![]() |
Citat:
|
Citat:
Biserica Penticostala recunoaste validitatea Botezului cu Duhul Sfant săvârșit in interiorul (si in exteriorul) ei. Citat:
Dar minunile nu sunt o dovada suficienta in a dovedi prezenta Duhului Sfant. Minunile sunt prezente in (aproape) toate confesiunile crestine. Si in religiile necrestine. Iar Scriptura ne spune ca in vremurile din urma anticristul va face semne si minuni mari. Deci argumentul „noi avem minuni deci avem Duhul Sfant” este invalid. |
Citat:
Este insa o diferenta intre a avea Duhul si a avea Botezul cu Duhul Sfant. Apostolii aveau Duhul înainte de a primi Botezul cu Duhul Sfant la Rusalii. |
Citat:
Si apoi am auzit inclusiv de unii (neo)protestanti care au trecut la Ortodoxie fara sa fie rebotezati ci li s-a considerat valid Botezul lor... |
bietul Pavel77...cata consecventa inutila...scrie scrie scrie desi nu convinge pe nimeni...iar mesajele lui in curand vor fi sterse...
ori ai Duhul, ori nu il ai, nu exista sa ai Duhul dar sa nu ai botezul cu Duhul...vai, vai. |
Citat:
|
Citat:
"Marturiesesc un Botez spre iertarea pacatelor". Proorocii Vechiului Testament aveau Duhul, caci prin Duhul Sfant prooroceau, nici unul insa nu era botezat in Duhul. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Daca le crezi pe amadoua cele de mai sus atunci vei fi impresionata sa vezi in Biblie crestini care au avut Duhul dar n-au fost Botezati cu Duhul Sfant. Botezul cu Duhul Sfant a venit mai tarziu: - apostolii. Macar ca aveau Duhul Sfant (Domnul le daduse Duhul Sfant cand li se aratase dupa inviere Ioan 20:22) au fost Botezati cu Duhul Sfant mai tarziu: Fapte 2. - crestinii din Samaria. Macar ca au primit Duhul atunci cand au ascultat Evanghelia vestita de Filip si au fost Botezati in Apa (Fapte 8: 6) totusi n-au fost Botezati cu Duhul Sfant decat vreo cateva saptamani mai tarziu cand au venit Petru si Ioan la ei - Fapte 8: 14,15) Duhul Sfant vine in viata omului si ii da putere sa se pocaiasaca, sa creada, sa faca fapte bune. Dar Botezul cu Duhul Sfant este o experienta distincta. Poate veni inainte sau dupa Botezul in Apa. Dar atunci cand il primesti, stii. E ceva cu totul special. |
cand a venit Duhul peste apostoli si peste crestinii de la Penticosta, toti au vorbit in limbi inteligibile pentru cei din jur, chiar daca ei nu intelegeau ce vorbesc; niciunde tizul dumneavoastra, apostolul Pavel nu a spus ca limbile neintelese ar fi semn pt ceva.
|
Ati spus ca nu conving pe nimeni...:)
Observ ca v-am convins pe dumneavoastra ca una e sa ai Duhul si altceva sa fii Botezat cu Duhul Sfant. Pace...:67:. OK, trecem mai departe: Botezul cu Duhul Sfant nu a avut loc doar la Rusalii. Sunt descrise cinci locuri in Noul Testament cand credinciosii au fost Botezati cu Duhul Sfant. Cincizecimea a fost un eveniment special. Erau adunati multi straini in Ierusalim. Domnul a vrut ca acei straini sa auda „despre faptele minunate ale lui Dumnezeu”. Nu tot la fel s-a intamplat in casa lui Corneliu in Fapte 10. Acolo erau doar rudele si prietenii lui Corneliu. Si Petru. Niciun strain... Totusi cei care ascultau Cuvantul în aceea casa au fost Botezati cu Duhul Sfant si au vorbit in limbi. Am o intrebare la dumneavoastra: pentru cine au vorbit ei in limbi? Aveti vreo idee? |
Citat:
Sau poate ca nici de la el nu ai inteles pentru simplul fapt ca inca nu ti-a fost dat sa simti pe propria piele diferenta dintre a avea Duhul si a fi Botezata in Duhul. Din pacate, cei care am fost botezati de mici copii, nu avem cum sa ne mai amintim ceea ce am simtit in momentul Botezului. Cei care insa sunt botezati la varsta adulta au niste trairi impresionante, mereu ma cutremur cand aud marturiile lor, si imi pare oarecum rau ca mie mi-a fost rapita o astfel de experienta :-| |
Citat:
Fapte 10:45 *Iar credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiți pentru că darul Duhului Sfânt s-a revărsat și peste neamuri. 46 *Căci îi auzeau pe ei vorbind în limbi și slăvind pe Dumnezeu. Atunci a răspuns Petru: 47 *Poate, oare, cineva să oprească apa, ca să nu fie botezați aceștia care au primit Duhul Sfânt ca și noi? deci cine a auzit vorbirea in limbi? cei care venisera cu Petru, taiati imprejur deci evrei. cine a vorbit in limbi? Cornelius si tovarasii sai, care erau romani. in mod sigur au vorbit intr-o limba pe care o intelegeau si unii si altii, dar nu limbile lor materne, adica ebraica sau latina. acolo scrie ca au primit Duhul "ca si noi" - adica limba inteleasa. |
Citat:
|
Citat:
Oamenii care vorbesc astazi in limbi vorbesc limbi vechi si pe care putini le mai inteleg, parand astfel ca bolborosesc cuvinte fara sens, dar de fapt ei il slavesc pe Dumnezeu prin aceste cuvinte ce par bolborosite. Si daca langa ei s-ar afla un traducator pentru limba respectiva, ati vedea ca sunt cuvinte perfect coerente care alcatuiesc tot felul de rugaciuni. |
Citat:
|
Citat:
Revenind, biserica nu poate sa ii zica unui om ca, in afara curtii sale era mort, dar de cand a intrat in curtea sa este viu doar pentru ca i-a pasit pragul. Ori era viu si inainte pentru ca Botezul lui catolic era valabil, ori era mort pentru ca Botezul catolic nu era valabil si ca atare, cand a pasit pragul curtii ortodoxe, l-a inviat prin Botezul ortodox administrat in aceasta biserica. Fara Botez valabil insa, nu se poate invia nici un mort sufleteste (mort sufleteste = cu pacate). Asa ca, daca Botezul catolic nu este valabil, sufletul este mort si dupa un astfel de botez, iar in momentul in care intra in curtea ortodoxa, un suflet mort nu poate deveni dintr-o data viu pentru ca asa decide un iconom ci poate deveni viu doar cu botez valabil. Din moment ce nu primeste Botezul ortodox, dar primeste apoi Impartasania, inseamna ca sufletul este viu si ceea ce l-a facut viu a fost inca de la inceput botezul lui catolic, ca altul nu a avut. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
As avea totusi de pus cateva intrebari: Credeti ca cei stransi in casa lui Corneliu nu cunosteau ebraica? Credeti ca a vorbit Petru a vorbit in latina? Credeti ca cei care au vorbit in limbi se adresau lui Petru sau celorlalti credinciosi? Eu va prezint cum cred eu ca s-a intamplat: Petru a vorbit in ebraica, limba pe care cei prezenti o cunosteau, fiind de multa vreme in Ierusalim. Cei prezenti, in timpul predicarii, au fost Botezati cu Duhul Sfant si au inceput sa-L slaveasca pe Dumnezeu in felurite limbi (poate si ebraica, poate nu). Petru a vazut manifestarea lor si a concluzionat: - acesti oameni pot fi botezati in apa! Cum vedeti dumneavoastra cele intamplate? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Draga Medusa, iertati-ma dar va inselati.
Ceea ce s-a intamplat in Biserica Primara nu a fost numai zidire. A fost si vorbire in limbi manifestata FARA buna randuiala. Exact pentru acest motiv a scris apostolul Pavel 1 Corinteni 14: pentru a aseza ordinea in ceea ce priveste vorbirea in limbi. La penticostali vorbirea in limbi este fara randuiala in unele locuri si cu randuiala in altele. Iar in bisericile lor este si profetie si tamaduire si multe alte daruri ale Duhului. |
Citat:
Iisus a zis foarte clar ca lumea aceasta va trece dar cuvantul Lui nu. Deci daca El a zis ca cel care isi lasa femeia si ia o alta face adulter, pai asa o sa fie pana la a doua Sa venire pentru ca nu va trece cuvantul Sau indiferent de iconomia bisericii. Biserica nu poate schimba cuvantul Domnului dupa cum vrea ea. Asa ca toti cei care s-au recasatorit in biserica ortodoxa se afla in adulter si ei nici macar nu mai au habar, ba se chiar Impartasesc cu cugetul curat cu Trupul si Sangele Domnului fiind vinovati fata de El de pacatul adulterului. Cine ii mai lumineaza pe acesti oameni daca biserica i-a bagat si mai mult in intuneric? Pacat ca oamenii care isi dau seama fug, si sincer exact asa am vrut sa fac si eu, sa dau bir cu fugitii la altii mai luminati din punctul asta de vedere, insa m-am rugat ca printr-o minune sa imi spuna Dumnezeu ce sa fac si raspunsul Lui a fost: "Tu trebuie sa ramai ortodoxa. Si iti va fi foarte greu la inceput" Si asa a fost, mi-a fost extrem de greu, am trecut printr-o suferinta cumplita mai ales ca raspunsul l-am primit printr-o minune asa cum cerusem. Si totusi am vrut in continuare sa fug, insa Domnul nu m-a lasat, mi-a pus mereu piedici, pana m-am mai linistit si am inteles de ce a vrut sa raman ortodoxa. Nu ca sa accept greselile din Biserica Ortodoxa ci exact dimpotriva, ca sa vorbesc despre ele, doar asa constiinta oamenilor se va trezi intr-o buna zi... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
„ - Mai nea Cataline, noi vorbim in limbi chineza de balta si mai vorbim si pasareasca. Uneori ciripim in limbi!” Hmm...cam asa ati auzit „chiar de la penticostali”, asa-i? (:68:) Citat:
|
Citat:
|
Citat:
O explicatie mai clara o gasim la Sfantul Serafim de Sarov: http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...ea_duhului.htm "Apoi, au pierdut acest dar nepretuit al harului Duhului lui Dumnezeu, pentru ca, pana la venirea in lume a lui Dumnezeu-omul, Iisus Hristos, "inca nu era (dat) Duhul, pentru că Iisus încă nu fusese preaslăvit" (Ioan 7:39)." "Totusi aceasta nu inseamna ca Duhul lui Dumnezeu nu era in lume deloc, ci doar ca prezenta Sa nu era atat de vadita. Se manifesta doar exterior, si doar semnele prezentei Sale in lume au fost cunoscute de oameni." "Astfel, de pilda, multe taine legate de mantuirea ce va veni a neamului omenesc i-au fost descoperite atat lui Adam cat si Evei, dupa caderea lor. Lui Cain, in ciuda lipsei de cinstire si a neascultarii sale, i-a fost usor sa inteleaga vocea care purta harul si dumnezeirea, in cuvintele acuzatoare. Noe a vorbit cu Dumnezeu. Avraam L-a vazut pe Dumnezeu si ziua Sa si s-a bucurat (in Ioan 8:56). Harul Duhului Sfant lucrand exterior se mai reflecta in toti proorocii Vechiului Testament si in sfintii Israilului." "Cu toate ca nu cu aceeasi tarie ca la poporul lui Dumnezeu, prezenta Duhului lui Dumnezeu a lucrat totusi si in paganii care nu-L cunosteau pe adevaratul Dumnezeu, pentru ca, chiar si printre acestia, Dumnezeu a gasit oamenii alesi. De pilda, au existat fecioarele-prorocite pe nume sibile, care si-au inchinat fecioria unui Dumnezeu necunoscut, dar lui Dumnezeu, Ziditorul lumii, atotputernicul ocarmuitor al universului, asa cum era conceput El de pagani. Cu toate ca filosofii pagani au ratacit si in intunericul necunoasterii lui Dumnezeu, totusi, ei au cautat adevarul, care este iubit de Dumnezeu. Din pricina acestei cautari placute lui Dumnezeu, ei s-au putut bucura de Duhul Domnului. Se spune ca neamurile care nu-L cunosc pe Dumnezeu indeplinesc din fire cerintele legii si fac ceea ce este placut Lui (cf. Romani 2:14). Domnul lauda astfel adevarul, caci spune El insusi despre acesta, prin Sfantul Duh: "Adevarul din pamant a rasarit si dreptatea din cer a privit." (Psalmul 84:12[85:11])." "Dar cand Domnul nostru Iisus Hristos a implinit intreaga lucrare a mantuirii, dupa Invierea Sa, a suflat asupra Apostolilor, a restaurat suflarea de viata pe care o pierduse Adam, si le-a dat lor acelasi har al Prea Sfantului Duh al lui Dumnezeu de care s-a bucurat Adam. Dar asta nu a fost tot. Le-a mai spus ca este mai bine, pentru ei, ca El sa mearga la Tatal, pentru ca daca nu s-ar duce, Duhul n-ar mai veni in lume. Dar daca El, Hristosul, se duce la Tatal, Il va trimite pe Acesta in lume, si El, Mangaietorul, ii va indruma pe ei si pe toti ceilalti ce le vor urma invataturile intru deplinatatea adevarului, si le va aminti tot ce le-a spus El pe cand era inca in lume. Ce a fost apoi fagaduit a fost "har peste har" (Ioan 1:16)." "Apoi, in ziua Rusaliilor, El le-a trimis in mod solemn, intr-un vant puternic, Sfantul Duh, in chipul unor limbi de foc, care i-au luminat pe fiecare dintre ei, au intrat intru ei si i-au umplut de puterea arzatoare a harului dumnezeiesc, care sufla ca si cu roua si lucreaza cu bucurie in sufletele care iau parte la puterile si faptele sale (Fapte 2). Si acest har arzator al Sfantului Duh, care ne este dat noua tuturor, celor credinciosi in Hristos, prin Taina Sfantului Botez, este pecetluit prin Taina Mirungerii pe partile osebite ale trupului nostru, dupa cum este randuit de catre Sfanta Biserica, pastratoare vesnica a acestui har. Se spune: "Pecetea darului Sfantului Duh." "Prin Sfintele Taine ni se da mantuirea vesnica si nebiruita ca o incredintare spre viata vesnica, ca un raspuns bun la infricosatoarea Sa Judecata si ca un inlocuitor de pret dincolo de intelegerea noastra, pentru acel rod al Pomului Vietii de care ar fi vrut sa o lipseasca potrivnicul omenirii, Lucifer, cel cazut din ceruri." Astfel a zis marele Sfant Serafim de Sarov. Cum sa nu te indragostesti de ortodoxie si sa cauti adevarul in alta parte? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cred ca Dumnezeu este cel care v-a cerut sa ramaneti in Biserica Ortodoxa si Îl slavesc pentru aceasta. Totusi in ceea ce priveste motivul, este posibil sa va inselati. Poate si sa aratati greseliele, dar mai degraba nu. Parerea mea. Mai degraba eu cred ca Biserica Ortodoxa are o nevoie imperioasa de oameni care au experienta cu Dumnezeu, oameni care citesc Scripturile, oameni care sa faca ucenici si sa-i intoarca la Dumnezeu pe ortodocsii cu numele. Dumnezvoastra sunteti in interior. Dumnezeu va poate folosi intr-un mod in care nu ma poate folosi pe mine. Sunt extrem de multi ortodocsi care sunt departe de invataturile Bibliei, departe de trairea crestina, departe de biserica. Pentru ei Dumnezeu va vrea in Biserica Ortodoxa. Nu pentru a le arata greselile ci pentru a le arata dragostea lui Dumnezeu si Voia Lui revelata in Scripturi. |
Citat:
Pentru ca in marturia prietenei mele, nu era nimic inregistrat si nu s-a mers la nici un talmacitor, ci pur si simplu s-a intamplat ca o persoana din grup sa vorbeasca in limbi in prezenta unei alte persoane care se afla de fata, care nu facea parte din grup, si nici nu se afla acolo ca sa talmaceasca ceva, si care pur si simplu cunostea limba. |
Citat:
|
Hai sa fim seriosi! In urma cu 2 ani am participat la slujba de Inviere la Istanbul si desi pot sa spun ca Patriarhul Constantinopolelui vorbea "in limbi" ( eu necunoscand o boaba greaca) am inteles ce zicea.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
eu tot nu inteleg unde a fost Adriana si ce a vazut.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:19:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.