Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Apel la bun simt (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10460)

iustin10 23.08.2010 22:55:09

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 281014)
:68: Acest sistem care il numesti tu este straveche, mai veche decat crestinismul.
Provine chiar din ateism, atunci cand stramosii omului Sapiens nu aveau nici idee despre divinitate.

Ascutarea de parinte a copilului este mai veche decat Homo Sapiens.Este o matrice universala provenita de la ascultarea lui Dumnezeu Fiul catre Dumnezeu Tatal.
Dragostea si nasterea si comuniunea trinitara sunt matrice universale si eterne ale dragostei din familiile primitive sau de oricand.
E adevarat cronologic,homo Sapiens este inaintea lui Iisus.
Dar doar cronologic.Pentru ca axiologic,niciodata homo sapiens nu ar fi ajuns singur la concluzia ca iubirea este cea care tine lumea.
Trebuia sa i se descopere iubirea DESAVARSITA,ca sa ajunga si el sa isi dea seama,ca inca de pe vremea cand traia in pesteri,stia de undeva(dar nu poate sa zica de unde) ca nu era bine sa ia viata aproapelui sau (precum si mai primitivul Cain)

Radu32 24.08.2010 16:07:13

ok

nedumeriri de adolescent fara experienta de viata, dar care problematizeaza intens, semn ca are vocatia credintei !!!

toti am trecut prin asta, la varsta respectiva, mai mult sau mai putin intens si de durata !!!

insa pe masura ce timpul si experientele de viata,(uneori foarte dure !) s-au decantat,ne-am format cateva principii ferme !

recomand ateilor sa citesca marturiile celor ce au fost intemnitati in inchisorile comuniste , ele se afla, pe saitul "procesulcomunismului ",cu mentiunea ca, adevarul nu se raporteaza totdeuna la noi,si se invarte in jurul nostru,ci se mai raporteaza si la altii !!!
De aceea pentru a intelege mai bine lumea, si pe Dumnezeu,trebuie sa-i intelegem si pe ceilalti !

Bast-et 24.08.2010 23:24:34

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 281320)
nedumeriri de adolescent fara experienta de viata, dar care problematizeaza intens, semn ca are vocatia credintei !!!

toti am trecut prin asta, la varsta respectiva, mai mult sau mai putin intens si de durata !!!

Mah, ma cunoaste mai bine un strain decat eu insasi :71:

florinbrasov0 24.08.2010 23:28:22

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 281522)
Mah, ma cunoaste mai bine un strain decat eu insami :71:

Nu neapărat, dar din afară se pot vedea altfel lucrurile decât cum le vedem noi înșine.

ingerul_pazitor 25.08.2010 00:30:16

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 280972)
scumpico daca cunosteai scripturile, acolo gasesti dovada raiului si a iadului, unde se spune corect cum este si in rai si in iad,nu mai spuneai ca nu sunt dovezi.si apoi milioane de morti aparente demonstreaza ca nu ai dreptate.acei oameni au luat legatura cu tarimul celalalt,si au povestit ce au vazut sa stim si noi.intoarce-te la Dumnezeu atita timp cit inca mai este de gasit,Dumnezeu si Maica Domnului sa aiba grije de sufletelul tau.

cum este raiul seamana ca relief cu pamantul din descrierile respective?

ingerul_pazitor 25.08.2010 00:32:15

am o intrebare; daca nu esti ateu , ai fost mereu credincios si cazi in deznadejde ptr ca nu simti ca primesti ajutor oricat te duci la biserica, oricat t rogi, poti deveni ateu?

Bast-et 25.08.2010 00:45:52

Citat:

În prealabil postat de ingerul_pazitor (Post 281561)
am o intrebare; daca nu esti ateu , ai fost mereu credincios si cazi in deznadejde ptr ca nu simti ca primesti ajutor oricat te duci la biserica, oricat t rogi, poti deveni ateu?

Eu cunosc atei care au devenit astfel citind Biblia.

ingerul_pazitor 25.08.2010 04:58:57

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 281566)
Eu cunosc atei care au devenit astfel citind Biblia.

se prea poate, e f grea si lasa loc de multe interpretari.

Rodica50 25.08.2010 12:11:19

Apel la bun simt

Indraznesc sa fac si eu un apel- cu adevarat la bun simt- chiar nu putem sa ne spunem parerea fara sa jignim, fara sa ne incapatinam pana la limitele intelegerii? Nu ne cunoastem, dar o vorba buna, bunacuviinta, respectul, civismul...ne trebuie rabdare pentru a ne face intelesi si pentru a fi intelesi. Exista dreptul la opinie, dar fara a jigni- este o eticheta pe care ti-o pui singur. Ne suparam repede- ceea ce nu este prea ORTODOX. SA AVEM RABDARE SA INTELEGEM CE SPUNE FIECARE - SI SA EXISTE RESPECT- RESPECTAND PE ALTII, TE RESPECTI PE TINE!

costache marilena 25.08.2010 12:41:16

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 280937)
Teza : nu exista atei aici !
In orice caz, astia de pe sait, is orice numai atei nu !

Ateul original, nici in vis nu ar cauta ceva pe saitul asta, pt simplul motiv ca i se rupe, si putin il intereseaza subiecte de genul celor dezbatute aici !!!

astia care se declara atei, is de fapt niste bieti crestini,in mod inconstient, si care pe fata,se manifesta ca niste fiinte revoltate pe ideea de Dumnezeu ! Si asta posibil,ca urmare a destinului lor personal, nu prea bun uneori !!!

In orice caz ar trebui sa avem intelegere pentru aceasta categorie secunda,deoarece ei nu-s decat niste crestini mai batuti de soarta !

Cat despre prima categorie, fiti siguri ca nici nu le pasa ,si nu ai intereseaza asemenea subiecte ! De aia nici nu vin in veci pe saitu lasta !

Ca bine zici!!
Foare multi bieti oameni debusolati isi zic atei fara sa stie ce inseamna asta. Ei nu sunt decat niste biete fiinte suparate pe Dumnezeu din cine stie ce motive caraghioase.
Sau, unii isi zic atei ca li se pare foarte "cool" (nu stiu daca asa se scrie).
Doamne nu ne parasi!

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:08:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.