cristiboss56 |
24.04.2007 21:05:16 |
Citat:
În prealabil postat de iosif
Sunt convins ca fiecare avem o anumita formul de rugaciune, fiecare dintre noi sta in legatura cu Dumnezeu fie citind rugaciunile, fie spunandu-le cu cuvintele iesite din inima.
Cum credeti ca ne rugam cel mai bine? Cu ambele forme de rugaciune? Cand cu una cand cu alta? Doar cu una dintre ele? Cum va rugati?
|
Intimitatea noastra cu Bunul DUMNEZEU in momentul rugaciunilor este unica . Este o intimitate greu de descris in cuvinte, este momentul cind legaura dintre El si noi este cea mai apropiata , cea mai direca , cea mai puternica , o contopire a sufletului nostru cu Divinitate , un tot daca ma pot exprima astfel. Este extraordinar de greu de exprimat in cuvinte care sint mult prea sarace pentru a exprima starea , modul si trairea din timpul rugaciunilor. Ca regula generala sint rugaciunile de dimineata cu rugaciunea zilei respective , insotite de rugaciunile sfintilor , in cazul meu SF. Stefan, SF. Mercurie, SF.Mina. Peste zi de cite ori am ocazia spun in gind DOAMNE IISUSE HRISTOASE , MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL ! .Seara, rugaciunile de inserare si de seara. Citesc din Psaltirea Maicii Domnului, Acatistele si Paraclisele ale Maicii Domnului, Acatistul Domnului IIsus Hristos , Acatistele sfintilor mei si rugaciuni personale cu ale mele cuvinte. In general acord 3 ore pe zi rugaciunilor. Atunci cind sint prea obosit sau nu am tihna, linistea necesara, prefer sa ma rog mai putin ca sa nu fac acest lucru fara o traire si concentrare maxima. O rugaciune spusa mecanic nu are nici o valoare, totul trebuie spus din inima, din suflet cu multa, multa credinta si dragoste. Nu cantitatea conteaza pina la urma ci calitatea , trairea noastra, starea noastra launtrica.
|