Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Lepadarea de credinta a patriarhului Serbiei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11492)

mihailt 13.12.2010 00:03:26

A mai frate de iti zici Colaps vezi ca te exprimi incorect,Sfantul canon vezi ca zice de cei de religia iudaica (aceasta insemnand iudeu,de religie iudaica) si de lacasul lor de inchinare,sa nu mergi sa aprinzi lumanari in lacasul de inchinare al celor de religie iudaista, nu zice de evrei ca neam.Ca doar dupa pogorarea Duhului Sfant primii care s-au convertit la crestin ortodoxie la propovaduirea Sfintilor Apostoli au fost de neam evreu,cum vedem la Faptele Sfintilor Apostoli,capitolul 2.

Ca au fost si sunt si evrei crestini ortodocsi.

colaps 13.12.2010 06:43:18

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 312606)
...ca Dumnezeu nu e al tulburarii,ci al pacii si al oranduielii.

„Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.”

Crezi că vor urma vremuri de pace? Te înșeli. Vezi să nu te prindă vremurile apocaliptice și a prigoanelor nepregătit. Cu erezia în sânul Bisericii nu va fi pace. Pe o parte ecumenismul, pe de o parte masoneria, aveți mare grijă să nu cumva să credeți că timpurile sunt bune sau că ne îndreptăm spre vremuri mai bune.

Ne îndreptăm spre război și calamitate... Toții sfinții părinți zic asta.

Fani71 13.12.2010 13:31:58

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 312642)
[b]Cu erezia în sânul Bisericii nu va fi pace. Pe o parte ecumenismul, pe de o parte masoneria, aveți mare grijă să nu cumva să credeți că timpurile sunt bune sau că ne îndreptăm spre vremuri mai bune.

.. ai uitat habotnicia si fanatismul care diustrug credinta si dragostea adevarate.

mihailt 13.12.2010 14:51:56

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 312642)
"Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie."

Crezi că vor urma vremuri de pace? Te înșeli. Vezi să nu te prindă vremurile apocaliptice și a prigoanelor nepregătit. Cu erezia în sânul Bisericii nu va fi pace. Pe o parte ecumenismul, pe de o parte masoneria, aveți mare grijă să nu cumva să credeți că timpurile sunt bune sau că ne îndreptăm spre vremuri mai bune.

Ne îndreptăm spre război și calamitate... Toții sfinții părinți zic asta.

Iata ce zice Sfantul Ioan Damaschinul la Dogmatica,din capitolul "Dumnezeu nu este cauza raului":
"Trebuie să se știe și aceasta: este obiceiul Scripturii să exprime
cauzal pe unele care trebuiesc exprimate incidental, ca acest text
: „Ție unuia am greșit si rău înaintea Ta am făcut, ca să te îndreptezi întru
cuvintele Tale si să biruiesti când vei judeca Tu”. Cel care a păcătuit n-a păcătuit cu scopul ca Dumnezeu să învingă, si nici Dumnezeu n-are nevoie de păcatul nostru ca să se arate prin acesta învingător — căci Dumnezeu este, în chip incomparabil, biruitorul tuturor, chiar al acelora care nu păcătuiesc, deoarece este creator, incomprehensibil, nezidit și pentru că are o slavă naturală si nu una primită din afară — ci ca să se arate biruitor al răutății noastre, prin faptul că ne pedepsește, în virtutea dreptății Sale, dacă păcătuim și ne iartă dacă ne pocăim. Totuși nu am păcătuit în vederea acestui scop, ci pentru că așa se intâmpla lucrul. Spre exemplu: dacă cineva stă și lucrează și vine un prieten, el spune: prietenul a venit ca să nu lucrez astăzi. Prietenul, însă, n-a venit ca să nu lucreze, ci așa s-a intâmplat. El nu lucrează, fiind ocupat cu primirea prietenului. Se numesc si acestea incidentale, pentru că așa se intâmpla lucrurile. Dumnezeu nu vrea să fie numai drept, dar ca toți să se asemene Lui atât cât este cu putință."

Ca Dumnezeu este Dumnezeu al pacii si nu doreste razboaie se vede din faptul ca Sfintii Apostoli propovaduind nu au indemnat pe cei care veneau la credinta crestin ortodoxa sa se apuce sa faca razboaie cu alti oameni ci i-au indemnat la a face razboi cu propriile pacate iar pe cei care erau mai sporiti duhovniceste la a face razboi (interior,in firea lor) cu ispitele aduse de draci .
In care din scrierile Sfintilor Apostoli vedem vreun indemn la razboi exterior cu ceilalti oameni?

Ca explica Sfantul Velimirovici aceasta zicere cu sabia a lui Dumnezeu Iisus Hristos:
"Ca acesta intelegere este dreapta se vede si din ce spune Hristos in continuarea cuvantului initial: ca am venit sa despart pe om de tatal sau, si pe fiica de mama sa, si pe nora de soacra sa. Caci daca fiul merge dupa Hristos, iar tatal ramane in intunericul minciunii, sabia adevarului lui Hristos ii va desparti. Adevarul este mai vrednic de iubit decat tatal. Si daca fiica merge dupa Hristos, iar mama ramane indaratnica in tagaduirea lui Hristos, ce unire poate fi acolo? Oare nu este Hristos mai dulce decat mama? la fel si nora cu soacra ei.

Dar sa nu intelegi stramb - ca cel ce Il cunoaste si-L indrageste pe Hristos trebuie deodata sa se desparta trupeste de rudele sale. Asa ceva nu scrie. Este destul a fi despartit cu sufletul si a nu primi in el nimic din gandurile si faptele necredintei; caci daca credinciosii s-ar desparti si trupeste de necredinciosi, s-ar face in lume doua tabere potrivnice. Cine i-ar invata si indrepta atunci pe necredinciosi? Inteleptul Pavel scrie: ca se sfintește barbatul necredincios prin femeia credincioasa, si se sfinteste femeia necredincioasa prin barbatul credincios."
Daca Dumnezeu Iisus Hristos zice ca nu a venit sa aduca pace pe pamant ci sabie cine stie la ce s-o referi aceea,cate intelesuri duhovnicesti are.
Asa de exemplu daca auzim mustrari pentru un pacat de care suferim in firea noastra se isca ca o tulburare,aceasta nu inseamna ca e ca o sabie?

Ca nu la razboi intre noi a indemnat Dumnezeu Iisus Hristos se vede din Sfanta Scriptura:
"51.Și iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia și, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea.
52.Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toți cei ce scot sabia, de sabie vor pieri. "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul apostol si evanghelist Matei,capitolul 26).
Iar de la Sfanta Evanghelie dupa Luca aflam ca Dumnezeu Iisus Hristos a si vindecat urechea aceluia de ii fusese taiata:
"50.Și unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului și i-a tăiat urechea dreaptă.
51.Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsați, până aici. Și atingându-Se de urechea lui l-a vindecat."
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Luca,capitolul 22)

I.Calin 13.12.2010 15:24:01

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 312611)
"33. Ei însă I-au răspuns: Noi suntem sămânța lui Avraam și nimănui niciodată n-am fost robi. Cum zici Tu că: Veți fi liberi?
34. Iisus le-a răspuns: Adevărat, adevărat vă spun: Oricine săvârșește păcatul este rob al păcatului."
Avram nu era evreu? Nu a invetat el crestinismul, iudaismul si islamismul?
Crestinismul uraste ereticii, ereticii au creat crestinismul deci
crestinismul ii erezie.

Ihihih
:67:

În orice manual de logică elementară de clasa a IX-a vei descoperi slăbiciunile raționamentelor enunțate mai sus. Asta din punct de vedere formal (logic). (Nu intru în amănunte, dacă vrei, îți trimit bibliografia.)

În ceea ce privește conținutul istoric sau știintific al afirmațiilor tale: cum se face că Avraam a inventat creștinismul, iudaismul și islamismul? Pentru mine e o enigmă. E, oare, raspunzător Avraam pentru credința urmașilor lui? Sunt răspunzători părinții pentru faptele și convingerile copiilor lor? Păi,în atari condiții, de ce n-ar fi Avraam inventatorul ateismului, fiindcă, printre evrei, mai există și vreo doi - trei atei?

I.Calin 13.12.2010 16:02:15

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 312547)
Cât de ușor suntem asemenea fariseilor ! Iată, întâi stătătorul ortodox al Serbiei a stat la masă cu vameșii ! Iată, este înconjurat de curve ! Iată, a făcut un lucru oprit: a aprins o lumânare de Hanuka: nu cumva mai era și sâmbătă, pe deasupra ? Eu mă întreb: nu ar fi potrivit să-l răstignim ??

Problema nu e a sta la aceeași masă "cu vameșii". Ci acea de a fi AIDOMA VAMEȘILOR , a fi în acord cu credința lor și a le săvârși ritualurile specifice. Altfel spus, Hristos a stat la masă cu vameșii fără a percepe taxe / biruri, pentru vindecări, de pildă. Nu s-a închinat lor, ci le-a mărturisit închinarea către adevăratul Dumnezeu, Hristos însuși Dumnezeu. Oricum, comparația dvs. e deplasată. Patriarhul Serbiei a gafat, inadmisibil pentru un cleric, fie el și preot ortodox fără carte din secolul XIII.

Ecumenismul e falimentar dintru început, chiar înăuntrul creștinismului. Dar a fi frate cu cei care promovează o credință ÎMPOTRIVA lui Hristos, ce înseamnă asta? Că te-ai lepădat tocmai de credința ta. Cu atât mai mult, cu cât canoanele ortodoxe interzic săvârșirea unor ritualuri, slujbe etc. comune cu alții.

Oricum, pentru un ierarh ortodox e inadmisibil un astfel de gest. Pot să spun și spun doar atât: Dumnezeu să mă ierte și să-l ierte!

Cât despre "a aprins o lumânare de Hanuka", de ce n-ați dansa, dragul meu domn, dansul războiului cu pieile roșii? Doar s-ar putea să fie și asta frățietate întru umaninate. Dar, niciodată, frățietate întru Hristos.

P.S. Nu mă ințelegeți greșit, dar chiar mă doare când văd că tocmai păstorii își dezbină oile!

camy_d 13.12.2010 16:10:24

Nu mai vorbiți despre ecumenism, că nici nu știți ce înseamnă. Cum puteți să acuzați ceva ce nu cunoașteți? Asta nu e ortodox. Am întrebat și eu la un alt topic ce înseamnă ecumenismul pentru că am o imagine foarte vagă despre el și nimeni n-a știut să-mi răspundă.

I.Calin 13.12.2010 16:17:57

ECUMENÍSM n. Mișcare religioasă ce urmărește scopul de a unifica toate bisericile creștine. (Noul dicționar explicativ al limbii române, Litera Internațional, Editura Litera Internațional, 2002)

Ceva informații despre ecumenism: http://biserica.org/Publicatii/2000/NoVII/05_index.html (fiindcă opinia mea nu cred că este așa importantă).

camy_d 13.12.2010 16:48:51

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 312778)
ECUMENÍSM n. Mișcare religioasă ce urmărește scopul de a unifica toate bisericile creștine. (Noul dicționar explicativ al limbii române, Litera Internațional, Editura Litera Internațional, 2002)

Ceva informații despre ecumenism: http://biserica.org/Publicatii/2000/NoVII/05_index.html (fiindcă opinia mea nu cred că este așa importantă).

Mersi, în sfârșit un răspuns. Până acum consideram că și Biserica Catolică are har, mai puțin ca ortodocșii, și chiar protestanții care cred în Sf. Treime (doar atât har cât poate avea omul simplu care se roagă). Pr. Teofil Pârâian nu zicea că e rău să te rogi cu cei de altă confesiune. Încercați să mă convingeți că celelalte biserici nu mai au niciun strop de Har!

I.Calin 13.12.2010 17:15:16

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 312792)
Mersi, în sfârșit un răspuns. Până acum consideram că și Biserica Catolică are har, mai puțin ca ortodocșii, și chiar protestanții care cred în Sf. Treime (doar atât har cât poate avea omul simplu care se roagă). Pr. Teofil Pârâian nu zicea că e rău să te rogi cu cei de altă confesiune. Încercați să mă convingeți că celelalte biserici nu mai au niciun strop de Har!

Nu e păcat să te rogi cu cei care se roagă la același Dumnezeu ca și tine. În intimitatea casei tale și nu săvârșirea unor slujbe oficiate după alte ritualuri decât cele acceptate de mine ca ortodox, adică ale Bisericii mele ortodoxe.
Draga mea, eu chiar mă pot ruga (și am făcut-o, uneori) împreună cu rudeniile mele de confesiune greco-catolică și romano - catolică. Dar aceasta nu înseamnă că voi accepta vreodată să spun, de pildă, prin Crezul catolic, că Duhul Sfânt purcede și de la Tatăl și de la Fiul.

P.S. Eu nu sunt în măsură să cuantific Harul cu atât mai mult cu cât acesta nu are o latură cantitativă, ci este infinit. Și nu este la dispoziția mea, ci a Celui de Sus.

Doamne ajută!

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:20:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.