![]() |
Mai frate eu am citit putin - o bucata din aceea "Despre inselare" da nu am citit mai departe ca e lunga.
Si o bucata din ce scrie in cartea zisa ca ar apartine parintelui Serafim Rose "Drumul sufletului dupa moarte" unde am inteles ca sunt luate invataturi din cartea Sfantului Ignatie de ii zice "Cuvant despre moarte". Mie mi s-au parut ciudate si nu mi s-au parut la fel cu ce zice prin Pateric. Mai mult nu am citit. |
Citat:
Dar eu nu sunt sigur de asta.... Pai sa luam urmatorul scenariu: Doi oameni vorbesc despre o a treia Persoana: Persoana 1: - Il sti pe X care s-a nascut atunci si acolo? Persoana 2: - Da il stiu. Cel care a facut cutare si cutare. Persoana 1: - Da, despre el vorbesc, a murit in cutare circumstante. Persoana 2: - Da. Sotia l-a plans mult... Persoana 1: - Dar n-a fost casatorit! Persoana 2: - Ba da. A avut si copii! Persoana 1: - Esti sigur ca vorbim de aceeasi persoana? Persoana 2: - Da, nu a avut el si niste oameni care il ajutau in munca lui? Persoana 1: - Ba da. Dar nu a avut copii! El s-a nascut din Fecioara care a ramas fecioara si dupa nastere. Persoana 2: - Nu e adevarat! Pentru ca a mai avut si frati! Evident scenariul poate continua la nesfarsit.... dar concluzia pentru mine e una. Nu vorbim de aceeasi Persoana! Nu toti detin Adevarul! Nu e bine sa numim minciuna Adevar! Nu inseaman ca daca detii franturi din adevar cunosti realitatea! (nici macar nu ti-o poti imagina) Si daca suntem prea departe de dogmatica mai bine ne abtinem.... Toate cele bune va doresc. |
Citat:
|
Citat:
Ciudata viziune aveti dumneavoastra despre Ortodoxie. |
De ce nu pot fi sustinute valorile crestine fara Papa? (sau fara alte culte ce sustin numai valorile care le convin lor, stirbind astfel adevarul si creeand confuzie)
|
Citat:
Nu sunt dispusa sa accept inovatii in Ortodoxie. Ortodoxia nu este a patriarhilor, asa sa stie toti masonii din lume! Ortodoxia e a lui Hristos si a celor dispusi sa faca voia Sa. Patriarhul este seful lucratorilor in via Domnului. Nu el este proprietarul. Iar lucratorii atenti stiu cum se lucreaza via si stiu cand seful greseste. Daca un om imi greseste mie personal trebuie sa-l iert. Dar daca otraveste strugurii din via Domnului, atunci trebuie mustrat din dragoste pentru Dumnezeu. Si chiar din dragoste pentru cel care a gresit. Poate se pocaieste si se mantuieste si el. Bine este ca patriarhul sa aiba grija de mantuirea poporului pe care-l calauzeste. Vai de cei care tradeaza Ortodoxia! Fie ei preoti, mireni sau ierarhi! Daca poti si stii ca esti in stare, pune-le tuturor ortodocsilor care ii pupa mana papei cate o vorba buna atunci cand se vor prezenta la Judecata finala! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Doar stiti bine ca, la fel cum Bisericile Ortodoxe se considera a fi catolice (doar ca folosesc termenul "sobornicesti" cu acelasi inteles), la fel si Biserica Catolica se considera a fi ortodoxa, adica drept maritoare. Ori, daca dogma catolica ne invata ca pentru dreapta credinta este nevoie de comuniunea deplina cu urmasul lui Petru, rezulta cu necesitate ca pentru un credincios catolic ortodoxia presupune respectarea acestei comuniuni si supunerea fata de Papa. Acesta este sensul in care am folosit termenul, mi-am imaginat ca o sa intelegeti; oricum, nu cred ca sunt necesare imprecatii cu iz de exorcism. |
Citat:
Intrebarea este, cu ce sorti de izbanda ? Parerea mea este ca, in fata asaltului secularismului, toate bisericile crestine, ba chiar si alte religii, au datoria sa faca front comun. In caz contrar, daca raman la nivelul de voci izolate, risca sa se piarda intr-un concert in care vocea mamonei si a satanei prinde putere, se hraneste docmai din acesta lipsa de unitate a credinciosilor. De exemplu: cand vine vorba despre probleme cum ar fi legiferarea avortului, fie in Romania, fie in orice alta tara, e nevoie sa existe o voce puternica, unita, neechivoca, asurzitoare. Trebuie sa existe o voce care sa dea cu pumnul in masa si sa spuna: "Noi, un miliard de catolici, jumatate de miliard de ortodocsi, jumatate de miliard de protestanti, un miliard de musulmani, atatea milioane de evrei etc. etc. va spunem voua - UE, ONU, CEDO etc. ca NU ACCEPTAM AVORTUL, NU ACCEPTAM LEGALIZAREA CRIMEI, IN NUMELE LUI DUMNEZEU ! Problemele noastre interne, daca Isus e un profet sau Fiul lui Dumnezeu, filioque, sola scriptura etc. le vom rezolva noi, sunt bucataria noastra interna, dar ele nu impieteaza asupra acestui fapt - ca noi toti, care suntem imensa majoritate a oamenilor de pe planeta, nu va permitem sa ucideti in continuare copii ! In lipsa unei asemenea atitudini, si a unei asemenea cooperari, vom fi coplesiti. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:11:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.