![]() |
Citat:
|
Citat:
Sa ne fereasca Dumnezeu de tot ce e rau! Tatal meu povestea cat de cumplit era pe timpul foametei din '45-'47 cand bunica facea de mancare faina amestecata cu apa.. Socrul meu a prins foametea din Olanda cand pana si bulbii de lalele ajunsesera sa fie delicatesa (ca si cojile de cartofi). In zilele noastre inrobirea oamenilor se face la modul subtil; toti suntem dornici de bunuri materiale, asadar luam credite... Cu cat se cumpara mai mult cu bani inexistenti, cu atat mai mult cresc sansele ca totul sa se prabuseasca la un moment dat = criza. Samd. Daca am putea sa ne detasam de pretentiile absurde pe care le avem uneori de la noi insine (sa am si eu masina, casa, plasma, etc), am fi mult mai fericiti. Dreapta socotinta e rara avis din pacate... |
Citat:
|
Sinuciderea nu trebuie acceptata de nici un crestin. Este efectul negarii existentei lui Dumnezeu.
Ce diferenta este intre sinuciderea unui om, de valoare dupa criteriile lumesti si un om, de rand tot dupa criteriile lumesti. Am inteles ca isi pierduse vocea si asta nu a putut suporta. Cum adica? Unde era credinta ei in Dumnezeu? Cati oameni nu isi pierd vederea, auzul, o mana, un picior si totusi traiesc mai departe cu gandul la Dumnezeu? Ce importanta are munca pe care o faci ca sa iti asiguri existenta? De ce nu pot oamenii sa accepte si caderile ci doar urcusurile? Nu din prea multa mandrie? In viata intalnim multe, putem fi astazi director si maine portar. Cine nu e capabil sa treaca cu demnitate peste greutati, nu e capabil din prea multa mandrie. Si acesta este un pacat. Si intotdeauna cautam vinovati in stanga si in dreapta. Noi nu suntem niciodata. Sigur, e pacat cand moare un om de valoare, dar sa acceptam sinuciderea? Un om cu adevarat credincios nu se gandeste niciodata la sinucidere indiferent prin ce trece in viata si indiferent cine este el in societate. Nu stiu de ce, dar nu pot privi cu compasiune un om care se sinucide. Nu pot. Imi pare rau de acel om, dar nu pot accepta gestul. Pentru ca este de neacceptat. Noi oamenii avem un rol in societate in acest sens. Nu e normal sa privim cu compasiune la astfel de gesturi si doar atat. Sa vorbim frumos despre cel ce a fost si doar atat. cei care sunt in preajma a unor astfel de oameni au acest rol. De ai face sa vada rostul vietii pe pamant, de ai face sa il cunoasca pe Dumnezeu. Sa spun: Dumnezeu sa o ierte! dar oare o va ierta!!! |
Citat:
Acei copii din Africa sunt suflete nevinovate si Dumnezeu va avea grija de ele. Cat despre fenomenele meteorologice din lume nu se stie daca sunt date de Dumnezeu sau din cauza defrisarilor deci vina noastra a oamenilor .Unii spun ca aceste inundatii sunt urmare a unor experimente facute asupra ionosferei. Tocmai de aceea am spus ca judecatile Lui sunt drepte dar noi nu le putem patrunde. |
Citat:
facand o gluma ..stai sa vezi cand o sa fie Udrea presedinta tarii.. |
Citat:
De ce intarzie reactia BOR de infierare a aceastei blasfemii? |
Citat:
Si daca tot nu le putem patrunde, macar sa gasim in noi miligramul de smerenie care sa ne impiedice sa facem speculatii pe seama judecatilor lui Dumnezeu! (vezi teoriile conform carora Dumnezeu abate varii dezastre asupra anumitor populatii, etc). |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:42:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.