Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Milostenia catre cersatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12808)

o nestiutoare_ 10.05.2011 21:49:44

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 360330)
O familie de norvegieni gazduit un om al strazii de origine romana.Povestea o puteti citi aici . Doamne ajuta.

Foarte frumoasa povestea!:)
Multumim, draga Scotland.

Scotland The Brave 10.05.2011 21:50:12

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 360345)
Întâmplarea e adevărată, pe pr Galeriu l-am cunoscut bine și l-am frecventat. A fost rău bătut atunci.
O întâmplare încă și mai tristă s-a petrecut, însă, cu preotul care îmi era atunci paroh, la o zvârlitură de băț de biserica Silvestru, unde slujea pr Galeriu. E vorba de pr. Daia, de la parohia Popa Chițu. Pr Daia îmbătrânise aproape de când era paroh la noi. Număra liturghiile și se ruga ca Dumnezeu să-l țină să-i slujească la zece mii de liturghii.
Într-o zi de iarnă, părintele a fost tâlhărit de hoți în plină stradă. L-au bătut bestial, până l-au lăsat zăcând în zăpadă, pe marginea drumului. Partea cu adevărat tristă e că, ore întregi, enoriașii lui, recunoscându-l, se distrau zicând "hehe ! S-a îmbătat popa ! Ia uite cum zace de beat ce e !" Și era un om pe care nimeni nu îl văzuse beat. Și vorbea, în fiecare an, despre pilda samariteanului milostiv, de fiecare dată auditoriul părând convins. Cei care îl recunoșteau pe părintele zăcând în zăpadă și treceau pe lângă el emițând judecăți prezumpțioase erau din aceia care auziseră predica aceasta, poate de multe ori.

Nimic nu am învățat, de aproape 2000 de ani. De la "Osana, Fiule al lui David" la "Răstigniți-l !, Răstigniți-l" au trecut numai cinci zile, așa de scurtă memorie avem.

Stiu bine zona.La fel de bine stiu si Scoala Generala nr.23 Sf Silvestru.Si Biserica unde tinea slujbele Parintele Galeriu.Un om ales de Dumnezeu.Am vazut multe episoade si bune si mai putin bune,in care au fost implicati preoti/pastori.Cele bune mi-au servit de exemplu.Pe celelalte le las in paza Celui de Sus,stie EL mai bine.Asa este,nu am invatat prea multe si nu ne-am schimbat prea mult.Dar vom afla toti,intr-o zi,ce meritam pentru tot ce am facut fiecare.Cel de Sus sa ne aiba-n paza Sa.

Scotland The Brave 10.05.2011 21:52:04

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 360350)
Foarte frumoasa povestea!:)
Multumim, draga Scotland.

Cateodata ce din din urma(in mintea noastra)pot fi cei dintai(in fapte) nu? :) Ma bucur daca v-a placut.Cel de Sus sa va aiba-n paza Sa.

LaReine 10.05.2011 22:02:24

Ma socheaza propaganda facuta aici cersetoriei... si nu! Nu ma gandesc ca i-am dat lui Isus ce am dat! Lumea e plina de cersetori profesionisti si-i imbogatim pe cei din mafie. Minoritalele cu copii mici in brate incep sa te blesteme daca n-ai bani sa le dai. Daca vrei sa dai pomana mergi la biserica sa pui un banut in cutia milei ca e sigur si e primit.

simona 10.05.2011 23:01:38

Citat:

În prealabil postat de ElisabetaM (Post 359682)
Va rog sa-mi dati un sfat sau sa-mi spuneti ce credeti despre aceste doua intamplari.
Prima: asta vara vedeam mereu la Metrou Unirii un batran cu baston alb. I-am dat de pomana si mi-a multumit. Intr-o zi, il vad pe un paznic de la metrou gonindu-l pe acest batran..
Cand m-am apropiat, am vazut ca batranul nu se sprijinea si nici nu se folosea de baston asa cum ar face un nevazator...ci il purta lejer in mana.
A doua: in preajma Craciunului, tot la Unirii, in metroul ce merge inspre Izvor, a urcat un tanar ce avea la picior o operatie care se cicatrizase. Tanarul mergea foarte greu, aplecat de spate, si a povestit oamenilor depre un accident.. Mi s-a facut mila si i-am dat de pomana.
A coborat la statia Izvor. Eu ma aflam chiar langa usa si l-am petrecut cu privirea.. Cand metroul a plecat din statie, tanarul a inceput sa mearga normal.
Nu mai inteleg nimic...

HRISTOS A INVIAT! Eu locuiesc in Italia si i-mi este foarte greu ca nu prea am cui sa dau de pomana ,avem prieteni romani, dar in zona lor nu se obisnuieste,cred ca cei care pot ajuta saracii ar treui sa ii bucure chiar si cu o paine.DOAMNE AJUTA!

AndreiM 11.05.2011 15:20:22

"Milostenia nu este numai sa dai din traista.“ Parintele Arsenie Papacioc

Yasmina 12.05.2011 07:30:48

Citat:

În prealabil postat de LaReine (Post 360361)
Ma socheaza propaganda facuta aici cersetoriei... si nu! Nu ma gandesc ca i-am dat lui Isus ce am dat! Lumea e plina de cersetori profesionisti si-i imbogatim pe cei din mafie. Minoritalele cu copii mici in brate incep sa te blesteme daca n-ai bani sa le dai. Daca vrei sa dai pomana mergi la biserica sa pui un banut in cutia milei ca e sigur si e primit.

Nu este propaganda facuta cersetoriei...
Escroci si hoti vor exista intotdeauna care sa profite de dragostea de milostenie a unora.Nu inseamna ca nu mai exista oameni nevoiasi si ca toti se prefac.
Care pacat este mai mare,sa dai si sa fi inselat de aparente sau sa nu dai deloc?De unde sti ca ai rationat bine?Daca ai refuzat sa ajuti chiar un om care va flamanzi din cauza ta?

Yasmina 12.05.2011 08:23:33

nu trebuie sa fi cersetor sa fi in nevoie...

Anul trecut m-i s-a intamplat un caz destul de bizar,in America...
Abia ce ma mutasem cu casa,in California...imi cautam de lucru aproape in fiecare zi si chiar daca nu aveam treaba prin oras,imi faceam de treaba pe afara,caci statul de una singura in casa ma inebuneste de fel...
Pt ca faceam economie la benzina,umblam cu autobuzul local care costa numai $1 calatoria;intr-o zi in timp ce asteptam autobuzul am constatat ca nu aveam deloc $1 pt calatorie,nu aveam decat cardurile...am intrat disperata prin toate magazinele,incercand sa cumpar ceva si astfel sa cer si bani cash de pe urma tranzactiei,insa nimeni de acolo nu avea POS machine(eram disperata ca era ultima cursa).Satula de intrat in atatea magazine,fara niciun rezultat,am intrat fara speranta si in ultimul-aici ,patronul intelegand ca esentialul,ca nu pot calatori fara aceasta suma,mi-a oferit $1 din borcanul lui cu bacsis.
Am simtit o mare usurare,si am multumit cerului ca am scapat si din asta...

In zilele urmatoare,i-am inapoiat omului banii cu multumirile de rigoare apoi am luat o cafea si m-am asezat la o masa cu un ziar sa vad ce joburi noi mai sunt pe piata...cand m-a trezit o voce clara,cu o intrebare foarte smerita:"aveti cumva un dolar?"
Am ridicat capul si am vazut o batrana cam bizara la masa alaturata,care nu avea aerul natural al vreunui cersetor ci era mai sfioasa,mai smerita...am lasat capul in ziar neinteresata,cand...
m-a contrariat faptul ca desi venise in dreptul fiecarei mese sa ceara acel dolar,in dreptul mesei mele nu s-a oprit desi ii era in drum...atunci iar am inceput s-o studiez.
Nimeni nu i-a dat nimic in locul acela,iar eu duceam o lupta cu ratiunea,sa-i dau ,sa nu-i dau...(aveam numai $1 care-mi era necesar calatoriei,din nou).
In mod surprinzator,in timp ce eu ma chinuiam cu rationamentele,batrana s-a oprit langa usa studiind un pliant,ceea ce eu am tradus ca o asteptare a deciderii mele...in momentul in care a iesit pe usa,eu m-am decis sa o urmez(ma plesnise amintirea situatiei in care eu fusesem ajutata cu acelasi $ in acelasi loc,doar cu putin timp in urma).
Doar ce mi-am luat cafeaua,am impaturit ziarul si am iesit dupa dansa...nu era deloc afara!!!Am cautat,am inconjurat locul,nimic!

Intamplarea m-a bulversat si mai mult cu finalul neastepatat,deoarece am ramas cu tristetea cu nu i-am dat,am venit acasa ca cineva care a pierdut un examen important...

Mihnea Dragomir 12.05.2011 08:36:52

Uneori, Dumnezeu ne trimite îngeri ajutători. Dar El poate trimite și îngeri ca să ne încerce. Sau, ca să ne învețe altfel decât ținându-ne o lecție. Aparițiile îngerești s-ar putea să fie MULT mai frecvente decât am crede...

Yasmina 12.05.2011 09:31:59

Asa este!Cand am observat ca batrana s-a volatilizat,m-a cuprins o tristete mare,m-am gandit la acelasi lucru:ca a fost un inger care m-a testat la examen,examen pe care nu am reusit sa-l trec...

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:39:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.