Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre prietenie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10445)

cocorel 18.03.2011 07:45:09

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 348544)
Ce spui tu aici, nu sunt prieteni adevarati.SUNT OAMENI ADEVARATI.Si le doresc din suflet,sa le dea Dumnezeu pe masura bunatatii si iubirii din inima lor!

Si uite oamenii astia adevarati or fi si ei prietenii cuiva,nu?Daca cel pe care l-au ajutat este si el OM ADEVARAT nu crezi ca s-a legat o prietenie pe viata?Numai ca sunt din ce in ce mai rare la asta chiar ca-ti dau dreptate.Uite acuma si eu vroiam sa-ti pun aici o floare da nu stiu cum sa fac.

calator prin ploaie 18.03.2011 08:09:04

Prieteni? Atat de multa lume si cat de putini oameni.........................

Melissa 18.03.2011 15:34:31

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 348654)
Uite acuma si eu vroiam sa-ti pun aici o floare da nu stiu cum sa fac.

Esti un dragut,multumesc,deja am primit-o,pentru ca gestul conteaza,intentia si gandul frumos.:1:

PS- cand scrii, ai in dreapta lista cu emoticoanele si nu stii cum sa pui trandafirul sau nu ai lista?In primul caz, pui cursorul unde doresti trandafirul si apoi il cauti in lista din dreapta si dai un click pe el si gata, e la locul dorit.In al doilea caz, trebuie sa-ti faci setarile din "Optiunile utilizatorului".Daca nu te descurci,scrie-mi pe privat si-ti voi explica .

Yasmina 18.03.2011 19:51:39

Eu nu am emoticonul dar stiu formula :))
Tastez : apoi 53 si la urma:
Merge:53:

nico.dia 18.03.2011 20:33:00

Doamne ajuta!

[quote=mirela1990;279746]Cu totii avem prietene, prieteni dragi carora le trimitem ganduri bune, de incurajare uneori sau doar cate o vorba care sa le aduca zambetul pe buze.
Ma gandeam sa scriem aici cateva din ele, ganduri, vorbe sau povestioare care provin din suflet pentru dragii nostri prieteni.:69:[/
Frumoasa tema.Prietenia este un diamant slefuit in cristal ,ce face ca sufletul sa straluceasca in toata splentoarea lui Nimic nu se compara cu o prietenie adevarata.Sa stii ca poti pune baza pe cineva.,nu conteaza ora minuntul din zi si din noapte,kilometri distanta,ca are sau nu bani ,Acela este un adevarat priieten.O calitate rarisima in zile trairii noastre ,

lavinia40 19.03.2011 21:53:01

Despre prieteni…

In paginile anterioare…’am exemplificat’
Si poate, mai am ceva de zis.Sa ne imprietenim si cu propriul suflet, sa ne cunoastem si mai bine, sa ne putem ierta, iertandu-i neputintele(inimii noastre), ....si sa avem curaj!!!
Doamne-Ajuta!
http://www.youtube.com/watch?v=7cd6WjczNtc

antoradoi 19.03.2011 22:04:14

Citat:

În prealabil postat de mirela1990 (Post 279746)
Cu totii avem prietene, prieteni dragi carora le trimitem ganduri bune, de incurajare uneori sau doar cate o vorba care sa le aduca zambetul pe buze.
Ma gandeam sa scriem aici cateva din ele, ganduri, vorbe sau povestioare care provin din suflet pentru dragii nostri prieteni.:69:

"Prieten nu este cel care plinge impreuna cu tine ,ci cel care te face sa nu mai ...PLINGI!",teoretic;practic,vorba lu' Vadim Tudor:"prietenii mei,niste dusmani deghizati",cu alte cuvinte ,lupi imbracati in piei de...oaie.

cristiboss56 19.03.2011 22:28:38

Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima

Prietenia adevarata si de nezdruncinat creste odata cu desavarsira si virtutea impreunate a doi prieteni ; odata format , nodul sau nu mai poate fi rupt nici de multimea dorintelor , nici de lupta vointelor contrare , spune Sfantul Ioan Casian .Prietenia consta in consensul si supunerea reciproca a vointelor . " Ce este bun si ce este frumos , decat numai a locui fratii impreuna " , spunea atat de simplu si frumos David in psalmul 132 . Vointa , scopul , idealul comun - iata ce face posibila harisma prieteniei . In fine sa nu uitam ca un prieten adevarat iti stie slabiciunile , dar iti arata calitatile , iti simte temerile , dar iti intareste credinta , iti cunoaste ingrijorarile , dar iti elibereaza sufletul unoaste defectele , dar iti sublineaza posibilitatile de vindecare . Cea mai scurta definitie a prieteniei , dar care spune extrem de mult , la Aristotel am gasit si mi-a placut enorm :" Prietenia inseamna un suflet in doua trupuri " . . . , prietenia sfarseste acolo unde incepe neancrederea . . . !

ioan cezar 23.03.2011 00:56:32

Citat:

În prealabil postat de ap2010 (Post 279808)
Nu am citate din Biblie de scris despre prietenie,dar am sa dau un exemplu de un prieten pe care toti ar fi dorit sa-l fi cunoscut.Acel om era de o bunatate extraordinara,nu judeca pe nimeni niciodata,nu se plangea de nimeni,desi a avut o viata grea de mic,cu parinti recasatoriti si crescut de o bunica care il batea numai pentru ca semana cu tatal lui.Desi bolnav isi asumase raspunderea de a ajuta material doi prieteni din copilarie,le ducea mancare de doua ori pe saptamana,ii ducea la spital,si toate astea avand familie de care se ocupa.Ajuns in ultimul stadiu al unei boli incurabile care a avansat fulgerator nu s-a gandit la sine ca se stinge, ci spunea ca atunci cand el nu va mai fi prietenii sai vor ramane fara sprijin.

Fericit acel om, fericita tu ca l-ai cunoscut.
Minunat, minunat, model de crestin, un schivnic in plin oras! Un Invingator! Un minunat Invingator!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!

ioan cezar 23.03.2011 01:07:40

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 348984)
un prieten adevarat iti stie slabiciunile , dar iti arata calitatile , iti simte temerile , dar iti intareste credinta , iti cunoaste ingrijorarile , dar iti elibereaza sufletul unoaste defectele , dar iti sublineaza posibilitatile de vindecare .

Si nu mai e decat un pas pana la Ingerul Pazitor.
In definitiv, curentul e acelasi: dragostea, mereu dezinteresata iubire dumnezeiasca. Cata forta au acesti oameni! Ce lepadare de sine... Ce mir izvoraste din ei...
Unora li se revarsa din inima, firesc precum apa din izvor.
Fericiti acestia si cei din preajma lor!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:23:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.