deci să fim îngăduitori cu neputințele stricăciunii, patimile și iadul din noi? Nu. Ci să le dăm afară cu biciul, din templul trupului nostru, al Duhului Sfânt.

- aplaudaci ai reusitelor altora, oricat ar fi acestea de mici, la prima vedere, spui.
Spun: slavă deșartă? Da, dar măsura, din nou. Aplaudaci, dar când? Cât? Cu ce scop slava deșartă? Cu ce scop, orice? Oricât? Când? Cât de mult vezi în sufletul celuilalt? Și cât de bine vezi? Cu ce vezi? Cu iubire? Sau cu interes și scopuri lugubre și sinistre? Sau nu cumva ți se pare că vezi? Ce urmărești? În ce măsură? Și-așa mai departe...

- cu ton mangaietor, nu certaret la nesfarsit, spui.
Spun: da, desigur, dar nu afemeiați. "Certăreala" în virtuți, în îmbunătățire, în curățire, luminare, îmbunătățire, totdeauna în iubire, ca să se cunoască și recunoască scopul, e bună și are numai binecuvântare spre belșug și biruințe, căci în comuniune, e împreună lucrarea spre dobândirea Împărăției Cerurilor.

- cu dispozitie accentuata spre ascultare (chiar si a interlocutorului, oricare ar fi acesta), spui.
Spun: Cu dispoziția accentuată spre orice duce la Hristos. Și transformarea a orice e străin de Hristos, în unelte, practici, căi, care să ducă la Hristos. Și să aducă pe Hristos, să înmulțească, să îmbunătățească în Hristos. O atenție sporită, la cele mai mici vibrații ale sufletului aproapelui, spre a rezona, a călăuzi, a canaliza, a arăta, omului pe Hristos, în măsura în care și noi, am cunoscut, înțeles, trăit, înmulțit, dăruit pe Domnul și întotdeauna a respecta hotărârile și alegerile societăților în care trăiesc ei, creștinii, dar a lupta mereu, în cuvânt și dezvoltare, în ideologiile sfințeniei, a face cele mai frumoase și pe placul Domnului societăți.

În aceste prea puține rânduri, puerile, inexpresive, plastice, insuficiente și întro foarte mică măsură, aceștia sunt adevărații eroi... învingătorii în Hristos...
Icoanele lui Hristos, creștinii. Cum Hristos este icoana Tatălui, și creștinii să fie icoanele lui Hristos...

Pomenește-mă.

iuliu46 01.08.2016 23:45:11

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 627383)
Oare pricepi unde bat?

La usi ferecate cu lanturi si lacate ruginite ? :)

ioan67 02.08.2016 00:13:49

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627424)
Unde-i blocajul? Cum deblocăm blocajul? Cum împiedicăm alte blocaje? Cum facem asta la noi?

Asa, frate!
Vezi ca se poate? Trebe doar un strop de bunavointa, constati?
Insista, frate, insista cu ganduri ca astea, cu autointerogatie! Dumnezeu e Mare si Milostiv. Te va ajuta mult daca o tii tot asa, in duh de pocainta.
Doamne ajuta, Igor, Doamne ajuta!

AlinB 02.08.2016 13:10:09

Tu bate saua ca o sa priceapa...

Igor_Paslusnik 05.08.2016 12:45:30

Din tot ce-am scris, frate Ioane, tu numai lucrul cu "blocajul" l-ai înțeles? M-am ostenit în zadar. Dar și pe acela oare l-ai înțeles cu adevărat? Mai spun... totul fără Hristos e blocat, iar cu Hristos nimic nu e blocat și nu se poate bloca.

Copacel 05.08.2016 13:00:07

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627893)
? M-am ostenit în zadar. Dar și pe acela oare l-ai înțeles cu adevărat? .

Pa d-aia e bine sa scrii maxim 10 randuri.

Igor_Paslusnik 05.08.2016 14:43:34

10 rânduri? Nu-i așa. Nu există o normă. Nu stăm în stereotipuri și formalități. Dacă ai ceva de spus spre mântuire, care să-ți ia mai mult de 10 rânduri, scrii mai mult.
Spre exemplu, Biblia, Sfinții Părinți, Sfinții contemporani, actuali, n-au scris 10 rânduri. Ca să explici un lucru uneori, îți trebuie multe rânduri. Alteori nu. Dar de ce cele mai multe ori trebuie mai multe, fiindcă limbajul e o formă limitată de exprimare și arătare a unor lucruri.
Bine-ar fi să fie citite și înțelese, cele scrise spre mântuire.

Copacel 05.08.2016 23:56:02

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627903)
10 rânduri?.

Sau un trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=_OSaJE2rqxU

Igor_Paslusnik 08.08.2016 21:14:12

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628091)
Ti-am aratat si nu doar eu, dai dovada de ignoranta crasa la aspecte esentiale de doctrina ortodoxa, talmacirea Sf. Scripturi si le apaeri cu o logica stramba, perfect sectara in ciuda pretentiilor tale de absolvent de teologie.

Vezi topicul "Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE" unde te-ai facut de ras mai rau decat adventistul iconoclast.

Aline... nu știu câte studii teologice ai tu (m-aș bucura să știu că ai și tu, să vorbim despre ele, cu drag și bucurie) sau cât de mult ai citit pentru acele studii și cât te-ai pregătit. Ce mă supără, nu e că mereu faci acuzatii, din cauza agresivității crescânde a ta și neputințele tale. Dar ce mă supără, e că mai crezi că faci bine, scriind mii de postări cu 4-5 cuvinte, fără să spui mare lucru, atacând furibund pe tot topicul, cu nici măcar un verset biblic, în marea majoritate ale postărilor tale, dar mai patristic, istoric.

Multe din textele postate de mine aici în acest topic, se găsesc și în teza mea de Disertație cu titlul "Ortodoxia în fața doctrinelor neo-protestante". Disertație de absolvire a Masterului în Teologie Ortodoxă, la Timișoara, acum o lună, iulie 2016, susținută și absolvită cu nota 10. Iar comisia de Părinți Profesori, n-au spus că m-aș face de râs cu acea disertație în fața neo-protestanților.

Și dacă îți spun că nu-i bine ce faci, cum procedezi, cum acționezi, că ești ispitit și eșt în înșelare, probabil tot eu mint, n-am dreptate, sunt bipolar și alte acuze ce-mi mai aduci, apoi una din surori, probabil "crinrin" mai vine și mai pune un articol despre "fals misticism", fratele Cristian mai vine să-mi spună să mă mai smeresc (nu că n-aș avea nevoie), fratele Ioan67 Cezar, mai vine să-i întărească spusele cu o explicație din noi metode descoperite de psihanaliză freudiană și altele...

Ce mă frământă și întristează foarte, foarte mult, nu e că Biserica e prigonită din exterior, din tot mai multe părți, ci noi, din interior, creștinii, membrii și mădularele lui Hristos, ne prigonim unii pe alții... Și ne mirăm apoi că creștinii trec la erezii protestante, ne mirăm că avem preoți slabi în faptă și cuvânt, că Biserica slăbește, ecumenismul prinde teren, și alte blestemății demonice... Să nu ne mai mirăm...

Oricum, voi vedeți probabil tot ce spun, ca fiind greșit, și că n-am dreptate în nimic, nu primiți un ajutor, un sprijin, o întărire din partea mea, vă supără mereu orice spun, orice fac, dacă sunt mai aspru sau mai bând, nu vă e bine nimic, eu pentru voi sunt aici pe forum, dar fiindcă voi nu aveți nevoie de mine, nu vă sunt de folos, nu vreau să vă împiedic de pe drumul mântuirii, să vă smintesc, nu vreau să vă fac rău, voi pleca bucuros de pe forum.

O singură rugăminte, foarte sinceră am, neprefăcută, chiar dacă sunteți ispitiți să credeți că sunt prefăcut, deci vă rog din toată ființa mea: iertați-mă.

ioan67 08.08.2016 21:47:43

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628128)

... fratele Ioan67 Cezar, mai vine să-i întărească spusele cu o explicație din noi metode descoperite de psihanaliză freudiană și altele...

Igor, o clipa te rog!
Am intervenit acolo cu o precizare fata de termenii utilizati de autor in acel articol. Revezi postarea, te rog!
Nu am spus ori sugerat nimic care sa aiba legatura cu tine sau cu alt coleg.

P.S. Nu e vorba despre psihanaliza si nici despre noi metode. Acolo am facut niste precizari din psihopatologia si psihiatria clasica, lucruri elementare, de curs studentesc. Acestea nu au legatura cu psihanaliza si nu sunt noutati, ci vechi precizari (de peste 100 de ani).

CristianR 08.08.2016 22:35:44

De asemenea, Igor, eu am comentat pe marginea textului pus de crinrin avandu-ma in vedere intai pe mine, abia apoi pe altii. Am raspuns intrebarii pe care o puneai avand experienta propriilor mele pacate.

Igor_Paslusnik 08.08.2016 22:36:56

Mulțumim Domnului pentru toate, fraților Ioan și Cristian. Să nu vă îndoiți, că eu nu aș avea conștiința propriilor mele păcate...

Fiindcă ai studii de psihologie, frate Ioan, te rog :

Am citit recent, să fie câteva luni, un studiu american, de la o Universitate de Psihologie, nu mai rețin exact locul, s-au adunat profesorii de acolo, cu studenții și s-au pus să analizeze psihologic, psihiatric și psihanalitic pe Iisus Hristos, s-au făcut lucrări de licență, spuneau ei acolo, etc., și după relatările evagheliștilor din Noul Testament drept mărturie, au spus despre Hristos că a fost psihopat, bolnav psihic, cu grave tulburări psihice, era în "delir mistic", spuneau ei, "delir religios", psihanalitic spuneau că a avut foarte multe frustrări și neîmpliniri sexuale, dezechilibre serioase, sechele psihice din copilărie, inadaptat, cu multe psihopatologii grave, etc. mi-e greu să mai scriu... La fel au fost acuzați și toți Apostolii și toți Sfinții care cred în entități nevăzute, toți pustnicii care "se autoexclud", ca o formă de sinucidere, că sunt cu grave patologii și dezechilibre psihice, etc... În fine...

Deci o simplă întrebare :

Ce ne facem când psihologia/psihiatria/psihanaliza, acuză Teologia cu... diverse ?

ioan67 09.08.2016 00:19:54

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628137)
Mulțumim Domnului pentru toate, fraților Ioan și Cristian. Să nu vă îndoiți, că eu nu aș avea conștiința propriilor mele păcate...

Fiindcă ai studii de psihologie, frate Ioan, te rog :

Am citit recent, să fie câteva luni, un studiu american, de la o Universitate de Psihologie, nu mai rețin exact locul, s-au adunat profesorii de acolo, cu studenții și s-au pus să analizeze psihologic, psihiatric și psihanalitic pe Iisus Hristos, s-au făcut lucrări de licență, spuneau ei acolo, etc., și după relatările evagheliștilor din Noul Testament drept mărturie, au spus despre Hristos că a fost psihopat, bolnav psihic, cu grave tulburări psihice, era în "delir mistic", spuneau ei, "delir religios", psihanalitic spuneau că a avut foarte multe frustrări și neîmpliniri sexuale, dezechilibre serioase, sechele psihice din copilărie, inadaptat, cu multe psihopatologii grave, etc. mi-e greu să mai scriu... La fel au fost acuzați și toți Apostolii și toți Sfinții care cred în entități nevăzute, toți pustnicii care "se autoexclud", ca o formă de sinucidere, că sunt cu grave patologii și dezechilibre psihice, etc... În fine...

Deci o simplă întrebare :

Ce ne facem când psihologia/psihiatria/psihanaliza, acuză Teologia cu... diverse ?

Pai e simplu: ne amintim cat noroi au aruncat o parte dintre fetele smerite ale Bisericii, sute si mii de ani, in Dumnezeu.
Ne amintim cum au fost chinuiti unii ca Maxim si Hrisostom tocmai de catre episcopi. Si ca tot veni vorba, ne amintim in treacat si cati episcopi mitarnici gazduieste chiar azi, chiar acum cand scriu, tara noastra.
Nu uitam, desigur, nici cum a fost mazilit Arsenie Boca, pe la noi, de catre chiar fetele bisericesti care l-au livrat securitatii.
Mai avem inca o suta de mii de exemple in chiar ograda noastra ortodoxa, ca sa nu mai pomenesc de Marea Schisma, de ororile unei nopti cum era a Sfantului Bartolomeu, de sfintele cruciade etc. etc.

Iar la sfarsit sa ne cabram un pic memoria: iti amintesti ce au facut mai marii credintei poporului ales cu Domnul?

Ei, dupa toate astea, ce zici ca ar fi zis nu stiu care americani din vremurile noastre, zau ca nu mai prezinta importanta. Nu pentru mine.

Penticostalul Traditional 09.08.2016 01:04:37

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628128)
Multe din textele postate de mine aici în acest topic, se găsesc și în teza mea de Disertație cu titlul "Ortodoxia în fața doctrinelor neo-protestante". Disertație de absolvire a Masterului în Teologie Ortodoxă, la Timișoara, acum o lună, iulie 2016, susținută și absolvită cu nota 10. Iar comisia de Părinți Profesori, n-au spus că m-aș face de râs cu acea disertație în fața neo-protestanților.

Le-ai spus Parintilor Profesori ca Duhul Sfant intra in magari si ca tu le aduci cinstire iar ei ti-au dat... nota 10?
In loc sa te dea afara? :7:

AlinB 09.08.2016 01:33:39

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628137)
Am citit recent, să fie câteva luni, un studiu american, de la o Universitate de Psihologie, nu mai rețin exact locul, s-au adunat profesorii de acolo, cu studenții și s-au pus să analizeze psihologic, psihiatric și psihanalitic pe Iisus Hristos, s-au făcut lucrări de licență, spuneau ei acolo, etc.,

Io cred ca inventezi.

AlinB 09.08.2016 01:35:18

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 628154)
Le-ai spus Parintilor Profesori ca Duhul Sfant intra in magari si ca tu le aduci cinstire iar ei ti-au dat... nota 10?
In loc sa te dea afara? :7:

Chiar Emiliane, duhovnicului i-ai spus crezul asta al tau?

Ce zice?

Sau e obisnuit cu "nazdravanii" din partea ta si a obosit sa te mai contrazica?

Igor_Paslusnik 09.08.2016 13:22:31

"Penticostalul Tradițional", dacă pe tine te arde Adevărul și nu vrei să vi în Biserică și stai în erezii, nu sunt eu de vină. Uite că le-am spus, și am mărturisit Adevărul și nu m-a dat afară. În schimb toți neo-protestanții se dau singuri afară din Împărăție.

Aline, ușor, ușor devi neo-protestant... așa-i? Bietu' de tine... Nu mi-ai răspuns, de câte ori meritai să fi banat, în pururea agresivitatea ta? Da, uite că și duhovnicul cunoaște Adevărul, că Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte. Dar tu și destui alții, mai ales ereticii, Îl hulesc pe Duhul Sfânt și Îl fac neputincios și incapabil să intre în oameni, animale și obiecte. Mi-e milă de tine și de toți hulitorii... Dar n-am ce să fac, e alegerea fiecăruia...

Ioan67, fi amabil, spune-mi cât noroi a aruncat în fața lui Dumnezeu, sute și mii de ani, cei din Biserică, din Ortodoxie, cât timp franco-latinii "romano-catolicismul" făceau "curățenie" prin Europa și Brazilia, Mexic, de exemplu ?

Sfântul Maxim a fost chinuit de ereticii monofiziți și monoteliți, era singurul creștin rămas pe pământ atunci, fără erezie, toată Ortodoxia era eretică, iar Sfântul Ioan Hristostom a fost chinuit de împărăteasa Eudoxia, că-i tot spunea să nu-și mai facă statui cu ea și alte păcate să nu le mai facă. Deci nici unul din cei doi Sfinți, totani ai creștinătății, nu a fost chinuit de episcopi...

Unul avem, episcopii de astăzi, mitarnici, eu cunosc doar unul, Teodosie al Constanței, sunt vrednici de moarte? Nu-i judecă oare Hristos pentru nebuniile lor? Din 12 apostoli, nu unul a fost Iuda? Unii episcopi și unii preoți, sunt ca Iuda. Ne rugăm pentru ei, îi iubim mai departe, căutăm să-i îndreptăm, după măsura noastră, cât putem, sunt Iudele noastre, ce să facem cu ei? Domnul să aibe milă și izbăvire de neputințele lor.

Mazilit sau nu, Arsenie Boca, a fost unul miile de preoți și monahi și monahii, uciși de comuniști și nu putem acuza Biserica pentru crimele comuniștilor. Nu știm cu precizie, cine și dacă a fost turnat de unul din slujitorii Bisericii, o să aflăm la Judecată, dar atunci va fi vai de ei, dacă nu au făcut pocăință pentru stricăciunile lor. Dar Biserica rămâne pe mai departe Biserică, a lui Hristos Mireasă, minunată și dreaptă, chiar dacă are în ea pe unii ca Iuda, de care se va îngriji Dumnezeu cum știe mai bine.

Aceia cu asasinatele din noaptea lui bartolomeu, cruciade, inchiziție, și altele, aceia nu sunt creștini, sunt ereticii apusului, ei în momentul când săvârșeau nebuniile acelea, nu mai erau parte din Biserică. Fiindcă Ortodoxia, deci Biserica, nu a ucis niciodată pe nimeni.

Iar cei ce au condamnat și ucis pe Domnul, au fost evreii, iudeii, de care Sfântul Ioan Gură de Aur, în omiliile de la Matei, ne învață, nici să nu stăm de vorbă, despre nimic, în niciun secol, să nu-i primim în casa noastră, să nu ne punem cu ei la masă, pentru ticăloșia lor, amintindu-ne totuși să nu le facem rău, să-i lăsăm în pace. Deci nici acolo, nu Biserica, nu preoții ortodocși (cum spun cu ură și minciună, unii neo-protestanți, mai ales dintre penticostali, învățați de "păstori").

Iar un răspuns vrednic creștinesc, din partea frăției tale, frate Ioan, este nu că nu te-ar interesa studiile moderne psihologice, probabil ateiste, ci răspunsul creștinesc este de a condamna practicile stricate ale acelei (poate nu toată) psihologii/psihiatrii/psihanalize. Sau spui frăția ta, că Biserica e de vină, pentru multe acuze ce îi aduci frăția ta, drept urmare, acele studii psihologie-psihiatrice, care-l scot pe Hristos bolnav psihic, sunt adevărate ? Sincer, eu nu găsesc nicio vină Bisericii, Ortodoxiei...

AlinB 09.08.2016 16:34:19

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628184)
Aline, ușor, ușor devi neo-protestant... așa-i? Bietu' de tine...

Pentru ca nu cred in magarii cu aripi de porumbel care zboara in imaginatia ta?

Ia zii, daca te-ai intersecta cu un astfel de magar, in evlavia ta, ce ai saruta? Botul, copita, greabanul, urechile magaresti, etc?

Citat:

Nu mi-ai răspuns, de câte ori meritai să fi banat, în pururea agresivitatea ta? Da, uite că și duhovnicul cunoaște Adevărul, că Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte.
Da' de unde stii, l-ai intrebat sau ai tu o "intuitie" asa?

Citat:

Dar tu și destui alții, mai ales ereticii, Îl hulesc pe Duhul Sfânt și Îl fac neputincios și incapabil să intre în oameni, animale și obiecte. Mi-e milă de tine și de toți hulitorii... Dar n-am ce să fac, e alegerea fiecăruia...
Bine, daca tu nu intri la curve desi ai putea, inseamna ca esti neputincios sau e o chestie de decenta?

Cred ca ai facut prea mult spiritism la viata ta, ca nu poti pricepe niste chestii de teologie ortodoxa elementara decat din perspectiva unui soi de posedare.

Citat:

Sau spui frăția ta, că Biserica e de vină, pentru multe acuze ce îi aduci frăția ta, drept urmare, acele studii psihologie-psihiatrice, care-l scot pe Hristos bolnav psihic, sunt adevărate ? Sincer, eu nu găsesc nicio vină Bisericii, Ortodoxiei...
Taci ma ca e o poveste inventata de tine. Nu ti-e rusine sa minti?

GMihai 09.08.2016 17:44:38

Aline, nu e exclus ca cineva sa aiba o diploma de psiholog si sa spuna tampenii despre religie.

La fel cum nu e exclus, si doar avem exemplul, ca cineva sa aiba trei diplome de teolog si.....

AlinB 09.08.2016 17:54:31

Facatura se vede de la o posta.

Taman ce se vorbea pe alt topic despre bolile psihice la exaltatii religiosi si besica plina de puroi si har si-a "adus aminte" ca a citit "pe undeva" ca si Hristos ar fi avut aceeasi problema, deci s-a scos.

ioan67 09.08.2016 18:37:08

Citat:

... toată Ortodoxia era eretică...

Tu ai spus-o!
Atunci, daca tii la coerenta cugetarii, poti sa admiti ca unii psihologi sunt atei, fara sa faci atata furtuna in pahar?
Ce ti se pare mai grav, bro: ca unii psihologi sunt atei sau ca "toata Ortodoxia era eretica"?

P.S. Cat despre episcopi si mazilirea sfintilor, poate ai vreme sa recitesti notitele de curs si unele din cartile cu coperti frumoase pe care le tii de mobila in biblioteca.

ioan67 09.08.2016 18:40:28

Citat:

Sau spui frăția ta, că Biserica e de vină, pentru multe acuze ce îi aduci frăția ta...

Ia seama ce vorbesti, omule!

Igor_Paslusnik 09.08.2016 20:08:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628212)
Pentru ca nu cred in magarii cu aripi de porumbel care zboara in imaginatia ta?

Am spus eu că măgari au aripi de porumbel? Sau de măgari cu aripi de porumbel?

Faptul că Duhul Sfânt a venit peste Hristos în chip de porumbel, chiar întărește că Duhul Sfânt poate intra în orice animal și orice obiect.

Îmi atribui vorbe gratuite? Să nu inventezi minciuni...

Citat:

Ia zii, daca te-ai intersecta cu un astfel de magar, in evlavia ta, ce ai saruta? Botul, copita, greabanul, urechile magaresti, etc?

Am mai spus odată ce aș face, repet: aș cădea de frică în genunchi, m-aș însemna cu Sfânta Cruce și aș începe să mă rog, să cer Domnului să mă izbăvească, fiindcă nu sunt vrednic de așa ceva.

Nu aș săruta nimic, cum nici dreptul prooroc care a făcut prostioare de a fost nevoie ca Duhul Sfânt să intervină pentru el prin măgar, nu știu sigur dacă a sărutat măgarul. Nu fiindcă ar fi greșit să săruți măgarul, cum săruți și câinele și pisica și hamsterul de acasă, mai ales dacă din senin un animal îți vorbește, acolo e altceva, decât dacă săruți un cățel...

Ia zii, tu ce ai face?

Citat:

Da' de unde stii, l-ai intrebat sau ai tu o "intuitie" asa?

Când o să-mi răspunzi și tu mie, de câte ori erai vrednic să fi banat de pe forum, atunci îți răspund și eu, bine? Fără supărare :-)

Citat:

Bine, daca tu nu intri la curve desi ai putea, inseamna ca esti neputincios sau e o chestie de decenta?

Sigur că în libertatea noastră, am putea face desfrânare și curvie. Dar ce reiese din cuvintele tale, ce e în subconștientul tău? Dorința de a merge la femei desfrânate? Sau mă trimiți pe mine, mă poftești să merg eu?

Aici suntem la topicul de apărare și mărturisire a Sfintelor Icoane. Tu ce faci aici? Ia seama la ispite, suflete.

Citat:

Cred ca ai facut prea mult spiritism la viata ta, ca nu poti pricepe niste chestii de teologie ortodoxa elementara decat din perspectiva unui soi de posedare.

Din nou agresivitate. Afirmații defondate, calomniere și minciunele.. :-)

N-am făcut nici o secundă de spiritism în viața mea și mai bine moarte să-mi dea Dumnezeu, decât să calc Sfânta Lui poruncă.

Când Sfânta Scriptură spune clar că Duhul Sfânt este în oameni "oameni plini de Duhul Sfânt", care să fie aleși pentru slujirea diaconiei și preoției, atunci Duhul Sfânt nu-i neputincios să intre și în animale sau obiecte.

Cine spune altfel, hulește pe Duhul Sfânt.

Nu vorbește acel animal cu de la sine putere. Nici toiagul, de exemplu, nu face minuni cu de la sine putere, nici prosoapele ce le-a folosit Pavel, nu fac minuni cu de la sine putere.

Firesc, nu? :-)

Citat:

Taci ma ca e o poveste inventata de tine. Nu ti-e rusine sa minti?

Copilaș, nu am mințit. Slăbește din aroganță și agresivitate, că nu-ți este de folos spre mântuire.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628228)
Facatura se vede de la o posta.
Taman ce se vorbea pe alt topic despre bolile psihice la exaltatii religiosi si besica plina de puroi si har si-a "adus aminte" ca a citit "pe undeva" ca si Hristos ar fi avut aceeasi problema, deci s-a scos.

Dacă tu nu ești de acord cu acele studii, cum nici eu nu sunt, nu înseamnă că ele nu există. Le-am citit (mai mult frunzărit, de supărare) și există.
Plus că eu nu sunt diagnosticat cu nicio boală psihică, deși merg anual la psihiatru, din cauza serviciului mamei, și eu și mama, am mai spus asta undeva. Deci n-am de la ce să mă scot... :-)

Acum fiindcă din nou ai fost agresiv, să-ți spun și eu ție, cum ai spus tu la alții: Taci măi păcălici ! :-)

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 628233)
Tu ai spus-o!
Atunci, daca tii la coerenta cugetarii, poti sa admiti ca unii psihologi sunt atei, fara sa faci atata furtuna in pahar?
Ce ti se pare mai grav, bro: ca unii psihologi sunt atei sau ca "toata Ortodoxia era eretica"?

Da, sunt de acord cu ce ai scris, frăția ta. E mai grav că unii psihologi sunt atei, decât că toată Ortodoxia a fost atunci în erezie.

Ce vreau să aud, să citesc, în mod expres și concret de la frăția ta, este dacă ești de acord sau nu ești de acord cu existența acelui studiu, cu corectitudinea desfășurării și cu ce verdictele sau "diagnosticurile" date.

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 628233)
P.S. Cat despre episcopi si mazilirea sfintilor, poate ai vreme sa recitesti notitele de curs si unele din cartile cu coperti frumoase pe care le tii de mobila in biblioteca.

Asta n-ai de unde știi frăția ta, cât și ce citesc, din biblioteca mea (a Domnului dată mie cu împrumut) ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:48:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.