Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   A aparut o Manastire care nu asculta de BOR pentru erezia ecumenismului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10861)

Aurelia2010 07.10.2010 18:32:46

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 294986)
atata timp cat parintele Parvu, parintele Arsenie si altii raman ... nu plecam

va veni vremea si pentru asta, dar sa speram ca nu in timpul vietii noastre

ARSENIE BOCA A MARTURISIT IMPOTRIVA ECUMENISMULUI, DAR IN ACELASI TIMP GASESTI IN SCRIERILE SALE CUM NUMEA PE CATOLICI CA PE NISTE FRATI!!! ITI VOI CAUTA TEXTUL SI ITI VOI ARATA, ca sa vezi de ce ma deznadajduiesc si consider ca nu mai avem cârmă la corabie si nici strajeri pe punte.

daniil96 07.10.2010 18:37:16

Citat:

În prealabil postat de Aurelia2010 (Post 294988)
... Ma tem pentru MANTUIREA MEA!
...

daca chiar asta e problema ... ai solutia verificata: te rogi, postesti ... vei vedea solutia

nu sunt povesti, este realitatea

Aurelia2010 07.10.2010 18:37:45

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 294987)
DA !,il vei tine afara pentru ca asa spun canoanele din Pidalion....

Daca eu as fi spus ca il voi fi dat pe usa afara, m-ar fi catalogat ca fiind nebun sau nedrept, insa, daca le arati ce spun Sf. Parinti, incep sa dea cu parerea ca... stai asa... ca ... se poate sa fi spus... defapt... dar... intr-un alt context....... Aaaaa.. exact, intr-un alt context!

Lor nu le este logic ce inseamna: NICI LA MASA SA-L PRIMESTI, NICI SA MERGI SA PRIMESTI DARURILE LUI DE SARBATOARE. La ei, talcuirea ar fi: sa nu-l primesti ca sa-sti gateasca, ci sa-l pui sa stea ca oaspete, sau sa nu mergi la el ca sa-i fachi cheltuiala pentru cadouri, ci sa stai acasa si sa-l chemi pe el ca sa-i dai tu.... Este cam tragica gandirea, sau mai bine zis educatia. Ce am citit acum in cartile nou-editate, nu am citit in nicio carte a Sfintilor. Nici pe Sfinti nu-i inteleg ei, dara-mi-te pe mine care ii intreb, nu ii sfatuiesc. Nici sa primesc raspunsuri care sa ma convinga nu pot, nu sunt vrednica.

Aurelia2010 07.10.2010 18:41:59

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 294991)
daca chiar asta e problema ... ai solutia verificata: te rogi, postesti ... vei vedea solutia

nu sunt povesti, este realitatea

Asta tu i-o vei spune si unui catolic? Sa ramana in biserica sa si sa se roage asteptand sa vina mantuirea la el? Sac la moara sau moara la sac? Nu ne putem juca cu mantuirea, mai ales intr-o asa situatie. Ascultam de ierarhi care pot fi contestati dogmatic, canonic, vorbesc si marturisesc invataturi ecumeniste, si mai putem spune: urmam păstorul? Si daca el este lup, cum ii numeste mantuitorul pe cei ce mint sau ascund adevaruri? Ce vom face? Vom merge dupa lup si lupul cu siguranta nu ma va duce pe mine, o pacatoasa, la mantuire, ci acolo unde vrea el, ca sa fie sufletul meu pierdut. Si nu ar fi de mirare daca lupii s-ar fi inmultit asa de mult incat ar fi preluat locurile ciobanilor pe care de mult i-ar fi omorat si rupt ca sa nu mai gasim nici macar oasele lor, nevinovate, cum a fost cu Episcopul Gherasim Saffira. Stie cineva ceva?

Aurelia2010 07.10.2010 18:50:09

Uite o dovada ca BOR chiar nu este interesata de ce erezii fac slujitorii ei, intrucat ei asta si urmeaza, sa ajunga toti de un cuget cu Patriarhia si cu Consiliul Mondial al Bisericilor...
Un preot, bedernițos si el, mare-n rang,
http://saccsiv.files.wordpress.com/2...-montana_4.jpg
ajunge sa cheme la el la parohie pe preotul catolic, cu care face o liturghie de ramane lumea cu gura cascata. Ciudat este si faptul ca undeva, preotii BOR spun: ascultati de preotul din parohia de care apartineti" = (egal:) mergeti si voi la musafirul sau... Despre asta ce puteti spune??? Iata raspunsul:
http://saccsiv.files.wordpress.com/2...-montana_3.jpg

O dovada ca bedernita aceea-i zace-n gat nu pentru ca este un bun duhovnic, ci pentru ceea ce am scris mai sus, la mesajul 07.10.2010 15: 31 :06
Imi pare rau sa critic un preot, insa, daca ar fi aceasta critica nationala, ar fi trebuit sa luam la rand majoritatea bisericilor unde-s asemenea preoti cu o traire asa de frumoasa, si totodata asa greu de imaginat ca sunt numiti ortodocsi... in acte.
Iertati-ma, dar daca va depaseste subiectul, lasati pe altii sa-mi raspunda. Eu sunt mai grea de cap si chiar voi insista pana cand voi primi raspunsurile folositoare chiar si de la un preot ce intra pe internet sau scrie pe forumul acesta.

daniil96 07.10.2010 19:10:28

multe vorbe ...

tu ai deja o parere formata ... nu vrei pareri ... vrei confirmarea ca gandul tau e cel bun

ai dreptate ... ii las pe altii iti raspunda ... "ma depaseste subiectul" :)

Aurelia2010 07.10.2010 19:28:17

Pai, nu te-am obligat sa-mi raspunzi cand vom iesi din erezii si apostazii ca sa avem garantia ca ierarhii nostri ne duc la mantuire. Acum putem spune ca ierarhii ortodocsi care erau iconoclasti SI CANONICI IN ACELASI TIMP, duceau pe cei ce-i urmau la mantuire??? Asta-i intrebarea mea. Nu te supara pe mine, dar chiar sunt revoltata dupa ce am citit despre ereziile ierarhilor nostri

Erethorn 07.10.2010 22:50:23

Citat:

În prealabil postat de Aurelia2010 (Post 295002)
Pai, nu te-am obligat sa-mi raspunzi cand vom iesi din erezii si apostazii ca sa avem garantia ca ierarhii nostri ne duc la mantuire. Acum putem spune ca ierarhii ortodocsi care erau iconoclasti SI CANONICI IN ACELASI TIMP, duceau pe cei ce-i urmau la mantuire??? Asta-i intrebarea mea. Nu te supara pe mine, dar chiar sunt revoltata dupa ce am citit despre ereziile ierarhilor nostri

Doamna, poate ar fi mai bine sa nu va mai puneti nici o intrebare pentru o vreme, si sa va multumiti la ascultare.

Cine v-a dat dumneavoastra autoritatea sa ii judecati pe ierarhii Bisericii dumneavoastra ?!

Cine v-a dat autoritatea sa puneti etichete precum "necanonic" sau "eretic" ?

Auziti ce idee nastrusnica - isi pune mireanul problema ca ierarhul trebuie sa prezinte "garantii" !!!!

Patmos 07.10.2010 23:31:08

Sfantul Ioan Gura de Aur

Eu cred ca in momentul cand ne confruntam cu o situatie de acest fel, atunci cel mai bine este sa vedem ce ne-au spus Sfintii Parinti.Iata ce ne spune Sfantul Ioan Gura de Aur:

,,Nimic nu poate fi mai rau decât atunci când cineva, stapânit fiind de rationamente omenesti, judeca si masoara lucrurile cele dumnezeiesti; fiindca în chipul acesta se va izbi de piatra aceea cu putere si va fi lipsit de lumina. Caci, daca cel ce voieste a pune stapânire pe lumina soarelui cu ochii cei omenesti, nu numai ca nu va reusi sau nu se va putea împotrivi razelor lui, ci, pe lânga acest esec, va si suferi multa vatamare, cu atât mai mult cel ce voieste a-si îndrepta privirea catre acea lumina si a vedea prin rationamentele sale, nu numai ca va cadea, ci înca si batjocoreste harul lui Dumnezeu. Priveste cum Marcion, Mani si Valentin– si toti ceilalti care au introdus în Biserica lui Dumnezeu ereziile si dogmele lor vatamatoare – s-au pierdut; caci, masurând cele ale lui Dumnezeu prin rationamente omenesti, s-au rusinat de iconomia Lui. Desi este vrednic de cinste si de lauda, mai mult decât de rusine; vorbesc de crucea lui Hristos.

Stiind deci acestea, pe care nu întâmplator vi le-am spus, ci ca sa va îndreptam cugetarea si sa facem a va gasi într-o mai mare siguranta pe viitor, va rog sa tineti seama de cele vorbite. Daca noi auzim pururea, dar nu îndeplinim niciodata, nu avem nici un folos din cele vorbite. Sa luam bine aminte, sa fim cu mare bagare de seama la cele vorbite, sa le scriem, asa-zicând, în cugetul nostru, sa le avem lipite de constiinta si necontenit sa înaltam slava Tatalui si Fiului, si Sfântul Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin."

Cine vrea sa citeasca cele spuse pe larg,le poate citi aici:
http://www.ioanguradeaur.ro/348/treb...a-nu-i-judeca/

paradosis 08.10.2010 01:26:52

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 294869)
Draga Aurelia, este evident pentru toti faptul ca ai venit pe forum sa faci fatis o campanie schismatica - poate de aceea ti se pare "mai de iertat" decat erezia.

Mi se pare incredibil pentru un crestin sa gaseasca scuze pentru departarea de Hristos. Multi au crezut de-a lungul timpului ca fac bine separandu-se de Biserica (in fapt, toti schismaticii), mergand in neascultare dupa mintea lor cea lipsita de luminarea Duhului Sfant.

Daca vrei sa-i urmezi, n-ai decat. Dar nu veni aici sa ne predici noua despre ereziile si schismele voastre.

Daca Hristos se afla in Biserica care-l primeste pe Papa ca pe un episcop ortodox, calca in picioare Sfinta Traditie, face din toate ereziile latinilor invatatura ortodoxa, isi bate joc de martiriul sfintilor recunoscind “tainele” monofizitilor si ii persecuta pe drepcredinciosi, atunci tu ai cu siguranta dreptate! Altfel, daca nu esti cumva inconstient, esti doar o mina platita a ereticilor ca sa tii sufletele inocentilor si naivilor cit mai departe de Trupul lui Hristos.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:39:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.