Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   cum pot ajuta pe cineva sa scape de la visaroinist (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1310)

Mariusica 23.02.2010 12:09:15

Citat:

În prealabil postat de strajeru (Post 215624)
Pai si despre Par.Nicodim Mandita au iesit vorbe urate,la fel si despre gruparea sa numita ,,Manditari''. Acum tre sa credem toate acestea pt ca le-am gasit intr-o carte de sectologie prea exagerata a(Dumnezeu sa-l ierte) Pr.David ? Pai dupa sfintia sa aproape toata ortodoxia romana este divizata in secte si grupari.
Oare sa fi avut greseala Par.Visarion sau Par.Nicodim Mandita? Hristos ne spune : Dupa faptele lor ii veti cunoaste.
Personal am studiat indeaproape miscarea Pr.Visarion(merg la Biserica Sf.Pantelimon din Bucuresti - Calea Mosilor din anul 200,biserica unde sunt ucenici ai Par Visarion) pentru a vedea ce greseli are invatatura sa si pt a le combate.Insa...sunt 10 ani de atunci si nu gasit nimic(desi as fi vrut).
Se pot vedea si cuvantarile preotilor si ierarhilor ca au luat parte la slujba de inmormantare a Par.Visarion.
Iar despre ''Manditari'' pot spune ca nu doar i-am cunoscut ci am fost unul dintre ei lucrand la editura ce difuzeaza cartile parintelui(Agapis).Pot spune ca traire ca a fratilor de acolo nu exista decat in manastire(ei practicand calugaria alba).
Cat despre O.D o parte este coordonata de la Sibiu si este conform regulilor ortodoxe iar cealalta a luat-o de mult timp pe aratura.

Faci parte din aceasta grupare? Eu am facut.
Si am mers si eu la Sf Pantelimon cativa ani.
Vrei sa spui ca nu ai vazut NIMIC ne la locul lui?

anaana71 23.02.2010 12:10:47

Citat:

În prealabil postat de strajeru (Post 215624)
Pai si despre Par.Nicodim Mandita au iesit vorbe urate,la fel si despre gruparea sa numita ,,Manditari''. Acum tre sa credem toate acestea pt ca le-am gasit intr-o carte de sectologie prea exagerata a(Dumnezeu sa-l ierte) Pr.David ? Pai dupa sfintia sa aproape toata ortodoxia romana este divizata in secte si grupari.
Oare sa fi avut greseala Par.Visarion sau Par.Nicodim Mandita? Hristos ne spune : Dupa faptele lor ii veti cunoaste.
Personal am studiat indeaproape miscarea Pr.Visarion(merg la Biserica Sf.Pantelimon din Bucuresti - Calea Mosilor din anul 200,biserica unde sunt ucenici ai Par Visarion) pentru a vedea ce greseli are invatatura sa si pt a le combate.Insa...sunt 10 ani de atunci si nu gasit nimic(desi as fi vrut).
Se pot vedea si cuvantarile preotilor si ierarhilor ca au luat parte la slujba de inmormantare a Par.Visarion.
Iar despre ''Manditari'' pot spune ca nu doar i-am cunoscut ci am fost unul dintre ei lucrand la editura ce difuzeaza cartile parintelui(Agapis).Pot spune ca traire ca a fratilor de acolo nu exista decat in manastire(ei practicand calugaria alba).
Cat despre O.D o parte este coordonata de la Sibiu si este conform regulilor ortodoxe iar cealalta a luat-o de mult timp pe aratura.

atunci nu este adevarat ca parintele Visarion ar fi fost purtatorul unor revelatii primite in urma unor "aratari" divine?

Mariusica 23.02.2010 12:11:15

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215626)
mai intai sa-i aud.:71: deocamdata eu am aflat de putin timp de ei si aici pe forum. de ce oare? daca erau asa galagiosi si respinsi de BOR cred ca auzeam mai de mult.

Cei din Oastea Domnului si cei de la Nicodim Mandita sunt mai discreti. Si bine fac.

Mariusica 23.02.2010 12:12:56

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215628)
atunci nu este adevarat ca parintele Visarion ar fi fost purtatorul unor revelatii primite in urma unor "aratari" divine?

Ca este sau nu adevarat nu stiu.
Ce stiu este ca asta se afirma.

anaana71 23.02.2010 12:13:36

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 215629)
Cei din Oastea Domnului si cei de la Nicodim Mandita sunt mai discreti. Si bine fac.

de Nicodim Mandita nici nu am auzit. din ce grupare ai facut parte?

Mariusica 23.02.2010 12:17:53

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215631)

A fost un preot care la fel ca parintele Iosif Trifa, intemeietorul Oastei Domnului, au organizat un fel de miscari religioase. Au reusit prin har, talent, sau cum vrei tu, sa atraga oamenii.
Sigur asta fac toti duhovnicii mari.
Dar acestia din urma nu isi organizaza ucenicii.

Mariusica 23.02.2010 12:22:21

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215631)

Cum nu stii cine e Nicodim Mandita? nu ai auzit de "Calea sufletelor in vesnicie sau cele 24 vami ale vazduhului"?

anaana71 23.02.2010 12:27:32

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 215632)
A fost un preot care la fel ca parintele Iosif Trifa, intemeietorul Oastei Domnului, au organizat un fel de miscari religioase. Au reusit prin har, talent, sau cum vrei tu, sa atraga oamenii.
Sigur asta fac toti duhovnicii mari.
Dar acestia din urma nu isi organizaza ucenicii.

pentru mine este greu de inteles, cand ai biserica Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie, Vietile Sfintilor, Sfintii Parinti, preotul duhovnic sa poti aluneca spre erezie. acum imi dau seama cat de slabi suntem, si ca am fi in stare sa-l omoram pe Isus fara regrete... eu ma rog lui Dumnezeu sa nu am mandrii care sa ma duca pe calea pierzaniei.:25:

anaana71 23.02.2010 12:30:50

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 215633)
Cum nu stii cine e Nicodim Mandita? nu ai auzit de "Calea sufletelor in vesnicie sau cele 24 vami ale vazduhului"?

nu, abia buchisesc ce au scris si spus marii nostri duhovnici. :9:

Mariusica 23.02.2010 12:34:51

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215636)
nu, abia buchisesc ce au scris si spus marii nostri duhovnici. :9:

Pai daca ar fi sa te iei dupa roada lor, asa cum se spune, parinti ca Mandita si Visarion ar fi cei mai mari :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:44:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.