Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Biserica si modernitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1276)

cristiboss56 04.02.2007 20:16:49

Citat:

În prealabil postat de iosif
De ce spui chiar si noi ortodocsii? Credeai ca noi suntem superiori altora? Credeai ca printre noi lucrurile acestea sunt imposibile?

Din pacate sintem supusi greselilor, intr-o lume "nebuna, nebuna"! Eu de exemplu cu cit imi adincesc credinta in Dumnezeu, reusesc sa ma detasez de acest cotidian egoist si murdar. Multe lucruri care pina nu demult mi se pareau imposibile, acum le privesc cu detasare, constientizind cit de scurta este viata aici si cit de mici sintem fata de Bunul Dumnezeu. Trebuie mai mult sa ne preocupe acea purificare interioara, acea debarasare de inutil, punind accentul pe trairile interioare care intaresc legatura cu Dumnezeu. Conceptia unora ca noi sintem "buricul pamintului" , denota mult egoism dus pina la panaroie intr o lipsa crasa de cultura si credinta. Modernitatea absoluta si raspunsul la multe intrebari le vom gasi in Imparatia Lui Dumnezeu. Depinde de noi fiecare in parte daca vrem cu adevarat sa ajungem acolo. In aceasta sta libertatea noastra. DUMNEZEU SA NE LUMINEZE CALEA LA TOTI ! +

07.02.2007 13:32:31

Citat:

E foarte adevarat, societatea consumista, insa consumul de spiritualitate este foarte redus.
Cred ca sunt totusi mai multe de categorii de oameni: oameni foarte credinciosi, oameni credinciosi, oameni cu indoieli importante vizavi de credinta, oameni care vor sa fie credinciosi, oameni care nu sunt credinciosi si nici nu vor sa fie.

Cred ca diferenta intre noi o face dorinta de a-L cunoaste pe Dumnezeu. Totul pleaca de la vointa, vreau sau nu vreau, adica de la libertatea de a alege, libertate fara de care nu exista iubire.

da este foarte adevarat, NIMIC nu poate face biserica pentru noi DACA noi NU VREM sa aceeptam ajutorul ei, a da vina pe biserica, pe preoti, ca nu fac nimic pentru noi este o mare gresesala, sincer eu consider ca cea mai mare vina o avem noi insine pt ca NU VREM SA ACCEPTAM CA BOALA ESTE DE FAPT IN INTERIORUL NOSTRU,ce ne poate da mai mult biserica??, ne hraneste cu SF LITURGHIE, biserica pentru mine reprezinta un izvor de iubire care imi adapa sufletul insetat..ce sa asteptam mai mult? spunea cineva ca nu vor mai fi ortodoxi decat foarte rari, ei bine eu indraznesc sa spun, sa avem fapte fratilor si atunci multi vor fi alturi de noi, dar fara fapte ( ma refer la trairea noastra DE ZI CU ZI la dragoste blandete milostenie smerenie etc) nu ne putem numi crestini. de aceea eu consider ca cel mai imoportant este SA NE DORIM CU ADEVARAT SA FIM CRESTINI!!!

cristiboss56 07.02.2007 19:09:45

Nevoia de Dumnezeu este continua si vitala. Asa cum avem nevoie pentru a trai, de apa, aer si piine, asa avem nevoie de credinta si dragoste in EL. Nu cred ca exista oameni care se indoiesc in existenta LUI. Numai ca unii, care se declara atei sau necrestini, o fac dintr-un egoism ajuns la extrem sau pur si simplu pentru a fi mai cu " mot " decit cei in normailitate. Temerea ca noi crestinii ne vom imputina, este o aberatie lansata de sectantii si musulmanii extremisti . Toti de pe aceasta planeta sintem fii aceluiasi DUMNEZEU , numai ca diferentele si divergentele le-am creat noi oamenii in mod artificial. Judecata va fi aceeasi de la un cap la celalalt al pamintului. Atunci nu va mai fi nici o diferenta intre noi. In Fata LUI sintem cu toti egali!

analugojana 07.02.2007 20:39:01

:dozingoff: Eu nu ma gandesc daca voi ajunge in rai sau iad, ma gandesc sa-L iubesc pe Dumnezeu de aici de pe pamant.

09.02.2007 11:28:31

iubirea este darul desavarsit, dar pana la iubire sa invatam sa ne vedem neputintele a iubi pe D-zeu din tot cugetul si din tot syfletul este ultima treapta a desavarsirii de aceea spun ca sa ajungem in varf trebuie sa simtim Toate celelalte daruri asa cum spunea parintele Cleopa inceputul intelepciunii este frica de moarte..

omulet 14.02.2007 23:50:17

Eu cred ca una din problemele cele mai mari ale crestinilor este formalismul. In sensul ca se spune: odata ce incepi sa mergi la Biserica trebuie sa... (si urmeaza o lista).

Se prezinta in primul rand un Dumnezeu care tine seama de numarul de lumanari aprinse, care aude ruga doar daca e facuta in nu stiu ce fel, cere socoteala pentru ceea ce facem, pune interdictii, etc. Si foarte rar se prezinta un Dumnezeu care, prin definitie, e Iubire.

Apoi, ce vad cei din afara? Ne iubim noi intre noi, cei care zicem ca suntem credinciosi? ("Sa va iubiti unii pe altii pentru ca lumea sa creada...")

Cati oameni nu au oare foame de Hristos dar sunt intimidati sau speriati de ceea ce vad la noi? Oare e cineva interesat de a merge la Biserica duminica, a sta la slujba si apoi a pleca acasa la fel de singur cum a si intrat?

maria55 15.02.2007 00:46:41

Citat:

În prealabil postat de omulet
Cati oameni nu au oare foame de Hristos dar sunt intimidati sau speriati de ceea ce vad la noi? Oare e cineva interesat de a merge la Biserica duminica, a sta la slujba si apoi a pleca acasa la fel de singur cum a si intrat?

omulet ,
eu zic sa nu ne speriem asa tare .
Speriati si intimidati au fost si pe vremea lui Iisus .
Cel mai bun ex. e ca au ramas doar 12 apostoli cand Iisus le-a spus "cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu ...." .
Poate ca daca unul nu pleaca singur acasa dupa slujba , sta numai in mila lui Dumnezeu .
Si sa ne aducem aminte de "lupta" pentru Imparatie , nu trebuie sa ne intimideze orice .
Este cum zici ,dar nu intotdeauna .

iosif 15.02.2007 12:27:26

Dragii mei,

Va rog sa nu ne indepartam de tema propusa aici. Biserica si modernitate. Ce inseamna modernitate? Care sunt schimbarile aduse de ea? Cum influenteaza acestea locul Bisericii in societatea contemporana? Ce influenta mai are Biserica asupra societatii moderne?

cozia 15.02.2007 18:24:59

Va rog sa nu ne indepartam de tema propusa aici.

Biserica si modernitate.
PUSE UNA LINGA ALTA DUCE LA EREZIE LA ABERATIILE NEO PROTESTANTE, CATOLICE, NEAMURI, CHANELL-ARI DE TOT FELUL, IMAGINATIE BOLNAVA NE-ZIDITOARE, LA DISTRUGEREA EDUCATIEI COPIILOR(DEJA IN PLIN AVINT), EMOTII NEGATIVE DE TOT FELUL, "EU SUNT DE PARERE CA..."ETC

Ce inseamna modernitate?
PENTRU MINE PERSONAL NU INSEAMNA MARE LUCRU, EU UNUL M-AS FI SIMTIT BINE PE LINGA O BISERICUTA ORTODOXA INTR-UN LOC LINISTIT SI IN EVUL MEDIU

Care sunt schimbarile aduse de ea?
DUPA MINE DOAR SEMNELE TIMPURILOR DIN URMA SUGERATE IN SCRIPTURI SI SA NU UITAM CA "NIMIC NU ESTE NOU SUB CER" DECI CARE-S SCHIMBARILE ALEA MAJORE DACA NIVELUL DE DUHOVNICIE ESTE IN DECLIN, DUPA ATITEA MILENII AM RAMAS BLOCATI IN ACELEASI CONTRADICTTI, SI CONSTIINTA NOASTRA NU A PUTUT DEPASI NIVELUL DE DAT CU MACIUCA IN CAP LA VACIN PENTRU RESURSE?
DA, INTRADEVAR SOLDATII ACUM POARTA CELULARE, BECULETE SI LANTERNE ARME SOFISTICATE DE TOT FELUL DAR MENTALITATEA ESTE TOT DE PE TIMPUL LUI GENGIS HAN

Cum influenteaza acestea locul Bisericii in societatea contemporana?
NU AR TREBUI SA FIE INFLUIENTATA NICI MACAR O IOTA, DAR ESTE,...DIN PACATE

Ce influenta mai are Biserica asupra societatii moderne?
EU UNUL ZIC CA ENORMA POATE MAI MARE DECIT NICIODATA, DACA CITIM CU ATENTIE DIN SCRIERILE SFINTILOR PARINTI VOM VEDEA CA CE SPUN SE REGASESTE DE MULTE ORI CUVINT CU CUVINT IN VIATA NOASTRA CEA IN PACAT

cristiboss56 15.02.2007 19:16:59

Citat:

Dragii mei,

Va rog sa nu ne indepartam de tema propusa aici. Biserica si modernitate. Ce inseamna modernitate? Care sunt schimbarile aduse de ea? Cum influenteaza acestea locul Bisericii in societatea contemporana? Ce influenta mai are Biserica asupra societatii moderne?

Intr o societate de consum , in tumultul cotidian al zilelor noastre , intr o lume nebuna, nebuna, biserica a ramas singura "oaza de liniste" care ne aduce cu picioarele pe pamint. In societatea noastra "modernista ", biserica poate acum mai mult ca oricind are un rol in readucerea omului la starea lui de normalitate si ii readuce aminte de nimicimea lui in fata Imaratiei Lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:15:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.