Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Romania carnivora (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11457)

cristiboss56 11.12.2010 22:21:00

Apostolul Pavel

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 312286)
Cam asa gandesc- indiferent ce fel de alimente consumam, tot in stomac ajung. Deci, e bine sa ne multumim cu tot ce da Dumnezeu.

" Toate sa le incercati ; tineti ce este bine ! "

glykys 11.12.2010 22:31:22

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 312286)
Cam asa gandesc- indiferent ce fel de alimente consumam, tot in stomac ajung. Deci, e bine sa ne multumim cu tot ce da Dumnezeu.

Rodica, ideea este ca postul trupesc favorizeaza postul sufletesc. Si nu e totuna sa mananci carne sau legume. Din proprie experienta, am remarcat ca mult mai usor cazi in ispita cand ai mancat de dulce.
Fireste, inteleg situatia ta, cand esti legata de cei din casa. Poate ca asta este jertfa ta... Si eu sunt legata de cei din casa si nu pot sa tin post asa cum trebuie si chiar asa cum imi doresc eu, atunci cand sunt acasa, pentru ca nu as face decat sa starnesc foarte multa tulburare si cearta. Si atunci, care ar mai fi scopul postului meu, asa cum este el?

Rodica50 11.12.2010 22:38:58

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 312294)
Rodica, ideea este ca postul trupesc favorizeaza postul sufletesc. Si nu e totuna sa mananci carne sau legume. Din proprie experienta, am remarcat ca mult mai usor cazi in ispita cand ai mancat de dulce.
Fireste, inteleg situatia ta, cand esti legata de cei din casa. Poate ca asta este jertfa ta... Si eu sunt legata de cei din casa si nu pot sa tin post asa cum trebuie si chiar asa cum imi doresc eu, atunci cand sunt acasa, pentru ca nu as face decat sa starnesc foarte multa tulburare si cearta. Si atunci, care ar mai fi scopul postului meu, asa cum este el?

Glykys, tocmai am purtat un dialog cu Cristian. Trebuia sa revezi toate postarile. Am lamurit problema postului mai sus.Spuneam ca nu trbuie sa fim pretentiosi in ce alegem sa mancam- nu se referea la post.

cristiboss56 11.12.2010 22:39:46

Citat:

Si atunci, care ar mai fi scopul postului meu, asa cum este el?

"Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce ! ", si acesta poate fi un scop , un scop - "porunca " ! ! !

Rodica50 11.12.2010 22:44:22

Citat:

In casa la mine toti postim, Glykys- cu ajutorul Domnului.

cristiboss56 11.12.2010 22:53:26

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 312303)

La mine , nu tin toti , iar la serviciu unde imi petrec 85% din timp , 98% nu tin post , dar nu asta e problema , problema e la noi si numai la noi ! Cand postim nu ne comparam , nu ne mandrim , nu ne vaicarim , ne purtam normal , mai normal ca oricand , si va asigur ca aceasta normalitate va da de gandit celor ce cauta Calea cea Adevarata , iar celor surzi si orbi sa le aducem doar pomeniri in rugaciuni , nimic mai mult , preantampinand astfel galceava si mai ales tulburarea noastra ! Cu Dumnezeu inainte !

Rodica50 11.12.2010 22:57:00

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 312306)
La mine , nu tin toti , iar la serviciu unde imi petrec 85% din timp , 98% nu tin post , dar nu asta e problema , problema e la noi si numai la noi ! Cand postim nu ne comparam , nu ne mandrim , nu ne vaicarim , ne purtam normal , mai normal ca oricand , si va asigur ca aceasta normalitate va da de gandit celor ce cauta Calea cea Adevarata , iar celor surzi si orbi sa le aducem doar pomeniri in rugaciuni , nimic mai mult , preantampinand astfel galceava si mai ales tulburarea noastra ! Cu Dumnezeu inainte !

Ai admiratia mea, nu e usor sa tii post cand in jur te ademenesc meniuri de dulce. La noi e mai simplu. Si e firesc, ne-am obisnuit,desi pe vremuri nu era asa.E nevoie de credinta si vointa.

glykys 11.12.2010 23:18:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 312298)
"Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce ! ", si acesta poate fi un scop , un scop - "porunca " ! ! !

Uf, la mine in casa se tine numai prima si ultima saptamana din post. Bunicii mei sunt oameni batrani si cu diverse boli, care au auzit ei de la niste preoti si, conform spuselor bunicii mele, chiar si intr-o emisiune la Trinitas, ca asa e bine sa tina omul post, prima si ultima, daca nu poate mai mult. Eu ii inteleg pe ei, ca la tinerete au tinut si ei tot postul. Necazul e ca de ce trebuie mie sa mi se bage pe gat friptura si carnati cand eu vreau sa tin post?!!! Fireste, in zilele cand nu e post, nu exista pe masa asemenea delicatese. Cand sunt la serviciu, la scoala, pe strada, pot decide singura ce sa mananc si ce sa nu mananc, ca nu se ofenseaza nimeni, ba chiar cei din jur inteleg si imi respecta decizia - ba chiar colegii mei nepostitori isi cer chiar scuze daca se intampla sa manance ceva de dulce cand sunt in preajma mea - dar cand sunt acasa, e alta poveste. Incerc tot felul de tertipuri ca sa evit mancarea de dulce de acasa, cand nu o pot evita, ma amagesc ca macar doua mese le-am avut de post si una de dulce, iar daca am avut doua de dulce, ca am mancat numai ce era in farfurie si nu am pus gura pe dulciuri, gandindu-ma eu ca tot e o jertfa ca am renuntat la ciocolata, desi am mancat carne - ciocolata nu mi se baga pe gat - si ca anul trecut nu reuseam nici macar asa sa tin...

Si uite asa ma mandresc eu, crezand ca as tine postul de la cap la coada, asa cum trebuie, daca nu as locui cu ai mei.

Stiu eu ca altcineva in locul meu ar tine cum trebuie tot postul si i-ar face pe toti cei din casa sa faca la fel, stiu, dar inca nu am ajuns la masura aceea.

glykys 11.12.2010 23:28:59

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 312303)

Imi cer iertare, acum am revazut toate postarile. Ma gandeam ca esti nevoita sa gatesti si de dulce si de post si sa te imparti astfel. Este foarte bine ca tineti post cu totii. Mare binecuvantare si liniste trebuie sa aveti.
Post binecuvantat in continuare!

Mihnea Dragomir 11.12.2010 23:50:28

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 312315)
Necazul e ca de ce trebuie mie sa mi se bage pe gat friptura si carnati cand eu vreau sa tin post?!!!

Adică cum, vă bagă pe gât friptură și cârnați, când vreți să țineți post ? Bunicul e cu mâna stângă înfiptă în părul dv, în timp ce cu mâna dreaptă vă pensează nasul, silindu-vă să deschideți gura ? Iar bunica e de cealaltă parte a scaunului, grăbindu-se să vâre cârnații cât e gura deschisă, în vreme ce dv strigați "Nu ! Nu și nu !" ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:24:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.