Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Indoieli in Biblie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10426)

Scotianul 18.08.2010 12:39:29

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 279069)
Interpretarea care am dat-o nu este a mea sau a generatie mele. Ea a fost data cu multe sute de ani inainte de a veni noi pe lume.

Ceea ce s-a descoperit recent este organul lui Jakobson.
Descoperire care sustine afirmatiile Bibliei.

Yep,am mai vazut si eu o explicatie precum cea enuntata de tine.Intrebarea era>,,Is the Bible wrong in saying snakes eat dirt?"
Raspuns> ,,Not exactly.Here's the passage: Genesis 3:14. ,,And the Lord God said unto the serpent, Because thou hast done this, thou art cursed above all cattle, and above every beast of the field; upon thy belly shalt thou go, and dust shalt thou eat all the days of thy life"

While it's true that they don't eat dirt in order to gain nourishment, they do take dirt into their mouths as a necessary part of survival. Inside the roof of their mouths are two cavities known as Jacobson's organ. As they crawl, they take in dirt with their tongue and put it in this cavity in order to smell their surroundings. It also should be noted that 'eating dirt' is used elsewhere in the Bible to represent humiliation such as in Psalms 72:9."

(Nota mea)>pt cine foloseste o vesiune ortodoxa a Bibliei>cred ca este vorba de Psalmul 71:9 in finalul textului de mai sus.

mariamargareta 18.08.2010 12:41:46

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 278837)

O alta eroare: dupa ce a fost mancat marul din acel pom, Dumnezeu da o pedeapsa la fiecare: sarpele in particular, se va tarai pe pantece si va manca tarana pentru toata viata.
Intrebare: da sarpele inainte cum se deplasa? sarpele nu-i carnivor?

3. Al treilea paradox și totodată a treia eroare (de interpretare):

da sarpele inainte cum se deplasa? sarpele nu-i carnivor?

Toată lumea vie are un potențial uimitor de schimbare și de adaptare. Depinde însă de factorii externi pentru ca acesta să se pună în aplicare. În acest caz, factorul extern a fost voința și totodată porunca dumnezeiască. În alte cazuri, mediul exterior este acela care duce fie la schimbări spectaculoase privind membrele cu care se deplasează o ființă, fie privind modificarea radicală a obiceiurilor ei privind hrana.
Omul poate "în principiu" să mănânce orice, dar nu se grăbește s-o facă. De asemenea, dacă i se dă de ales, el va prefera întotdeauna să mănânce fragi și mure decât carne crudă. I se întoarce stomacul pe dos dacă i se dă să mănânce șoarece, broască, râme sau limbrici.
Porunca lui Dumnezeu privind șarpele se referă în aparență la modul de deplasare și la hrană. Este posibil ca șarpele să fi avut aripi de piele ca liliacul, și să le fi pierdut: Cel care i le-a dat, poate să i le și ia, dacă nu le mai merită.
Cât privește hrana, expresia "va mânca țărână pentru toată viața" este de asemenea metaforică, asemuindu-se cu expresia "a mușcat țărâna pământului", expresie care desemnează cu totul altceva: moartea unui dușman (nicidecum schimbarea obiceiului de hrănire!). Șarpele, nemaiavând aripi ca să se deplaseze cu rapiditate devine vulnerabil și caută mereu să se ascundă în pământ. El mușcă țărâna și își face cu gura găuri în pământ unde se ascunde toată viața, și la asta se referă sintagma lui Moise.

vidoveczandrei 18.08.2010 12:51:14

Sfantul Grigorie de Nyssa

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 279069)
Interpretarea care am dat-o nu este a mea sau a generatie mele. Ea a fost data cu multe sute de ani inainte de a veni noi pe lume.

Ceea ce s-a descoperit recent este organul lui Jakobson.
Descoperire care sustine afirmatiile Bibliei.

"Urzitorul rautatii,sarpele,se taraste si se incolaceste in jurul vietii de pe pamant,dupa cum vorbeste despre el in pilde Sfanta Scriptura,ca ''pe piept si pe pantece se taraste'' si din pamant ''musca toata viata lui.''De aici intelegem - din modul miscarii si din felul mancarii - ca viata de aici e pamanteasca si josnica,intrucat sa admite sa fie incolacita de tot felul de rautati si pana la urma s-ajunga hrana acestei fiare taratoare.Tot asa,cel ce ne indeamna sa urmam Tatalui ceresc,ne indeamna si sa ne curatim de patimile cele lumesti,in care nu distantarea spatiala conteaza,ci in primul rand alegerea libera a cugetului nostru."

Bast-et 18.08.2010 12:55:55

Ok, sarpele inghite putin de praf cand isi urmareste preda, dar nu mananca tarana ca sa-si umple toata gura.
Totusi inca nu am inteles cum se deplasa sarpele inainte de pedeapsa de a se tarai de a de tarai.

In primul rand, Dumnezeu stia ca acel sarpe era Satana, deci mai drept era sa pedepseasca generatia dracilor, si nu acea specie animala care a fost folosita numai ca mijloc de trasmisie, nu?

vidoveczandrei 18.08.2010 13:04:06

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 279094)
Ok, sarpele inghite putin de praf cand isi urmareste preda, dar nu mananca tarana ca sa-si umple toata gura.
Totusi inca nu am inteles cum se deplasa sarpele inainte de pedeapsa de a se tarai de a de tarai.

In primul rand, Dumnezeu stia ca acel sarpe era Satana, deci mai drept era sa pedepseasca generatia dracilor, si nu acea specie animala care a fost folosita numai ca mijloc de trasmisie, nu?

defapt sarpele are anumite lucruri pe care are si Satana,oarecum cei doi se aseamna.

penticostalulmantuibil 18.08.2010 13:08:19

Citat:

Nu are nici un farmec daca ziceti doar „OK” si nu faceti un „hehehe :69:”.

Cine v-a spus ca-si va umple toata gura, vreo cartulie de ateism dialectic?
Ca in Biblie nu ati citit asta.

Citat:

Daca ati fi facut un mic efort de gandire ati fi inteles din postarea aceasta sau aceasta.

Scotianul 18.08.2010 13:21:38

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 278891)
De ce Biblia nu spune in fata cum stau lucrurile, si se foloseste de metafore, sens figurat si toate ascunzisurile astea?

O explicatie ar fi aici http://www.crestinortodox.ro/diverse...ura-97082.html iar autorul(John Breck)articolului din linkul de mai sus a scris si acesta carte> http://www.librariasophia.ro/carti-C...n-so-1079.html
S-ar putea sa gasesti detalii interesante.Bonne chance :)

Bast-et 18.08.2010 13:42:41

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 279100)
defapt sarpele are anumite lucruri pe care are si Satana,oarecum cei doi se aseamna.

adar totusi sarpele a fost creat de catre Dumnezeu, este iubita de El la fel ca toate celelalte creature. Daca se aseamana chiar nu are rost sa pedepsesti animalul, nu este un motiv.

Da am citit in posturile voastre, dar totusi in iconografie nu este mentionat asa ceva.

@pentilcostalmantuibil
pai tu cum mananci, cu limba in aer, cu este organul ala lui Jackobson?
A manca inseamna a inghiti din propria vointa, ca sa te hranesti, eu nu vad ca sarpele impinge pe gat bucaturi de tarana...
Eheheeee :69:

vidoveczandrei 18.08.2010 13:45:41

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 279118)
adar totusi sarpele a fost creat de catre Dumnezeu, este iubita de El la fel ca toate celelalte creature. Daca se aseamana chiar nu are rost sa pedepsesti animalul, nu este un motiv.

Da am citit in posturile voastre, dar totusi in iconografie nu este mentionat asa ceva.

@pentilcostalmantuibil
A manca inseamna a inghiti din propria vointa, ca sa te hranesti, eu nu vad ca sarpele impinge pe gat bucaturi de tarana...

eu refeream la sarpele ca fiind viclean,la fe l si Satan este viclean.

penticostalulmantuibil 18.08.2010 13:48:38

Citat:

Crestinii cred ca oamenii sunt putin diferiti de serpi :15:
Citat:

Ei, asa da.
Altfel s-ar putea crede ca tu chiar intrebi serios pe aici :103:

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:56:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.