Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre dusmanie si dusmani( despre ura) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1072)

ancah 22.12.2006 22:16:51

CM, hotaraste-te de ce parte esti, caci nu pot fi si dreapta si stanga la fel de bune.
Teoria gandurilor pozitive se cunoaste de mult in vest. A adus bogatie? Da, pentru unii. Un efect a avut insa cu siguranta: indepartarea de biserica.Daca omul are de toate, la ce-i mai trebuie Dumnezeu? Aici oamenii considera prost pe oricine, care crede. Atat de departe s-a ajuns. Daca au de toate, fug dupa placeri. Goana dupa placeri ii face nestapaniti : in week-end isi rezolva problemele la wc si in taxiuri. Nu mai au sentimente, dar sunt toti cumetrii intre ei. Sodoma e la ea acasa.
Ce legatura au toate astea cu gandirea pozitiva? Are. Caci nu de la ei putere fac toate astea. Teoriile gandirii pozitive, Yoga, mai ales tantra-yoga, sunt de la diavol si ii fac pe oameni sa fie in cautarea lui satana, pentru obtinerea de performante sexuale. Sunt imbatati de succesul la celelalt sex si vor tot mai mult. Chiar se considera dumnezei, caci prin yoga si inversarea energiilor, despre care am ma amintit, ajung sa fie in stare de lucruri peste asteptarile lor. Din pacate vin toate, incepand cu aceasta gandire pozitiva, de la satana si imping numai la rau. Isi fac semne satanice intre ei, se tatueaza cu simboluri satanice. O sa-mi spui probabil ca e vorba doar de ganduri pozitive, pentru a obtine niste avantaje personale. Da, asa incepe, dar apoi ti se cer anumite compromisuri. Am vazut multa lume deznadajduita, care nu mai poate scapa din aceasta inlantuire.
Dar crestinii stiu, caci au fost avertizati de nenumarate ori in biblie. Este lucrarea antihristului, care e pregatita prin venirea invataturilor mincinoase, pe care le vor crede toti aceia care nu au vrut sa creada in Dumnezeu. Noi credem in rostul suferintei, cei cu gandirea pozitiva o evita. Dumnezeu ne cere sa nu ne incredem in noi; gandirea pozitiva iti da posibilitatea sa faci totul doar cu puterile tale: minciuna, se fac cu puterea diavolului.
Crestinii vorbesc de diavol, ca de ceva negativ, opus Domnului Hristos, deci cand il numim nu o facem ca invocare, ci pentru a arata ispitele la care ne supune. Afirmatia ca cel care vorbeste de diavol are parte de el este total eronata si spusa in necunostinta de cauza. Diavolul vine nechemat si doar cei ce se roaga se pot apara de el.
A propos! Pe situl cu "Noua ordine mondiala" a aparut un anunt cu Isus Hristos, care a venit deja, descinzand dintr-o masina luxoasa si propovaduind sexul liber.
Presuĺpun ca vremurile antihristului se apropie, bat la usa. Sa nu ne lasam mintiti de teoriile frumoase dar gaunoase care apar ca ciupercile, doar pentru a ne pierde!
Il rugam pe Dumnezeu sa vegheze asupra noastra, ca sa nu cadem prada invataturilor mincinoase.
Imi cer scuze, daca e cam nestructurat, dar am scris in mare graba.
-----------------------
A Domnului este mantuirea si peste poprul Tau binecuvantarea Ta.

ancah 23.12.2006 05:18:55

Citat:

În prealabil postat de CM
Draga Anca,
Tu intrebi care mai e rolul lui Dumnezeu si cum se impaca cu teoria religiei.
Este greu sa explic ceva care poate suferi atat de multe interpretari.
Sa zic, concluzia la care eu am ajuns.
Dumnezeu nu este o fiinta abstracta, undeva ascunsa, la care nu putem ajunge decat daca si numai daca: ne smerim, ne pocaim, tinem post, respectam reguli si parareguli, ascultam de duhovnic, participam la Sf. liturghie, ne spovedim, etc.
Dumnezeu exista independent de Biserica, religii, grupuri de interese.
Dumnezeu este, a fost si va fii totdeauna in noi.
Noi suntem trup si suflet. Suflet adica scanteie divina. Intre noi si Dumnezeu nu este nici o prapastie, nu este distanta, El nu este sus si noi jos, El este TOT si TOt este UNA. Noi facem parte din TOT adica suntem parte din Dumnezeu cel necuprins.
Noi pe pamant invatam continuu pentru ca in final sa ne intoarcem tot in El, dar dobandind "chipul si asemenarea Lui".
Cum intra gandirea pozitiva in contradictie cu crestinismul?
Nu are cum.
Bineinteles ca Biserica va zice: nalucire diavoleasca.
Asa este: daca iti imaginezi diavol, il vei vedea si aduce in viata ta.

Si mai crezi tu Anca ca oamenii, fie crestini necrestini sunt plini de rautate din fericire si pentru ca au sufletul curat?
In nici un caz.
Omul care vede numai rau in viata lui, acela este de fapt cuprins de multe frustari, neimpliniri si nu are cum sa accepte ca altii nu sunt ca si el.
Ce am vazut, din pacate, ca foarte multi asemenea oameni apeleaza la religie ca fiind singurul colac salvator care le confera dreptul de a acuza. De a-si manifesta plenar toate angoasele folosind cuvantul Dumnezeu si pozand in oameni ai lui Dumnezeu.
Rugaciunea nu inseamna umilinta, culpabilizare, frica.
Iubirea nu este asa. Ea este lumina.
Si aici este foarte usor sa discerni intre iubire si neiubire.
Nu doresc o polemica religioasa si nici un prilej pentru nesfarsite postari de citate.
Eu cred in gandul curat, in sufletul curat si in tot ceea ce poate fi frumos si luminos in viata. Acesta este Dumnezeu.
Tot ce este urat este uman. Nu are nici o legatura cu Dumnezeu adica cu iubirea.
Dar, fiecare crede ce doreste si eu nu pot exprima decat ceva subiectiv si personal.
Iar revenind la gandirea pozitiva, ea nu intra in conflict cu nimeni si nimic, ea este ceva concret, este o alta forma de rugaciune si da rezultate, adica este reala.
Cred ca am spus destule si este cazul sa ma opresc.

CM, tu spui :"Dumnezeu nu este o fiinta abstracta, undeva ascunsa, la care nu putem ajunge decat daca si numai daca: ne smerim, ne pocaim, tinem post, respectam reguli si parareguli, ascultam de duhovnic, participam la Sf. liturghie, ne spovedim, etc."
Draga CM, Daca incepem a pune sub semnul intrebarii Biblia, pe Sfintii Parinti, pe sfintii, care pentru credinta si-au dat viata, totul, atunci cu ce ramanem si in ce sa credem?
Si daca cineva se poate apropia de dumnezeu si altfel decat prin smerenie, post, etc atunci acesta nu e Dumnezeu, ci e vorba de altcineva, de inselatorul, care in mod repetat vrea sa se dea drept Dumnezeu, fara sa fie, ispitind oamenii ca pe Iisus Hristos in pustie, oferind puteri, bogatie. Noul Testament cuprinde suficiente avertismente in aceasta privinta.
Oricat de atractive ar fi aceste teorii noi, si vor fi tot mai multe, ele nu sunt vestitoare de bine. Noi vestea cea buna am primit-o de mult. Acestea sunt falsuri si se recunosc prin fructe. Daca s-ar fi putut ajunge la Dumnezeu si pe aceasta cale, ne-ar fi spus-o Dumnezeu Insusi, cand s-a intrupat si a fost printre oameni, sau prin Apostoli si Sfintii Parinti. Doar prin sfintenie ne putem apropia de Dumnezeu.
Este pacat sa inducem oamenii in eroare si sa ne atragem mania lui Dumnezeu.

CM 23.12.2006 21:22:44

Am citit Anca ce ai scris dar, nu am ce sa spun.
In preajma sarbatorii ma simt cuprinsa de o stare de totala liniste sufleteasca, nu ma mai poate decat cu greu perturba ceva.
Imi pare rau ca din tot ce am scris despre gandirea pozitiva ai putut sa faci conexiunea cu diavolul. Mi se pare prea de tot.
Am sentimentul ca sunt ochi care privesc ce se scrie pe forum doar de dragul de a demonta neconditionat orice parere exprimata (fie a mea fie a altora).
Am mai patit asa ceva, nu pe un forum ortodox ci pe cafeneaua.com la sectiunea despre religie. Erau oameni care nu aveau nici macar un minim bagaj de cunostiinte, despre rugaciune post nici vorba, dar se delectau demontand ce se spunea de unii si altii care cadeau in "capcana".

Va urez toate cele bune, tot ce va doriti voi sa se implineasca.
Craciun fericit!

si log-off

silverstar 23.12.2006 21:32:31

CM, la fel mi-au facut si mie cand am vorbit despre gandirea pozitiva si exact aceleasi persoane care ti s-au adresat si tie. Nu te lasa impresionata de spusele lor. De fapt, nu spun nimic, decat repeta o placa, vesnic placa cu diavolul, pentru ca aceste persoane traiesc in imparatia diavolului cu diavolul. Este lumea pe care si-au creat-o, lumea in care se simt minunat si pe care se simt datoare, obligata sa o promoveze. Asta face fanatismul din om, lipsa ratiunii, dezinteresul pentru informatie, si respingerea a tot ceea ce este nou si presupune putina gandire si mult studiu. "Inainte sa-i convingi, zapaceste-i"!

ancah 24.12.2006 01:43:55

Iata un raspuns la gandirea pozitiva:
Anunt aparut pe site-ul "Noua ordine mondiala". Intreati pe prima postare si deruland vesti da de acest anunt:
"Il asteptati pe Hristos la a doua Sa venire? Asteptati degeaba; a si venit!

Ce-ati spune daca intr-o buna zi v-ati intalni cu un om imbracat la 4 ace, care dandu-se jos din masina sa luxoasa, va indeamna sa il urmati pentru ca el este Iisus Hristos la a doua Sa venire? Si mai mult, va spune ca nu exista pacat si ca toata lumea trebuie sa fie bogata - incepand, desigur, cu el?" Cuvintele sunt completate si de o imagine.

Cred ca crestinii sunt luati prin invaluire, in incercarea de a-i face sa uite in ce cred. Pentru cel ce crede in Iisus Hristos, pericolul e minim.
Ma intreb ce vor face cei care cred in himere sau nu cred in nimic, caci acesti indivizi nu sunt inofensivi ca in anunt, ci intra cu tavalugul!?!

ancah 24.12.2006 01:51:53

Citat:

În prealabil postat de CM
Am citit Anca ce ai scris dar, nu am ce sa spun.
In preajma sarbatorii ma simt cuprinsa de o stare de totala liniste sufleteasca, nu ma mai poate decat cu greu perturba ceva.
Imi pare rau ca din tot ce am scris despre gandirea pozitiva ai putut sa faci conexiunea cu diavolul. Mi se pare prea de tot.
Am sentimentul ca sunt ochi care privesc ce se scrie pe forum doar de dragul de a demonta neconditionat orice parere exprimata (fie a mea fie a altora).
Am mai patit asa ceva, nu pe un forum ortodox ci pe cafeneaua.com la sectiunea despre religie. Erau oameni care nu aveau nici macar un minim bagaj de cunostiinte, despre rugaciune post nici vorba, dar se delectau demontand ce se spunea de unii si altii care cadeau in "capcana".

Va urez toate cele bune, tot ce va doriti voi sa se implineasca.
Craciun fericit!

si log-off

Un Craciun fericit si tie, CM; si iti urez sa ai parte numai de ganduri bune.

Catalina 24.12.2006 10:11:25

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Nu poti spune ca-l iubesti pe Dumnezeu daca nu-ti iubesti aproapele.In fond noi sintem creati dupa chipul si asemanarea Lui. Viata ne-a demonstrat din pacate,ca exista multe situatii cind relatia dintre noi nu este chiar"ortodoxa". Asi vrea sa vad parerea voastra sincera despre aceasta problema. De exemplu, cum ar trebui sa raspunda sau sa actioneze cineva care este tachinat, dusmanit in permanenta de o alta persoana, periclitindu-i celui dintii, viata,cariera etc. Cum trebuie un bun crestin sa se apere sau sa anihileze astfel de "oameni" care nu au in suflet decit ura si ignoranta?

Oamenii rai se pot schimba daca las sa le intre in suflet credinta . 'Credinta muta muntii .' Cunosc multi oameni care vorbesc despre Dumnezeu ,dar au sufletul rece privind problemele celor din jur .Pe multi ii lasa indiferenti durerea si neputinta . Lucrez cu oamenii si de aceea stiu . Stau de vorba cu ei si vorbim despre multe lucruri ,despre viata de zi cu zi ,despre probleme cu care se confrunta in ziua de azi oamenii .Multi sunt nepasatori la necazurile celor din jur . Sincer va spun ,ma doare . Merg pe ideea ;'daca mie mi-e bine , ce imi pasa de cel de langa mine .' Nu termini o fraza ,in care spui ca ai nevoie de ceva ,ca si auzi ;'si eu am nevoie de ...(anumite lucruri) ' , cu toate ca unii au ,dar tin totul pentru ei .De ce sunt unii asa ? Eu nu am sufletul asa . Mi-e mie mila de cei care sufar si caut sa ajut cu ce pot pe fiecare . Imi dau lacrimile cand vad saracia din tara ,cand vad batrani care nu au nici ce manca si cum stau singuri ,fara un mic ajutor din partea nimanui .De ce oamenii au devenit asa rai ? Eu in doi ani am ramas fara multi prieteni . Din ce cauza ? Din cauza problemelor care s-au ivit in familia mea . Sa le fac rau ? Nu. Nu imi sta in caracter sa fac rau . Prefer sa ma retrag ,daca simt ca ceva nu merge bine . Familia mea este o familie care ajuta omul la greu ,nu trateaza cu refuz pe nimeni care ne cere ajutorul . Ajutam cu ce putem in limita posibilitatilor . Foarte multi au profitat de acesta bunatate si ne-au inselat . Da ,asa i se intampla si de curand sotului meu .Nu le-au pasat ca aveam probleme ,nu le-au pasat ca suntem oamenii buni si nu meritam sa fim tratati asa ,nu . Nu suntem naivi ,nu . Sunt prea increzetori in oameni , crezand ca fiecare are credinta si le este frica sa faca rau .Ne-am inselat . Chiar si prietenul sotului meu , de multi ani ,l-a tradat cand am avut nevoie de el la proces sa spuna adevarul . A mintit si nu i-a pasat ca adevarul rostit de el il va absolvi pe fiul meu de vina . Plangeam cand el depunea marturie si mintea . I-am zis ; Ce ai facut ? Nu iti este mila de familia mea ? Te-am rugat sa spui adevarul ,nu te-am pus sa minti .'El raspunzandu-mi ;' 'Mi-a fost frica .'Mintea iarasi. Stiu acest lucru deoarece chiar el ne spusese ca a fost sfatuit de cineva sa nu se complice cu asa ceva . El merge la biserica se considera un om cu credinta .CUM POTI SA SPUI CA AI CREDINTA ,DACA AI JURAT PE BIBLIE CA SPUI ADEVARUL SI AI MINTIT ? L-am rugat sa vina la urmatoarea sedinta de judecata sa spuna adevarul ,a promis ca va veni ,dar a mintit din nou ,nu a venit. Pe 30 ianuarie 2007 trebuie sa vina alt martor , pt noi ,sa spuna ce stie despre ceea ce s-a intamplat in seara aceea . Si in privinta acestuia am unele indoieli .Am fost oprita pe strada de parintii lui si mi-au zis ; 'De ce l-ati pus martor , el nu stie nimic ,el nu a vazut nimic .' Mintea si mama lui . Ii cunosc foarte bine si pe ea si pe fiul sau .Si in decursul a doi ani am aflat multe lucruri de la ei ,care aratau ca stiu multe . Am proba ca a mintit prietenul sotului meu ,am proba si in privinta acestui martor care zice ca nu a vazut nimic . Sunt inregistrari audio ,facute de mine in calitate de investigator (detectiv ).Sunt pe masa judecatorilor . Sper ca vor fi audiate si se va vedea ca nu am mintit niciodata din ceea ce am declarat noi familia Mihalcea . Spune-ti dragi oameni ca raul nu este in unii oameni ? Cum sa stau eu cu mainile incrucisate la aceste minciuni ,care distrug viata fiului meu si a familiei mele ? Ce sa fac in privinta lor ? Sa las ca mincina sa castige ? Eu ii rog din nou sa vina sa spuna adevarul , dar daca nu vor dori nu sunt nevoita sa-i acuz de marturie mincinoasa ? Aceasta acuzatie o pot proba prin probele administrate la dosar .Dar aceasta acuzatie le va face mult rau ,pot trai si ei cosmarul unui proces . Eu stiu ce inseamna un proces . Fara somn linistit ,lipsuri materiale ,umilinta , indiferenta celor din jur si cate mai cate . Ce sa fac ,cum sa-i rog sa spuna adevarul ?

cristiboss56 24.12.2006 13:40:26

Citat:

În prealabil postat de ancah
Cam asa m-am lasat eu de fumat.
Dar vroiam sa intreb ceva. Unde mai e locul lui Dumnezeu in viata oamenilor care practica aceasta gandire pozitiva? Facand totul cu forta gandului nostru, ne bazam numai pe noi si nu mai avem nevoie de Dumnezeu, ceea ce e un pericol din punct de vedere crestin.
Daca rezolvam totul cu gandul propriu, ce nevoie mai avem de rugaciune, caci putem obtine de toate: bani, sanatate, omul dorit in viata noastra, totul.
Cum se impaca aceasta teorie cu crestinismul? Sau i se opune?

Insasi gindirea pozitiva erste venita de la Dumnezeu. Nu putem gindi pozitiv daca nu sintem adevarati crestini. Tot ce este bun in sensul larg al cuvintului, vine de la Dumnezeu.Nu cred ca un om lipsit de credinta, cite eforturi ar face nu poate gindi pozitiv. In fiecare dintre noi se afla atit binele cit si raul. Depinde numai de noi ce parte folosim.Discernamintul ne-a fost lasat de la Dumnezeu, nu trebuie decit sa-l folosim. Putem fi buni crestini si sa avem momentele noastre de ratacire.Depinde de durata rataciri si daca am constientizat acest lucru. Deci nu cred daca vom ajunge sa indreptam sau sa obtinem ceva cu puterea gindului pozitiv,ne indepartam de Dumnezeu. Ba din contra ne apropiem si mai mult de EL. Sarbatori fericite!

cristiboss56 24.12.2006 13:50:12

Citat:

În prealabil postat de ancah
Cam asa m-am lasat eu de fumat.
Dar vroiam sa intreb ceva. Unde mai e locul lui Dumnezeu in viata oamenilor care practica aceasta gandire pozitiva? Facand totul cu forta gandului nostru, ne bazam numai pe noi si nu mai avem nevoie de Dumnezeu, ceea ce e un pericol din punct de vedere crestin.
Daca rezolvam totul cu gandul propriu, ce nevoie mai avem de rugaciune, caci putem obtine de toate: bani, sanatate, omul dorit in viata noastra, totul.
Cum se impaca aceasta teorie cu crestinismul? Sau i se opune?

Insasi gindirea pozitiva erste venita de la Dumnezeu. Nu putem gindi pozitiv daca nu sintem adevarati crestini. Tot ce este bun in sensul larg al cuvintului, vine de la Dumnezeu.Nu cred ca un om lipsit de credinta, cite eforturi ar face nu poate gindi pozitiv. In fiecare dintre noi se afla atit binele cit si raul. Depinde numai de noi ce parte folosim.Discernamintul ne-a fost lasat de la Dumnezeu, nu trebuie decit sa-l folosim. Putem fi buni crestini si sa avem momentele noastre de ratacire.Depinde de durata rataciri si daca am constientizat acest lucru. Deci nu cred daca vom ajunge sa indreptam sau sa obtinem ceva cu puterea gindului pozitiv,ne indepartam de Dumnezeu. Ba din contra ne apropiem si mai mult de EL. Sarbatori fericite!

cristiboss56 24.12.2006 14:16:22

Citat:

În prealabil postat de silverstar
CM, la fel mi-au facut si mie cand am vorbit despre gandirea pozitiva si exact aceleasi persoane care ti s-au adresat si tie. Nu te lasa impresionata de spusele lor. De fapt, nu spun nimic, decat repeta o placa, vesnic placa cu diavolul, pentru ca aceste persoane traiesc in imparatia diavolului cu diavolul. Este lumea pe care si-au creat-o, lumea in care se simt minunat si pe care se simt datoare, obligata sa o promoveze. Asta face fanatismul din om, lipsa ratiunii, dezinteresul pentru informatie, si respingerea a tot ceea ce este nou si presupune putina gandire si mult studiu. "Inainte sa-i convingi, zapaceste-i"!

De CM si SILVESTAR avem nevoie pe forum. Sa nu parasiti niciodata forumul. Avem ce invata de la voi.Pina la urma acest forum nu este ca la o sedinta PCR unde daca cineva avea alta opinie era exclus. Este un forum crestin si trebuie sa ne purtam ca niste crestini( tolerant)!

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:23:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.