Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Profeti adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13672)

osutafaraunu 13.12.2011 21:40:56

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 414662)
A. Nu știu, s-o fi denumit, nu s-o fi denumit, dar știu că biserica d-vs o consideră profet. Cine e "Spiritul profetic" ?

Vă garantez eu că nu s-a numit pe sine însăși "profet" niciodată (vă aduc și probe dacă nu mă credeți). Că Biserica AZȘ o consideră profet, e altă discuție. Care e problema?

Erethorn 13.12.2011 21:42:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414664)
Vă garantez eu că nu s-a numit pe sine însăși "profet" niciodată (vă aduc și probe dacă nu mă credeți). Că Biserica AZȘ o consideră profet, e altă discuție. Care e problema?

Problema e Matei 24:11.

osutafaraunu 13.12.2011 21:44:11

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 414666)
Problema e Matei 24:11.

Aceasta e într-adevăr o problemă... însă e general valabilă pentru toate religiile.

Erethorn 13.12.2011 21:45:31

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414667)
Aceasta e într-adevăr o problemă... însă e general valabilă pentru toate religiile.

De pildă, despre antecesorul dumneavoastră Miller, ce aveți de spus ? Se încadrează ?

osutafaraunu 13.12.2011 21:48:58

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 414669)
De pildă, despre antecesorul dumneavoastră Miller, ce aveți de spus ? Se încadrează ?

Mai întâi că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, aparținea altei denominațiuni religioase. Apropos, printre simpatizanții lui Miller se găseau și catolici.
Miller a greșit (nu cu rea intenție) semnificația unei profeții deja făcute de Scriptură.

Erethorn 13.12.2011 22:47:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414671)
Mai întâi că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, aparținea altei denominațiuni religioase.

Tocmai de aceea am spus "antecesor".

Citat:

Apropos, printre simpatizanții lui Miller se găseau și catolici.

Dintre cei un miliard de catolici, sunt convins că se găsesc oricând destui care să își cunoască suficient de puțin credința....

Citat:

Miller a greșit (nu cu rea intenție) semnificația unei profeții deja făcute de Scriptură.

Pentru mântuirea sufletului său, sper și eu că tâmpenia de a nu asculta de Mântuitorul care ne-a zis "Ziua aceea o știe doar Tatăl" a făcut-o fără rea intenție.

osutafaraunu 13.12.2011 23:03:09

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 414698)
Tocmai de aceea am spus "antecesor".

În mod gratuit, ori cu intenție?

A fost "antecesor" doar în privința advențiului, ori în sensul acesta a fost la fel de bine și un succesor al apostolilor. Și uite așa... am ajuns și la succesiunea apostolică la adventiști!:58:

Profetul de carton 14.12.2011 08:59:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414660)
A. Ellen White nu s-a autodenumit profet niciodată

B. Ați auzit cumva de:
  1. Ana (Luca 2,36-38)
  2. Mariam (Facerea 15,20)
  3. Debora (Judecatori 4,4)
  4. Hulda (4 Regi 22,14)
  5. cele patru fete ale lui Filip (Fapte 21,8-9)
http://yoursmiles.org/csmile/question/c0302.gif

Osutafarauna, pai exemplele din Vechiul testament nu sunt actuale, invatatura Noului testament nu lasa femeia sa tina predici in biserica, sa taca in biserica si sa intrebe pe sotul ei acasa ! apoi, cele 4 proorocite fiicele lui Filip, nu au condus biserica, ca eu la asta m-am referit, ca Dumnezeu nu ridica o femeie in dispensatia noutestamentara sa conduca poporul Sau.

Profetul de carton 14.12.2011 09:00:32

Citat:

Mai întâi că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, aparținea altei denominațiuni religioase. Apropos, printre simpatizanții lui Miller se găseau și catolici.

Miller si nici altii, nu ar fi gresit, daca nu s-ar fi ocupat de calculul unor date, in conditiile in care porunca sfanta este sa lasam timpurile si perioadele in grija Domnului, ceea ce nici astazi adventistii nu fac.

osutafaraunu 14.12.2011 09:26:36

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414771)
Osutafarauna, pai exemplele din Vechiul testament nu sunt actuale

Atunci păstrați doar cele 2 texte din Noul Testament (respectiv cu cele 5 femei proorocițe) pe care vi le-am dat.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414771)
cele 4 proorocite fiicele lui Filip, nu au condus biserica, ca eu la asta m-am referit, ca Dumnezeu nu ridica o femeie in dispensatia noutestamentara sa conduca poporul Sau.

Domnule Profet [de carton], nici Ellen White n-a condus biserica. Nu a fost nici președintele Conferinței Generale, nici președintele Uniunii, nici măcar pastor al comunității locale.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414772)
Miller si nici altii, nu ar fi gresit, daca nu s-ar fi ocupat de calculul unor date, in conditiile in care porunca sfanta este sa lasam timpurile si perioadele in grija Domnului, ceea ce nici astazi adventistii nu fac.

Puteți fi mai concret? Bineînțeles fără a recurge la saituri mincinoase precum ellenwhiteexposed...

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:09:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.