Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   despre visrionisti.Sunt buni sau rai? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1279)

vsovi 27.11.2008 13:28:30

domnule GEO, frumos vorbeshti despre parintele vostru, dar daca CLD, va vrea in Raiul Noului Ierusalim, mai aproape, ca sa venitzi sub obladuirea Lui ca totzi ortodocshii sa fim una, in creshele Lui, asta inseamna ca deshi va lauda pe voi peste poate, totushi stie Domnul de ce va cheama... eu doar banui ca pana la urma fie va rupetzi de Biserica fie de Dumnezeu fie de lucrarea cea adevarata a vremurilor din urma, fie pana la urma ajungetzi intr-adevar o secta, caci fara Pastorul Cel Bun, oile se risipesc, findca in loc sa fie oi cereshti devin oi pamanteshti care se molipsesc dela cele necredincioase shi rele... "ca omul necredincios shi rau este o boala grea, nu te uita la el fiul meu" ne spune CLD... deci nu degeaba va cheama, dar va shi lauda...

geo.nektarios 27.11.2008 13:43:52

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 102406)
domnule GEO, frumos vorbeshti despre parintele vostru, dar daca CLD, va vrea in Raiul Noului Ierusalim, mai aproape, ca sa venitzi sub obladuirea Lui ca totzi ortodocshii sa fim una, in creshele Lui, asta inseamna ca deshi va lauda pe voi peste poate, totushi stie Domnul de ce va cheama... eu doar banui ca pana la urma fie va rupetzi de Biserica fie de Dumnezeu fie de lucrarea cea adevarata a vremurilor din urma, fie pana la urma ajungetzi intr-adevar o secta, caci fara Pastorul Cel Bun, oile se risipesc, findca in loc sa fie oi cereshti devin oi pamanteshti care se molipsesc dela cele necredincioase shi rele... "ca omul necredincios shi rau este o boala grea, nu te uita la el fiul meu" ne spune CLD... deci nu degeaba va cheama, dar va shi lauda...

Fratele meu, este parerea pesonala a fratiei tale, dar atat timp ca fratia ta nu ai citit TOT ce am scris - toate postarile, se vede ca esti cam "dezimformat" de realitate! Dar, daca parerea fratiei tale este ca s-ar putea sa ajungem secta, este in mintea ta, si nu a Bisericii, caci Ucenicii Ierarhi "Visarionisti" au grija sa ne tinem de turma lui Hristos, si tot nu vom cadea!!! Iar daca vrei sa faci ca sa "asmutesti cainii" asupra noastra, poti sa o faci cu toata puterea, ca o faci in zadar, avem tot ce ne trebuie ca sa STAM BINE, SA STAM CU FRICA, LUAND AMINTE!!!

PS: "[COLOR=#003399]Doamne, Împãrate, dãruieste-mi ca sã-mi vad greselile mele si sã nu osândesc pe fratele meu"!!!![/COLOR]

geo.nektarios 27.11.2008 13:46:05

...repostare catre VSOVI

Fratele meu, este parerea pesonala a fratiei tale, dar atat timp ca fratia ta nu ai citit TOT ce am scris - toate postarile, se vede ca esti cam "dezimformat" de realitate! Dar, daca parerea fratiei tale este ca s-ar putea sa ajungem secta, este in mintea ta, si nu a Bisericii, caci Ucenicii Ierarhi "Visarionisti" au grija sa ne tinem de turma lui Hristos, si tot nu vom cadea!!! Iar daca vrei sa faci ca sa "asmutesti cainii" asupra noastra, poti sa o faci cu toata puterea, ca o faci in zadar, avem tot ce ne trebuie ca sa STAM BINE, SA STAM CU FRICA, LUAND AMINTE!!!

PS: "Doamne Imparate, daruieste-mi ca sa imi vad pacatele MELE si sa NU OSANDESC PE FARTELE meu!"

vsovi 27.11.2008 14:08:19

eu nu vreau sa zic nimic ci ca Domnul va lauda shi va cheama sa fim totzi una in creshele sale creshtin ortodoxe... deci shtie EL mai bine de ce o face... pana nu e prea tarziu

n-am citit din lene, deci ma iarta... dar nu va acuza nimeni... ca unii asha au impresia ca acuzand ei inshishi devin vrednici... ca acuzatorul se presupune ca el nu face ceea ce acuza pe altul, dar a aratat domnul cat de vrednici erau cei ce o acuzau pe cea prinsa in adulter... totzi desfranasera cu ea... shi ca atare au lasat pietrele shi au fugit de la fatza Lui... iar Domnul n-a acuzat pe pacatoshi, ca a venit ca sa-i mantuiasca shi nu ca sa-i piarda... asha ca i-a dat drumul, vazand frica ei de Dumnezeu shi i-a spus ca daca va mai pacatui s-ar putea sa i se intample mai rau... shi ce putea oare sa i se intample mai rau unei adusa in fatza tuturor spre ucidere cu pietre? deci este ceva mai rau... ce i s-ar fi putut intampla... Doamne fereshte.

geo.nektarios 27.11.2008 14:26:17

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 102413)
eu nu vreau sa zic nimic ci ca Domnul va lauda shi va cheama sa fim totzi una in creshele sale creshtin ortodoxe... deci shtie EL mai bine de ce o face... pana nu e prea tarziu

n-am citit din lene, deci ma iarta... dar nu va acuza nimeni... ca unii asha au impresia ca acuzand ei inshishi devin vrednici... ca acuzatorul se presupune ca el nu face ceea ce acuza pe altul, dar a aratat domnul cat de vrednici erau cei ce o acuzau pe cea prinsa in adulter... totzi desfranasera cu ea... shi ca atare au lasat pietrele shi au fugit de la fatza Lui... iar Domnul n-a acuzat pe pacatoshi, ca a venit ca sa-i mantuiasca shi nu ca sa-i piarda... asha ca i-a dat drumul, vazand frica ei de Dumnezeu shi i-a spus ca daca va mai pacatui s-ar putea sa i se intample mai rau... shi ce putea oare sa i se intample mai rau unei adusa in fatza tuturor spre ucidere cu pietre? deci este ceva mai rau... ce i s-ar fi putut intampla... Doamne fereshte.

Fratele meu, eu nici nu scuz nici acuz, ci apar!!! Imi apar "mama" pe care multi o vorbesc de rau, fiind inteleasa gresit de unii, si lamuresc acele neintelegeri! Atat!!! Apologiez cu argumente bine inchegate, nu din "auzite"!
Rupti de Biserica? Separati? Nicidecum! Atunci putem spune ca si o parohie este rupta de cealalta pt ca nu sunt unite, mai ales ca au fiecare cate un paroh, nu? Sa nu intelegem gresit apartenenta la un parinte de suflet ca fiind rupti de Biserica Mama! Daca un frate intra in Mre si face asculare la un parinte asta nu inseamna ca este rupt de obste sau de Staret! Doamne fereste! Asa si in cazul de fata!
Iar daca vrei sa intelegi mai bine despre "visarionisti", citeste toate postarile mele, ca nu am scris din carti, ci din inima si din adevar! Am scris realitatea inteleasa gresit de multi! Am explicat pe inima romanului, nu in cuvinte teologice sa nu poata fi intelese, desi nu-mi sta in fire sa vorbesc asa,desi studiez Teologia! Iarta-ma de aceasta lauda, dar ti-am facut cunoscuta starea mea sa nu crezi ca sunt un om simplu care nu sta le locul lui!

razvan_m 27.11.2008 18:50:48

geo nektarios a scris:
Citat:

[COLOR=red]Si ca si Pr.Arsenie Papacioc, Pr.Cleopa spunea din AUZITE![/COLOR]
Frate drag,

Amestecandu-l pe parintele Arsenie Papacioc in discutiile despre pr. Visarion Iugulescu, presupun ca ai cateva argumente solide in acest sens, caci altfel ai incalca porunca Hristologica despre nejudecarea aproapelui pe care si singur ai mentionat-o. Care ar fi acelea?

Despre parintele Visarion Iugulescu recunosc ca nu stiam prea multe lucruri, cele pe care le stiam fiind mai multe de rau, cum ca Taica Visarion ar face parte din categoria celor "recomandati" ca fiind eretici de catre o parte a ierarhiei mijlocii si superioare ale BOR. Insa nici nu am cautat mai multe materiale despre viata Sfintiei sale, incat in ultima vreme stateam in dubii in legatura cu ceea ce trebuia sa cred vizavi de subiectul "visarionistilor". Acum, datorita marturiilor fratiei tale, care i-ai fost ucenic vreme de 17 ani, inclin sa marturisesc dreptcredinciosia parintelui Visarion.

Ca sa-mi fac totusi o imagine corecta dpdv ortodox asupra ierodiaconului Visarion, voi asculta predicile Sfintiei sale in format .mp3, care se gasesc la urmatoarea adresa de internet:
http://www.resurse-ortodoxe.ro/share...con%20Visarion care contine 81 de predici.

Iertare!

Romeo
.................................................. .................................................. ....
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!

geo.nektarios 27.11.2008 19:10:23

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 102452)
geo nektarios a scris:

Frate drag,

Amestecandu-l pe parintele Arsenie Papacioc in discutiile despre pr. Visarion Iugulescu, presupun ca ai cateva argumente solide in acest sens, caci altfel ai incalca porunca Hristologica despre nejudecarea aproapelui pe care si singur ai mentionat-o. Care ar fi acelea?

Despre parintele Visarion Iugulescu recunosc ca nu stiam prea multe lucruri, cele pe care le stiam fiind mai multe de rau, cum ca Taica Visarion ar face parte din categoria celor "recomandati" ca fiind eretici de catre o parte a ierarhiei mijlocii si superioare ale BOR. Insa nici nu am cautat mai multe materiale despre viata Sfintiei sale, incat in ultima vreme stateam in dubii in legatura cu ceea ce trebuia sa cred vizavi de subiectul "visarionistilor". Acum, datorita marturiilor fratiei tale, care i-ai fost ucenic vreme de 17 ani, inclin sa marturisesc dreptcredinciosia parintelui Visarion.

Ca sa-mi fac totusi o imagine corecta dpdv ortodox asupra ierodiaconului Visarion, voi asculta predicile Sfintiei sale in format .mp3, care se gasesc la urmatoarea adresa de internet:
http://www.resurse-ortodoxe.ro/share...con%20Visarion care contine 81 de predici.

Iertare!

Romeo
.................................................. .................................................. ....
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!

Ma bucur mult de fratia ta, prieten drag!
Da dupa cum ziceam mai sus oleaca Apologiez cu argumente bine inchegate, nu din "auzite"! am gasit un articol intr-o carte a Pr.Arsenie unde vorbea trist de "visarionisti", si m-am intristat fff mult... Dar nici Pr.Cleopa nici Pr.Arsenie nu-s de vina ca au vorbit de rau pt ca asa li s-au spus... si ei nu stiau nimic din faptele bune ale ale "visarionistilor"... daca au venit numai clevetitorii... totusi imi pare rau si ma doare ca ei au "aplecat urechea" adica au crezut clevetirile... o sa caut cartea din nou si o sa te anunt exact! Fii Binecuvantat!!!

tigerAvalo9 27.11.2008 20:30:27

Eu nu stiu nimic despre acesti visrionisti.Ce este aceasta?

veveritza 27.11.2008 21:16:28

Frate Geo, te lupti cu morile de vant, mai ales cu cei care au fost asa zisi "ucenici" ai parintelui Visarion; ceea ce nu vrea sa se inteleaga este faptul ca Parintele nu a cosmetizat pacatul :asta e pacat si asa va ramane iar cei carora nu le-a convenit acest lucru, voind sa se mai scalde putin in mocirla pacatelor au inceput sa scorneasca fel si fel de..... .nu stiu cum sa le zic, povesti sau basme despre parintele, vezi doamne motive temeinice de fuga, adica au incercat sa se imbete cu apa rece; trist dar adevarat;
adica din sutele de mii de ucenici ai Parintelui doar cativa luminati au sesizat ce "eretic" e parintele , ceilalti fiind niste...........resturi, pleava a societatii, inculti, prosti, care habar nu au de ortodoxie si de Sfintii Parinti, care nu au mai citit nimic, sunt niste inculti, habar nu au cum se obtine mantuirea sufletului,au ochii legati si mintea incuiata
Si cei care ati cunoscut personal pe parintele sau ati fost ucenici, v-ati pus vreodata intrebarea: si daca ceea ce a facut si a propavaduit Parintele Visarion a fost bine placut inaintea lui Dumnezeu iar voi l-ati hulit, cum veti da raspuns la Judecata?
N-ar fi mai bine sa taceti ca sa nu va osanditi?

veveritza 27.11.2008 22:01:32

Si ca sa nu creeam confuzii si curiozitati pe aici legate de acele biletele prin care se primesc "canoane" am sa dau citire catorva din ele (pentru exemplu):

"Pe cei ce ne nedreptatesc pe noi sa-i vedem ca pe niste mari binefacatori ai nostri, ce ne fac depuneri la Banca din cer. Ne fac bogati pentru vesnicie"-Cuviosul Paisie

"N-am zis niciodata ca nu muncesti,
Insa nu uita cele sufletesti
Ca sa fii cu fratii rugatori ,in rand
Chiar si cand muncesti sa te rogi in gand"

"Iubeste smerenia;ea iti va acoperi toate pacatele tale.Pocainta il restabileste pe cel cazut, plansul pentru pacate bate la portile ceresti, iar smerenia le deschide"-Sf. Ioan Gura de Aur

De fapt, acum cand scriu imi dau seama ca intr-adevar e un fel de canon, si inca tare greu: sa iubesti smerenia, sa plangi pentru pacate, sa faci pocainta.........eheeeeeeeeeeei, tare greu fratilor crestini; mari "erezii" ne invata Taica Parinte Visarion nu-i asa fratilor "fosti ucenici visarionisti"?
(desi un ucenic urmeaza invataturile parintelui duhovnicesc, deci e impropriu spus ca ne numim ucenici atat timp cat suntem pe dinafara cu ascultarea invataturilor) Nu mai stia parintele Visarion cum sa ne bucure si sa ne faca sa traim cu adevarat sfintele sarbatori, sa fim cu totii in acelasi Duh!Ne invata sa fim nelipsiti din Biserica, de la sfintele slujbe, sa fim mereu treji, spovediti, impartasiti, cu dragoste pentru cel de langa noi...
Ce sa va mai spun? As avea multe de spus dar...........fiindca tot suntem in postul Craciunului Domnul sa ne lumineze si sa facem pocainta pentru toate pacatele inclusiv pentru pacatul clevetirii.
Pace in suflete si mantuire va doresc!

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:46:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.