glykys |
11.12.2010 23:18:16 |
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
(Post 312298)
"Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce ! ", si acesta poate fi un scop , un scop - "porunca " ! ! !
|
Uf, la mine in casa se tine numai prima si ultima saptamana din post. Bunicii mei sunt oameni batrani si cu diverse boli, care au auzit ei de la niste preoti si, conform spuselor bunicii mele, chiar si intr-o emisiune la Trinitas, ca asa e bine sa tina omul post, prima si ultima, daca nu poate mai mult. Eu ii inteleg pe ei, ca la tinerete au tinut si ei tot postul. Necazul e ca de ce trebuie mie sa mi se bage pe gat friptura si carnati cand eu vreau sa tin post?!!! Fireste, in zilele cand nu e post, nu exista pe masa asemenea delicatese. Cand sunt la serviciu, la scoala, pe strada, pot decide singura ce sa mananc si ce sa nu mananc, ca nu se ofenseaza nimeni, ba chiar cei din jur inteleg si imi respecta decizia - ba chiar colegii mei nepostitori isi cer chiar scuze daca se intampla sa manance ceva de dulce cand sunt in preajma mea - dar cand sunt acasa, e alta poveste. Incerc tot felul de tertipuri ca sa evit mancarea de dulce de acasa, cand nu o pot evita, ma amagesc ca macar doua mese le-am avut de post si una de dulce, iar daca am avut doua de dulce, ca am mancat numai ce era in farfurie si nu am pus gura pe dulciuri, gandindu-ma eu ca tot e o jertfa ca am renuntat la ciocolata, desi am mancat carne - ciocolata nu mi se baga pe gat - si ca anul trecut nu reuseam nici macar asa sa tin...
Si uite asa ma mandresc eu, crezand ca as tine postul de la cap la coada, asa cum trebuie, daca nu as locui cu ai mei.
Stiu eu ca altcineva in locul meu ar tine cum trebuie tot postul si i-ar face pe toti cei din casa sa faca la fel, stiu, dar inca nu am ajuns la masura aceea.
|