Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   iaurtul de soia si fermentii lactici (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12467)

vsovivi 17.03.2011 14:30:12

Adică tot un fel de papă lapteo să ajung dacă mă iau după voi, o să capăt mândrie în tot felul de feluri și de chipuri... vegetale.

Văd că voi ați ajuns ca să înlocuiți carnea cu carne vegetală, laptele cu din ăla vegetal, până și brânza cu brânză vegetală, și chiar și ouăle, auzi acolo ouă vegetale, că sarmalele și celelate preparate și plăcinte nu le mai amintesc să nu vă vină în amintire, că iată cum până și luna o înlocuiți cu o lună vegetală, că e deja o modă, și toate poftele vi le satisfaceți exact ca până atunci înlocuind pe Lady Milka și Lady Carneea cu Lady Pasta.

Chiar nu pricepeți că postul înseamnă simplitate fără griji și probleme? Nu e cel mai simplu să nu-ți mai pese de absolut nimic? Să vezi când nu mai ai problema mâncării măcar o zi întreagă, ce simplă și frumoasă e viață... să vezi atunci cum ai să găsești bibleronul cu laptele duhovnicesc... și chiar nu ți-e milă de frații tăi: :50::52::49::60:?

cocorel 17.03.2011 14:36:59

intelegem

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 348531)
Adică tot un fel de papă lapte, o mândrie în tot felulul de feluri și de chipuri...

Voi înlocuiți carnea cu carne vegetală, laptele cu din ăla vegetal, și brânza cu brânză vegetală, și chiar și ouăle, auzi acolo ouă vegetale, că sarmalele și celelate preparate, că până și luna o înlocuiți cu o lună vegetală, că e deja o modă, și toate poftele vi le satisfaceți exact ca până atunci înlocuind pe Lady Milka și Lady Carneea cu Lady Pasta .

Chiar nu pricepeți că postul înseamnă simplitate fără griji și probleme? Nu e cel mai simplu să nu-ți mai pese de absolut nimic? Să vezi când nu mai ai problema mâncării măcar o zi întreagă, ce simplă și frumoasă e viață... să vezi atunci cum ai să găsești bibleronul cu laptele duhovnicesc... chiar nu ți-e milă de frații tăi :50::52::49::60:?

ca ai rezolvat simplu cu postul: nu mai mananci nimic? Am mai citit de cei 3000 oameni care se hranesc doar cu lumina,esti unul dintre ei?

vsovivi 17.03.2011 14:50:49

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 348534)
ca ai rezolvat simplu cu postul: nu mai mananci nimic? Am mai citit de cei 3000 oameni care se hranesc doar cu lumina,esti unul dintre ei?

Mă, încă n-am reușit, dar mănânc și eu câte ceva... din firmiturile care mai cad de sus, de pe la masa copiiilor lui Dumnezeu... stau la miloagă ca Lazăr și las broblema în mâna Domnului...

Cel mai mult am rezistat fără mâncare 1 zi jumate... e o stare așa frumoasă... știi că n-ai ce să-i faci... undeva între leșin și delir... dar măcar nu mai înfulec toată ziua și nu mă gândesc cu frică... la cei ce-mi fură din mâncare... deci e simplu. Sunt ca un sinucigaș care nu se mai sinucide cu mâncare și neascultarea ce vine din poftele deșarte.

cocorel 17.03.2011 15:05:41

bravo

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 348542)
Mă, încă n-am reușit, dar mănânc și eu câte ceva... din firmiturile care mai cad de sus, de pe la masa copiiilor lui Dumnezeu... stau la miloagă ca Lazăr și las broblema în mâna Domnului...

Cel mai mult am rezistat fără mâncare 1 zi jumate... e o stare așa frumoasă... știi că n-ai ce să-i faci... undeva între leșin și delir... dar măcar nu mai înfulec toată ziua și nu mă gândesc cu frică... la cei ce-mi fură din mâncare... deci e simplu. Sunt ca un sinucigaș care nu se mai sinucide cu mâncare și neascultarea ce vine din poftele deșarte.

sa stii ca am incercat si eu asa si am simtit aproape o inaltare ,o curatenie sufleteasca si o stare de bucurie.Dar nu pot mereu ca mai am de lucru in gradina acum si firimituri nu prea arunca nimeni la mine daca nu-mi cumpar singur.De aceea ma interesam de care firimituri e voie.

CarareaImparatiei 17.03.2011 17:22:18

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 348373)
cele de la Inedit nu au nici conservanti, nici coloranti, nici arome adaugate.

Poti sa-mi spui, te rog, cine spune asta? Pentru ca observ multa lume care crede tot ce scrie pe ambalaj. Mai precis, daca nu scrie nimic de vreun E, inseamna ca nu are...nimic mai fals.

Dumitru73 17.03.2011 17:45:06

Citat:

În prealabil postat de CarareaImparatiei (Post 348555)
Poti sa-mi spui, te rog, cine spune asta? Pentru ca observ multa lume care crede tot ce scrie pe ambalaj. Mai precis, daca nu scrie nimic de vreun E, inseamna ca nu are...nimic mai fals.

zi tu care crezi ca sunt cele mai sanatoase, daca tot esti atat de informat.

cristiboss56 17.03.2011 18:29:11

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 348556)
care crezi ca sunt cele mai sanatoase

De la mama soacra , de la tara :3: !

vultur77 17.03.2011 20:12:33

Patericul mirenilor

Intr-o sambata,la biserica parintelui Ioan cineva a facut o masa de parastas.Au fost chemati toti oamenii din biserica.S-a nimerit sa fie acolo si un crestin care venea de departe,asa ca l-au chemat la masa.
Cand s-au adus farfuriile cu sarmale,strainul a spus cu voce tare:

-Mie sa nu imi aduceti, ca nu mai mananc carne de mai bine de cinci ani.peste cateva zile se implinesc sase.

Parintele l-a chemat deoparte si i-a spus:

-Frate, cinci ani de post i-ai pierdut intr-o clipa.Daca vrei sa postesti nu te lauda altora cu nevointa ta.Nu esti singurul de la aceasta masa care nu mananca de obicei carne.Unii au mancat acum chiar pentru a se smeri.Dar la masa e cineva care,desi nu a mancat,a avut grija ca ceilalti sa nu isi dea seama de postul sau.Nu a trambitat ca tine ca este un nevoitor.

Melissa 17.03.2011 20:20:51

Foarte frumos, de retinut,dar aici nu se potriveste..

Citat:

În prealabil postat de vultur77 (Post 348584)
Intr-o sambata,la biserica parintelui Ioan cineva a facut o masa de parastas.Au fost chemati toti oamenii din biserica.S-a nimerit sa fie acolo si un crestin care venea de departe,asa ca l-au chemat la masa.
Cand s-au adus farfuriile cu sarmale,strainul a spus cu voce tare:

-Mie sa nu imi aduceti, ca nu mai mananc carne de mai bine de cinci ani.peste cateva zile se implinesc sase.

Parintele l-a chemat deoparte si i-a spus:

-Frate, cinci ani de post i-ai pierdut intr-o clipa.Daca vrei sa postesti nu te lauda altora cu nevointa ta.Nu esti singurul de la aceasta masa care nu mananca de obicei carne.Unii au mancat acum chiar pentru a se smeri.Dar la masa e cineva care,desi nu a mancat,a avut grija ca ceilalti sa nu isi dea seama de postul sau.Nu a trambitat ca tine ca este un nevoitor.

Aici nu ne laudam ca tinem post..Aici doar schimbam opinii despre mancarea de post si despre mancarea sanatoasa..plecand de la intrebarea initiatoarei topicului, despre fermentii lactici..Asta nu inseamna nici ca tinem,nici ca nu tinem post..Inseamna doar ca vrem sa fim informati si sa ne ajutam reciproc cu raspunsuri!:3:

Yasmina 18.03.2011 07:17:13

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 348434)
Daa pateul e oribil.Prefer fasolea batuta.Tofu imi pace,mai ales cel cu ardei.Merge la sandvici

se gaseste si tofu afumat,este f bun pt sandwichuri sau gatit la abur cu legume.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:58:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.