![]() |
Citat:
Citat:
Sunt și lucruri obiectiv dăunătoare care nu fac parte din sfera moralei. E absurd să spui că mănânci carne pentru Dumnezeu, pentru aproapele, pentru smerenie sau pentru altă virtute. Iar dragostea e doar un mit, când slujim pe aproapele sau pe Dumnezeu pe noi ne slujim. |
Acum am intrat si eu prima oara pe acest topic. Nu am citit ce s-a scris,dar oricum e o prostie sa spunem ca omul este vegetarian! Atunci caninii cum de au aparut??
|
Citat:
|
Citat:
|
Da eu nu vorbeam despre Adam,logic ca el avea un trup spiritualizat,diferit... Practic toata creatia era altfel. Eu vorbesc de noi,cei de acum,urmasii lui Adam. Cum sa fim (doar) vegetarieni?? E o prostie!
|
Avand in vedere ca in Gradina Edenului leul traia in pace cu mielul si omul cu toate vietuitoarele,ca nu exista varsare de sange,teoria se sustine.
Omul este inainte de orice o fiinta spirituala,iar consumul de carne se pare ca impiedica o astfel de elevare,altfel cum va explicati ca prima treapta a postului vorbeste despre faptul ca acest consum de carne impiedica omul,chiar daca se roaga, sa sporeasca duhovniceste? Toti marii traitori nu erau mancatori de carne,ba unii ajunsesera la acea treapta a postului in care nu mai aveau nevoie de alta hrana decat Lumina. Sacrificiul,varsarea de sange nu pot merge mana in mana cu spiritul cristic... |
Si inainte de caderea in pacat nicio fiinta nu se hranea cu nimic?
|
Citat:
Poi draga Raoul....poate nu se stia pe undeva ca se vor inventa cutitul si furculita.....si s-au proiectat caninii....(asa rad, de numa numa) Poop u !:25: |
M-au apucat și pe mine întrebările stupide :21: De ce am fost creați cu intestine, că înainte de păcat mă îndoiesc că aveam excreții, toate ierburile erau curate, nu văd ce ar fi putut elimina primii oameni.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:52:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.