Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Roxana Briban (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11235)

carmina 22.11.2010 20:27:34

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306932)
Nu neg ca mandria a indemnat-o pe cantareata sa comita acest gest.

Dar concret, in ce (alta) postura profesionala ti-ai fi imaginat-o pe aceasta femeie? Vanzatoare la magazin, femeie de serviciu? Ai incercat vreodata sa te angajezi pe un post pt. care esti supracalificat? Eu da, in nenumarate randuri (de ordinul sutelor), niciodata cu succes. Angajatorilor le este teama ca te vor pierde la primul job mai acatarii care iti iese in cale.

Nu incerc sa justific gestul ei, vreau doar sa inteleg care sunt solutiile concrete la disperarea oamenilor din Romania. Probabil nu e cazul acestei femei, insa cum poate sa supravietuiasca o familie in care ambii adulti au ramas someri iar copiii inca studiaza? Creditele trebuie platite (cred ca aproape nu exista familie fara credite in Romania), copiii trebuie trimisi la scoala, intretinerea trebuie achitata. Ce solutii exista pentru acesti oameni?

E simplu de expus teorii insa practica nu inceteaza sa ne dea teoriile peste cap.

Poate ca trebuie uneori sa ajungem la limita rabdarii noastre pentru a putea vedea, simti si primi ajutorul lui Dumnezeu. Merita incercat, abia atunci realizezi ca Cineva, acolo sus, te iubeste. E greu de descris in cuvinte. Poate ca trebuie sa moara din noi partea egoista care tine treaza orgoliul ca suntem artizanii propriei noastre vieti.

coralina 22.11.2010 20:30:03

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 306936)
Of...greu de spus, dar oare are cei care au prins razboaie, si au trait asa ani in sir, care abia de mancau ceva cand si cand...sau care isi pierdeau familia, ca sa nu mai spun de job...ce ar mai fi trebuit sa faca?

Intr-adevar, greu de spus Andrusca.
Sa ne fereasca Dumnezeu de tot ce e rau!
Tatal meu povestea cat de cumplit era pe timpul foametei din '45-'47 cand bunica facea de mancare faina amestecata cu apa..
Socrul meu a prins foametea din Olanda cand pana si bulbii de lalele ajunsesera sa fie delicatesa (ca si cojile de cartofi).

In zilele noastre inrobirea oamenilor se face la modul subtil; toti suntem dornici de bunuri materiale, asadar luam credite... Cu cat se cumpara mai mult cu bani inexistenti, cu atat mai mult cresc sansele ca totul sa se prabuseasca la un moment dat = criza. Samd.

Daca am putea sa ne detasam de pretentiile absurde pe care le avem uneori de la noi insine (sa am si eu masina, casa, plasma, etc), am fi mult mai fericiti.
Dreapta socotinta e rara avis din pacate...

AndruscaCIM 22.11.2010 20:54:49

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306941)
Intr-adevar, greu de spus Andrusca.
Sa ne fereasca Dumnezeu de tot ce e rau!
Tatal meu povestea cat de cumplit era pe timpul foametei din '45-'47 cand bunica facea de mancare faina amestecata cu apa..
Socrul meu a prins foametea din Olanda cand pana si bulbii de lalele ajunsesera sa fie delicatesa (ca si cojile de cartofi).

In zilele noastre inrobirea oamenilor se face la modul subtil; toti suntem dornici de bunuri materiale, asadar luam credite... Cu cat se cumpara mai mult cu bani inexistenti, cu atat mai mult cresc sansele ca totul sa se prabuseasca la un moment dat = criza. Samd.

Daca am putea sa ne detasam de pretentiile absurde pe care le avem uneori de la noi insine (sa am si eu masina, casa, plasma, etc), am fi mult mai fericiti.
Dreapta socotinta e rara avis din pacate...

Eu am adus in discutie acest context...doar pentru ca recent am urmarit o emisiune in care se prezenta starea de lucruri din timpul celui de-al II lea razboi mondial...si atunci, vazand cum se chinuiau oamenii aia, si in ce stres puteau sa traiasca, am constientizat inca o data...ce poate insemna o asemenea calamitate pentru un popor.

dobrin7m 23.11.2010 12:48:53

Sinuciderea nu trebuie acceptata de nici un crestin. Este efectul negarii existentei lui Dumnezeu.
Ce diferenta este intre sinuciderea unui om, de valoare dupa criteriile lumesti si un om, de rand tot dupa criteriile lumesti.
Am inteles ca isi pierduse vocea si asta nu a putut suporta. Cum adica? Unde era credinta ei in Dumnezeu? Cati oameni nu isi pierd vederea, auzul, o mana, un picior si totusi traiesc mai departe cu gandul la Dumnezeu?
Ce importanta are munca pe care o faci ca sa iti asiguri existenta? De ce nu pot oamenii sa accepte si caderile ci doar urcusurile? Nu din prea multa mandrie?
In viata intalnim multe, putem fi astazi director si maine portar. Cine nu e capabil sa treaca cu demnitate peste greutati, nu e capabil din prea multa mandrie. Si acesta este un pacat.
Si intotdeauna cautam vinovati in stanga si in dreapta. Noi nu suntem niciodata.
Sigur, e pacat cand moare un om de valoare, dar sa acceptam sinuciderea? Un om cu adevarat credincios nu se gandeste niciodata la sinucidere indiferent prin ce trece in viata si indiferent cine este el in societate.
Nu stiu de ce, dar nu pot privi cu compasiune un om care se sinucide. Nu pot. Imi pare rau de acel om, dar nu pot accepta gestul. Pentru ca este de neacceptat.
Noi oamenii avem un rol in societate in acest sens. Nu e normal sa privim cu compasiune la astfel de gesturi si doar atat. Sa vorbim frumos despre cel ce a fost si doar atat.
cei care sunt in preajma a unor astfel de oameni au acest rol. De ai face sa vada rostul vietii pe pamant, de ai face sa il cunoasca pe Dumnezeu.
Sa spun: Dumnezeu sa o ierte! dar oare o va ierta!!!

anita 24.11.2010 11:27:39

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306933)
Dumnezeu i-a dat acestei femei o mare ispita, a incercat-o sa vada pana unde ii merge mandria.
Dar Dumnezeu pre-stiind ce se va intampla - ce gest va face cantareata - de ce i-a dat o ispita prea mare? Se spune ca niciodata nu-ti va fi pusa pe umeri o povara mai mare decat poti duce, nu?

In alta ordine de idei, hai sa ne uitam la "scarbele" trimise de Dumnezeu celor care nici macar n-au auzit vreodata ca ortodoxia exista pe lumea asta: tsunami-ul devastator din Asia de S-E in care au murit sute de mii de oameni; cutremurul din Haiti de anul asta; inundatiile din Pakistan de acum cateva luni... nu sunt astea semne ca Dumnezeu ii "cearta" pe acesti oameni? Ca si lor vrea sa le faca mantuirea mai usoara? Ca nu sunt uitati de catre El?
Alt exemplu: in Africa mor copiii pe rupte, uneori nici macar nu apuca sa mearga sau sa rosteasca vreun cuvant. Asta nu inseamna ca Dumnezeu cearta incontinuu continentul negru, ca exista ceva de indreptat acolo si ca acei oamenu nu reprezinta o cauza pierduta?

Necazurile pe care ni le da Dumnezeu sunt o cale de a ne apropia de El ,"Intru necaz m-ai desfatat" spune David.
Acei copii din Africa sunt suflete nevinovate si Dumnezeu va avea grija de ele.
Cat despre fenomenele meteorologice din lume nu se stie daca sunt date de Dumnezeu sau din cauza defrisarilor deci vina noastra a oamenilor .Unii spun ca aceste inundatii sunt urmare a unor experimente facute asupra ionosferei.
Tocmai de aceea am spus ca judecatile Lui sunt drepte dar noi nu le putem patrunde.

ladyanda 24.11.2010 12:05:22

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306801)
S-o ierte Dumnezeu!

As vrea sa aud acum parerea celor care cred ca Basescu reprezinta voia lui Dumnezeu pentru poporul roman!!
Adica Dumnezeu vrea moartea poporului roman?

facand o gluma ..stai sa vezi cand o sa fie Udrea presedinta tarii..

coralina 24.11.2010 13:48:14

Citat:

În prealabil postat de ladyanda (Post 307355)
facand o gluma ..stai sa vezi cand o sa fie Udrea presedinta tarii..

La ultima sedinta a PDL Bucuresti, Raluca Turcan a declamat sus si tare ca de la Udrea trebuie sa luam lumina!
De ce intarzie reactia BOR de infierare a aceastei blasfemii?

coralina 24.11.2010 13:51:48

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 307342)
Necazurile pe care ni le da Dumnezeu sunt o cale de a ne apropia de El ,"Intru necaz m-ai desfatat" spune David.
Acei copii din Africa sunt suflete nevinovate si Dumnezeu va avea grija de ele.
Cat despre fenomenele meteorologice din lume nu se stie daca sunt date de Dumnezeu sau din cauza defrisarilor deci vina noastra a oamenilor .Unii spun ca aceste inundatii sunt urmare a unor experimente facute asupra ionosferei.
Tocmai de aceea am spus ca judecatile Lui sunt drepte dar noi nu le putem patrunde.

Intru totul de acord cu afirmatia pe care am subliniat-o.
Si daca tot nu le putem patrunde, macar sa gasim in noi miligramul de smerenie care sa ne impiedice sa facem speculatii pe seama judecatilor lui Dumnezeu! (vezi teoriile conform carora Dumnezeu abate varii dezastre asupra anumitor populatii, etc).

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:42:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.