Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Moaste (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5038)
-   -   Va e frica de moarte? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=111)

19.09.2006 16:31:07

Citat:

În prealabil postat de Codreanu
Va e frica de moarte?

NU
Ar trebui?...de ce intrebi?...ca vad ca oricum nu te intereseaza subiectul...

Alexandr_Bazil 23.09.2006 13:48:59

Nu pot intelege pe cei carora le e frica de moarte...lor le este frica de necunoscutul de dupa moarte poate,dar de moarte... Moartea e linistita si eliberatoare, nu am vazut-o niciodata ca pe ceva infricosator si rau.

theodor 23.09.2006 19:59:18

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Nu pot intelege pe cei carora le e frica de moarte...lor le este frica de necunoscutul de dupa moarte poate,dar de moarte... Moartea e linistita si eliberatoare, nu am vazut-o niciodata ca pe ceva infricosator si rau.

Parerea mea e ca cei care se tem de moarte cred ca in acel moment se termina totul, ca traiesc doar pana in acel moment si nu mai exista nimic dupa.

dan73 26.09.2006 11:46:27

Ca sa poti da un raspuns deplin la aceasta intrebarea, ar trebui sa trecem prin ea ca sa stim cum este. Atunci cand vorbim despre moarte, facem apel la altii si nu la noi. Cred ca nu cunostem moartea in sine, ci consecintele ei.
Sincer, a spune ca nu iti este frica de ea, implica pe de o parte - garantia mantuirii, iar pe de alta parte, credinta ca dincolo de ea nu mai exista nimic - si atunci de ce sa te mai temi.
Vlahuta a spus frumos: nu de moarte ma tem, ci de vesnicia ei.

theodor 27.09.2006 23:02:37

Citat:

În prealabil postat de dan73
Sincer, a spune ca nu iti este frica de ea, implica pe de o parte - garantia mantuirii, iar pe de alta parte, credinta ca dincolo de ea nu mai exista nimic - si atunci de ce sa te mai temi.

Moartea implica garantia mantuirii??
Ar fi frumos, in cazul acesta toti am muri cu zambetul pe buze. Garantia mantuirii e dupa judecata finala (adica dupa moarte, nu inainte), pana atunci mai sunt si vamile, apoi intreaga viata ca un mare test continuu - parerea mea.

sovidiu 28.09.2006 09:57:49

Da, de moarte si de mortzi, de diferite tipuri ... ca moartea clasica a fost pentru mine un cosmar din frageda pruncie... acum m-am mai calmat, dar totusi mai resimt inca cu groaza ororile vietzii si ale mortzii...

stefan82mihai 09.10.2006 08:43:08

Citat:

În prealabil postat de ecaterina
Nu imi e frica de moarte, imi e frica sa nu ma prinda nepregatita ... .

Bun raspuns..Asa gandesc si eu..Parintele Cleopa zicea ca daca vrei sa mergi drept inaintea Lui Dumnezeu, iti trebuie doua ziduri : In dreapta sa ai frica de Dumnezeu, iar in stanga, FRICA MORTII. Mergand asa, pe acasta cale imparateasca, ajungi drept in fata Domnului, fara sa te abati nici la stanga, nici la dreapta. Asa ar trebui sa traim. Inca o data spun...bun raspuns.

consuela 07.11.2006 12:43:44

mie imi e foarte frica si de moarte si de boli cu dureri mari si sa nu imi moara rudele apropiate, prietenii etc de toate la fel imi e o frica groaznica.
Iar ref la moartea mea cel mai frica imi este de necunoascut, nesiguranta viitorului meu acolo, de incorsetare in vreo stare de iad, spiritele malefice si de durerea fizica.

maria55 07.11.2006 14:03:55

Poate cine va explice mai pe larg ce inseamna "cum te va gasi moartea asa vei petrece ?" .

Negroponte 07.11.2006 22:12:00

:)Doua categorii de oameni nu au frica de moarte:Sfintii si ignorantii.Ma tem,dar nu disper.Dumnezeu cu mila si cu indurarile sale de oameni sa fie cu noi cu toti!

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:47:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.