Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   Fumatul si Impartasania (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11565)

dorinastoica14 20.12.2010 13:28:42

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 314839)
Crestin_Simona, vorbesti din auzite. Allen Carr nu a fost nici medic, nici scriitor, nici hipnotist, nici nimic, A fost un foarte mare fumator care a reusit sa se lase si a considerat ca este bine sa scrie o carte, sa ajute si pe altii sa faca acelasi lucru.

Personal, dupa cum am mentionat mai sus, nu stiu daca si in ce masura m-a ajutat cartea lui, dar sunt milioane de oameni pe glob care sustin ca aceasta carte i-a ajutat sa se lase.

Despre Nicorette, numai de rau. Dai tigara pe un substitut cu nicotina, iar cand nu mai ai bani de guma sau de plasturi te apuci iar de fumat, pentru ca dependenta n-a plecat niciodata.

Intreaba cati fosti fumatori vrei tu despre cum s-au lasat, ai sa vezi ca o majoritate covarsitoare nu au reusit sa se lase cu plasturi si gume. Cea mai eficienta metoda de a te lasa de fumat este renuntarea completa, brusca. Si exact la asta indeamna Allen Carr, doar ca ii si explica fumatorului ca de fapt prin renuntare fumatorul nu pierde nimic, ci are doar de castigat.

Tu ești un baiat tare deștept dar din păcate prea rațional și prea sigur că doar omul singur.prin puterea voinței sale poate face totul.

Cu ajutorul lui Dumnezeu orice este posibil.

M-am lasat acum foarte mulți ani de fumat cu Nicorette în doar o luna de zile la care am adaugat voința de a nu mai fuma motivata de dorința de a lua Sfanta Împărtășanie.

carmina 20.12.2010 13:47:25

Pentru mine s-a implinit Scriptura care zice : Cereti si vi se va da!

Insa in mod cu totul inexplicabil mie, cei care se indoiau de veridicitatea spuselor mele au fost tocmai cei (aparent) foarte credinciosi si apropiati bisericii de-o viata, as spune. Doar ei erau cei care se intrebau cu voce tare : Si toate astea numai dupa Sf.Impartasanie? Nu prea cred..

Am inteles dupa aceasta experienta, ca pentru a primi trebuie mai intai sa ceri cu credinta ca se va implini cererea ta. Dar pentru asta trebuie sa am suficienta smerenie sa recunosc ca rezolvarea nu sta in puterile mele, ca tot ceea ce am este dar din dragoste, nicidecum dupa vreun merit.

Ce frumos spunea Sf.Velimirovici : Dumnezeu nu se ascunde de om, dar omul se ascunde de EL din cauza pacatelor in care se afunda tot mai adanc...

Crestin_Simona 20.12.2010 13:53:23

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 314839)
Crestin_Simona, vorbesti din auzite. Allen Carr nu a fost nici medic, nici scriitor, nici hipnotist, nici nimic, A fost un foarte mare fumator care a reusit sa se lase si a considerat ca este bine sa scrie o carte, sa ajute si pe altii sa faca acelasi lucru.

Personal, dupa cum am mentionat mai sus, nu stiu daca si in ce masura m-a ajutat cartea lui, dar sunt milioane de oameni pe glob care sustin ca aceasta carte i-a ajutat sa se lase.

Nu pot sa-ti dau decat dreptate! Intr-adevar am vorbit din auzite. Ar fi trebuit sa specific mai clar. Ma bucur ca a ajutat cartea - chiar mai facut curioasa sa mai citesc din ea ca sa pot sa si vorbesc in cunostiinta de cauza, asta daca apuc....:(

Noesisaa 20.12.2010 14:28:15

Dilema fumatului si a Sf. Impartasanii exista doar la romani. Si poate la rusi? Dar nu la bulgari sau greci, ortodocsi din America sau oriunde in alta parte a lumii. In Bulgaria chiar am vazut un preot imbracat in reverenda fumand de zor pe strada si altul chiar langa zidul bisericii.

Nu, nu fumez si nici nu intentionez sa iau apararea celor care fumeaza. Spun doar niste lucruri adevarate...

zaharia_2009 20.12.2010 15:00:46

Dilema fumatului exista numai la romani, acestia sunt mai prostovani (adica neemancipati) si mai taranoi !
De asemenea , dilema portului pantalonilor de catre famei in biserica este numai la romani , deoarece acestia sumt mai prostovani si mai taranoi.
Dilema participarii la slujbele bisericii de catre femei care sunt la estru nu exista decit la romani , care tot la fel , sunt mai nustiu cum dintre toti europenii.
Deasemenea ,alte si alte dileme se intimpla numai la romani , poate ca un semn de retrogradatie ori poate de consecventa in crerdinta neschimbata cu si de nimic .

Si cind ma gindesc ca de mai multe ori userul ,,Traditie" a criticat aspru calitatile sau pacatele acestui popor s-au ridicat de fiecare data ,,iubitorii de patrie de serviciu" si mama ca l-au mai criticat .
Deci , critica asupra poporului se face mai Traditie cind vrem noi, si nu cind vrei tu , ai inteles ?

Noesisaa 20.12.2010 15:23:10

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 314879)
Dilema fumatului exista numai la romani, acestia sunt mai prostovani (adica neemancipati) si mai taranoi !
De asemenea , dilema portului pantalonilor de catre famei in biserica este numai la romani , deoarece acestia sumt mai prostovani si mai taranoi.
Dilema participarii la slujbele bisericii de catre femei care sunt la estru nu exista decit la romani , care tot la fel , sunt mai nustiu cum dintre toti europenii.
Deasemenea ,alte si alte dileme se intimpla numai la romani , poate ca un semn de retrogradatie ori poate de consecventa in crerdinta neschimbata cu si de nimic .

Si cind ma gindesc ca de mai multe ori userul ,,Traditie" a criticat aspru calitatile sau pacatele acestui popor s-au ridicat de fiecare data ,,iubitorii de patrie de serviciu" si mama ca l-au mai criticat .
Deci , critica asupra poporului se face mai Traditie cind vrem noi, si nu cind vrei tu , ai inteles ?

Nici n-am avut intentia sa critic poporul roman pentru asa ceva. Am dat doar un exemplu, si ma intreb cumde totusi exista diferenta asta. Sau or fi romanii cei mai buni ortodocsi din Europa?

cristiboss56 20.12.2010 15:32:36

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 314885)
Sau or fi romanii cei mai buni ortodocsi din Europa?

Ai vazut ca ai cazut in pacatul ghicitului . . . ?:105:

zaharia_2009 20.12.2010 17:23:33

am fumat 19 ani si nu am avut nici un folos,nici un pacat nu am putut sa-mi ard ! !

Am sa mai zic inca citeva cuvinte despre fumatul la crestinii ortodocsi si mai ales la preoti dupa care am sa tac din dorinta de a nu necaji pe cineva mai mult decit o fac de obicei .
Tot gindindu-ma la ,,dreptul' preotilor de a fuma mi-am adus aminte ca in facultatea de teologie avem colegi preoti si care fumau . Pe acestia ii invatasera dracul urmatoarea placa , spunindu-ne celorlalti : ,,mai, noi romanii suntem tare inapoiati , uite, in Grecia li se da voie preotilor sa fumeze, sa intre in cafenele si sa fumeze' ! Mai ales ca la greci portul reverendei si a barbii este obligatorie la orice categorie de preoti . Eu , mai fraier din fire , ii intrebam : cum faci parinte cind faci proscomidia , iti pui tigara in scrumiera de pe masa proscomidiarului , ca pe sfinta masa nu ai voie, si incepi sa liturgisesti prelucrind prescurile si vinul ? Ce mai rinduiala ! Ce mai tamiiere !Dar ei se suparau ca fac pe prostul si nu vreau sa inteleg , ca de preotul este si el om , ca tot omul dealtfel . Iar ajunsi aici cu discutia tocmai asta le spuneam, protul nu mai este de mult ca ,,tot omul" , daca vroia sa fie precum tot omul trebuia sa nu se faca preot sau sa renunte la preotie , dar nici dupa renuntarea la preotie nu ii este ingaduit sa faca orice . Mare este darul preotiei iar celui caruia D.zeu i-a dat mult , pai mult ii va cere !
Uneori imi si imaginez preotul modern, adica cel asemeni tuturor oamenilor :de statura ce i-a dat-o D.zeu , cu un burdihan cit ziua de ieri duhnind a bunastare si in asa fel incit are nevoie de paraclisier ca sa-l inchida la sireturile de la pantofi , pe care se balangane o cruce pectorala canita si cu lantul refacut pe alocuri cu sirma, cu falcile cazindu-i spre git si vibrinde de miscarile de tic , cu fata rosie imprumutata de la cuperoza vinului de impartasanie , cu o tigara in coltul gurii din care trage subtire, in virful buzelor dar dupa care exira rapid, scurt si zgomotos,necajit ca si cind D.zeu i-ar fi azvirlit toate necazurile lumii in circa sa , cu bratele atirninde si departate de trup precum firele unei maturi uzate, cu degete asemenea cremvustilor polonezi si palma vesnic umeda de transpiratie . Peste tot acest edificiu tronind o rasa cu marginea minecilor zdrentuita si coatele tocite , avind podalul taliei dantelat de timp . Preotul vesnic grabit, vesnic greu de gasit , mereu in alergatura pt. cautarea de sponsori si de bani ca sa faca implinita si ultima dorinta :o cantina pt. saracii lui D.zeu . Aceasta ar sta tare frumos linga biserica ridicata de el cu mare truda si linga paraclisul in stil maramuresean si linga scoala de arte si meserii a lui , adica a bisericii desigur, si inca pe linga cabinetul medica cu consultatii gratuite (exceptindu-i pe cei 5 ron ceruti la fiecare pacient pt. masa saracilor !).
Asa preot, asa vocatie, asa har, asa viata de jertfa ... ei, da !

Ce mai balmajea batrinul acela sfatos din Panaguda ca preotul trebuie sa fie asa, si asa, si mai nu stiu cum ? Uite aici cum se traieste in lumea asta rea si adevarata, cum trebuie sa te lupti cu toate necazurile , nu visind la cine stie ce cai maiastrii pe cer !

Nu ? ziceti voi ca nu am dreptate ? Acum ce sa fac ? sa le urez la mai grabnica emencipare?

camy_d 20.12.2010 17:24:50

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 314489)
Dacă am fumat (zilnic) în post mai pot să mă mai împărtășesc? Sau tre să săvârșesc vreun canon ceva sau să stau o anumită perioadă de timp fără să fumez?

Întreabă-l pe preot la spovedanie.

horatiu.miron 21.12.2010 08:56:53

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 314854)
M-am lasat acum foarte mulți ani de fumat cu Nicorette în doar o luna de zile la care am adaugat voința de a nu mai fuma motivata de dorința de a lua Sfanta Împărtășanie.

Daca Nicorette v-a ajutat, atunci e excelent. Orice ajuta este binevenit. Doar ca statistic vorbind, mai putin de jumatate din cei care folosesc astfel de inlocuitori reusesc sa se lase. Eficienta asadar redusa, mult mai redusa decat metoda renuntarii bruste.

Problema e ca la noi medicii prescriu tratamente cu inlocuitori si nu le spun oamenilor despre alternative. Firmele producatoare de inlocuitori sunt ditamai concernele farmaceutice, iar medicii au tot felul de avantaje atunci cand prescriu aceste tratamente mai putin eficace.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:40:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.