Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Filozofia crestina vs celelalte filozofii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14121)

Pestisorul de Aur 13.11.2011 19:11:47

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 410258)
am zis la nivel absolut.app ti-am dat ceva la relatia personala,ai vazut?

absolut , ne-absolut acelasi lucru e.ce anume sa vad?

catalin2 13.11.2011 20:56:14

Citat:

În prealabil postat de Pestisorul de Aur (Post 410171)
draga omule... ai facut o multime de afirmatii marete care sunt caracteristice tuturor religiilor 'singure adevarate' ... la asemenea afirmatii am nevoie de dovezi cel putin la fel de mari. dovedeste tot ceea ce ai zis.

Acum inteleg mai bine ce vrei sa spui, iar raspunsul exista, l-am dat si eu de cateva ori pe forum. Uite, chiar acum am scris ceva despre asta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=24
Asadar adevarul este arata prin minuni. Acesta e raspunsul si a fost dintotdeauna. daca ne uitam in Sfanta Scriptura vedem ca intotdeaun adevarul a fost aratat prin minuni. Cel mai elocvent exemplu este in istorisirea cu Sf. Ilie.
Acum ai raspunsul.

Pestisorul de Aur 13.11.2011 21:18:47

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 410271)
Acum inteleg mai bine ce vrei sa spui, iar raspunsul exista, l-am dat si eu de cateva ori pe forum. Uite, chiar acum am scris ceva despre asta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=24
Asadar adevarul este arata prin minuni. Acesta e raspunsul si a fost dintotdeauna. daca ne uitam in Sfanta Scriptura vedem ca intotdeaun adevarul a fost aratat prin minuni. Cel mai elocvent exemplu este in istorisirea cu Sf. Ilie.
Acum ai raspunsul.

minuni si moaste au si catolicii. minuni au si musulmanii. 'moaste' sunt si mumiile.si Buddha are moaste(probabil nu stiati asta).minuni si intamplari paranormale au si protestantii.

Mihailc 13.11.2011 21:59:32

Citat:

În prealabil postat de Pestisorul de Aur (Post 410275)
minuni si moaste au si catolicii. minuni au si musulmanii. 'moaste' sunt si mumiile.si Buddha are moaste(probabil nu stiati asta).minuni si intamplari paranormale au si protestantii.

Peștișorul de aur: există religii și Biserica, ultima fiind capătul religiilor. Adevărul ei nu se poate asimila (doar) rațional, nu e o alegere între altele de valoare egală, pe baza unor argumente pe care intelectul să le considere valide rațional, logic sau de bun simț. Dacă vrei să afli ceva valoros pentru existența ta, începe cu credința, altfel toate căutările tale se vor înfunda mai devreme sau mai târziu. Întreabă-l pe Domnul ce te roade, stabilește o relație inter-personală, ai încredere că vei primi, atunci când vei fi pregătit , răspunsul pe care să-ți întemeiezi existența întru adevăr!

Pestisorul de Aur 13.11.2011 22:06:54

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 410279)
Peștișorul de aur: există religii și Biserica, ultima fiind capătul religiilor. Adevărul ei nu se poate asimila (doar) rațional, nu e o alegere între altele de valoare egală, pe baza unor argumente pe care intelectul să le considere valide rațional, logic sau de bun simț. Dacă vrei să afli ceva valoros pentru existența ta, începe cu credința, altfel toate căutările tale se vor înfunda mai devreme sau mai târziu. Întreabă-l pe Domnul ce te roade, stabilește o relație inter-personală, ai încredere că vei primi, atunci când vei fi pregătit , răspunsul pe care să-ți întemeiezi existența întru adevăr!

afirmatii nefondate(ne-argumentate) de genul asta nu au nici o valoare.. daca vrei sa convingi pe cineva de ceva vino cu dovezi.. ce argument e asta "pentru ca asa zic eu" sau "pentru ca asa zice x sau y" ?

Mihailc 13.11.2011 22:19:23

Citat:

În prealabil postat de Pestisorul de Aur (Post 410282)
afirmatii nefondate(ne-argumentate) de genul asta nu au nici o valoare.. daca vrei sa convingi pe cineva de ceva vino cu dovezi.. ce argument e asta "pentru ca asa zic eu" sau "pentru ca asa zice x sau y" ?

Am impresia că tu ești confuz și proiectezi confuzia ta asupra celor care-și pierd vremea să-ți propună ție teme de gândire. Eu ți-am spus de unde cred eu (și nu numai eu) să începi. Nu există dovezi dacă nu există căutare autentică, ci doar curiozitate și aflare în treabă.

Pestisorul de Aur 13.11.2011 22:23:11

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 410286)
Am impresia că tu ești confuz și proiectezi confuzia ta asupra celor care-și pierd vremea să-ți propună ție teme de gândire. Eu ți-am spus de unde cred eu (și nu numai eu) să începi. Nu există dovezi dacă nu există căutare autentică, ci doar curiozitate și aflare în treabă.

ce-mi spui tu acum eu am fumat demult.consider ca am o cunostinta istorica , teologica si ortodoxa a crestinismului peste mediocritate.

Mihailc 13.11.2011 22:30:56

Citat:

În prealabil postat de Pestisorul de Aur (Post 410287)
ce-mi spui tu acum eu am fumat demult.consider ca am o cunostinta istorica , teologica si ortodoxa a crestinismului peste mediocritate.

Vorba ta, vino cu dovezi că ai ce zici tu că ai. Până una, alta ai demonstrat pe aici exact contrariul, o curiozitate submediocră pentru problematici care te depășesc. Termenul ”fumat” unde l-ai găsit, în istorie sau teologie?

Patrie si Credinta 13.11.2011 23:35:49

Citat:

În prealabil postat de Pestisorul de Aur (Post 410263)
absolut , ne-absolut acelasi lucru e.ce anume sa vad?

nu e acelasi lucru.e ca diferenta dintre carbune si diamant.oricum in linii mari cam asta intelelegem noi din ideea de relatie personala http://www.greekorthodox.org.au/gene...ionshipwithgod

Mtcrysty17 13.11.2011 23:55:11

Citat:

În prealabil postat de Pestisorul de Aur (Post 410161)
argumentele voastre sunt iluzorice.eu am nevoie de argumente realistice nu bazate pe credinta.realitatea faptica si filozofica a unei religii este cea care duce la cumpararea acelei religii.

pentru ce ai nevoie de argumente realistice????? sti bine ca biserica ortodoxa nu vrea si nu incearca sa atraga adepti...... deci nu avem nevoie de tine.... ai vointa proprie... Dumnezeu si crestinismul nu se invata, nu se impune, se simte....

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:24:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.