![]() |
Citat:
Pai este foarte simplu, in primul rand limbile s-au schimbat/modernizat, si inca o dovada este numarul impresionant de secte crestine, acum ca variantele lor nu sunt recunoscute de biserica asta e alta discutie.Mai sunt si modernizari care nu au fost neaparat adaugate in biblie cum ar fi recunoasterea posibilitatii existentei extraterestrilor de catre Papa, cred ca ai auzit, si multe altele. Poti sa te uiti aici http://orizonturieterne.ro/toate-ver...licate-online/ Societatea se schimba si fie ca le place sau nu trebuie sa se tina pasul cu ea, din ce interese? putem doar sa speculam. Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Prezenta concret, se face, prin intermediul sfintelor taine, prin rugaciune, prin minuni (la oamenii sfinti, sau alesi de Dumnezeu)... Pe de alta parte, daca Dumnezeu ar aparea in lume si ar face pe toti oamenii sa Il creada, atunci n-ar mai acorda omului deplina libertate sa aleaga ceea ce vrea el, il cam obliga sa faca ceea ce nu vrea... O-ho, pana sa ajungi sa gasesti pe cineva cu mintea luminata, te luminezi de 3 ori si dai si lectii... Citat:
Nu e faza ca ne creem propriul Dumnezeu. Ci e faza daca il accepti sau nu pe Dumnezeu, si cum o faci. Ca e diferit de felul cum il imaginezi. De fapt, nici nu Il poti imagina (afara de Iisus, pe care L-ai vazut in icoane). Atata tot. Daca Il accepti (crezi, mult mai degraba)... ei bine, nu o sa mai ai atatea nelamuriri in privinta multor lucruri. Daca nu o faci... atunci ramai cu un fel de gol pe care vei cauta sa il umpli cu ceva ( cam asta e partea in care creezi un dumnezeu). |
Citat:
|
Citat:
Avand in vedere ca toti sustineti fix acelasi lucru, cum discernem care spune adevarul? Ma rog, in afara faptului ca daca te nasti in Romania, sansele sunt sa fii ortodox, in Kuwait musulman, etc. Cat despre Biblia care a ramas aceeasi, nu e tocmai asa. Cauta-l pe Google sau Youtube pe Bart Ehrman, un om care studiaza Bibia for a living, si ai sa fii surprins. Si nu placut... Citat:
Citat:
Sa fim seriosi, chiar si Invierea, cea mai mare minune din crestinism (si centrala, de altfel), nu se regaseste in nici o sursa contemporana, extra biblica. Nu ti se pare suspect? Un om moare pe cruce si invie (un eveninment extraordinar dupa orice standard), si nimeni nu scrie nimic despre asta? Intr-o provincie romana? De ce, pe masura ce intelegem din ce in ce mai mult despre lumea inconjuratoare si avem explicatii reale la indemana pentru diverse fenomene, avem si mai putine minuni? Toate religiile au minuni. Deci toate religiile sunt adevarate? Si daca alte minunile altor religii nu sunt reale, care sunt criteriile folosite pentru a determina asta? Si care sunt criteriile folosite pentru a determina ca minunile ortodoxiei sunt adevarate? Citat:
In plus, atunci cand faci diverse afirmatii si interpretari asupra unui text fantastic ca Biblia, cine poate (si cum) sa te contrazica? Mai ales acum 1500 de ani? Cum putem sa evaluam (si mai ales sa verificam) respectivele afirmatii si interpretari? De exmplu, o afirmatie ca: ingerii au fost creati inainte de om. De unde stiu ei treaba asta? Care o dovada care sustine o astfel de afirmatie? (avand in vedere ca stim acum ca Geneza e un mit, avand in vedere ca existenta ingerilor e nedovedita...) Asta e ca si cum m-as apuca sa scriu o carte despre spiridusul pe care il am eu in gradina. Nimeni nu l-a vazut (in afara de mine), si nimeni nu poate sa imi dovedeasca ca nu exista. Deci nu pot dovedi nici ca lucrurile pe care le scriu eu despre el nu sunt corecte. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Insa ceea ce ati afirmat dumneavoastra este un fapt pozitiv care tine in exclusivitate de universul creat (o anumita transformare antropogena a unui text), deci este necesar sa-l puteti dovedi. Citat:
Citat:
Asa pot si eu sa spun ca nu stiu ce dobitoc a "modernizat" Romeo si Julieta, de unde concluzia ca Shakespeare nu exista. Citat:
Citat:
|
De la bun inceput n-am vorbit cu tine.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iar daca sustinem ca atunci cand, dupa ce a murit Iisus, a si inviat din morti a treia zi, a fost un oarecare complot de catre mai marii sinagogii ca sa se stearga toate datele oficiale despre Iisus ca sa nu tulbure populatia, ca i-au condus spre greseala, si apoi a introdus zvonul ca apostolii L-au furat din mormant noaptea cand dormeau ostasii, ostasi care tot asa au fost platiti sa sustina asta.... spui ca suntem ipocriti sau ceva de genul, desi ar fi o intorsatura de situatie logica.... cu toata obiectivitatea voastra care e atat de obiectiva incat nu considera nici un alt scenariu care sa confirme ce spunem si noi, decat ceea ce spuneti voi, doar pentru dragul de a avea dreptate. Din nou, nu Il cauti pe Dumnezeu, nu ne mai zapaci pe noi. Plus ca avem si credinta, care nu e numai singura de ne dovedeste si pe Dumnezeu si pe minunile Sale. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si totusi, acestea s-au stabilit cu ajutorul lui Dumnezeu. Cat despre Geneza noastra, tot asa, e mult mai probabil ca omul sa fie facut de Dumnezeu, decat sa fi aparut din nimic. [Se cheama creationism probabilistic parca, si e mai valid ca big bangul, lucru care nu e contestat de comunitatea stiintifica, ca nu are cum.] Dovada care sustine in primul rand un astfel de fapt e Sfanta Traditie. Iarasi, lucruri pe care voi ateii nici nu le stiti. Citat:
Citat:
ti-am tot citat ce este o dogma, care este piatra bisericii. Se vede ca nu te-ai prins. Citat:
Ce fel de proces cognitiv e acela sa iubesti? De fapt nici nu e o intrebare, pentru simplul fapt ca tu presupui din start teoria evolutionista, si ca atare ca omul e instinctual. Dar, totusi, cum se poate explica ratiunea ca proces? Instinct oare preluat de la maimute...? Unde vezi tu o organizare rationala la maimute? Citat:
Citat:
|
"Am multe lucruri care imi umplu viata, dar nu le vad ca pe un Dumnezeu, nici macar ca pe unul mai mic:)" [/quote]
Atunci ce iti lipseste si gasesti venind aici? |
Ateu fiind m-am distrat citind postarile de pe thread-ul acesta. In principal citind cum konijiro pur si simplu spulbera orice argument adus de crestini aici. Cu greu poate cineva sa ii aduca contra-argumente care sa fie si logice:)
Citat:
Mi se pare amuzant cum oamenii religiosi, mai ales crestinii, incearca sa explice lumea inconjuratoare cu dovezi din cartile lor sfinte, ignorand orice dovada exterioara obiectiva. Ei au deja cauza, cautand dovezi in lume pentru acea cauza in timp ce stiinta gaseste dovezi si in functie de acele dovezi explica lucrurile. Raziel, cu cat cercetezi mai mult religia, oricare ar fi ea, cu atat mai mult credinta in acea religie iti este distrusa. Admitand ca faci lucru' asta folosindu-ti ratiunea si nu "simtu'". Nu te opri din pus intrebari nici chiar atunci cand ai raspunsul la intrebari. Question everything, assume nothing. |
Citat:
In mod logic, nu toate cartile alea sunt cu adevarat scrise de Dumnezeu. Deci care sunt criteriile obiective prin care le deosebim? Credinta nu e un criteriu obiectiv, e cat se poate de subiectiv. Citat:
Vorbim de un om care a inviat. Greu ai mai putea gasi ceva mai extraordinar de atat. Si daca evreii ar fi conspirat sa ascunda treaba asta de populatia din zona, chiar crezi ca un raport pe subiectul asta nu ar fi ajuns la Roma? Evreii nu erau singurii oameni in zona aia, si mai mult decat atat, nu guvernau zona respectiva. Vorbim totusi de un om care a inviat, nu de o chestie marunta. Acelasi lucru si despre restul minunilor, dintre care invierea lui Lazar e un eveniment extraordinar. Iarasi, nimic scris despre asta in surse extra biblice. Citat:
Tot ce auzim astazi fac parte din ciclul vindercarilor miraculoase (eticheta de "miraculos" fiind pusa fara o verificare prea riguroasa) si lumina de la Ierusalim, care e cel putin discutabila si ea. Citat:
Am descoperit suficient din Univers incat sa stim ca nu suntem centrul. Cazi in aceeasi greseala ca si altii, de a considera ortodoxia o chestie 100% unitara. Nu este. Eu cunosc ortodocsi care accepta si heliocentrismul, si evolutia. Sunt botezati, si mai merg si ma biserica. Citesc si din Sfintii Parinti, dar nu ii considera fara de greseala, pentru ca sunt constienti ca ce au scris, au scris limitati fiind de lipsa de cunostinte de atunci. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si daca Sfanta Traditie e dovada, care sunt dovezile sa sustina Sfanta Traditie? Pe ce se bazeaza ea? Cred ca ajungem la un nou rationament circular. Citat:
Nu am inteles treaba cu comparatia, ce ai vrut sa spui? Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Circular_reasoning Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
http://lazypawn.com/wordpress/doar-gradul-difera/ |
Citat:
Da, sînt comentatori ai Bibliei care cred[eau] că fiecare zi a durat cît o clipă. Nu că nu ar fi posibil, dar nu cred așa ceva. De ce? Pentru că o dată stabilite, legile naturii rămîn aceleași oriunde și oricînd în Univers. Dacă acum se manifestă într-un fel, așa a fost de la zidul Planck încoace. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:39:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.