Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
(Post 338573)
Situația este următoarea: omul nostru locuiește într-o căsuță fix la capătul Bucureștiului (în Chitila, am putea spune). Căsuța este, în linii mari, într-o stare relativ funcțională, având chiar și un petec de curte în față, cu viță de vie. Omul nostru nu are picioare (mai precis: ambele membre inferioare sunt amputate de la rădăcina coapsei), bonturile fiind văzute cu ochii mei. Soția nu l-a părăsit, spre lauda ei, dar abia și-a găsit de lucru (cu plata la mișto), după ce a stat șomeră un timp, timp în care a ținut gospodăria pe linia de plutire, așa cum a putut. Amândoi sunt relativ tineri. Problema nu este numai că au lemne pe sponci, ci și că soba din camera omului nu funcționează. Trebuie reclădită. Deocamdată se încălzește de la o sobă din hol, lăsând deschisă un fel de ușă dublă. Refacerea sobei costă cam 5 milioane de lei vechi, e greu de crezut că va găsi acești bani, veniturile familiei fiind de așa natură că, dacă au o pâine și un parizer să pună pe masă, socotesc că L-au prins pe Dumnezeu de un picior.
Deci, trebuie să facă rost de 5 milioane. Scotocind bine prin toate sertarele, cred că am să găsesc un milion pentru soba lui până la Paști. Mai trebuie încă 4 frați sau surori să ne asociem. Eu așa văd lucrurile: în a treia zi de Paști venim toți 5 acasă la om și la nevastă-sa, fiecare cu milionul adus și un ou roșu. Ciocnim un ou, spunem o rugăciune și plecăm lăsându-i darul de sărbători pe masă. Altfel, se cheamă că vom face și mai departe ceea ce am făcut până acum: vom dovedi pe acest forum cât de buni teoreticieni ai creștinismului suntem.
Aștept subscripțiile, deocamdată lista arată astfel:
1.............................
2............................
3.............................
4.............................
5. Mihnea Dragomir (cu voia dv, ultimul pe listă).
|
Frate Mihnea, mare necinste iti fac eu tie spunand asta, ca nu foloseste la nimeni slava, si mai ales daca cade in mandrie.
Dar mare lucru ai facut ca te-ai dus acasa la om. Unu', ca ai vazut ca mai are nevoie si de renovarea sobei, si ti-ai facut timp sa te duci pan acolo sa constati situatia. Si este greu si sa dai bani, dar sa te implici asa este de apreciat.
Sper sa nu smintesc pe nimeni spunandu-mi pacatele. Am dat cuiva niste bani, foarte putini pentru o anumita cauza. Si dupa m-am gandit ca de fapt nu era adevarat. Si am zis nu-i nimic, lasa sa-i foloseasca, chiar daca nu e asa, ca poate are nevoie, chiar si pentru un croissant. Si oricui dau putina milostenie, incerc sa nu ma gandesc la rezultatul ei. Sa-mi zic ca fiecare face ce vrea si fiecare cu nevoile lui. In fine, dar primul caz mi s-a parut mai deosebit. Si stiu ca milostenia o dam pentru om si pentru Dumnezeu, dar gandul nostru pacatos isi mai face loc. Sa-mi rezum prostia, cred ca te bucura cand stii ca ai dat niste bani si chiar ai ajutat un om.
Oricum, ma isunt niste bani de strans. Ca cu cei 5 milioane ati rezolvat soba, dar mai are nevoie omu' si de lemne. Spor.
P.S. Cine stie, poate mai ofera cineva de pe forum un job pentru doamna.
P.S. S-a redeschis topicul printr-o "greseala" facuta de Soare care vrea s-o ajute pe Maria. Si Maria are nevoie de ajutor.
Dar totusi, sa fie oare o coincidenta faptul ca s-a redeschis topicul lui Danielbucur legat de lemne pentru foc, tocmai acum, cand se apropie iarna?