Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Despre atei si scopul lor pe acest forum (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13678)

neica_nimeni_altul 29.08.2011 21:33:05

Citat:

În prealabil postat de zzzzzz (Post 394849)
ar trebui sa va bucurati ca atei si 'eterodocsi' va vin pe site, ca sa ii luminati. dobandind sufletul lor sa-l dobanditi pe al vostru. va vine Hristos pe site si voi nici nu stiti.

Tu vorbesti serios, chiar crezi ca ateii au legatura cu Dumnezeu ? Au ajuns ateii si eterodocsii sa fie "luminati" aici pe forum, sa intelegem ca asta este principalul motiv pentru care ei polueaza acest forum, vor de fapt sa se "ilumineze". Treaba cu "iluminati" te rog sa o folosesti la yoga, budism si alte credinte ...

Daca tu confunzi Calea, Adevarul si Viata cu minciuna, fatarnicia si intunericul, din greseala sau din adins, probabil ca ai impresia ca toti fac la fel. Ar trebui sa ne bucuram cand un om fara Dumnezeu, fara morala, fara bun simt, fara politete, incearca cu orice pret sa distruga orice dialog posibil, tropaie pe forum, ca el vrea sa se ilumineze, poate o fi culmea ingaduintei dar nu are legatura cu salvarea "sufletului" ateului, ca ala nu are suflet, nu ai ce sa dobandesti, e un mort in viata, si de la morti nu ai ce sa iei.

Tu ce esti ateu, eterodox, budist, yoghin, sau ce, ai suflet ?

zzzzzz 29.08.2011 22:06:18

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 394900)

Daca tu confunzi Calea, Adevarul si Viata cu minciuna, fatarnicia si intunericul, din greseala sau din adins, probabil ca ai impresia ca toti fac la fel. Ar trebui sa ne bucuram cand un om fara Dumnezeu, fara morala, fara bun simt, fara politete, incearca cu orice pret sa distruga orice dialog posibil, tropaie pe forum, ca el vrea sa se ilumineze, poate o fi culmea ingaduintei dar nu are legatura cu salvarea "sufletului" ateului, ca ala nu are suflet, nu ai ce sa dobandesti, e un mort in viata, si de la morti nu ai ce sa iei.

Omul e chip si asemanare a lui Dumnezeu.De la fiecare om ai si poti invata ceva si fiecare om are suflet.Faptul ca ateii cunosc mai multe despre credinta ortodoxa sau divinitate ar trebui sa te rusineze si nu sa te faca sa-ti pierzi vremea deschizand astfel de topicuri ci punand mana pe cartile de invatatura sa le studiezi si mai vartos.Daca nu te poti(va puteti) ridica la nivelul teologic si moral(de onestitate,sinceritate, impartialitate si dreptate) al unor atei atunci cu ce va pretindeti mai presus decat ei?

neica_nimeni_altul 29.08.2011 22:47:04

Citat:

În prealabil postat de zzzzzz (Post 394906)
Faptul ca ateii cunosc mai multe despre credinta ortodoxa sau divinitate ar trebui sa te rusineze si nu sa te faca sa-ti pierzi vremea deschizand astfel de topicuri ci punand mana pe cartile de invatatura sa le studiezi si mai vartos. Daca nu te poti (va puteti) ridica la nivelul teologic si moral (de onestitate,sinceritate, impartialitate si dreptate) al unor atei atunci cu ce va pretindeti mai presus decat ei?

Exact acesta este tupeul nemarginit despre care vorbeam la majoritatea ateilor de pe acest forum, au ajuns sa dea si lectii de credinta ortodoxa. Daca un ateu (fara Dumnezeu) a ajuns sa aiba "nivel teologic", sa nu ne mai miram ca Dracu doreste sa-i ia locul lui Dumnezeu. Eu cred ca doar un om bolnav poate sustine asemenea aberatie.

Theodor_de_Mopsuestia 29.08.2011 23:48:36

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 394900)
Tu ce esti ateu, eterodox, budist, yoghin, sau ce, ai suflet ?

Fanatism imbecil. Mai bine invarta-te odata in jurul propriei tale axe pana cazi lat pri centru Pamantului, cica si al Universului. Cred ca te-am confundat cu cineva superior tie. Oricum, cercurile "de gandire" din jurul duhovnicilor cu idei fixe, si ma refer la cei cu idei geocentriste si obsesiv antiecumeniste, sunt pepiniera de fanatici. Macar stilistii au ierarhi si duhovnici. Voi ce aveti? Delirul sec al unei atitudini obsesive, paseiste si mizantropice. Daca l-ati iubi pe Dumnezeu, ati veni in intampinarea semenului, asa cum a facut El Insusi. Sincer, nu voiam inainte sa vad pe nimeni haituit de viitoarea comunitate supranationala globala pentru motive de credinta/idei personale. Dar in ce priveste fanatici ca voi, chiar asta va doresc! Primii crestini NU erau ca voi, visatori in trecut si fara principii si respect! Daca nu arati respect altora, nu pretinde sa ti se arate; asa ceva se castiga/merita, nu se cere.

Theodor_de_Mopsuestia 30.08.2011 00:00:25

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 394916)
Eu cred ca doar un om bolnav poate sustine asemenea aberatie.

Esti si inginer si psihiatru? Cu ce drept arunci astfel de caracterizari? Iti raspund la fel: esti un handicapat de fanatism si prostie. Nu ma intereseaza cat de bun esti ca inginer, spalator de veceuri, portar la bordel sau ce oi fi. Ca si crestin, nu existi, iar ca om, dovedesti cele ce am scris mai sus.

iustin10 30.08.2011 00:02:16

Am vazut ca va certati pe aici si eram cu un pasaj in fata din sf Maxim Marturisitorul
" Roadele iubirii sunt: a face bine aproapelui din toata inima, a rabda indelung, a fi cu ingaduinta si a folosi lucrurile cu dreapta judecata. "
Deci zic eu : nici cel ce acuza pe altii ca sint atei nu ii ajuta,nici ateii care acuza pe cel ce crede ca e fanatic nu il ajuta . Moarala e ca Dumenzeu nu sta in cuvinte si logica,ci in atitudinea si faptele noastre fata de cel cu care vorbim. Daca avem har ca sa indreptam pe aproapele ,atunci implinim porunca lui Dumnezeu,indiferent ca pe noi scrie ateu sau credincios. Pina sa ai dreptate in vorbe,ai grija la atitudinea fata de aproapele .Caci acolo se vede adevarata credinta,care nici macar un ateu nu ar nega-o. Iertare ,daca eu insumi am dojenit pe cineva prin asta.

neica_nimeni_altul 30.08.2011 00:04:05

Theodor, ai confundat topicul, aici nu este vorba despre geocentrism ... ci despre "atei si scopul lor pe acest forum".

Atitudine ta insa este exact aceeasi cu cea pe care incerc sa o scot in evidenta la atei si la altii de teapa voastra.
Ia un calmant si incerca sa te linistesti, sa nu patesti ceva ...

Bunul simt nu este si nu va deveni niciodata inutil, pentru ca il face pe om sa se respecte in primul rand pe sine.
Steinhardt spunea: “Daca nu putem fi buni, sa incercam macar sa fim politicosi”

Theodor_de_Mopsuestia 30.08.2011 00:04:19

Citat:

În prealabil postat de zzzzzz (Post 394906)
Omul e chip si asemanare a lui Dumnezeu.De la fiecare om ai si poti invata ceva si fiecare om are suflet.Faptul ca ateii cunosc mai multe despre credinta ortodoxa sau divinitate ar trebui sa te rusineze si nu sa te faca sa-ti pierzi vremea deschizand astfel de topicuri ci punand mana pe cartile de invatatura sa le studiezi si mai vartos.Daca nu te poti(va puteti) ridica la nivelul teologic si moral(de onestitate,sinceritate, impartialitate si dreptate) al unor atei atunci cu ce va pretindeti mai presus decat ei?

Frate, ai spus ce trebuie, si inca magistral, dar specia asta de fanatici e total surda. Neica nimeni, vezi ca ti se invarte creierul in jurul propriei prostii, contampland-o fascinat in toata infinitatea ei splendida!

Theodor_de_Mopsuestia 30.08.2011 00:12:50

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 394933)
Theodor, ai confundat topicul, aici nu este vorba despre geocentrism ... ci despre "atei si scopul lor pe acest forum".

Atitudine ta insa este exact aceeasi cu cea pe care incerc sa o scot in evidenta la atei si la altii de teapa voastra.
Ia un calmant si incerca sa te linistesti, sa nu patesti ceva ...

Bunul simt nu este si nu va deveni niciodata inutil, pentru ca il face pe om sa se respecte in primul rand pe sine.
Steinhardt spunea: “Daca nu putem fi buni, sa incercam macar sa fim politicosi”

Si DUMNEATA esti politicos?! "Doar un om bolnav poate sa...". Esti medic? Nu. Deci, ce ai spus numai politete nu e. Si nici bun simt. Orice om are suflet. Mai citeste Sfintii Parinti si Scriptura. O sa ai o surpriza.

neica_nimeni_altul 30.08.2011 00:17:04

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 394934)
Frate, ai spus ce trebuie, si inca magistral, dar specia asta de fanatici e total surda...

Daca esti "frate" cu zzzzzzzzzz si iei lectii de credinta de la atei, incep sa inteleg ca aveti foarte multe in comun.
Doriti doar binele crestinilor, m-ati convins !

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:26:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.