Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale . (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10292)

danyel 04.08.2010 17:21:50

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 274902)
Intrucat banul e ochiul dracului asteptam ca biserica sa nu mai vrea plata nimic..sa faca totul din inima..gratis,iar noi sa slavim pe Dumnezeu fara amai fi nevoie sa platim acatiste,pomelnice,slujbe,tamaie si lumanari.

Exact si preotii sa locuiasca in canale, copiii lor sa fie cersetori iar in biserica sa nu intram de frica sa nu se darame pe noi din moment ce nu o mai intretine nimeni, batranii si copiii din centrele de ingrijire bisericesti sa fie dati afara si monumentele istorice bisericesti sa fie lasate in paragina, atunci vom fi fericiti ca "nenorocitilor de popi lacomi" nu le vom mai plati leul mult contestat pentru pomelnic

andreicozia 04.08.2010 17:31:58

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 274916)
Exact si preotii sa locuiasca in canale, copiii lor sa fie cersetori

Exagerezi Daniel, dar sa stii ca adevaratii oameni ai lui Dumnezeu traiau in saracie si nevointe, nu cu case si masini de lux pentru TOT FAMILIONUL. Tu doar vorbesti din perspectiva celui care s-a obisnuit si si-a INSUSIT acest fel de a gindi si evident ca ti se pare paradoxal sa vezi un preot care traieste intr-un bordei la marginea orasului( cum o faceau odata), dar lumineaza de CINSTE, BUNATATE si INDUMNEZEIRE.
Cred ca am fi cu mult mai avansati duhovniceste daca in loc de biserici fastuoase si BINE INTRETINUTE am merge la colibele pustnicilor

andreicozia 04.08.2010 17:35:03

Ar fi deasemenea foarte indicat in acest topic ca si in altele asemanatoare sa se indice cine este preot!...ca sa intelegem mai bine perspectiva acelui user.

danyel 04.08.2010 18:10:15

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 274920)
Exagerezi Daniel, dar sa stii ca adevaratii oameni ai lui Dumnezeu traiau in saracie si nevointe, nu cu case si masini de lux pentru TOT FAMILIONUL. Tu doar vorbesti din perspectiva celui care s-a obisnuit si si-a INSUSIT acest fel de a gindi si evident ca ti se pare paradoxal sa vezi un preot care traieste intr-un bordei la marginea orasului( cum o faceau odata), dar lumineaza de CINSTE, BUNATATE si INDUMNEZEIRE.
Cred ca am fi cu mult mai avansati duhovniceste daca in loc de biserici fastuoase si BINE INTRETINUTE am merge la colibele pustnicilor

Da dar vezi tu, pe langa faptul ca nu dorim sa dam nimic pentru intretinerea bisericilor, ne trebuie biserici frumoase ne trebuie cantine sociale si programe de asistenta din partea Bisericii, se asteapta multe dar nimic nu se face fara truda si fara cheltuiala

Jane Says 04.08.2010 18:10:50

In alta ordine de idei, fix acatistele (?!), pomelnicele (pe care lumea le confunda aiurea cu acatistele), lumanarile si tamaia il duc pe roman la sapa de lemn :76:

Ce ma amuza porcarelele astea venite din partea cuiva care oricum nu cheltuie acei bani pe acele lucruri :D

anamaria.petre 04.08.2010 18:17:26

In strainatate enoriasii fac donatii cel putin lunare catre biserica lor. Nu este vorba de sume mari, dar se strang totusi ceva bani, veniturile bisericilor fiind astfel constante.

La noi se strange contributia o data pe an si se mai obtine foarte putin din alte activitati. Ar trebui sa ne dea de gandit.

danyel 04.08.2010 18:30:06

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 274933)
\Ce ma amuza porcarelele astea venite din partea cuiva care oricum nu cheltuie acei bani pe acele lucruri :D

Asta intodeauna, cei care nu dau pe la biserica veci, nu aprind o lumanare, nu platesc un pomelnic pentru aproapele lor, tot ei sunt cei care stiu exact ca taxele bisericesti sunt mari, si ca popii sunt burtosi si avari iar noi naivi si manipulati sa-l imbogatim pe "popa" cu leul nostru "valoros" e care il lasam la pomelnic

georgeval 04.08.2010 18:37:10

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 274869)
Pai bineinteles ii rautacioasa pentru voi caci aceste numere arata adevarul... pai statul in loc sa costruiasca spitale costruiesc nu stiu eu ce pentru suflet... ca deh, cancerul ii la suflet, gripa tot acolo, toate bolile sunt a sufletului.... ah saracu suflet... macar daca ar exista.....

Te-as ruga sa recitesti ultima parte a postarii mele si vei intelege ca rationamentul este gresit. Intr-o biserica am nevoie de 3 angajati intr-un spital x angajati. La ce bun sa tot discut despre cladire, daca resursa umana lipseste cu desavarsire.

voxdei55 04.08.2010 19:03:11

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 274916)
Exact si preotii sa locuiasca in canale, copiii lor sa fie cersetori iar in biserica sa nu intram de frica sa nu se darame pe noi din moment ce nu o mai intretine nimeni, batranii si copiii din centrele de ingrijire bisericesti sa fie dati afara si monumentele istorice bisericesti sa fie lasate in paragina, atunci vom fi fericiti ca "nenorocitilor de popi lacomi" nu le vom mai plati leul mult contestat pentru pomelnic

Nu,ai gresit.Biserica are imense resurse proprii,are posibilitatea sa-si plateasca preotii si presfintitii,si te asigur ca cat de curand asa va fi.Romanii se vor trezi din prostie..si vor cere schimbarea.Aleluia

gabriela8 04.08.2010 19:06:56

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 274957)
Nu,ai gresit.Biserica are imense resurse proprii,are posibilitatea sa-si plateasca preotii si presfintitii,si te asigur ca cat de curand asa va fi.Romanii se vor trezi din prostie..si vor cere schimbarea.Aleluia

Ce schimbare? Sa inteleg ca dumneata esti printre romanii care s-au trezit din prostie?:39:

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:08:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.