Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Homosexualitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5043)
-   -   Am o tristete in suflet (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13662)

Tomita 22.07.2012 15:46:44

Parerea mea este ca agresivitatea sau bullying-ul (si chiar discriminarea in multe cazuri adaug eu) pentru ca o persoana este homosexuala merita sa fie criticat/ descurajat/inlaturat/, etc.
Ceea ce nu inseamna ca sunt de acord sau incurajez asa ceva (a fi “gay”).
Este un pacat asa cum este adulterul (mult mai grav din cate stiu) dar asta nu inseamna ca trebuie sa agresez verbal, fizic, sa discriminez, sa izolez, etc acea persoana.
Sunt multe, multe cazuri cand agresiunea colegilor impotriva persoanelor “gay” a dus la suicidul acestora (multe filme pe Net). Am predat 3 luni la o scoala privata si am vazut astfel de filme...este ingrozitor cat se pot teroriza copiii fara sa fie constienti de raul care il fac.
Asa ca si eu m-as fi imbracat in violet si repet nici nu sunt de acord si nici nu incurajez asa ceva (bullying-ul si sustinerea sunt 2 chestii diferite din punctul meu de vedere – ex: am colegi care fumeaza dar nu ii stresez sa se lase de fumat).

Suzana 22.07.2012 23:07:31

Citat:

În prealabil postat de Tomita (Post 460521)
am colegi care fumeaza dar nu ii stresez sa se lase de fumat

Tu nu le spui ca fumatul este pacat, altul la fel procedeaza si tot asa, pana la urma nimeni nu face nimic pentru aceia care practica acest viciu al fumatului...

DragosP 23.07.2012 07:21:23

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 460510)
Voi faceti asta, in timp ce oferiti lectii legate de virtuti ca smerenie, etc. Nu noi nu ne incalcam regulile propriei religii, voi o faceti.

Păi pentru că n-ai ce să încalci. Totul este "politically correct" în viziunea bolnavă despre lume și viață a unor "atei".

konijiro 23.07.2012 09:24:07

Citat:

Păi pentru că n-ai ce să încalci. Totul este "politically correct" în viziunea bolnavă despre lume și viață a unor "atei".
Ce usor va e, construiti repede niste straw men legate de ateism, si le atacati pe alea.

Asta ca sa nu mai zic ca regulile alea "fixe", moralitatea neschimbatoare cu care va laudati e la fel de relativa ca cea non - religioasa, atata doar ca va a mai mult timp sa ajungeti restul lumii din urma, atunci cand acceptati schimbari.

DragosP 23.07.2012 10:00:09

Tu ataci și-n urma atacului ai primit niște răspunsuri.

konijiro 23.07.2012 10:07:35

Citat:

Tu ataci și-n urma atacului ai primit niște răspunsuri.
Nu am atacat pe nimeni, am contrazis niste puncte de vedere, si am facut-o cu argumente.

Raspunsuri? Niste analogii lipsite de sens (de la AlinB) si un straw man (de la tine) sunt raspunsuri?

DragosP 23.07.2012 10:14:37

Aha. Să înțeleg că vrei argumente la afirmația că ateii ajung să nu mai distingă (sau nu mai vor s-o facă) binele de rău?

konijiro 23.07.2012 10:21:33

Citat:

Aha. Să înțeleg că vrei argumente la afirmația că ateii ajung să nu mai distingă (sau nu mai vor s-o facă) binele de rău?
Da. Astept cu interes sa imi arati cum ateii sunt populatia majoritara din inchisori, de exemplu:)

DragosP 23.07.2012 13:35:08

Eu mă refeream la vehemența cu care tu (cel puțin, ateu declarat) susții dreptul de a se căsători (greșesc?) al homălăilor, indiferent de secs.

AlinB 23.07.2012 13:36:58

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 460676)
Da. Astept cu interes sa imi arati cum ateii sunt populatia majoritara din inchisori, de exemplu:)

Pai sunt majoritatea.
Ca omul cu frica de Dumnezeu nu ajunge acolo.

Sau tu vrei sa spui ca nu esti ateu pentru ca formal ai fost botezat ortodox si daca cumva dai in cap la cineva la betzie treci la categoria "ortodocsi infractori"?

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:02:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.