Mosh-Neagu |
01.05.2011 00:07:50 |
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
(Post 357376)
Roagăte moșule cu ai tăi , dacă ești ortodox ! Nu confunda planurile, nu încurca borcanele, nu amesteca credința și o fă un talmeșbalmeș ! Citește Cleopa, Arsenie Boca, Părăian , Papacioc , doar câțiva d'ai noștrii mai mărunței , vezi ce spun ei ! Nu de ură e vorba aici , ci de apărarea dreptei credințe, nu prin violență , ci prin participarea cu ai tăi la lucrarea ce te ajută spre mântuire. Cu "ăștia nici la masă să nu stai , nici cu ei să nu te rogi , nici de ei să nu asculți, să fugi ca de draculw de tămâie", spune un oarecare Cleopa Ilie ! ( nu știu dacă ai auzit de el ) . Fuga de ei nu-i ură, bre ! Te aperi pe tine de rătăcire, te ajuți pe tine să nu cazi în cursa lor ! Adică, să fugi ca de dracu de tămâie , cum spune Cleopa . Dar de Ion Gură de Aur ai auzit ? Vasile cel Mare ? Uf, cam greu , că o dai iar spre ură ! E grea ortodocsia sau suntem unii dintre noi cam greu de cap ? Sau o fi treaba cu haina de oaie peste lupul sectar ? Până una alta, te rog să ne lași să ne rugăm noi împreună în Biserica noastră , căci au și ei "bisericile"lor tip casă , cămară, hol , mă rog după sectă și fonduri din afară . Doamne ajută!
|
"Vorba ta sa fie DA si NU. Tot ce este mai mult, vine de la diavol."
Toate cate le spui fara sa ti le ceara cineva, te vor osandi pe tine. Si imi pare rau ca eu port pricina acestei neintelegeri. Confesiunea mea este, prin voia lui Dumnezeu, ortodoxa. Stiu ca nu sunt vrednic si ca nu fac tot ce Dumnezeu asteapta de la mine. Ma rog pentru mila si indurare.
De parintele Cleopa ma leaga amintiri de suflet, iar sfatul dat de el la un moment dat in viata mea, l-am urmat cu sfintenie. Pe parintele Teofil Paraianu l-am pretuit cum m-am priceput si nu am putut sa nu merg sa-l cunosc, sa-l ascult si sa-i sarut dreapta. Daca l-ai fi cunoscut bine, ai fi stiut ca si el ii iubea pe toti "la gramada" si se ruga , ca orice alt parinte-duhovnic inzestrat cu darul iubirii si blandetii, pentru mantuirea fiecarui pacatos. La mormantul Parintelui Arsenie Boca, am ingenunchiat si m-am rugat si mi-am cerut iertare ca am aflat prea tarziu despre existenta lui. Iar pentru Parintele Papacioc nu pot sa spun decat ca este un sfant inca in viata.
Interpretarile date de parintele Cleopa erau pentru caldicei si reci de tot, nu pentru cei care inteleg dreapata credinta. Cand nu stii sa te aperi, este bine sa fugi. Altfel, cu dragoste, rabdare si intelepciune, orice cuget viclean il rusinezi si il schimbi. Din pacate, Mantuitorul este rastignit zi dupa zi de inimile noastre impiterite. Nu credinta noastra ne priveste pe noi, ci credinta altora; nu faptul ca eu sunt cel mai pacatos dintre pacatosi, ci ca sectarul nu se poate mantui. Si nu-l plang pentru asta, ci il scuip, il batjocoresc, il arat cu degetul si strig daca mi s-ar da posibilitatea: "Rastigniti-l! Rastigniti-l!" Am acest drept fiindca eu ma numesc ortodox si pe fruntea mea scrie "GATA MANTUIT". Dumnezeu sa ne ierte si sa ne traga de urechi, oricat ne-ar fi de greu, atunci cand ne inpaunam in... dreapta-credinta. Toate gandurile noaste urate la adresa cuiva (fie el vrajmas) se scriu in catastiful judecatii de pe urma. Iar daca vom pleca din acasta lume cu povara acestor ganduri, ce rasplata si ce mila mai asteptam? Nu vom primi noi oare exact ceea ce oferim in aceasta viata? Daca il iubesc numai pe ortodox, ca-i de-al meu, dar il urasc pe sectar sau pe mahomedan sau pe oricine care nu se roaga in biserica mea, cu ce ma deosebesc eu de ei? Care e doctrina lor si care e invatatura lasata de Mantuitor? Sunt eu demn de sfantul Lui Trup si Sange, daca nu pot iubi neconditionat? Care sunt "cei rai" si care "cei buni"?
"Adevarat, adevarat spun voua, ca de nu va veti intoarce si nu veti avea sufletele ca ale acestor copii, nu veti putea intra in Imparatia Tatalui Meu." Eu nu am vazut copil urand si judecand pe altii dupa un criteriu sau altul. Acesta este biletul de intrare pentru orice ortodox, in Imparatia Cerurilor, iar noi nu avem scuze fiindca asta ni se spune de peste doua mii de ani, dar neghina semanata de vrajmas ne invenineaza si ne tulbura cea mai de pret calitate: bucuria de a darui.
Inca o data imi cer iertare. Nu am intervenit pentru un drept la replica si nu vreau sa tulbur viata nimanui, dar am simtit nevoia sa lamuresc cate ceva despre Biserica noastra Ortodoxa si despre vrednicul de pomenire, parintele Cleopa.
Hristos a inviat!
|